Tweede film F.C. De Kampioenen: Jubilee General | cast en verhaal

De tweede film van F.C. De Kampioenen: Jubilee General is op zondag 22 augustus om 20.15 uur te zien op Eén. Ontdek alles over het verhaal en de cast van FC De Kampioenen 2.

Verhaal F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General

Het verhaal begint waar dat van DDT ooit eindigde: in de gevangenis, waar hij werd opgesloten voor belastingfraude. Op dat moment zijn de Kampioenen volop bezig met de voorbereiding van hun 25-jarig jubileum. Het belooft een groot feest te worden, maar daar zou met de terugkeer van DDT wel eens snel verandering in kunnen komen… Wanneer Xavier en Marc dan ook nog eens beslissen om oud-trainer Oscar Crucke, die als monnik in een tempel in Thailand verblijft, in het geheim terug te halen voor het feest, gaan de poppen pas echt aan het dansen!

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Films van F.C. De Kampioenen

FC De Kampioenen 2 is een film van Jan Verheyen en het vervolg op de eerste Kampioenen-film: Kampioen zijn blijft plezant. Klik op de titel en ontdek meer over die film, die een paar weken geleden werd uitgezonden. Wist je er inmiddels in totaal vier films van F.C. De Kampioenen zijn? De derde – Forever – wordt volgende week zondag 29 augustus uitgezonden. De serie Onder Vuur is pas vanaf zondag 12 september op Eén te zien, dus wie weet kunnen we de week daarna nog wel van de vierde film: Viva Boma genieten. Natuurlijk hou ik je daarvan op de hoogte via de Facebook-groep en Instagram.

Tip voor de liefhebbers: wist je dat je deze week de Jacques Vermeire Fun Expo nog kunt bezoeken? En ook het Zandsculpturenfestival Middelkerke staat in teken F.C. De Kampioenen. Klik op de links om er meer over te lezen.

Cast FC De Kampioenen 2: Jubilee General

De cast van FC De Kampioenen 2: Jubilee General telt tal van bekende namen. Met natuurlijk de acteurs en actrices die we uit FC De Kampioenen kennen: Ann Tuts, Ben Rottiers, Marijn De Valck, Machteld Timmermans, Loes van den Heuvel, Johny Voners, Danni Heylen, Tuur De Weert, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Niels Destadsbader, Jaak Van Assche, Carry Goossens en Jacques Vermeire. Verder zien we heel wat andere bekende gezichten in de cast van de tweede Kampioenen-film. Bijrollen worden gespeeld door Billie Verbruggen, Luk D’Heu, Sven De Ridder, Gert Hulleman, Vera Puts, Ludo Hellinx, Guga Bául, Xander De Rycke, Gunter Lamoot, Liesa Naert, Jits Van Belle, Guido De Craene, Mark Smith, Louis Talpe en zelfs Marc Coucke heeft een cameo.  

Acteurs en actrices tweede Kampioenen film

Nu hebben we over de acteurs en actrices uit deze tweede F.C. De Kampioenen-film al het één en ander geschreven. We zetten het op een rijtje.

 • Ann Tuts speelt één van de hoofdrollen in de nieuwe Ketnet-serie 3HZ met Stan van Samang. Daarnaast zal ze te zien zijn in de spannende Eén-reeks Onder Vuur die vanaf zondag 12 september op tv komt. Ook Louis Talpe, die een bijrol speelt in deze film behoort tot de cast van Onder Vuur.
 • Ben Rottiers is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie.
 • Marijn Devalck is kasteelheer in Adam en Eva. Voor Assisen 3 ging hij weer terug het theater in. Maar je zag hem recent ook nog op tv in de film Bingo.
 • Machteld Timmermans zag je in de Ketnet-serie Ik u Ook met haar dochter Gloria Monserez. Momenteel werkt ze aan 8eraf.
 • Loes Van den Heuvel was te zien in het indrukwekkende programma Kinderwens van Leen Dendievel. Recent zag je haar ook in de film Superette Anna.
 • Johny Voners is ons helaas te vroeg ontvallen. Je kunt later op VTM nog genieten van zijn laatste rol in Een Goed Jaar (die de Nederlandse lezers al op Videoland kunnen kijken).
 • Danni Heylen is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie.
 • Tuur De Weert zag je recent nog in De Collega’s 2, maar ik herkende ‘m ook in Voor wat hoort wat. Wil je hem echt lang geleden zien, kijk dan bijvoorbeeld naar Ad Fundum van Erik van Looy. Deze acteur heeft sowieso al tal van rollen op zijn naam staan.
 • Herman Verbruggen zagen we tot een paar jaar geleden nog in De Kotmadam en hij deed mee aan de Ketnet-musical.
 • An Swartenbroekx schreef recent bijvoorbeeld de Kerstspecial. Ze schrijft namelijk sinds 2003 mee aan de serie en alle Kampioenen-films.
 • Niels Destadsbader kwam gisteren nog in het nieuws. Want waar hij het afgelopen jaar een tv-hit had met The Masked Singer, daar is nu bekendgemaakt dat Niels Destadsbader VTM verlaat. Hij zingt natuurlijk nog steeds en gaat aan de slag op het oude nest bij Eén en Radio 2. Hij begon zijn carrière bij Ketnet. Zo zagen we hem jarenlang als Olivier in Amika. En daarna speelde hij Dagmar in De Elfenheuvel.
 • Jaak Van Assche was recent op tv te zien in de laatste seizoen van De Zonen van Van As. Daarnaast speelt hij al een aantal jaar de rol van Alfons Coppens in Familie. Je zag hem ook in Clan. Een jonge Jaak Van Assche zien? Kijk dan bijvoorbeeld naar Windkracht 10 of Ad Fundum.
 • Billie Verbruggen die de rol van Paulien Vertongen speelt, was recent nog te zien in de kerstspecial van De Kampioenen. Verder is ze te zien in alle Kampioenen-films.
 • Carry Goossens kruipt in de huid van Oscar Crucke. Deze acteur heeft net de opnames afgerond voor de nieuwe film Zeppos Het Mercatorspoor. Hierin speelt hij Kapitein Zeppos.
 • Jacques Vermeire heeft natuurlijk geen introductie nodig; hij speelt de enige echte Dimitri De Tremmerie of te wel DDT. Wist je dat hij op dit moment zijn eigen expositie heeft in Blankenberge: Jacques Vermeire Forever.

