Yoshadiinho The greatest dancer van Vlaanderen: deelnemers, etc

Yoshadiinho winnaar The greatest dancer van Vlaanderen 2023! In de spetterende finale behaalde Yoshadiinho (Yoshi uit Antwerpen) uit het team van Niels Destadsbader de winst. De 21-jarige Antwerpenaar overtuigde het voltallige publiek met zijn heerlijke freestyle moves en afrodans. Yoshadiinho won van Luana Manuka, CompAni-One, Mattias Jacobs en Melvin & Kiran. Ontdek hier alles over programma, liveshows, coaches en deelnemers aan The greatest dancer van Vlaanderen. En natuurlijk bespreken we ook de finale van dit programma.

Foto: Winnaar The greatest dancer van Vlaanderen Yoshadiinho met Niels Destadsbader en Roy Julen (VRT –  Thomas Geuens)

Winnaar The greatest dancer van Vlaanderen

In de finale van The greatest dancer van Vlaanderen 2023 bleven nog vijf acts over: Luana Manuka en CompAni-One van team Laurien, Mattias Jacobs van team Annabelle, en Melvin & Kiran en Yoshadiinho van team Niels. ​Yoshi kon het publiek met zijn twee optredens het meest overtuigen en werd gekroond tot winnaar van The greatest dancer van Vlaanderen 2023.

Yoshi The greatest dancer van Vlaanderen

Yoshi vertelt het volgende over het winnen van The greatest dancer van Vlaanderen: “Het is iets waar ik al lang van droomde en dat is nu gewoon uitgekomen! Het maakt me emotioneel. Ik heb zo hard gewerkt om te zijn wie ik wil zijn en om te kunnen wat ik moet kunnen. En nu ben ik hier! Ik ga reizen om mijn dromen ook waar te maken op andere plekken: dansen overal ter wereld.”

Niels Destadsbader over Yoshadiinho

Niels Destadsbader vertelt over de winnaar van The greatest dancer van Vlaanderen het volgende: “Yoshi heeft nooit een opleiding gevolgd, hij heeft zichzelf alles aangeleerd. Ongelooflijk straf. En het zorgt er ook voor dat zijn dans heel uniek is. Nu krijgt hij de kans om zijn droom waar te maken. Om te gaan battlen in Parijs, om opleidingen te krijgen – hoe geweldig is dat?! Naast een prachtige danser is Yoshi ook een prachtig persoon: als hij lacht, dan schijnt de zon. Een verdiende winnaar!”

Finale The greatest dancer van Vlaanderen 2023

De finale van The greatest dancer van Vlaanderen bestond uit twee delen: de vijf kandidaten brachten eerst een act samen met hun coach. Het publiek stemde nadien welke drie acts zij wilde zien doorstoten. Yoshadiinho, Luana en CompAni-One kregen de meeste stemmen van het publiek en mochten hun kunnen nog eens tonen op het grote podium. Zo had coach Laurien nog twee acts in de race, coach Niels eentje. De drie overgebleven kandidaten brachten een geüpdatete versie van hun auditie-dans die ze zoveel weken geleden deden. Nadien sprak het publiek haar finale oordeel uit: wie vonden zij nu dé greatest dancer van Vlaanderen? Yoshi!

Yoshi winnaar The greatest dancer

De 21-jarige Yoshi uit Antwerpen is een geboren danser. Als kind al was hij bezeten door Michael Jackson. Hij bestudeerde urenlang videotapes en imiteerde de iconische dansmoves tot in de perfectie. Sinds een viertal jaar is Yoshi meer en meer geïnteresseerd in afrodans, een stijl die hem na aan het hart ligt vanwege zijn Congolese roots. Het liefste doet Yoshi aan freestyle: hij voelt het ritme van de muziek en stemt zijn bewegingen hier op af. Hij viel bij zijn auditie-aflevering meteen op dankzij zijn aanstekelijke lach, bijzondere act en ongelooflijke moves. Via zijn deelname aan The greatest dancer van Vlaanderen hoopte Yoshi de stijl afro wat meer op de kaart te zetten en een inspiratie te zijn voor anderen: het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoe breed je het hebt, dans zal er altijd voor je zijn. Daar is hij meer dan geslaagd in, getuige zijn overwinning.

Yoshi uit team van Niels en Roy Julen

Yoshi werd in The greatest dancer van Vlaanderen gecoacht door Niels Destadsbader. ​ Hij werd daarin bijgestaan door choreograaf Roy Julen (die je kent van Kom op tegen Kanker, alles in de strijd), met wie Niels steeds samenwerkt voor zijn eigen grote shows.

The greater dancer van Vlaanderen: deelnemers en meer...
The greater dancer van Vlaanderen: deelnemers en meer…

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 4 februari 2023; het is bijgewerkt op dinsdags 28 maart 2023 met informatie over The Greatest Dancer van Vlaanderen winnaar Yoshadiinho.

The greatest dancer van Vlaanderen 2023

The greatest dancer van Vlaanderen zag je sinds zaterdag 4 februari 2023 iedere zaterdag om 20.20 uur op Eén en VRT MAX. Siska Schoeters en Aster Nzeyimana laten ons kennismaken met het grootste danstalent van Vlaanderen. Annabelle Lopez Ochoa, Laurien De Munck (aka Laurien Decibel) en Niels Destadsbader zijn de coaches. Deelnemers Luana Manuka, CompAni-One, Southside, Com.Plete, Daan Benaets, Mattias Jacobs, Ivan Holy Pop, Melvin & Kiran, en Yoshadiinho hebben de live shows gehad.

The greatest dancer van Vlaanderen 

Bij de audities komen alle dansers terecht in de dansstudio van The greatest dancer van Vlaanderen. En dat is niet zomaar een dansstudio: achter de spiegel kijkt namelijk een publiek van zevenhonderd mensen mee naar het optreden. Dat publiek beslist of ze de auditie leuk vindt of niet. Pas als 75 procent van het publiek ‘ja’ stemt, gaat die gigantische spiegel open. Welke danser krijgt zijn energie door de spiegel tot bij het publiek en slaagt erin om de spiegel open te dansen? 

Als het over ballet gaat, moet ik altijd aan de film Piece of My Heart denken. En vergeet ook niet de nieuwe Vlaamse serie Assisen. Wat Nederlandse dansers betreft, denk ik ook aan Avastars.

