RIP 2020 op VTM met Guga, Nathalie, Jonas en Ruth

RIP 2020 is het nieuwe programma van Guga Baúl, Ruth Beeckmans, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens. Deze wekelijkse comedyshow is vanaf 25 november om 20.40 uur bij VTM te zien. Ik kijk er naar uit! Jullie? Laat het weten in onze Facebook-groep.

RIP 2020 op VTM

Moet het nog gezegd, 2020 was een horrorjaar. VTM wil dit vreemde jaar met een luide lach afsluiten en heeft Guga Baúl, Ruth Beeckmans, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens gevraagd om een humoristisch jaaroverzicht te maken: RIP 2020. Omdat het jaar niet snel genoeg voorbij kan zijn, begint het viertal al terug te blikken op woensdag 25 november om 20.40 bij VTM. Zeven woensdagen lang maken ze een humoristische stand van zaken op van de wereld. Locatie van deze pop-up comedyshow is de stadsschouwburg van Mechelen. Welke plek is immers een beter symbool voor dit jaar dan een lege theaterzaal? 

Typetjes, imitaties en nieuwe versies van hits

Het viertal van RIP 2020 ‘ript’ alle grote en kleine nieuwsfeiten van het voorbije jaar, ‘boekskes’-  en krantenkoppen, opmerkelijke gebeurtenissen op het Internet, opvallende foto’s en tv-fragmenten,… Werkelijk àlles wordt doorgelicht en vormt inspiratie voor hun wekelijkse jaaroverzicht in de vorm van een comedyshow. Het resultaat? Guga Baúl, Ruth Beeckmans, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens verzinnen typetjes achter de opmerkelijke nieuwsfeiten, voorzien opvallende beelden van stemmetjes, zingen nieuwe versies van de grootste pophits en imiteren uiteraard ook de meest besproken BV’s. 

Imitatie Vlaamse Virologen

In de eerste aflevering van RIP 2020 mogen natuurlijk de virologen niet ontbreken. We zien Steven van Gucht, Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en Lieven Annemans inmiddels vaker dan onze eigen familie. Maar wat weten we eigenlijk over hen? Het één-programma Durf Te Vragen legt de virologen, vertolkt door de vier hosts, op de rooster. 

Reclame voor corona vaccin

Vorige week was er eindelijk ook wat goed nieuws van het corona-front. De komst van meerdere vaccins biedt namelijk voor het eerst in lange tijd wat perspectief. En toch blijkt slechts een derde van de bevolking bereid om zich onmiddellijk te laten inenten. Maar geen nood: na de farmaceutische sector slaat nu ook de voltallige reclamewereld de handen in elkaar om iedereen te overtuigen. RIP2020 presenteert het beste van alle vaccin-reclames. 

De Planckaerts, Wolf en Astrid Stockman

De familie van het jaar? De Planckaerts. Pater familias Eddy Planckaert (Guga Baúl) leidt de kijker rond in het kasteel tot hij samen met Christa (Nathalie Meskens), Francesco (Jonas Van Geel) en mémé Clara (Ruth Beeckmans) een brandje moet blussen. Het dier van het jaar was dan weer ongetwijfeld de wolf. Niet alleen in The Masked Singer deed de Wolf alle harten sneller slaan, ook in de natuur rukt de wolf op. Niet iedereen is echter fan van dit bloeddorstige dier. Sopraan Astrid Stockman (Nathalie Meskens) brengt een muzikale ode aan de wolf.

Via onze Instagram ontdek je alvast hoe een aantal van deze gasten er uit zien…

Nathalie Meskens als Ruth Beeckmans

In de tweede aflevering zien we Nathalie Meskens als Ruth Beeckmans, die Snackmasters presenteert. Guga kruipt in de huid van Roger Van Damme, Jonas is Marcelo Ballardin. En wat ik zelf erg goed vond: Suzanne & Freek ft. Touris Le MC met hun nieuwe single Kleffe Hits Uit Nederland. Geweldig optreden van Nathalie, Jonas en Guga.

