Vierde film FC De Kampioenen Viva Boma | cast en verhaal

De vierde film van FC De Kampioenen: Viva Boma is vanavond, zondag 28 augustus 2022, om 20.50 uur te kijken op Eén. Ontdek alles over het verhaal en de cast van FC De Kampioenen 4: Viva Boma.

Verhaal FC De Kampioenen 4: Viva Boma

Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de Boma Vleesindustrie NV. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal en bij Niki, zijn nieuwe vlam. Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de Viva Boma worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.

Films van F.C. De Kampioenen

Viva Boma is de vierde FC De Kampioenen film. Hij wordt geregisseerd door Jan Verheyen en is het vervolg op de drie eerdere Kampioenen-films: Kampioen zijn blijft plezant en Jubilee General | cast en verhaal en Derde film F.C. De Kampioenen: Forever.

Cast FC De Kampioenen 4: Viva Boma

De cast van FC De Kampioenen 4: Viva Boma telt tal van bekende namen. Met natuurlijk de acteurs en actrices die we uit FC De Kampioenen kennen: Marijn Devalck, Danni Heylen, An Swartenbroekx, Ann Tuts, Loes Van den Heuvel, Johny Voners, Herman Verbruggen, Tuur De Weert, Ben Rottiers, Jacques Vermeire, Jaak Van Assche, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader en Bab Buelens. Verder zijn er bijrollen voor Billie Verbruggen, Luk d’Heu, Warre Worgmans, Danny Timmermans, Guga Baul, Ann Hendrickx, Liesa Naert, Jits Van Belle, Julie Vermeire, Jakob Beks, Carry Goossens en Stella Kitoga Bitondo. Daarnaast komen verschillende bekende gezichten kort voorbij.

Wat doen acteurs en actrices uit FC De Kampioenen nu?

Ben je benieuwd naar wat de cast van FC De Kampioenen 4: Viva Boma nu doet. Dat zochten we uit toen de kerstspecial dit jaar weer in de herhaling te zien was. Ontdek meer over Marijn Devalck, Danni Heylen, An Swartenbroekx, Ann Tuts, Loes Van den Heuvel, Johny Voners, Herman Verbruggen, Tuur De Weert, Ben Rottiers, Jacques Vermeire, Jaak Van Assche, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader en Bab Buelens.

Acteurs en actrices:

 • Ann Tuts zag je recent in de spannende Eén-reeks Onder vuur die eind augustus 2022 ook op Netflix te zien zal zijn wereldwijd. Daarnaast speelt ze één van de hoofdrollen in de Ketnet-serie 3HZ met Stan van Samang.
 • Ben Rottiers is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie als Pol De Tremmerie.
 • Marijn Devalck is kasteelheer in Adam en Eva. Voor Assisen 3 ging hij weer terug het theater in. Maar je zag hem bijvoorbeeld eerder ook in de film Bingo.
 • Machteld Timmermans zag je in de – met haar dochter Gloria Monserez – in de Ketnet-serie Ik U Ook. Maar we kennen deze actrice natuurlijk ook allemaal als Ellen uit W817. Zo zagen we haar ook in de film 8eraf.
 • Loes Van den Heuvel was te zien in het indrukwekkende programma Kinderwens van Leen Dendievel. Ze speelde mee in de film Superette Anna én begin dit jaar zag je haar als Vivina Van Lathem in De Buurtpolitie VIPS op tv met deze bekende Vlamingen in cast
 • Johny Voners is ons helaas te vroeg ontvallen. We zagen hem recent nog in zijn laatste rol in Een Goed Jaar. Maar ook zijn personages in Amigo’s en #hetisingewikkeld vond ik de moeite waard.
 • Danni Heylen is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie. Al spotten we haar ook als grootmoeder in Bittersweet Sixteen.
 • Tuur De Weert zag je net als Danni Heylen in Bittersweet Sixtten. Verder speelde hij mee in De Collega’s 2, maar ik herkende ‘m ook in Voor wat hoort wat. Wil je hem echt lang geleden zien, kijk dan bijvoorbeeld naar Ad Fundum van Erik van Looy. Deze acteur heeft sowieso al tal van rollen op zijn naam staan. En daar komt volgend jaar nog de serie Geldwolven bij.
 • Herman Verbruggen zagen we tot een paar jaar geleden nog in De Kotmadam en hij deed mee aan de Ketnet-musical.
 • An Swartenbroekx schreef recent bijvoorbeeld de Kerstspecial. Ze schrijft namelijk sinds 2003 mee aan de serie en alle Kampioenen-films.
 • Niels Destadsbader is de afgelopen tijd vooral aan het presenteren, denk bijvoorbeeld aan Zomerhit 2022 en The Masked Singer België 2022. hij zingt natuurlijk nog steeds. Maar hij begon zijn carrière als acteur. Zo zagen we hem jarenlang als Olivier in Amika. En daarna speelde hij Dagmar in De Elfenheuvel.
 • Jaak Van Assche zage we helaas in het laatste seizoen van De Zonen van Van As; nu is het wachten op de film bij deze serie. Daarnaast speelt hij al een aantal jaar de rol van Alfons Coppens in Familie. Je zag hem ook in Clan. Een jonge Jaak Van Assche zien? Kijk dan bijvoorbeeld naar Windkracht 10 of Ad Fundum.
 • Jacques Vermeire heeft natuurlijk geen introductie nodig; hij speelt de enige echte Dimitri De Tremmerie of te wel DDT. Je ziet ‘m daarnaast steeds vaker op tv met eigen programma’s en shows.
 • Bab Buelens zag je tot twee jaar geleden als Emma Verdonck in Familie. Al komt ze tegenwoordig ook in veel shows voorbij.