Wedstrijdverloop The greatest dancer

De deelnemers die de spiegel open krijgen, maken kans om door de coaches gekozen te worden om mee te gaan naar de grote shows. Want op het einde van de vijf auditie-afleveringen kiezen de coaches elk hun top drie om verder mee te werken en mee te dingen naar de titel The greatest dancer van Vlaanderen. Die top drie acts nemen ze mee naar de shows. Welk danstalent stijgt boven zichzelf uit, kroont zich tot The greatest dancer van Vlaanderen en wint de geldprijs om verder in zijn danscarrière te investeren?

Coaches The greatest dancer van Vlaanderen

En die coaches zijn niet de minsten. De Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa is een van de meest gevraagde choreografes in de hele wereld. Choreografe en danseres Laurien Decibel werkt al acht jaar in Los Angeles waar ze mag dansen met onder andere Dua Lipa en Jennifer Lopez. En Niels Destadsbader is dé populairste artiest van Vlaanderen en een van de weinigen die tijdens zijn show met dansers werkt. Niels heeft niet alleen oog voor présence, persoonlijkheid, uitstraling en podiumvastheid, ook een straf verhaal kan hem raken. 

Fleur Brusselmans

Alle kandidaten die zich wagen aan een auditie, komen eerst bij Fleur Brusselmans terecht. Haar naam zegt het al: Fleur is de immer positieve receptioniste van The greatest dancer van Vlaanderen. Haar taak is om de kandidaten te ontvangen en hen op hun gemak te stellen, zodat ze in de beste omstandigheden kunnen dansen. Wie denkt Fleur te herkennen, is correct: ze was te zien in onder andere Spring en Op zoek naar Maria. Fleur is niet enkel de receptioniste, maar werkt al jaren achter de schermen van televisie en is ook de casting director van The greatest dancer van Vlaanderen.

Siska Schoeters en Aster Nzeyimana

Siska Schoeters en Aster Nzeyimana zijn de presentatoren van The greatest dancer van Vlaanderen. Recent zag je Siska Schoeters op tv met programma’s als Durf te vragen en Zomerhit 2022. Aster Nzeyimana kennen we natuurlijk als sportjournalist en presentator van Extra Time. Maar dat hij ook van show houdt, weten we natuurlijk door zijn deelname aan The Masked Singer, waarin hij samen met zijn vriendin Lize Feryn de robots bleek te zijn. Meer ontdekken over Aster Nzeyimana? Dat deden we in zijn aflevering van Het Huis.

Shows The greatest dancer van Vlaanderen

De afgelopen weken kreeg alle danstalent in Vlaanderenkreeg de kans om zich te tonen op het podium van The greatest dancer van Vlaanderen op Eén. Maar nu is de speeltijd voorbij… Uit alle dansers die de spiegel open kregen, kozen de coaches Laurien Decibel, Annabelle Lopez Ochoa en Niels Destadsbader de voor hen sterkte dansers uit. De acts waarmee zij The greatest dancer van Vlaanderen denken te kunnen winnen. Meteen ligt het niveau een pak hoger, want alleen de sterkste dansers blijven in de wedstrijd. In totaal zijn er nog negen deelnemers in de race. Zij nemen het op tegen elkaar in de shows.

Wie haalt de (halve) finale?

De drie coaches nemen elk hun top drie acts mee naar de shows. Alle dansers kregen voor de eerste grote show (uitzending op 11 maart) dezelfde opdracht: “wat maakt jou uniek?” Daarmee moeten ze opnieuw het publiek, dat stemt in de studio, overtuigen. De zeven dansers met de hoogste scores stoten door naar de halve finale. Na die halve finale vallen er nog twee kandidaten af, en in de finale nemen de beste vijf dansers het tegen elkaar op. Welk danstalent stijgt boven zichzelf uit, kroont zich tot The greatest dancer van Vlaanderen en wint de geldprijs om verder in zijn danscarrière te investeren?

Kandidaten The greatest dancer van Vlaanderen

Elke coach koos drie acts uit waarmee ze verder werken in de shows en denken te kunnen winnen. Voor coach Laurien zijn dat: Luana Manuka, CompAni-One en Southside. Coach Annabelle kiest: Com.Plete, Daan Benaets en Mattias Jacobs. En coach Niels gaat voor: Ivan Holy Pop, Melvin & Kiran en Yoshadiinho. De afgelopen weken leerde je de kandidaten van The greatest dancer van Vlaanderen natuurlijk al beter kennen (zie de complete lijst hieronder), maar we stellen de negen acts die nu in de shows staan nog eens uitgebreid aan je voor.

Kandidaten team Laurien

 • Luana
 • CompAni-One
 • Southside

Luana Manuka

De 23-jarige Luana uit Vilvoorde danst al sinds haar kindertijd en is intussen uitgegroeid tot een polyvalente danseres die thuis is in verschillende stijlen. Sinds een jaar werkt ze als professionele danseres. Zo danste ze al mee als een van de achtergronddanseressen bij programma’s zoals The voice van Vlaanderen en James de Musical. Luana vindt het heel belangrijk om zich te blijven bijscholen en nieuwe stijlen correct aan te leren en te brengen. Zo heeft ze in het verleden een half jaar gestudeerd aan het Broadway Dance Center in New York, volgt ze nog regelmatig workshops en doet ze mee aan freestyle battles.

Laurien over Luana: “Deze sterke jonge vrouw gaat ons meenemen naar haar veelzijdige wereld. Luana is gedreven door passie, samen met een kritische blik. Waardoor ze altijd zal pushen om haar beste te zelf te kunnen tonen aan de wereld.”

CompAni-One

CompAni-One (18 – 30 jaar, uit Gent) is een modern dansgezelschap onder leiding van Anneke Ghysens. Als finaliste van So you think you can dance en The ultimate dance battle weet zij als geen ander hoe het is om deel te nemen aan een danscompetitie op televisie. In 2016 richtte ze CompAni-One op, een gezelschap bestaande uit dansers in opleiding en/of dansers aan de start van danscarrière. De compagnie bestaat uit negen dansers die elk sterk staan in hun individuele kracht en stijl maar toch nog steeds zichzelf overstijgen als ze samen dansen als één entiteit, als groep.

Laurien over CompAni-One: “Een team van warriors klaar om het gevecht aan te gaan. Technisch beresterk en steeds strevend naar de perfectie. Klaar om pirouettes te gaan draaien rond de competitie. CompAniOone isn’t coming to play.”

