Vierde film FC De Kampioenen: Viva Boma | alles over cast en verhaal

De vierde film van FC De Kampioenen: Viva Boma is vanavond – 1 januari – om 19.45 uur op Eén te kijken. Ontdek alles over het verhaal en de cast van FC De Kampioenen 4: Viva Boma.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Verhaal FC De Kampioenen 4: Viva Boma

Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de Boma Vleesindustrie NV. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal en bij Niki, zijn nieuwe vlam. Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de Viva Boma worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.

Films van F.C. De Kampioenen

Viva Boma is de vierde FC De Kampioenen film. Hij wordt geregisseerd door Jan Verheyen en is het vervolg op de drie eerdere Kampioenen-films: Kampioen zijn blijft plezant en Jubilee General | cast en verhaal en Derde film F.C. De Kampioenen: Forever.

Cast FC De Kampioenen 4: Viva Boma

De cast van FC De Kampioenen 4: Viva Boma telt tal van bekende namen. Met natuurlijk de acteurs en actrices die we uit FC De Kampioenen kennen: Marijn Devalck, Danni Heylen, An Swartenbroekx, Ann Tuts, Loes Van den Heuvel, Johny Voners, Herman Verbruggen, Tuur De Weert, Ben Rottiers, Jacques Vermeire, Jaak Van Assche, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader en Bab Buelens. Verder zijn er bijrollen voor Billie Verbruggen, Luk d’Heu, Warre Worgmans, Danny Timmermans, Guga Baul, Ann Hendrickx, Liesa Naert, Jits Van Belle, Julie Vermeire, Jakob Beks, Carry Goossens en Stella Kitoga Bitondo. Daarnaast komen verschillende bekende gezichten kort voorbij.

Wat doen acteurs en actrices uit FC De Kampioenen nu?

Ben je benieuwd naar wat de cast van FC De Kampioenen 4: Viva Boma nu doet. Dat zochten we uit toen de kerstspecial dit jaar weer in de herhaling te zien was. Ontdek meer over Marijn Devalck, Danni Heylen, An Swartenbroekx, Ann Tuts, Loes Van den Heuvel, Johny Voners, Herman Verbruggen, Tuur De Weert, Ben Rottiers, Jacques Vermeire, Jaak Van Assche, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader en Bab Buelens.

Acteurs en actrices:

Bijrollen

De bijrollen in Viva Boma worden gespeeld door Billie Verbruggen, Luk d’Heu, Warre Worgmans, Danny Timmermans, Guga Baul, Ann Hendrickx, Liesa Naert, Jits Van Belle, Julie Vermeire, Jakob Beks, Carry Goossens en Stella Kitoga Bitondo. Ook hier zitten verschillende gezichten bij die je kent uit andere Kampioenen-films en afleveringen.

 • Billie Verbruggen die de rol van Paulien Vertongen speelt, was recent nog te zien in de kerstspecial van De Kampioenen. Verder is ze te zien in alle Kampioenen-films.
 • Luk D’Heu is Freddy van Overloop. Hij speelt de rol van burgemeester al jaren. Verder speelde Luk D’heu diverse rollen.
 • Warre Borgmans zag je recent in Superette Anna. Maar je kent hem natuurlijk van bijvoorbeeld Windkracht 10Kulderzipken en tal van andere rollen.
 • Danny Timmermans is de partner van Machteld Timmermans; je kent hem uit W817, 8eraf en Ik U ook. Daarnaast speelde hij mee in Buiten De Zone.
 • Guga Baul is op dit moment te zien in Nachtwacht: De dag van de Bloedmaan
 • Ann Hendrickx is bekend als schoonmaakster Conny Van Genechten uit Verschoten & Zoon.
 • Liesa Naert is een meisje in de Pussycat. Deze actrice kun je bijvoorbeeld kennen uit Eigen kweek en Gevoel voor Tumor. Ze speelt daarnaast de rol van Jackie Hopper in de Ketnet-serie De Hoppers. En je zag haar vorig jaar in De Anderhalve Meter Show.
 • Jits Van Belle kruipt eveneens in de huid van een meisje uit de Pussycat. Zij was eveneens te zien in Gevoel voor Tumor. Recent was ze meer dan tweehonderd afleveringen te zien als Robyn Versteven in VTM Familie. Daarvoor had Jits Van Belle verschillende rollen in series, zoals Marsman en Nieuw-Texas. In de telenovelle Emma was ze te zien als Babs. Emma is de eerste Vlaamse telenovelle, die vanaf 1 januari 2017 op Eén werd uitgezonden.
 • Julie Vermeire is ook een Pussycat-meisje. Je ziet de dochter van Jacques Vermeire op dit moment in de Dancing with the stars-special. Daarnaast zag je haar acteren in De Redders.
 • Jakob Beks ken je bijvoorbeeld van Bex & Blanche, maar je zag hem vaker in De Kampioenen. Hij is Bernard Theofiel Waterslaeghers.
 • Carry Goossens kruipt in de huid van Oscar Crucke. Deze acteur heeft net de opnames afgerond voor de nieuwe film Zeppos Het Mercatorspoor. Hierin speelt hij Kapitein Zeppos.
 • Stella Kitoga Bitondo is Gratienne.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

1 januari 2022 /