De Buurtpolitie VIPS op tv met deze bekende Vlamingen in cast

De Buurtpolitie is terug op tv vanaf 10 januari 2022; vanaf dan kun je om 18.20 uur dagelijks kijken naar een VIP-editie van Echte Verhalen: De Buurtpolitie. Herman Brusselmans, Véronique De Kock en Marc Van Ranst halen acteerkunsten boven in dit seizoen van De Buurtpolitie VIPS. Daarnaast ontdekken we nog meer bekende gezichten in de cast van De Buurtpolitie VIPS; ontdek er hier alles over.

De Buurtpolitie VIPS

De Buurtpolitie keert terug met ‘een specialleke’. In Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS, sinds 10 januari iedere weekdag op het scherm, passeert heel wat bekend volk langs het beroemdste politiekantoor van het land. Naast straffe cases die de fans gewoon zijn van De Buurtpolitie, zullen ook heel wat cases rond een bekende Vlaming draaien. Een BV die gestalkt wordt, een gestolen script of een bekend gezicht dat door De Buurtpolitie gered wordt van vergiftiging.

Buurtpolitie op plek van Lisa in uitzendschema

Echte verhalen: De Buurtpolitie VIPS is sinds maandag 10 januari iedere weekdag om 18.20 uur te kijken bij VTM en natuurlijk terug te kijken bij VTM GO. Ze nemen dus de plek in van telenovelle Lisa in het uitzendschema van VTM. Vanaf 21 februari is Lisa weer terug.

Bekende Vlamingen in De Buurtpolitie

In iedere aflevering zal een gastrol weggelegd zijn voor een bekende Vlaming. Daarbij spelen de BV’s telkens… zichzelf. Onder meer viroloog Marc Van Ranst, presentatrice en ex-miss België Véronique De Kock en schrijver Herman Brusselmans maken een opvallend acteerdebuut. In de tweede week van De Buurtpolitie VIPS zien we Ian Thomas, Maarten Cop, Lennart Lemmens, Jamie-Lee Six en Mister Gay Belgium Joren Houtevels. In de derde week zien we Bart Kaëll, Carry Goossens Anouk Matton, Davy Brocatus en Aagje Vanwalleghem. Junior Planckaert, Wim Soutaer, Angel Redondo, Patje Krimson en Peter Van Asbroeck zijn de bekende Vlamingen uit de vierde week van De Buurtpolitie VIPS. In de vijfde week zien we Steffi Mercie en Gerben Tuerlinckx, Christoff, Sergio Quisquater en Gers Pardoel. In de zesde – en laatste week – van de Buurtpolitie VIPS zien we Margriet Hermans, Stijn en Nuria uit Blind Getrouwd, Daniëlla Somers, Dylaen Haegens en tot slot Koen Crucke.

Onderaan dit artikel lees je meer over de inhoud van de afleveringen en andere bekende Vlamingen die meedoen aan De Buurtpolitie VIPS.

Ontvoering Véronique De Kock

Het seizoen start met de verdwijning van presentatrice en ex-miss België Veronique De Kock. Wanneer Véronique aangifte doet van stalking, is het alle hens aan dek en gaat het korps met man en macht op zoek naar de stalker. Koen Baetens (Andy Peelman), die intussen een verrassende carrièrewending heeft gemaakt, kan het niet laten zich met de zaak te bemoeien. Al doet zijn goedbedoelde hulp en impulsieve gedrag meer kwaad dan goed. De zaak neemt een noodlottige wending wanneer Véronique ontvoerd wordt. Het is de start van een race tegen de klok… 

Loes Van den Heuvel

Een opvallend nieuw personage en daarmee een bekende naam in de cast van De Buurtpolitie VIPS is Loes Van den Heuvel. Jarenlang speelde ze Carmen in F.C. De Kampioenen. Nu is Loes Van den Heuvel doorheen heel het seizoen van De Buurtpolitie VIPS te zien in de rol van burgemeester.

Nicoline Hummel

Niet enkel bekende koppen in deze speciale editie van De Buurtpolitie, maar ook een oude bekende. Nadat actrice Nicoline Hummel in seizoen 9 tijdelijk afscheid nam van de populaire reeks, verschijnt ze opnieuw op het kleine scherm in de gedaante van hoofdinspecteur Tineke Schillebeeckx. Wist je trouwens dat Nicoline Hummel voor het eerst te zien was op tv in Familie? Daarnaast speelde ze ook nog in meerdere afleveringen van Wittekerke.

Mathias Daneels en Jean-Romy Manzila

De kijker zal ook kennismaken met twee nieuwe krachten in het korps. Mathias Daneels vervoegt de vaste cast als Huge De Bolle, die deel uitmaakt van de computer crime unit. Eerder was deze acteur in het theater te zien en had hij een klein rolletje in Thuis. Ook Jean-Romy Manzila geeft gestalte aan een nieuw personage en kruipt in de huid van inspecteur Indy Nzeza. Deze acteur leerde we kennen in De Hoppers (op Ketnet); hij speelde Moses Madaki.