Southside

Southside bestaat uit Soraya (18), Lexi (21) en Rachel (21), drie danseressen uit Lommel die elkaar twee jaar geleden leren kennen hebben in het wedstrijdteam van de danscrew C-Fam. Ze zijn sindsdien de beste vriendinnen en houden van sleepovers, shopping trips en filmavondjes. Ze hebben nog nooit enkel met hun drietjes opgetreden maar speciaal voor The greatest dancer van Vlaanderen vormen ze een trio. De drie dames dromen ervan om bij grote internationale artiesten te dansen, dus ze zitten bij de juiste coach! Laurien danste al bij Dua Lipa, Jennifer Lopes en Camila Cabello. Van haar kunnen ze dus het heel veel leren.

Laurien over Southside: “Mijn drie jonge maar krachtige meisjes met een grote drijfkracht, maar vooral heel veel hart voor dans. Klaar om de wereld te veroveren. Maar eerst beginnen we met Vlaanderen!”

Kandidaten team Annabelle

Voor coach Annabelle zijn dat:

 • Com.Plete
 • Daan Benaets
 • Mattias Jacobs

Com.Plete

Com.Plete is een hedendaagse danscompagnie van de dansschool Dance Action in Leuven, opgericht door Pélé (25) en Jonas (25). Toen Pélé en Jonas dertien jaar oud waren, hadden ze al hun eerste ‘compagnie’ opgericht en traden ze op in de garage. Vandaag staan ze met hun compagnie op diverse podia en raken ze complexe thema’s aan via dans. Pélé en Jonas zijn choreografen van dienst, Pélé danst ook mee met Simon (21), Renke (17), Linde (18) en Kaat (17).

Annabelle over Com.plete: “Com.plete is een groep die bestaat uit hele mature, sterke dansers. Met twee choreografen in hun midden zijn ze erg creatief en ruimdenkend over wat moderne dans te bieden heeft. Ze maken me nieuwsgierig naar wat ze allemaal uit hun mouw tevoorschijn zullen toveren.”

Daan Benaets

De 18-jarige Daan Benaets uit Sint-Truiden heeft als kleine jongen altijd gedanst in de living maar hij is pas vier jaar geleden echt gestart met danslessen in een dansschool. Hij is een ruw talent en een harde werker: op korte tijd schoolde hij zich in klassiek ballet, jazz en moderne dans en werd hij al beloond met verschillende prijzen op wedstrijden. Daan is nog zoekende naar zichzelf en weet nog niet of hij verder wil in dans of toch rechten wil gaan studeren. Misschien kan The greatest dancer van Vlaanderen hem wel een duwtje in de juiste richting geven.

Annabelle over Daan: “Daan is een bijzonder talent, hij is nog maar vier jaar aan het dansen en het is ongelofelijk hoe ver hij nu al in zijn techniek staat. Ik beschouw dansers als een ruwe blok klei waarmee ik kan gaan boetseren. En als ik Daan zie, dan gaan mijn handen jeuken.”

Mattias Jacobs

De 16-jarige Mattias Jacobs uit Ottenburg is een allround danser. Hij is als kind gestart met hiphop maar heeft zich de laatste jaren verdiept in modern. Hij is een zeer gevoelsmatige danser en leeft voor zijn passie. Toen hij enkele jaren geleden tijdens een dansles twee permanente breuken in zijn rug opliep, stond zijn wereld even stil. Ondanks de zware blessure blijft hij gaan voor wat hij het liefste doet: dans. Hij droomt ervan om in het buitenland workshops te mogen volgen bij gerenommeerde choreografen en hij ziet The greatest dancer van Vlaanderen als de eerste stap in de juiste richting.

Annabelle over Mattias: “Mattias danst op een hele intuïtieve manier.  Hij is nog maar 16 jaar oud en kan zowel kwetsbaar als gecontroleerd dansen. Een echte artiest. Hij heeft meer dan één snaar op zijn viool en dat maakt hem een van de potentiële winnaars van The greatest dancervan Vlaanderen.”

Kandidaten team Niels Destadsbader

Niels Destadsbader zijn team van The Greatest Dancer van Vlaanderen bestaat uit:

 • Ivan Holy Pop
 • Melvin en Kiran
 • Yoshadiinho

Ivan Holy Pop

De 27-jarige Ivan Holy Pop uit Antwerpen verhuisde van Portugal naar België toen hij twaalf was. Hij heeft pas vrij laat zijn liefde voor dans ontdekt, maar sindsdien kan hij zich geen leven zonder dans meer voorstellen. Hij is gespecialiseerd in popping met invloeden van hiphop en breakdance en hij hoopt dat hij van dans zijn beroep kan maken. Als alleenstaande vader is het niet altijd makkelijk om voor die droom te gaan, maar hij heeft een nachtjob als dispatcher in een takelbedrijf aangenomen om zich zo overdag te kunnen focussen op de twee belangrijkste zaken in zijn leven: zijn dochter, Aaliyah, en dans.

Niels over Ivan: “Ivan is een hele fijne en knappe vent. Een type dat iedereen ziet binnenkomen. Maar… Dan moet hij nog beginnen dansen. Ivan is klaar om Vlaanderen te laten zien wat popping is. Het liefst tot in de finale! Eén ding is nu al zeker: als hij wint, gaan de poppen aan het dansen.”

Melvin en Kiran

Melvin en Kiran (beiden 11 jaar uit Antwerpen) zijn de jongste breakers op het podium van The greatest dancer van Vlaanderen. Ze dansen al sinds ze kunnen lopen en ze hopen met hun breaking tricks Vlaanderen te veroveren. Ze hebben elkaar leren kennen op de breaking school van Sam Revell, oprichter van de Battle Droids crew en het brein achter hun knallende choreo’s. Deze twee beste vrienden staan vaker op hun handen dan op hun voeten en ze houden ervan om nieuwe tricks te bedenken.

Niels over Melvin en Kiran: “Melvin en Kiran zijn kleine jongens met een groot talent. Op hun elfde zijn het nu al echte showbeesten. De camera houdt van hen en omgekeerd. En dat zal met het publiek niet anders zijn. Zij zijn nu al een van de favorieten om deze wedstrijd te winnen.”

