De Buurtpolitie VIPS vanaf 10 januari op tv | Nieuwe gezichten in cast

De Buurtpolitie is terug op tv vanaf 10 januari 2022; vanaf dan kun je om 18.20 uur dagelijks kijken naar een VIP-editie van Echte Verhalen: De Buurtpolitie. Herman Brusselmans, Véronique De Kock en Marc Van Ranst halen acteerkunsten boven in dit seizoen van De Buurtpolitie VIPS. Daarnaast ontdekken we nog meer bekende gezichten in de cast van De Buurtpolitie VIPS; ontdek er hier alles over.

De Buurtpolitie VIPS

De Buurtpolitie keert terug en deze keer wordt het ‘een specialleke’. In Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS, vanaf 10 januari iedere weekdag op het scherm, passeert heel wat bekend volk langs het beroemdste politiekantoor van het land. Naast straffe cases die de fans gewoon zijn van De Buurtpolitie, zullen ook heel wat cases rond een bekende Vlaming draaien. Een BV die gestalkt wordt, een gestolen script of een bekend gezicht dat door De Buurtpolitie gered wordt van vergiftiging.

Bekende Vlamingen in De Buurtpolitie

In iedere aflevering zal een gastrol weggelegd zijn voor een bekende Vlaming. Daarbij spelen de BV’s telkens… zichzelf. Onder meer viroloog Marc Van Ranst, presentatrice en ex-miss België Véronique De Kock en schrijver Herman Brusselmans maken een opvallend acteerdebuut. In de tweede week van De Buurtpolitie VIPS zien we Ian Thomas, Maarten Cop, Lennart Lemmens, Jamie-Lee Six en Mister Gay Belgium Joren Houtevels.

Onderaan dit artikel lees je meer over de inhoud van de afleveringen en andere bekende Vlamingen die meedoen aan De Buurtpolitie VIPS.

Ontvoering Véronique De Kock

Het seizoen start met de verdwijning van presentatrice en ex-miss België Veronique De Kock. Wanneer Véronique aangifte doet van stalking, is het alle hens aan dek en gaat het korps met man en macht op zoek naar de stalker. Koen Baetens (Andy Peelman), die intussen een verrassende carrièrewending heeft gemaakt, kan het niet laten zich met de zaak te bemoeien. Al doet zijn goedbedoelde hulp en impulsieve gedrag meer kwaad dan goed. De zaak neemt een noodlottige wending wanneer Véronique ontvoerd wordt. Het is de start van een race tegen de klok… 

Loes Van den Heuvel

Een opvallend nieuw personage en daarmee een bekende naam in de cast van De Buurtpolitie VIPS is Loes Van den Heuvel. Jarenlang speelde ze Carmen in F.C. De Kampioenen. Nu is Loes Van den Heuvel doorheen heel het seizoen van De Buurtpolitie VIPS te zien in de rol van burgemeester.

Nicoline Hummel

Niet enkel bekende koppen in deze speciale editie van De Buurtpolitie, maar ook een oude bekende. Nadat actrice Nicoline Hummel in seizoen 9 tijdelijk afscheid nam van de populaire reeks, verschijnt ze opnieuw op het kleine scherm in de gedaante van hoofdinspecteur Tineke Schillebeeckx. Wist je trouwens dat Nicoline Hummel voor het eerst te zien was op tv in Familie? Daarnaast speelde ze ook nog in meerdere afleveringen van Wittekerke.

Mathias Daneels en Jean-Romy Manzila

De kijker zal ook kennismaken met twee nieuwe krachten in het korps. Mathias Daneels vervoegt de vaste cast als Huge De Bolle, die deel uitmaakt van de computer crime unit. Eerder was deze acteur in het theater te zien en had hij een klein rolletje in Thuis. Ook Jean-Romy Manzila geeft gestalte aan een nieuw personage en kruipt in de huid van inspecteur Indy Nzeza. Deze acteur leerde we kennen in De Hoppers (op Ketnet); hij speelde Moses Madaki.

Andy Peelman

Koen Baetens, gespeeld door Andy Peelman, hangt zijn dienstwapen dan weer spreekwoordelijk aan de haak. Andy Peelman neemt in De Buurtpolitie VIPS op bijzondere wijze afscheid van de reeks. De acteur – die we leerde kennen dankzij deze serie – heeft in de loop der jaren al heel wat andere dingen gedaan, zo zagen we hem in Andy op Patrouille, als presentator van Ze Zeggen Dat, als het duiveltje in The Masked Singer en als winnaar van BV Darts. Het afscheid van De Buurtpolitie betekent voor Andy Peelman dus echt geen afscheid van het scherm.