Andy Peelman

Koen Baetens, gespeeld door Andy Peelman, hangt zijn dienstwapen dan weer spreekwoordelijk aan de haak. Andy Peelman neemt in De Buurtpolitie VIPS op bijzondere wijze afscheid van de reeks. De acteur – die we leerde kennen dankzij deze serie – heeft in de loop der jaren al heel wat andere dingen gedaan, zo zagen we hem in Andy op Patrouille, als presentator van Ze Zeggen Dat, als het duiveltje in The Masked Singer en als winnaar van BV Darts. Het afscheid van De Buurtpolitie betekent voor Andy Peelman dus echt geen afscheid van het scherm.

Cast De Buurtpolitie VIPS

Commissaris Berckmans (Willy Herremans) kan gelukkig op heel wat vaste leden van het team blijven rekenen. Rechercheurs Brigitte (Ilse La Monaca) en Eric (Manoe Frateur) en inspecteurs Louise (Liandra Sadzo – die je onder andere kent als Merel uit #LikeMe), Emma (Lisa Gerlo), Vince (Dempsey Hendrickx) en Patrick (Eric Peeters) maken ook in deze editie deel uit van het korps. 

An Swartenbroekx

Leuk weetje: An Swartenbroekx (die je kent als Bieke uit FC De Kampioenen) schreef mee aan de scenario’s van de scripted realityreeks. De personages had ze alvast goed in de vingers: ook het verhaal van De Grote Geldroof, de eerste film van De Buurtpolitie, is van haar hand. 

Herman Brusselmans

Op donderdag 13 januari roept ook schrijver Herman Brusselmans de hulp van De Buurtpolitie in wanneer hij inbrekers in zijn huis betrapt. Die gingen aan de haal met zijn laptop, en een back-up van zijn nieuwe script heeft hij natuurlijk niet gemaakt… Slagen inspecteurs Emma (Lisa Gerlo) en Louise (Liandra Sadzo) erin om samen met ‘de nieuwe’ van de computer crime unit Hugo De Bolle (Mathias Daneels) de daders te vatten en het script terug te krijgen? Of kan Herman Brusselmans zijn roman voor een tweede keer schrijven?

Marc Van Ranst

Wanneer de beroemdste viroloog van het land Marc Van Ranst niet in één of andere adviescommissie over de coronacrisis zetelt of opduikt in het nieuws, helpt hij De Buurtpolitie. Hij is namelijk een belangrijke getuige in een onderzoek naar vluchtmisdrijf, die Emma en Eric (Manoe Frateur) in de aflevering van vrijdag 14 januari proberen op te lossen. Het wordt dus meteen een stevige en woelige week voor het korps. Gelukkig komen oude bekende Tineke (Nicoline Hummel) en nieuwe kracht Indy (Jean-Romy Manzila) de nodige versterking bieden.

Ian Thomas

Het korps van De Buurtpolitie heeft met het overlijden van Koen Baetens een woelige week achter de rug. Maar veel tijd om te bekomen krijgen ze niet. De nieuwe week start op maandag 17 januari met heel wat spanning. Inspecteurs Emma (Lisa Gerlo) en Vince (Dempsey Hendrickx) bevinden zich in een levensgevaarlijke situatie wanneer ze tijdens een patrouille in een huis vol booby traps terechtkomen. Ze belanden in een helse race tegen de klok… Ook voor zanger Ian Thomas begint de week niet goed: zijn auto werd gestolen. Kan De Buurtpolitie zijn wagen terugvinden?

Maarten Cop

In de aflevering van dinsdag 18 januari hoort Patrick (Eric Peeters) van Stafke dat er een bende actief is in de wijk. Hij gaat op onderzoek uit en komt op een filmset terecht, waar hij Familie-acteur Maarten Cop ontmoet. Patrick is een beetje starstruck.

Lennart Lemmens

Ook de dag nadien, in de aflevering van woensdag 19 januari, loopt hij een bekende soapacteur tegen het lijf. Patrick komt namelijk Lennart Lemmens, ook bekend als Stan uit Thuis, tegen wanneer hij tijdens zijn wandeling met Loebas ontdekt dat iemand de hondenweide vergiftigt.

Jamie-Lee Six

Op donderdag 20 januari rukken inspecteurs Indy (Jean-Romy Manzila) en Louise (Liandra Sadzo) uit om actrice en influencer Jamie-Lee Six te helpen wanneer een influencer challenge volledig uit de hand loopt. Intussen onderzoeken Tineke (Nicoline Hummel) en Patrick een winkeldiefstal, die escaleert in een carjacking en een dramatische achtervolging.