Yoshadiinho

Winnaar Yoshadiinho hebben we aan het begin van het artikel al aan je voorgesteld; scroll dus even terug als je dat gemist hebt. Lees wat Niels Destadsbader al voor aanvang van de liveshows over Yoshadiinho zei.

Niels Destadsbader over Yoshadiinho“Als Yoshi lacht, schijnt de zon in de studio. Hij heeft zichzelf alles aangeleerd, wat ongelooflijk straf is. Maar het zorgt er ook voor dat hij danst als niemand anders en dat maakt hem uniek. Misschien zorgt dat er wel voor dat hij The greatest dancer van Vlaanderen kan winnen.”

Halve finale The greatest dancer van Vlaanderen

In The greatest dancer van Vlaanderen halve finale staan:

 • Luana Manuka
 • CompAni-One
 • Com.Plete
 • Mattias Jacobs
 • Ivan Holy Pop
 • Melvin & Kiran
 • Yoshadiinho

Finalisten The greatest dancer van Vlaanderen

Niels Destadsbader heeft twee deelnemers in de finale van The greatest dancer van Vlaanderen. Zowel Melvin en Kiran als Yoshadiinho maken nog kans om winnaar te worden van de show. Ze nemen het op in de finale tegen Luana Manuka, CompAni-One (beide uit team Laurien) en Mattias Jacobs (uit het team van Annabelle).

Winnaar The greatest dancer van Vlaanderen

Zaterdag 25 maart 2023 weten we wie de winnaar van The greatest dancer van Vlaanderen is. Wordt het Melvin en Kiran, Yoshadiinho, Luana Manuka, CompAni-One, of Mattias Jacobs?

Nieuwsgierig naar alle deelnemers: hier de complete lijst. We hebben daar de deelnemers die het tot de shows hebben geschopt uitgehaald. Kortom: dit zijn alle anderen die je in de eerste vijf shows op het podium van The greatest dancer van Vlaanderen zag.

Deelnemers The greatest dancer van Vlaanderen

De laatste dansers die auditie doen in The greatest dancer van Vlaanderen zien we in aflevering 5. We maken kennis met Yoshadiinho, die als kind al bezeten was door Michael Jackson. En met de dertienjarige Ainhoa, die al tal van prestigieuze prijzen en beurzen heeft gewonnen. Of wacht dacht je van Jenthe, die zelfs Belgisch en Europees Kampioen is. Kortom dat zijn niet de minste. Daarnaast zijn de laatste deelnemers aan The greatest dancer Mercury Crew, DDC Company, Kick ’n Style en CompAni-One.

Lees snel verder en dan maak je uitgebreid kennis met de deelnemers aan The greatest dancer van Vlaanderen.

Deelnemers aflevering 4

Ook bij de deelnemers aan The greatest dancer van Vlaanderen in aflevering 4 weer een aantal opvallende namen. Zo is Jade met haar elf jaar één van de jongste deelnemers. Megane ken je dan weer uit #LikeMe en Emilie is recent verkozen tot Miss België. Zij danst met Jonas. Verder zien we Lore, Luana, Jean en Jeanne, Xplosion en Com. Plete.

Deelnemers aflevering 3

In de derde aflevering maken we weer kennis met een gevarieerde groep deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan de Dance Dads; dat zijn de vaders van enkele danseressen van Team Infiniti. Of wat dacht je van Liselotte Ilsbroukx, die niet wist dat ze was ingeschreven voor The greatest dancer van Vlaanderen. Maar verder ook 9000, Daan Benaets, Amina, Lars en Nick Van de Velde.

Deelnemers aflevering 2

Wie de deelnemers aan The greatest dancer van Vlaanderen zijn? In de tweede aflevering maken we kennis met klassiekballetdanser Senna (19). We zien The Jazz Maniac. Of wat dacht je van Erkie Turkie, die in Turkije een belangrijke danswedstrijd heeft gewonnen? Verder zien we in The greatest dancer van Vlaanderen deelnemers als Cicade, Dries, Anouk, Southside en Björn.

Deelnemers aflevering 1

In de eerste aflevering zien we de vijftienjarige Mattias, die aan moderne dans doet. De elfjarige Melvin en Kiran zijn de jongste Breukers op het podium van The greatest dancer van Vlaanderen. Maar we maken ook kennis met Female Future, die commercial hiphop brengen. En wat dacht je van de zestigjarige Juan Carlos? En de 51-jarige boekhouder Ivan Selleslaghs? Daarnaast zijn ook Dragon, Ivan Holy Pop en Lore & Noah The greatest dancer van Vlaanderen deelnemers.

Lees verderop meer over de coaches en deelnemers van The greatest dancer van Vlaanderen.

The greatest dancer van Vlaanderen kijken

The greatest dancer van Vlaanderen is vanaf 4 februari elke zaterdag rond 20.15 uur op Eén en VRT MAX te kijken. Wil je deze show van Fremantle voor Eén vanuit het buitenland (zoals uit Nederland) kijken? Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Greatest dancer coaches

De kandidaten van The greatest dancer van Vlaanderen kunnen rekenen op de feedback en de coaching van een fantastisch team danscoaches. Ze vertegenwoordigen een breed spectrum aan stijlen en achtergronden. We stellen hieronder Annabelle Lopez Ochoa, Laurien Decibel en Niels Destadsbader aan je voor.

Annabelle Lopez Ochoa

De Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa is een choreografe van uitzonderlijk internationaal niveau. Ze is op dit moment een van de meest gevraagde choreografes ter wereld. Annabelle Lopez Ochoa creëerde hedendaagse en klassieke dansvoorstellingen voor meer dan zeventig dansgezelschappen waaronder het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, het Nationale Ballet van Nederland, English National Ballet, New York City Ballet, les Grands Ballets Canadiens, Hong Kong Ballet, Ballet van Moskou, Ballet Nacional de Cuba, West Australian Ballet, Ballet de Marseille, om maar een paar te noemen. Ze won wereldwijd tal van prijzen met haar werk, net als lovende recensies.

Annabelle Lopez Ochoa woont al dertig jaar in Amsterdam, maar groeide op in Jette en kreeg haar professionele dansopleiding aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Na haar studies danste ze onder andere bij Djazzex, en als soliste bij het vermaarde Scapino Ballet in Rotterdam. Na haar danscarrière heeft ze haar ultieme droom waargemaakt: de wereld rondreizen om te choreograferen.

