Guga Baul is IJskoning in The Masked Singer België 2022

Guga Baul is de IJskoning in The Masked Singer 2022 in België. Dat tot grote verbazing van Niels Destadsbader, die een goede vriend is van Laurent Bailleul (zoals de stemmenimitator, komiek en acteur eigenlijk heet). Hoe hij het heeft ervaren, zie je in Behind The Mask. De aflevering is nu op VTM Go te kijken en wordt woensdag 9 maart om 20.35 uur uitgezonden bij VTM.

Koppels in The Masked Singer België

Zette Tine Embrechts ons toch op het verkeerde been toen zij na haar ontmaskering als Flamme Fatale zei dat er toch iemand op de kinderen moest letten. Zo weten we dus inmiddels dat er dit jaar twee koppels – na Aster Nzeyimana en Lize Feryn (de Robots) – verscholen zaten achter de maskers.

Verrassing voor Niels Destadsbader

Een week na Tine Embrechts (Flamme Fatale) viel vanavond het doek voor IJskoning, waarin Guga Baul verstopt zat. Dat was een grote verrassing voor de speurders én voor Niels Destadsbader, want hij stond wekenlang naast één van zijn beste vrienden. “Laurent en ik zijn hele goede vrienden”, zegt Niels in Behind The Mask op VTM GO. “Ik ken zijn madame ook goed, die er dan ook nog eens in zat. Ik heb dus gelijk een onnozelaar op dat podium naar hem staan bellen om zogezegd hém een toer te lappen. Dat soort dingen dus he, dat is The Masked Singer.”

Ontdek hier alles over de deelnemers aan The Masked Singer 2022 in België.

Guga Baul is IJskoning

Niels een beetje voor de gek houden, daar was het Guga Baul dan ook voor een stuk om te doen in The Masked Singer. “Mijn twee doelen waren: één aflevering overleven en Niels ne kloot aftrekken”, zei hij na afloop van zijn eerste show. Toen Flamme Fatale vorige week werd ontmaskerd, dreigde het heel even fout te lopen. Terwijl hij achter de schermen zat te bekomen van zijn eigen performance werd Guga Baul gebeld door Niels Destadsbader.

Guga Baul en Tine Embrechts in The Masked Singer

“Ineens moest ik in allerijl naar de backstage, het moest muisstil zijn. Dus waar naartoe? Naar boven! En de productie dan: ‘Wacht, wacht, we moeten dat filmen!'”, vertelt Guga. “Ik had net de spanning gehad van het zingen, de ontgoocheling van Tine: er ging vanalles door mijn lijf. Om dan spontaan te doen alsof er niets aan de hand was, dat was zalig. Hij had echt niets door.”

Wie is Miss Poes volgens jou?

Flamme Fatale vs IJskoning

Twee keer kwamen Flamme Fatale en IJskoning tegenover elkaar te staan in een duet, maar na vanavond zijn fire & ice uitgezongen. Guga Baul vertelt hoe het voor hem was om het avontuur samen te beleven en over de gemengde gevoelens bij haar ontmaskering. “Tuurlijk was ik blij dat ik doorging, maar ik dacht ook: Wat vind je nu belangrijker? Dat je thuiskomt en je vrouw content is, toch? Happy wife, happy life. Dan zit er een stemmetje in u dat zegt: ‘Niet te blij zijn vriend’.” 

Meedoen als koppel aan The Masked Singer

“Je kan niet beschrijven wat dit programma is”, besluit Guga Baul. “Je kan het met niets vergelijken. Ik ben heel dankbaar dat ik dit avontuur heb mogen delen met Tine. Dat we die herinneringen binnen een paar jaar terug gaan kunnen oproepen maakt het bijzonder.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 maart 2022 /