Joren Houtevels

De week van het korps eindigt op vrijdag 21 januari met een aangrijpende zaak. Joren Houtevels, ook bekend als Mister Gay Belgium, wordt na een avondje uitgaan in elkaar geslagen. De zaak voelt voor Louise erg persoonlijk aan…

Bart Kaëll

De derde week van de De Buurtpolitie begint letterlijk en figuurlijk met een knal. In de aflevering van maandag 24 januari gooien vandalen brandbommen in de tuin van Bart Kaëll. Alsof dat niet erg genoeg is, krijgt de bekende zanger ook een hoop dreigbrieven in zijn brievenbus. Hoofdinspecteur Tineke (Nicoline Hummel) en haar poulin inspecteur Indy (Jean-Romy Manzila) gaan op onderzoek uit. Daarbij ontdekt Tineke een goedbewaard geheim van Indy… 

Davy Brocatus

Op dinsdag 25 januari krijgt Davy Brocatus de topman van een internationaal drugsnetwerk over de (dans)vloer van zijn dansschool. Rechercheurs Brigitte (Ilse La Monica) en Eric (Manoe Frateur) gooien hun dansbenen los en gaan undercover in een poging de drugsbaas bij de kraag te pakken. Maar met één cruciale factor vergeten ze rekening te houden… 

Aagje Vanwalleghem

In de aflevering van woensdag 26 januari krijgt een supermarkt een dreigbrief in de bus: iemand heeft het voedsel in de winkel vergiftigd. Aagje Vanwalleghem, voormalig topturnster, heeft er diezelfde dag samen met haar zoontje boodschappen gedaan. Kunnen inspecteurs Indy en Louise (Liandra Sadzo) Aagje tijdig verwittigen en de dader vatten? 

Carry Goossens

In de aflevering van donderdag 27 januari wordt een jonge vrouw aangerand. Een toevallige voorbijganger schiet haar te hulp en kan erger voorkomen. Acteur Carry Goossens (die binnenkort te zien is in de nieuwe Zeppos-film) blijkt de weldoener te zijn en wordt een belangrijke getuige. Terwijl Indy en Louise de zaak onderzoeken, klopt de burgemeester (Loes Van den Heuvel) aan hij Hugo (Mathias Daneels) en Patrick (Eric Peeters). Ze heeft via het internet een duur parfum besteld, maar kreeg in de plaats een postpakket met pepperspray in de bus. Dat leidt Patrick naar een schrijnende zaak. 

Anouk Matton

Ook op vrijdag, 28 januari, krijgt het korps van de Buurtpolitie een bekende kop over de vloer. Wanneer de peperdure ‘customized’ koptelefoon van Anouk Matton gestolen wordt, schieten Vince (Dempsey Hendrickx) en Patrick de wereldberoemde dj te hulp. Het team van commissaris Berckmans (Willy Herremans) sluit de week met de nodige spanning af. Het commissariaat staat in rep en roer wanneer Louise gegijzeld wordt in de verhoorkamer. 

Wist je dat Anouk Matton recent het boek Crystallize your power heeft geschreven. Daarnaast was ze ook als zangeres te horen in The Best Of.

Junior Planckaert

Junior Planckaert trekt op maandag 31 januari de nieuwe week van De Buurtpolitie op gang nadat hij inspecteurs Indy (Jean-Romy Manzila) en Louise (Liandra Sadzo) op straat aanspreekt. Junior Planckaert is erg bezorgd om het welzijn van een dakloze man. Indy en Louise ontdekken dat de man een zwaar kruis met zich meedraagt en zetten alles op alles om hem te helpen. Later dit voorjaar is Junior Planckaert ook te zien in de show Junior op zoek naar de liefde. En er komt tevens weer een nieuw seizoen van Château Planckaert aan op Eén in het voorjaar van 2022.

Wim Soutaer

Op dinsdag 1 februari helpen Eric (Manoe Frateur) en Patrick (Eric Peeters) de buurvrouw van zanger Wim Soutaer. De vrouw kreeg inbrekers over de vloer. Althans, dat denkt ze. Wim Soutaer ken je van het eerste editie van de Vlaamse Idols; hij eindigde op de derde plek na Peter Evrard en Natalia.

Angel Redondo

Ook op woensdag 2 februari moet het korps van De Buurtpolitie uitrukken voor een inbraak. Ditmaal werden belangrijke documenten gestolen uit de kluis van de burgemeester (Loes Van den Heuvel). Ze blijkt de dief goed te kennen… Terwijl Tineke (Nicoline Hummel) en Eric de zaak onderzoeken, doet inspecteur Vince (Dempsey Hendrickx) een lugubere vondst. Hij botst tijdens een onderzoek naar sluikstorten op een pot met menselijke resten. Alle sporen wijzen overduidelijk naar youtuber Angel Redondo, die samen met Toon van Eekert Kurkdroog vormt.