De uitzonderlijke kracht van Annabelle Lopez Ochoa is dat ze een uitstekende verhalenverteller is. Ze is experte in klassiek en hedendaags ballet, maar houdt ervan om met dansers te werken van allerlei verschillende stijlen. Ze vertelt: “The greatest dancer van Vlaanderen wordt een fantastisch avontuur. Ik ben bijzonder benieuwd wat Vlaanderen te bieden heeft op het vlak van dans”.

Laurien Decibel

De Vilvoordse Laurien De Munck aka Laurien Decibel trok acht jaar geleden naar Los Angeles om haar professionele carrière als danseres, choreografe en styliste verder uit te bouwen. Daar danst ze met de grootste popsterren van de wereld: Dua Lipa, Jennifer Lopez, Jason Derulo, Camilla Cabello, Anitta, Maroon 5, En Vogue, Cardi B, Meek Mill, AJ van de Backstreet Boys, Hailee Steinfeld en vele anderen. Met deze artiesten was ze te zien in bekende Amerikaanse shows zoals The Late Late Show met James Gordon, American Music Awards, MTV Music Awards en de Billboard Awards. Als choreografe bracht ze letterlijk de poppen aan het dansen in The Masked Singer America en was ze assistent choreografe voor Nike en Reebok. Ze co-creerde de choreographie voor Camilla Cabello’s eerste wereldhit Havana.

Laurien De Munck werd geboren in Vilvoorde en kwam pas op achttienjarige leeftijd in de danswereld terecht, maar al snel groeide ze uit tot een van dé danseressen waar iedere artiest wou mee werken. Haar bijnaam Laurien Decibel kreeg ze niet toevallig: Laurien is altijd aanwezig en neemt nooit een blad voor de mond. Ze is experte in house, diverse hiphopstijlen, commercial dance en salsa.

RTBF: The dancer

Laurien Decibel is niet enkel coach in The greatest dancer van Vlaanderen, maar ook in de RTBF-versie The dancer. Laurien De Munck vertelt: “Ik ben super trots dat ik danscoach ben in The greatest dancer, zowel op VRT als bij RTBF. Ik kijk er ongelofelijk naar uit om het Belgisch danstalent te ontvangen en met hen allemaal deze uitdaging aan te gaan!”

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader is de populairste artiest van Vlaanderen, die moeiteloos de grootste zaal van het land meerdere malen uitverkoopt. Hij is ook een van de weinige Vlaamse artiesten die met dansers werkt op het podium en is een meester in het opbouwen van zo’n Sportpaleis show. Niels Destadsbader is zelf geen onverdienstelijk danser, maar heeft oeverloze bewondering voor de dansers waarmee bij werkt. En hij maakt er een zaak van om altijd zelf mee te dansen. Voor de choreo’s werkt Niels samen met Roy Julen, die hem ook in The greatest dancer van Vlaanderen zal bijstaan in het coachen van zijn team. Roy Julen was ook de coach van Niels en de andere BV’s die naakt gingen.

Niels Destadsbader is een talentspotter met ervaring in meerdere jury’s. Hij heeft niet alleen oog voor présence, persoonlijkheid, uitstraling en podiumvastheid; ook een straf verhaal ​ weet hem steeds te raken. En Niels is de enige coach die dansers echt een job kan bieden op de grootste podia van Vlaanderen. Niels Destadsbader vertelt: “Het beoordelen van de techniek van een danser of danseres laat ik over aan de andere coaches. Je mag als danser nog zo technisch sterk zijn, alleen het verhaal dat je overbrengt zal het verschil maken het publiek. Ik wil vooral voelen hoe een performance bij mij binnenkomt.”

The greatest dancer van Vlaanderen deelnemers

Dit zijn de kandidaten die aan The Greatest Dancer van Vlaanderen aflevering 5 meedoen:

Ainhoa (13)

Ainhoa (13) danst al bijna haar hele leven lang. Sinds ze drie jaar was, verdiepte ze zich in dansstijlen zoals klassiek ballet, contemporary, jazz, ragga en hiphop. Voor elk wat wils, maar haar hart ligt toch voornamelijk bij klassiek ballet en contemporary. Tijdens de auditie brengt ze dan ook een contemporary choreografie waarin ze wil tonen hoeveel geluk dans haar brengt! Voor haar dertien jonge jaar heeft Ainhoa ook al heel wat prestigieuze prijzen en beurzen gewonnen. Zo heeft ze al les mogen volgen aan de Opéra de Paris in Frankrijk en bij het Moscow Ballet in Rusland. Haar grote droom is dan ook om een professionele danseres te worden en ooit deel te mogen uitmaken van een klassiek dansgezelschap. Dat belooft! 

Mercury Crew (18 – 22 jaar) 

Mercury Crew is een dansgroep die bestaat uit zeven danseressen tussen 18 en 22 jaar. Ze vormen ongeveer drie jaar een groep en ze hebben elkaar gevonden in hun gedeelde liefde voor het genre kpop. Ze brengen dan ook uitsluitend deze dansstijl die een mix is van verschillende stijlen maar bij hen vooral aanleunt bij girly hiphop. Kpop staat voor Koreaanse popmuziek en op elk lied bestaat er een specifieke choreo die zijn dan met hun crew ‘coveren’ ofwel imiteren. Ze hopen via dit programma het platform voor kpop in Vlaanderen te vergroten en meer Vlaamse kpop fans samen te brengen! 

Jenthe (26) 

Jenthe (26) is niet zomaar eender welke danseres. Ze is gestart op driejarige leeftijd met acro, groeide al snel door naar acrobatische dans en behaalde in haar tienerjaren verschillende titels op de Belgische én Europese Kampioenschappen acrobatische dans! Op haar 21ste is ze gestopt met professionele wedstrijden omdat ze alles bereikt had wat ze wilde bereiken en begon ze zich vooral te focussen op een carrière als fitness coach en personal trainer. Ze ziet er misschien uit als een stoere en enthousiaste fitness chick maar met een breekbare moderne dans krijgt ze de volledige zaal muisstil! 

DDC Company (14 – 20 jaar) 

DDC Company bestaat uit zeven meisjes en twee jongens tussen 14 en 20 jaar oud. Ze worden gecoacht door Davinia Janssens, een professionele danseres gekend van verschillende tv-formats zoals The Voice van Vlaanderen en SYTYCD. De dansgroep vormt een heel hechte vriendengroep. Ze dansen allemaal al sinds hun kindertijd en blinken uit in diverse stijlen: zo is de ene meer technisch aangelegd en de andere meer urban geschoold. In de compagnie proberen ze een mooie mix te maken waarbij iedereen elkaar versterkt. Gekleed in ruige outfits staan ze klaar om een stoere auditie te brengen, maar wie weet brengen ze toch iets verrassends! 

