Kerstspecial F.C. De Kampioenen kijken | Ontdek alles over de cast

Heb jij de bijzondere kerstspecial van FC De Kampioenen vorig jaar gemist? Geen probleem: je kunt ‘m op Kerstavond – vrijdag 24 december – om 21.45 uur nogmaals kijken op Eén. En zelfs als je hem al eens hebt gezien, is het zeker te moeite. Wat was het indrukwekkend. Zeker zo de eerste keer de Kampioenen zonder Xavier.

F.C. De Kampioenen bestaat dertig jaar!

De populairste voetbalploeg van België – F.C. De Kampioenen – heeft vorig jaar dertig kaarsjes uitgeblazen. Daarom trakteert Eén alle fans op een extra lange special en een terugblik op het dertigjarige bestaan. Hoe gaaf is dat!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over films, series en programma’s? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Instagram en kom bij onze Facebook-groep

Verhaal Kerstspecial F.C. De Kampioenen

Kerstmis nadert, en na vele jaren komen de Kampioenen opnieuw samen. In hun vertrouwde café vieren ze kerst met alles erop en eraan: een klassiek kerstdiner, verrassende pakjes voor iedereen, en ook met talloze herinneringen aan de markantste momenten van de Kampioenensaga. Helaas wordt het ook de eerste kerst zonder hun geliefde Xavier (Johny Voners).

Kan Carmen (Loes Van den Heuvel) de moed opbrengen om terug onder haar vrienden te komen voor een hommage aan haar chouke, en zal ze mee kerst vieren? Zullen eeuwige vijanden DDT en Fernand dit keer eens geen roet in het eten strooien? En wat zijn de plannen van Boma met een voetbalploeg zonder Xavier? Alle personages dragen op hun typische manier hun steentje bij aan dit warm kerstverhaal met een lach en vol mooie momenten.

De kerstspecial gemist of wil je ‘m terugkijken? Dat kan. Koop dan de Kerstspecial van FC De Kampioenen op dvd (inclusief puzzel, en nu scherp geprijsd).

Cast Kerstspecial FC De Kampioenen

 • Marijn Devalck – Balthasar Boma
 • Loes Van den Heuvel – Carmen Waterslaeghers
 • Jacques Vermeire – Dimitri De Tremmerie (DDT)
 • Jaak Van Assche – Fernand Costermans
 • Danni Heylen – Pascale De Backer
 • Herman Verbruggen – Marc Vertongen
 • Tuur De Weert – Maurice de Praetere
 • Niels Destadsbader – Ronald Decocq
 • Machteld Timmermans – Goedele Decocq
 • Ben Rottiers – Pol De Tremmerie
 • Ann Tuts – Doortje Van Hoeck
 • An Swartenbroekx – Bieke Crucke
 • Rob Teuwen – Billie Coppens

Rob Teuwen terug als Billie Coppens

Wat bijzonder is, is dat Rob Teuwen weer te zien is in FC De Kampioenen. Hij speelde zes jaar lang Billie Coppens, het zoontje van Doortje van Hoeck (Ann Tuts) en stiefzoon van Pol De Tremmerie (Ben Rottiers). Vanaf reeks 19 is hij niet meer in de serie te zien, maar een reden voor zijn vertrek is nooit gegeven. In de kerstspecial is Billie Coppens (Rob Teuwen) er dus weer bij.

Kampioenen-films

Inmiddels zijn er vier films gemaakt van FC De Kampioenen. Alledrie zijn het afgelopen jaar uitgezonden. En goed nieuws: ook de vierde komt er snel aan. Je kunt op nieuwjaarsdag, 1 januari 2022 om 19.45 uur kijken naar FC De Kampioenen 4: Viva Boma.

Wat doen acteurs en actrices uit FC De Kampioenen nu (nog meer)?

Ben jij ook benieuwd naar wat de acteurs en actrices uit de FC De Kampioenen Kerstspecial nog meer doen? We zetten het voor je op een rijtje. Want over Marijn Devalck, Loes Van den Heuvel, Jacques Vermeire, Jaak Van Assche, Dannie Heylen, Herman Verbruggen, Tuur De Weert, Niels Destadsbader, Machteld Timmermans, Ben Rottiers, Ann Tuts en An Swartenbroekx valt natuurlijk wel wat te vertellen.

Foto’s Cast

Foto’s FC Kampioenen

F.C. De Kampioenen kerstspecial: op vrijdag 24 december om 21.45 uur op Eén.

Foto’s Kris Van de Sande

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2020 /