Patje Krimsom

Op donderdag 3 februari is, om het met zijn eigen woorden te zeggen, “Patje in the house”. Patje Krimson komt langs in het politiekantoor om een verklaring af te leggen in verband met een meisje dat na een fuif, waar Patje voor de beats zorgde, spoorloos verdween. Pat Krimson en Loredana zijn later dit voorjaar op VTM te zien in het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek.

Peter Van Asbroeck

Het korps sluit op vrijdag 4 februari de week af met een vreemde case. Een onbekende vrouw stapt bij acteur en presentator Peter Van Asbroeck in de auto. Ze is er rotsvast van overtuigd dat Peter haar echtgenoot is. Peter ziet geen andere mogelijkheid dan in haar waanidee mee te gaan, wat grappige maar ook vertederende taferelen oplevert. Voor Peter Van Asbroeck is sinds lange tijd weer een rol; je kent hem uit series als Zone stad, Thuis en Wittekerke.

Steffie Mercie en Gerben Tuerlinckx

Steffie Mercie en Gerben Tuerlinckx zien we in de eerste afleveringen van de vijfde week De Buurtpolitie VIPS. Op maandag 7 februari schakelt Steffi de hulp van inspecteurs Emma (Lisa Gerlo) en Louise (Liandra Sadzo) in, nadat haar smartphone gestolen werd. Op dinsdag 8 februari zit haar vriend Gerben dan weer in het politiekantoor nadat hij slachtoffer werd van een hacker.

Christoff

Politieagenten krijgen jammer genoeg vaak met geweld te maken. Op woensdag 9 februari komt zanger Christoff het korps interviewen voor een campagne om geweld tegen de politie aan te kaarten.

Sergio Quisquater

Op donderdag 10 februari brengt de commissaris (Willy Herremans) een kinderdroom in vervulling door een jongetje dat slachtoffer werd van een ongeval een mooie dag bij de politie te bezorgen. Commissaris Berckmans wordt bijgestaan door Sergio Quisquater, die als zijn vrolijke zelf de clown uithangt en het ene na het andere mopje uit zijn mouw schudt. Tot het voor Sergio plots heel serieus wordt…  Recent zag je Sergio Quisquater sowieso regelmatig op tv. Zo presenteerde hij samen met Natalia De Sterkste Handen. En hij deed ook mee aan de musical voor De Pfaffs.

Gers Pardoel

Voor zanger Gers Pardoel eindigt de week op vrijdag 11 februari in mineur. Er werd ingebroken in zijn wagen. Hij schakelt de hulp van De Buurtpolitie in om de daders te vatten. 

Margriet Hermans

In de aflevering van maandag 14 februari schieten inspecteurs Vince (Dempsey Hendrickx) en Indy (Jean-Romy Manzila) Margriet Hermans te hulp wanneer het repetitielokaal van haar band kort en klein geslagen werd. Slagen ze erin de vandalen op te sporen? 

Stijn en Nuria uit Blind Getrouwd

Op dinsdag 15 februari worden inspecteurs Vince en Emma (Lisa Gerlo) opgetrommeld wanneer de huwelijksringen van het Blind Getrouwd-koppel Stijn en Nuria gestolen worden uit hun hotelkamer, terwijl ze genieten van een romantisch momentje.

Daniëlla Somers

Om zijn korps voor al het harde werk te bedanken, trakteert commissaris Berckmans de leden van De Buurtpolitie op woensdag 16 februari op een teambuilding. Ze krijgen een bokstraining van niemand minder dan Daniëlla Somers, voormalig wereldkampioene in het boksen.

Dylan Haegens

Het is al snel gedaan met de pret, want het korps moet op donderdag 17 februari de Nederlandse YouTuber Dylan Haegens uit een zeer benarde situatie redden.

Koen Crucke

Op vrijdag 18 februari neemt De Buurtpolitie met een spannende aflevering voor even afscheid van het kleine scherm. Inspecteur Louise (Liandra Sadzo) overleeft een brutale home invasion, maar haar vriendin verdwijnt spoorloos. Het korps heeft maar weinig tijd om de dader op te sporen en haar te redden. Gelukkig krijgen ze hulp van een belangrijke getuige, Koen Crucke.

Nieuwe afleveringen De Buurtpolitie

In het persbericht lezen we dus dat De Buurtpolitie ‘voor even afscheid van het kleine scherm’ neemt. Wanneer er precies nieuwe afleveringen volgen, is nog niet bekendgemaakt. We weten eveneens niet of het dan weer over een VIP-seizoen gaat of gewoon een seizoen, zoals we hiervoor zagen. We houden je op de hoogte. Dat doen we via onze FB-groep, Instagram en binnenkort ook via de nieuwsbrief (mis het niet).

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 december 2021 /