Kick ‘n Style (11 – 42 jaar) 

Kick ‘n Style is een ietwat ongewone dansgroep omdat de leden erg uiteenlopende leeftijden hebben maar één ding hebben ze gemeen: hun liefde voor acrobatische rock ‘n roll. Deze dansstijl is helaas niet zo bekend in Vlaanderen en is zelfs met uitsterven bedreigd. Zo is Kick ‘n Style één van de weinige dansscholen die deze stijl nog aanbiedt. Met hun zelfbedachte kleurrijke outfits en acrobatische stunts hopen ze het publiek te verrassen en opnieuw leven te blazen in hun geliefde dansstijl! 

Maak kennis met de dansers uit aflevering vier.

Jade (11) 

Jade is met haar elf jaar één van de jongste deelnemers van The Greatest Dancer van Vlaanderen maar dat neemt niet weg dat ze vol enthousiasme en zelfvertrouwen on stage staat. Ze danst al sinds haar twee jaar en haar favoriete stijlen zijn hiphop, dancehall, house en wacking! Naast een talent voor dansen is Jade ook een comédienne in spe. Ze brengt met haar spontane zelve iedereen aan het lachen maar ze hoopt met haar deelname vooral haar grote zus én grootste voorbeeld Emma trots te maken. De droom is om ooit te performen in het Sportpaleis als achtergronddanseres. 

Megane (21) 

De volgende deelneemster is in vele huishoudens geen onbekende. Zo schitterde Megane (21) al in Ketnet Musical Kadanza Together en speelt ze Nona in hitserie #LikeMe. Toch wil ze haar kans wagen in The Greatest Dancer van Vlaanderen omdat ze het gevoel heeft dat ze nog veel meer in petto heeft en nog meer kanten uit kan dan de stijlen waarin ze nu het vaakst mee geassocieerd wordt. Megane is een allround danseres die tijdens haar auditie een up-tempo choreo zal brengen in de stijl jazz funk! Broadway, here comes Megane! 

Xplosion (14 – 17 jaar)

De discogroep Xplosion is een hechte dansgroep onder leiding van Daan Van Riet die al verscheidene jaren samen danst. Ze brengen een explosieve choreografie met een commerciële touch. Volgend jaar wordt de groep in tweeën gesplitst omdat er in de danscompetitie van disco een onderscheid gemaakt wordt tussen +16-jarigen en -16-jarigen. The Greatest Dancer van Vlaanderen is de laatste kans van Xplosion om samen op een podium te schitteren. Het is niet makkelijk voor de groep dat ze vanaf volgend jaar gescheiden zullen worden maar ze zijn enorm dankbaar dat ze toch nog een laatste keer samen voor een groot publiek de pannen van het dak mogen dansen! 

Jean en Jeanne (92 en 91) 

Jean (92) en Jeanne (91) zijn niet alleen de oudste deelnemers van The Greatest Dancer van Vlaanderen maar ook de meest sympathieke! Ze hebben elkaar 17 jaar geleden leren kennen op een dansfeest en ze zijn sindsdien niet meer van elkaar weg te slaan. Hoewel Jean in Overijse woont en Jeanne in een woonzorgcentrum in Denderleeuw, zien ze elkaar geregeld en gaat Jean z’n (Poepe-) Jeanneke minstens drie keer per week opzoeken. Jeanne heeft altijd al talent gehad als danseres maar ze mocht hier helaas niet in verdergaan van haar familie. Dit programma geeft Jeanne de kans om haar grote droom waar te maken: met haar grote liefde dansen voor gans Vlaanderen! 

Lore (31) 

Deze deelneemster is zoals ze zelf zegt ‘niet zo basic als haar last name’. Lore Janssens is een professionele twerkster die workshops geeft in twerking om vrouwen meer zelfvertrouwen te geven. In deze workshops schudden de deelnemers letterlijk alle negatieve energie van zich af! Naast de ‘twerkshops’ heeft ze ook haar eigen kledinglijn ‘Oh Yaz’ waar ze ecologisch ondergoed aanbiedt met aan de binnenkant een positieve spreuk om het zelfvertrouwen van de drager op te krikken. Body positivity en zelfliefde staan centraal bij alles wat Lore onderneemt en dat zal ook zijn wat ze uitstraalt in haar auditie! 

Emilie en Jonas (20 en 24) 

Emilie (20) zal samen met haar vriend Jonas (24) een emotionele rumba dansen ter ere van haar overleden moeder, Katleen. Ongeveer een jaar geleden is de mama van Emilie gestorven aan de gevolgen van pancreaskanker. Op het moment dat Katleen haar diagnose kreeg, studeerde Emilie nog maar ze heeft alles laten vallen om haar mama bij te staan in haar laatste maanden. Haar vriend Jonas heeft haar tijdens deze moeilijke periode gesteund en is haar rots in de branding. Samen brengen ze deze dans om Katleen te eren en iedereen een hart onder de riem te steken die met een moeilijk verlies te maken heeft gehad. Het duo heeft een achtergrond in latin, waardoor de rumba, ook wel gekend als de liefdesdans binnen latin, voor hen de meest logische keuze was om te brengen bij hun auditie.

Hieronder lees je meer over de dansers uit de derde aflevering.

Nick Van de Velde (25)

Nick heeft Woordkunst Drama gestudeerd en is pas op zijn veertiende gestart met dans door een plaatsje te krijgen in het wedstrijdteam van Dansstudio Yo. Dans is niet altijd makkelijk geweest voor Nick doordat hij vaak geconfronteerd werd met vooroordelen over zijn atypischdanslichaam. Tijdens audities kreeg hij vaak te horen dat hij beter konterugkomen als hij een paar kilo’s zou verliezen. Met deze deelname hoopthij te tonen dat je met elk lichaam kan dansen. Iemand die hem altijdgesteund heeft, is zijn mama. Zij is enkele jaren geleden verhuisd naarSpanje wegens gezondheidsredenen en hij vindt het dan ook heel jammerdat ze er niet bij kan zijn. Wat Nick niet weet, is dat ze wel degelijk in de zaal zal zitten. Emoties verzekerd!

