Eerste Kerstdag Kerstspecial F.C. De Kampioenen op tv

Eerste Kerstdag kunnen we genieten van de F.C. De Kampioenen Kerstspecial, deze komt om 20.25 uur op tv bij Eén. Ik kijk er in ieder geval naar uit! Al gaat het ook wel heel special worden zo zonder Xavier.

F.C. De Kampioenen bestaat dertig jaar!

De populairste voetbalploeg van België – F.C. De Kampioenen – blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Daarom trakteert Eén alle fans op Eerste Kerstdag op een extra lange special en een terugblik op het dertigjarige bestaan. Hoe gaaf is dat! Deze kerstspecial van FC De Kampioenen is nadien gratis te bekijken via VRTNU en Telenet TV.

Verhaal Kerstspecial F.C. De Kampioenen

Kerstmis nadert, en na vele jaren komen de Kampioenen opnieuw samen. In hun vertrouwde café vieren ze kerst met alles erop en eraan: een klassiek kerstdiner, verrassende pakjes voor iedereen, en ook met talloze herinneringen aan de markantste momenten van de Kampioenensaga. Helaas wordt het ook de eerste kerst zonder hun geliefde Xavier (Johny Voners).

Kan Carmen (Loes Van den Heuvel) de moed opbrengen om terug onder haar vrienden te komen voor een hommage aan haar chouke, en zal ze mee kerst vieren? Zullen eeuwige vijanden DDT en Fernand dit keer eens geen roet in het eten strooien? En wat zijn de plannen van Boma met een voetbalploeg zonder Xavier? Alle personages dragen op hun typische manier hun steentje bij aan dit warm kerstverhaal met een lach en vol mooie momenten.

Cast Kerstspecial FC De Kampioenen

 • Marijn Devalck – Balthasar Boma
 • Loes Van den Heuvel – Carmen Waterslaeghers
 • Jacques Vermeire – Dimitri De Tremmerie (DDT)
 • Jaak Van Assche – Fernand Costermans
 • Danni Heylen – Pascale De Backer
 • Herman Verbruggen – Marc Vertongen
 • Tuur De Weert – Maurice de Praetere
 • Niels Destadsbader – Ronald Decocq
 • Machteld Timmermans – Goedele Decocq
 • Ben Rottiers – Pol De Tremmerie
 • Ann Tuts – Doortje Van Hoeck
 • An Swartenbroekx – Bieke Crucke
 • Rob Teuwen – Billie Coppens

Rob Teuwen terug als Billie Coppens

Wat bijzonder is, is dat Rob Teuwen weer te zien is in FC De Kampioenen. Hij speelde zes jaar lang Billie Coppens, het zoontje van Doortje van Hoeck (Ann Tuts) en stiefzoon van Pol De Tremmerie (Ben Rottiers). Vanaf reeks 19 is hij niet meer in de serie te zien, maar een reden voor zijn vertrek is nooit gegeven. In de kerstspecial is Billie Coppens (Rob Teuwen) er dus weer bij.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over films, series en programma’s? Kom dan bij onze Facebook-groep.

Wat doen acteurs en actrices uit FC De Kampioenen nu (nog meer)?

Ben jij ook benieuwd naar wat de acteurs en actrices uit de FC De Kampioenen Kerstspecial nog meer doen? We zetten het voor je op een rijtje. Want over Marijn Devalck, Loes Van den Heuvel, Jacques Vermeire, Jaak Van Assche, Dannie Heylen, Herman Verbruggen, Tuur De Weert, Niels Destadsbader, Machteld Timmermans, Ben Rottiers, Ann Tuts en An Swartenbroekx valt natuurlijk wel wat te vertellen.

Foto’s Cast

Foto’s FC Kampioenen

F.C. De Kampioenen kerstspecial: op vrijdag 25 december om 20.25 uur op Eén.

Foto’s Kris Van de Sande

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

25 december 2020 /