Zomerhit 2022: wie van deze 10 genomineerden is dé winnaar

Wie wint de finale van Zomerhit 2022 aanstaande zaterdag 20 augustus in Blankenberge? Er zijn nog tien genomineerden in de race om de Zomerhit 2022 winnaar te worden. In dit artikel ontdek je alles over de genomineerden, de show in Blankenberge (waar jij ook bij kunt zijn) en de volgorde waarin de artiesten optreden tijdens de finale.

Onderaan dit artikel lees je wie de winnaar is…

Finale Zomerhit 2022

Twintig genomineerden begonnen begin juli aan het Zomerhit-avontuur. De onlinestemming om te bepalen welke tien er doorstoten naar de Zomerhit 2022 finale van aanstaande zaterdag is afgelopen. Tot vanmiddag 12 uur (zondag 14 augustus 2022) kon jij laten weten wie jouw favoriet is. Ondertussen zijn de stemmen geteld. Dit zijn de tien Zomerhit finalisten in 2022!

Finalisten Zomerhit 2022

De finalisten van Zomerhit 2022 ontdek je hieronder. Wat wij natuurlijk extra leuk vinden, is dat er een aantal tv-gezichten bij zitten (denk aan Niels Destadsbader, Maksim, Pommelien Thijs en Cleymans & Van Geel). En er staan in de Zomerhit finale ook drie Nederlanders met Jaap Reesema, Snelle en Emma Heesters. Dan vraag je je meteen af of in Nederland ook niet zo’n groot spektakel moet worden georganiseerd; Muziekfeest op het plein is tenslotte ook erg populair.

In de Zomerhit-finale 2022 ontdek je deze artiesten:

Genomineerden Zomerhit 2022

Ben jij nieuwsgierig naar de andere genomineerden van Zomerhit 2022? Naast deze tien finalisten zijn er tenslotte nog tien artiesten, die dit jaar in de race waren om de winnaar van Zomerhit te worden. Dat waren namelijk niet de minste, met:

  • Axelle – Candy crush
  • Clouseau – Nu gaat het gebeuren
  • Emiline – Brain
  • Gene Thomas – Bye bye baby
  • Jérémie Makiese – Miss you
  • Jérémie Vrielynck & Sali Haidara – Als de zon schijnt
  • Laura Tesoro – Not easy
  • Milow – How love works
  • Olivia & Paul Sinha – Elektriciteit
  • Willy Sommers – Poster boy (Willy Sommers zien we deze zomer ook als presentator van Tien om te zien).

Alle nummers van de genomineerden zijn samengebracht op de Zomerhit 2022 cd.

Stemmen Zomerhit winnaar

Zonet (zondag 14 augustus 2022 om 15.30 uur) is op Radio2 de stemming geopend voor de Zomerhit finale 2022. In de loop van de namiddag belde Radio2-presentatrice Caren Meyen met de tien gelukkigen die van het publiek een plaats bij de laatste tien kregen. Die waren natuurlijk allemaal laaiend enthousiast en het was overduidelijk: iedereen wil winnen. Dé Zomerhit scoren is voor een artiest een grote waardering, want het is het publiek dat kiest wie de grote favoriet is. Hieronder ontdek je hoe je kunt stemmen voor de Zomerhit winnaar.

Winnaar Zomerhit 2022

Het publiek en alleen het publiek bepaalt de winnaar van Zomerhit 2022. Stemmen op je favoriet kan per sms naar het nummer 6000, met als boodschap het nummer van de artiest hierboven. Je kunt in totaal twee keer stemmen, tot de lijnen sluiten op het einde van de livefinale op zaterdag 20 augustus. Een sms kost 0,50 euro. De tellers van de onlinestemming zijn opnieuw op 0 gezet, iedere finalist begint dus met een schone lei. Jij kiest wat voor jou dé Zomerhit van 2022 is. Op het einde van de liveshow worden de stemmen geteld en kennen we de winnaar.

Zomerhit 2022 in Blankenberge

De finale van Zomerhit 2022 vindt aanstaande zaterdag 20 augustus 2022 plaats in Blankenberge. De studio van Radio 2 is hier aanloop dus ook de hele week te vinden. Kom maar eens een kijkje nemen tussen 10 en 20 uur. Alle finalisten komen langs om hun nummer nog eens extra te promoten en een intiem optreden te geven. Morgen, maandag 15 augustus, zijn als eersten Jaap Reesema & Lea Rue te gast, samen met The Starlings.