Lars (23)

Lars (23) is als kind gestart met breakdance omdat zijn mama vond dat hijte veel energie had en hij iets moest zoeken om zich te kunnen uitleven. Hij vond het wel leuk om te doen, maar de echte passie voor break is pasovergeslagen wanneer hij breaker Samuel Revell zag dansen. Op datmoment wist hij dat hij even goed wilde worden. Al snel bleek dat hij ook talent had en hij werd door Samuel gevraagd om zijn dance crew TheBattle Droids te vervoegen. Lars droomt groots, zo hoopt hij mee te kunnen doen aan de preselecties breakdance voor de Olympische Spelen en België te vertegenwoordigen, maar de eerste halte is The Greatest Dancer van Vlaanderen.

Team Infinity

Team Infinity is een discodansgroep uit Roeselare, bestaande uit zeven enthousiaste meisjes: Lore (13), Rachel (13), Aure (13), Mila (11), Amélie(14), Amy (14) en Amber (14). Sinds drie jaar vormen ze een wedstrijdgroep binnen de stijl disco en ze willen heel graag tonen aanVlaanderen wat deze stijl inhoudt. Zo hebben ze op hun blote knietjes hun trainster gesmeekt om te mogen deelnemen. Ze hopen te kunnen tonen dat disco meer is dan armzwaaien en hoge sprongen maken. Er is eensterk teamgevoel nodig om de dans tot een goed einde te brengen, en het vertrouwen in elkaar moet goed zitten. Iets wat deze meidengroep zeker heeft!

Amina (21)

Amina is een Oekraïense vluchteling die sinds midden februari in België vertoeft. Ze woonde in Charkov tot de oorlog met Rusland van start ging. Ze had net haar dansopleiding voltooid aan de Academy of Culture en ging dansles geven in haar specialisatie, Folklorische en Klassieke dans, wanneer de oorlog startte. Sinds kort woont Amina nu alleen in Mol. Zevolgt Nederlandse taallessen en ze geeft dansles aan Oekraïense kindjes die hier ook terechtgekomen zijn. Amina wil graag meedoen met The Greatest Dancer van Vlaanderen om een stukje Oekraïense danscultuur over te dragen op het Vlaamse publiek.

Dance Dads (37 – 49 jaar)

De Dance Dads zijn de vaders van enkele danseressen van Team Infinity. Na een challenge met de moeders hebben ze beslist een TikTok te makenom te bewijzen dat het danstalent van hun kinderen van hen komt. Deze TikTok is viraal gegaan en sindsdien zijn de Dance Dads een feit. Zebrengen een oldschool Freestyle choreografie en hopen voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat de papa’s wel degelijk over danstalent beschikken!

9000 (15 – 30 jaar)

9000 is een grote hiphop crew die bestaat uit 26 dansers tussen vijftien endertig jaar. Onder leiding van hun coach Bruno De Rouck brengen ze een originele choreografie rond het thema basket. Hun grootste droom is danook om ooit mee te kunnen dansen op de Super Bowl! Ze zijn een hechtecrew die barst van het enthousiasme en de energie. Het zou ons nietverbazen mochten ze verrassend uit de hoek komen tijdens hun auditie.

Liselotte Ilsbroukx (18)

Liselotte (18) weet zelf niet dat ze deelneemt aan The Greatest Dancer van Vlaanderen. Ze is een hedendaagse danseres die heel veel talent heeft maar ze is te onzeker en verlegen om zichzelf in te schrijven. Haar coach en ouders vinden dat ze een kans verdient dus zij hebben haar in het geheim ingeschreven. Liselotte denkt dat ze naar een danswedstrijd gaat maar in realiteit komt ze auditie doen. Ze wordt opgevangen doorNatascha, een professionele danseres waar ze erg naar opkijkt. Hoe zal Liselotte reageren als de spiegels opengaan? De verrassing zal sowieso groot zijn!

Hieronder lees je meer over de dansers uit de tweede aflevering.

Senna (19) 

Senna (19) studeerde aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen wanneer hij op zijn zestiende toegelaten werd tot de Vaganova Balletacademie in Sint-Petersburg, één van de beste scholen ter wereld voor klassiek ballet. Hij ging in op het aanbod en studeerde in Sint-Petersburg tot de oorlog in Oekraïne uitbrak begin dit jaar. Hij keerde noodgedwongen terug naar huis en besliste zijn opleiding verder te zetten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel studeert hij nog steeds in Den Haag en zal hij naar alle waarschijnlijkheid ook hier zijn opleiding voltooien. Senna’s grootste wens is om ooit een plek te veroveren in een gerenommeerde danscompagnie en een carrière uit te bouwen als klassiek balletdanser.

The Jazz Maniacs (26 tot 41 jaar) 

The Jazz Maniacs zijn een groep dansers van verschillende nationaliteiten en leeftijden die elkaar leren kennen hebben in Brussel. Hoe divers de dansers ook zijn, ze delen één grote liefde: lindyhop. Deze dansstijl is ontstaan eind jaren twintig, begin jaren dertig en wordt gelinkt aan swing, charleston en tapdans. Eén groot feest dus! De Jazz Maniacs dansen in duo maar ze staan wel allemaal tegelijk op het podium. ‘A beautiful chaos’, zoals ze het zelf benoemen. Ze hopen met hun deelname Vlaanderen kennis te laten maken met lindyhop en hun liefde voor de stijl én voor Brussel over te brengen. 

Erkie Turkie (40) 

Erkan is een veertigjarige danser van Turkse origine die al 27 jaar danst. Op zijn vijftiende won hij een belangrijke danswedstrijd in Turkije maar dit leverde hem niet de gehoopte doorbraak. Op zijn achttiende reisde hij naar België om hier zijn dansdromen waar te maken, maar het leven stond hem helaas in de weg. Na twee huwelijken en enkele tegenslagen op werkvlak hoopt hij met The Greatest Dancer van Vlaanderen een comeback te maken als danser. Zijn twee zoontjes, Eser en Emir, zijn alvast zijn grootste fans en zullen hem vanop de eerst rij toejuichen. In zijn breakdance choreo verwerkt hij de moeilijke momenten uit zijn leven, hij toont zijn pijn in zijn dans. Zal de spiegel opengaan voor Erkie Turkie? 