#LikeMe in RIP2020

#LikeME is het op dit moment helemaal! De liefhebbers moeten nog even wachten op nieuwe afleveringen, maar gelukkig springt de viertal van RIP2020 bij. Guga Baul kruipt in de huid van Vince, Nathalie Meskens speelt Camille, Ruth Beeckmans is Caro en Jonas Van Geel is directeur Wolfs. Hier alvast de foto’s. Wat vinden jullie? Lijken ze een beetje op Pommelien Thijs (die nu te zien is in De Familie Claus), Camille Dhont, Maksim Stojanac en Hugo Sigal?

The Masked Singer in RIP 2020

Natuurlijk kan kijkcijferkanon The Masked Singer niet ontbreken in RIP 2020. In de vierde aflevering zien we Guga Baul als Jens Dendonker, Nathalie Meskens als Julie Van den Steen en Ruth Beeckmans als Karen Damen. Zij keuren mogelijke deelnemers voor het tweede seizoen van The Masked Singer op VTM. Verder zijn de virologen weer van de partij, net als een YouTube-oorlog tussen influencers én het viertal doet Hooverphonic na.

Tegen De Sterren Op

Wat dat betreft, lijkt RIP 2020 voor mijn gevoel wel een beetje op Tegen De Sterren Op. Daarin zagen we Guga Baúl, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens natuurlijk ook al samen.

Jonas Van Geel

RIP 2020; seizoen 1 vanaf woensdag 25 november 2020 bij VTM. Op de foto: Jonas Van Geel

Jonas Van Geel: “Ik kijk er naar uit om dit verschrikkelijke jaar in de ogen te kijken om er comedy mee te maken. Uiteraard zal er veel corona in zitten maar we vergeten soms dat er dit jaar ook nog een hoop andere grappige gebeurtenissen gebeurd zijn.” We zagen Jonas Van Geel dit jaar al op VTM met de quiz Veel Tamtam. En hij bracht met Jelle Cleymans een nieuw album uit. Daarnaast is hij sinds gisteren weer te zien in De Zonen van Van As (seizoen 5).

Ruth Beeckmans

RIP 2020; seizoen 1 vanaf woensdag 25 november 2020 bij VTM. Op de foto: Ruth Beeckmans

Ruth Beeckmans: “Wat een eer om met dit trio een show te mogen maken! We gaan het afgelopen jaar echt fileren en humor zoeken in zaken die eigenlijk van oorsprong niet grappig zijn.” Voor Ruth Beeckmans is 2020 sowieso een bijzonder jaar. Ze was in The Masked Singer te zien als de aap. Met Koen Wauters presenteerde ze Snackmasters. Ze speelde een geweldige rol in Albatros. En ze presenteert met Karen Damen Cupido Ofzo.

Nathalie Meskens

RIP 2020; seizoen 1 vanaf woensdag 25 november 2020 bij VTM. Op de foto: Nathalie Meskens

Nathalie Meskens: “Guga, Jonas en Ruth zijn drie absolute kleppers, we voelen elkaar zo goed aan dat de moppen er soms gewoon vanzelf uitstromen. Handig, als je een jaaroverzicht in de vorm van een comedyshow wil maken.” Voor haar persoonlijk is 2020 natuurlijk een mooi jaar: Nathalie Meskens is namelijk moeder geworden.

Guga Baúl

RIP 2020; seizoen 1 vanaf woensdag 25 november 2020 bij VTM. Op de foto: Guga Baúl

Guga Baúl: “Ik kijk ernaar uit een breed arsenaal aan stemmen naar boven te mogen halen in RIP 2020, want er zijn véél filmpjes die erom smeken gedubt te worden. We spoelen 2020 gewoon helemaal terug en geven het een make-over waar je wél happy van wordt.” Samen met zijn vriendin Tine Embrechts vertelde Guga Baul over hun financiële situatie door de coronacrisis.

De afleveringen van RIP 2020 zijn (opnieuw) te kijken op VTM GO. Nieuwsgierig naar wat deze Vlaamse acteurs en actrices nog meer op de planning hebben staan of hebben gedaan. Klik dan op hun naam voor het overzicht van berichten over deze kleppers op Vlaams Kijken.

  • Jonas Van Geel
  • Ruth Beeckmans
  • Nathalie Meskens
  • Guga Baúl

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 november 2020 /