Opname Finale Zomerhit 2022 bijwonen

Wil je de opname van de Zomerhit 2022 finale bijwonen? Dat kan! De show is voor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft geen tickets te reserveren. Je bent welkom aan de jachthaven, op de kruising van de Havenstraat met de Franchommelaan. Wie Blankenberge een beetje kent: dat is in de buurt van de paravang, het sierlijke bouwwerk uit de belle-époqueperiode dat dient als windscherm.

Finale Zomerhit 2022 kijken op tv

Vanaf 20.50 uur wordt deze show live uitgezonden op Eén en VRT NU. Daarnaast is-ie integraal te beluisteren op Radio2 en in de Radio2-app. Naast de tien finalisten is ook Stan Van Samang van de partij met zijn Zomerhit uit 2015, Een ster. Vanaf 13 uur neemt Radio2 je mee backstage en ook via de sociale media van Eén en Radio2 kun je alles volgen.

Tip: Zomerhit 2022 is op VRT NU een jaar lang gewoon terug te kijken. Vanuit België is dit heel eenvoudig; wil je vanuit Nederland kijken naar alle Zomerhit 2022 optredens en artiesten zorg dan voor een VPN Verbinding. Ik maak zelf gebruik van VPN Nederland.

Optredens finale Zomerhit

Ben je nieuwsgierig naar de volgorde waarin de artiesten optreden tijdens de finale van Zomerhit 2022? Hier ontdek je in welke volgorde de artiesten het Zomerhit podium in Blankenberge betreden. Margriet Hermans opent de show met Lekker blijven hangen. Vervolgens is het de beurt aan Jaap Reesema & Lea Rue, Niels Destadsbader en The Starlings. Vervolgens is het extra leuk voor de #likeme-liefhebbers; Maksim en Pommelien Thijs treden namelijk na elkaar op. De laatste optredens zijn dan van Cleymans & Van Geel, Metejoor & Snelle, Berre en Regi & Emma Heesters zorgen met Zwaartekracht voor een flitsende afsluiten van de finale van Zomerhit.

Margriet Hermans' Lekker blijven hangen winnaar Zomerhit 2022
Margriet Hermans’ Lekker blijven hangen winnaar Zomerhit 2022

Ontdek hier meer over de winnaar van Zomerhit 2022

Wie is jouw Zomerhit winnaar?

Margriet Hermans’ Lekker blijven hangen is de winnaar van Zomerhit 2022.  Een ontroerde Margriet Hermans kreeg de Zomerhit-trofee – afgelopen zaterdag 20 augustus 2022 – uit handen van Peter Van de Veire, tijdens de grote liveshow op Eén, Radio2 en VRT NU.

She’s After My Piano

In 2014 won 2 Fabiola de Zomerhit met She’s After My Piano. Dit jaar maakte Margriet Hermans voor het VTM-programma Liefde voor Muziek een Nederlandstalige cover van het nummer van Patje en Loredana. Vanaf het moment dat het nummer toen gezongen werd, is het nummer populair bij jong en oud. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het dansje dat Margriet Hermans erbij verzonnen heeft.

Zomerhit 2022 winnaar: Lekker blijven hangen

De sympathieke Margriet Hermans wist met Lekker blijven hangen de meeste stemmen verzamelen en is daarmee de Zomerhit 2022 winnaar. Wist je dat ze met deze winst geschiedenis schrijft? Het is namelijk de eerste keer dat twee verschillende versie van een nummer allebei winnaar worden van Zomerhit.

Margriet Hermans & Zomerhit

Wist je dat Margriet Hermans en Zomerhit ook een rijke geschiedenis hebben? 35 jaar geleden won Margriet Hermans al eens een prijs tijdens Zomerhit. In 1987 mocht ze voor Een vriend de trofee voor beste Nederlandstalige lied in ontvangst nemen. Een paar jaar later, van 1991 tot en met 1994, was ze de presentatrice van Zomerhit. En nu is ze dus Zomerhit 2022 winnaar met Lekker blijven hangen. Margriet Hermans zei na afloop van de Zomerhit-finale: “Ik ben zeer ontroerd en ontzettend dankbaar. Dank u wel Vlaanderen, jullie zijn fantastisch!”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 augustus 2022 /