Cikame (58 en 63 jaar) 

Cikame is de artiestennaam van Danny (63) en Catharina (58). Zij zijn naast een danskoppel ook in het echte leven een koppel. Zeven jaar geleden leerden ze elkaar kennen in dancing Lorka in Hasselt en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Danny danst al sinds zijn vijftiende ballroom maar Catharina is pas beginnen dansen wanneer ze Danny leerde kennen. Hij nam haar onder zijn hoede en leerde haar alle danskneepjes. Samen brengen ze een romantische Rumba, dé liefdesdans bij uitstek, als ode aan hun liefde. 

Dries (16) 

Dries (16) danst ongeveer zes jaar. Zijn hoofdstijl is hiphop maar hij experimenteert ook met andere subgenres. Dans betekent erg veel voor Dries. Hij is iemand met veel interesse voor socio-politieke thema’s maar soms maakt hij zich ook erg veel zorgen over wat er gebeurt in onze maatschappij en dan wordt hij overstelpt door negatieve gedachten. Dans is dan zijn uitweg, zijn manier om even alle gedachten de vrije loop te laten. Zijn grootste droom is om ooit Belgisch Kampioen in hiphop te worden en hij hoopt dat The Greatest Dancer van Vlaanderen een eerste stap in de juiste richting is.  

Anouk (20) 

Anouk (20) danst sinds haar drie jaar. Ze is een allround danseres maar tijdens de auditie brengt ze een hedendaagse choreo over de liefde die ze voelt in haar leven. Ze wordt afgezet door haar mama, haar oma en haar overgrootmoeder, de drie belangrijkste vrouwelijke figuren in haar leven. Anouk zou niet kunnen leven zonder dans maar evenmin zonder haar familie. Zo is haar overgrootmoeder Josephine zelfs haar allerbeste vriendin, degene aan wie ze alles vertelt! Anouk heeft al enkele leuke dansjobs mogen doen in de entertainmentsector maar ze hoopt op een dag voltijds aan de slag te kunnen als danseres. Wie weet is The Greatest Dancer van Vlaanderen wel de ideale springplank! 

Björn (27) 

Björn (27) is een danser met een fysieke beperking. Bij de geboorte zijn er helaas enkele complicaties opgetreden waardoor hij een hersenbloeding opgelopen heeft en zijn tweelingbroertje overleden is. Hij heeft hier cerebrale parese aan overgehouden. Iets wat zich bij hem uit in een halfverlamde linkerkant van het lichaam en spastische trekken. Björn is een echte vechter en doorzetter, en hij vindt het dan ook belangrijk om zich nooit te laten tegenhouden door zijn fysieke beperkingen. Sinds zijn dertiende danst hij hedendaags en momenteel maakt hij deel uit van de inclusieve projectgroep ‘Labo’ van het Conservatorium in Antwerpen. Dans betekent alles voor Björn, het is zijn manier om vrijheid te ervaren. De plek waar hij zich volledig aanvaard voelt

Hieronder lees je meer over de dansers uit de eerste aflevering.

Female Future (23 – 21 – 25) 

Female Future bestaat uit Chelsea (23), Zoë (21) en Eliene-Louize (25), drie sterke vrouwen die samen commercial hiphop brengen. Ze hebben elk hun eigen stijl. Zo is Chelsea iets meer thuis in funk en girly, Eliene-Louize in old school hip hop en is Zoë iets meer extravagant in haar dansmoves. Als ze samen dansen versterken ze elkaar, iets wat uitmondt in een explosieve en krachtige choreografie. Ze willen met hun performance een lans breken voor plussize dansers en de boodschap meegeven dat dans voor iedereen is, ongeacht je huidskleur, culturele afkomst of lichaamstype. 

Juan Carlos (60) 

Juan Carlos is een Cubaanse danser die de liefde naar België is gevolgd. Hij danst al sinds zijn negende en heeft zijn hele leven lang op hoog niveau Cubaanse salsa en rumba gedanst. Juan Carlos deed mee aan wedstrijden in Cuba en hij heeft zeven jaar een dansschool in Rusland gehad. Hij werd door zijn vrouw Nadine ingeschreven voor The greatest dancer van Vlaanderen om hem te helpen een danspartner te vinden op zijn niveau. Wie interesse heeft, mag altijd contact opnemen met fleur@thegreatestdancer.be.

Ivan Selleslaghs (51) 

Ivan is een sympathieke 51-jarige boekhouder. Hij wil tonen dat je ook nog na je vijftigste kan dansen en plezier hebben. Hij heeft naast enkele ballroomlessen nooit een dansopleiding gevolgd, maar dat is niet te merken aan zijn freestyle dansmoves. Als Ivan op een podium staat, verandert hij in een eersteklas entertainer. Iets wat hij geleerd heeft door in zijn jonge jaren deel te nemen aan playbackshows. Zijn twee dochters, Davina en Naëmi, en zijn echtgenoot Eric zijn zijn grootste fans. Voor hen heeft hij nu al gewonnen, simpelweg door deel te nemen. Maar krijgt Ivan de spiegel ook open?

Dragon (tussen 11 en 18 jaar) 

Het dansteam Dragon uit Oudsbergen bestaat uit dertig leden en is een heel diverse danscrew die barst van de energie en het talent. Hun danscoach Chayenne Otten wilde een zo verscheiden mogelijke danscrew oprichten en heeft daarom dansers gezocht van uiteenlopende leeftijden. Nochtans hoeven de drie jongste danseresjes, Amélie, Ileana en Sou, zeker niet onder te doen voor de oudere dansers. Met hun energie en enthousiasme blazen ze iedereen omver en geven ze een boost aan het volledige team.  

Lore en Noah (15)

Lore en Noah hebben elkaar leren kennen op vierjarige leeftijd. Ze dansen al sinds hun kindertijd samen in de dansschool 2SDC. Ze zijn de beste vrienden en hebben dan ook twee jaar geleden beslist om als duo verder te gaan bij danscompetities. Op hun eerste wedstrijd werden ze al meteen Belgisch Kampioen. Dat belooft! Ze dansen funk style, een zeer uitbundige en entertainende stijl die iets minder gekend is bij het grote publiek. Iets wat ze willen veranderen met hun deelname aan The greatest dancer van Vlaanderen. Lore en Noah zijn zelf heel enthousiaste jongeren die ten volle genieten van het leven. Dit is ook wat ze uitstralen op de dansvloer.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 maart 2023 /