Bijrollen

 • Luk D’Heu is Freddy van Overloop in de tweede Kampioenen film. Hij speelt de rol van burgemeester al jaren. Zo was hij ook in de kerstspecial te zien. Verder speelde Luk D’heu diverse rollen.
 • Sven De Ridder speelt De Witte. Je zag hem laatst nog op tv in de films Torpedo en Bingo. En wat dacht je van de jonge Sven De Ridder in Ad Fundum? Anno 2021 zal hij te zien zijn in de hoofdrol in Red Sandra. Op Streamz zag je hem tevens in Fair Trade en Deja Vu.
 • Gert Hulleman zien we – net als in Kampioen zijn blijft plezant – als Joop.
 • Vera Puts kruipt in de huid van Mien. In de serie zag je haar eerder als Truus Pinckers. Haar laatste rol was er eentje in Geub.
 • Ludo Hellinx is cipier. In de serie was hij eerder te zien als Senne Stevens en Van Thillo. Ludo Hellinx ken ik zelf als Felix Haantjes uit Postbus X en Interflix, maar deze acteur heeft heel veel rollen op zijn naam staan. Op dit moment is hij in Familie te zien als Patrick Pauwels. Morgen (maandag 23 augustus) start het 31ste seizoen Familie.
 • Guga Bául speelt een gevangene. Deze komiek valt op door de vele typetjes die hij kan spelen. Vorig jaar zag je hem nog in RIP 2020 met Nathalie Meskens, Jonas Van Geel en Ruth Beeckmans.
 • Xander De Rycke is net als Guga een gevangene. Wist je dat hij in drie films van F.C. De Kampioenen meespeelt? In de tweede en derde als gevangene en in Viva Boma als lijk. Xander De Rycke is een vlaamse stand-up comedian en schrijver.
 • Gunter Lamoot speelt de derde gevangene. Deze cabaretier was eerder te zien in de film Ex-Drummer.
 • Liesa Naert is een meisje in de Pussycast. Deze actrice kun je bijvoorbeeld kennen uit Eigen kweek en Gevoel voor Tumor. Ze speelt daarnaast de rol van Jackie Hopper in de Ketnet-serie De Hoppers. En je zag haar vorig jaar in De Anderhalve Meter Show.
 • Jits Van Belle kruipt eveneens in de huid van een meisje uit de Pussycat. Zij was eveneens te zien in Gevoel voor Tumor. Recent was ze meer dan tweehonderd afleveringen te zien als Robyn Versteven in VTM Familie. Daarvoor had Jits Van Belle verschillende rollen in series, zoals Marsman en Nieuw-Texas. In de telenovelle Emma was ze te zien als Babs. Emma is de eerste Vlaamse telenovelle, die vanaf 1 januari 2017 op Eén werd uitgezonden.
 • Guido De Craene is ambulancier. Hij was recent kort te zien in Glad IJs als Frank Swennen.
 • Louis Talpe zien we als redder bij de helikoper; dat past goed bij zijn aankomende rol in Onder Vuur. En natuurlijk bij zijn voormalige rol van Mega Toby (de nieuwe Mega Mindy zoekt trouwens ook een nieuwe Mega Toby).

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

22 augustus 2021 /