Cast De Buurtpolitie VIPS

Commissaris Berckmans (Willy Herremans) kan gelukkig op heel wat vaste leden van het team blijven rekenen. Rechercheurs Brigitte (Ilse La Monaca) en Eric (Manoe Frateur) en inspecteurs Louise (Liandra Sadzo – die je onder andere kent als Merel uit #LikeMe), Emma (Lisa Gerlo), Vince (Dempsey Hendrickx) en Patrick (Eric Peeters) maken ook in deze editie deel uit van het korps. 

An Swartenbroekx

Leuk weetje: An Swartenbroekx (die je kent als Bieke uit FC De Kampioenen) schreef mee aan de scenario’s van de scripted realityreeks. De personages had ze alvast goed in de vingers: ook het verhaal van De Grote Geldroof, de eerste film van De Buurtpolitie, is van haar hand. 

Herman Brusselmans

Op donderdag 13 januari roept ook schrijver Herman Brusselmans de hulp van De Buurtpolitie in wanneer hij inbrekers in zijn huis betrapt. Die gingen aan de haal met zijn laptop, en een back-up van zijn nieuwe script heeft hij natuurlijk niet gemaakt… Slagen inspecteurs Emma (Lisa Gerlo) en Louise (Liandra Sadzo) erin om samen met ‘de nieuwe’ van de computer crime unit Hugo De Bolle (Mathias Daneels) de daders te vatten en het script terug te krijgen? Of kan Herman Brusselmans zijn roman voor een tweede keer schrijven?

Marc Van Ranst

Wanneer de beroemdste viroloog van het land Marc Van Ranst niet in één of andere adviescommissie over de coronacrisis zetelt of opduikt in het nieuws, helpt hij De Buurtpolitie. Hij is namelijk een belangrijke getuige in een onderzoek naar vluchtmisdrijf, die Emma en Eric (Manoe Frateur) in de aflevering van vrijdag 14 januari proberen op te lossen. Het wordt dus meteen een stevige en woelige week voor het korps. Gelukkig komen oude bekende Tineke (Nicoline Hummel) en nieuwe kracht Indy (Jean-Romy Manzila) de nodige versterking bieden.

Ian Thomas

Het korps van De Buurtpolitie heeft met het overlijden van Koen Baetens een woelige week achter de rug. Maar veel tijd om te bekomen krijgen ze niet. De nieuwe week start op maandag 17 januari met heel wat spanning. Inspecteurs Emma (Lisa Gerlo) en Vince (Dempsey Hendrickx) bevinden zich in een levensgevaarlijke situatie wanneer ze tijdens een patrouille in een huis vol booby traps terechtkomen. Ze belanden in een helse race tegen de klok… Ook voor zanger Ian Thomas begint de week niet goed: zijn auto werd gestolen. Kan De Buurtpolitie zijn wagen terugvinden?

Maarten Cop

In de aflevering van dinsdag 18 januari hoort Patrick (Eric Peeters) van Stafke dat er een bende actief is in de wijk. Hij gaat op onderzoek uit en komt op een filmset terecht, waar hij Familie-acteur Maarten Cop ontmoet. Patrick is een beetje starstruck.

Lennart Lemmens

Ook de dag nadien, in de aflevering van woensdag 19 januari, loopt hij een bekende soapacteur tegen het lijf. Patrick komt namelijk Lennart Lemmens, ook bekend als Stan uit Thuis, tegen wanneer hij tijdens zijn wandeling met Loebas ontdekt dat iemand de hondenweide vergiftigt.

Jamie-Lee Six

Op donderdag 20 januari rukken inspecteurs Indy (Jean-Romy Manzila) en Louise (Liandra Sadzo) uit om actrice en influencer Jamie-Lee Six te helpen wanneer een influencer challenge volledig uit de hand loopt. Intussen onderzoeken Tineke (Nicoline Hummel) en Patrick een winkeldiefstal, die escaleert in een carjacking en een dramatische achtervolging.

Joren Houtevels

De week van het korps eindigt op vrijdag 21 januari met een aangrijpende zaak. Joren Houtevels, ook bekend als Mister Gay Belgium, wordt na een avondje uitgaan in elkaar geslagen. De zaak voelt voor Louise erg persoonlijk aan…

Buurtpolitie op plek van Lisa in uitzendschema

Echte verhalen: De Buurtpolitie VIPS is vanaf maandag 10 januari iedere weekdag om 18.20 uur te kijken bij VTM en natuurlijk terug te kijken bij VTM GO. Ze nemen dus de plek in van telenovelle Lisa in het uitzendschema van VTM. Deze serie heeft afgelopen vrijdag de seizoensfinale beleefd en keert later in het voorjaar weer terug. Wanneer dat precies is, is nog niet duidelijk. Maar we houden de fans via de bekende social media kanalen op de hoogte, denk dan aan Instagram, onze groep (zie hieronder) én in onze VlaamsKijken nieuwsbrief. En vanaf 10 januari genieten we dan van dit nieuwe seizoen van De Buurtpolitie.

Foto: VTM

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

28 december 2021 /