Bijrollen

De bijrollen in Viva Boma worden gespeeld door Billie Verbruggen, Luk d’Heu, Warre Worgmans, Danny Timmermans, Guga Baul, Ann Hendrickx, Liesa Naert, Jits Van Belle, Julie Vermeire, Jakob Beks, Carry Goossens en Stella Kitoga Bitondo. Ook hier zitten verschillende gezichten bij die je kent uit andere Kampioenen-films en afleveringen.

 • Billie Verbruggen die de rol van Paulien Vertongen speelt, was recent nog te zien in de kerstspecial van De Kampioenen. Verder is ze te zien in alle Kampioenen-films.
 • Luk D’Heu is Freddy van Overloop. Hij speelt de rol van burgemeester al jaren. Verder speelde Luk D’heu diverse rollen.
 • Warre Borgmans zag je recent in Superette Anna. Maar je kent hem natuurlijk van bijvoorbeeld Windkracht 10Kulderzipken en tal van andere rollen.
 • Danny Timmermans is de partner van Machteld Timmermans; je kent hem uit W817, 8eraf en Ik U ook. Daarnaast speelde hij mee in Buiten De Zone. Met zijn bonusdochter Gloria Monserez zag je ‘m in Junior Bake off Vlaanderen.
 • Guga Bául valt op door de vele typetjes die hij kan spelen. Zo zag je ‘m bijvoorbeeld in RIP 2020 met Nathalie Meskens, Jonas Van Geel en Ruth Beeckmans. Of wat dacht je van zijn rol in De dag van de Bloedmaan en natuurlijk van zijn optreden als IJskoning in The Masked Singer.
 • Ann Hendrickx is bekend als schoonmaakster Conny Van Genechten uit Verschoten & Zoon.
 • Liesa Naert is een meisje in de Pussycast. Deze actrice kun je bijvoorbeeld kennen uit Eigen kweek en Gevoel voor Tumor. Ze speelt daarnaast de rol van Jackie Hopper in de Ketnet-serie De Hoppers. En je zag haar vorig jaar in De Anderhalve Meter Show. En laten we ook de indrukwekkende documentaire Het Proces Dat Niemand Wou.
 • Jits Van Belle kruipt eveneens in de huid van een meisje uit de Pussycat. Zij was eveneens te zien in Gevoel voor Tumor. Recent was ze meer dan tweehonderd afleveringen te zien als Robyn Versteven in VTM Familie. Daarvoor had Jits Van Belle verschillende rollen in series, zoals Marsman en Nieuw-Texas. In de telenovelle Emma was ze te zien als Babs. Emma is de eerste Vlaamse telenovelle, die vanaf 1 januari 2017 op Eén werd uitgezonden.
 • Julie Vermeire is ook een Pussycat-meisje. Je zag haar recent in De Redders en in Klopjacht Celebs.
 • Jakob Beks ken je bijvoorbeeld van Bex & Blanche, maar je zag hem vaker in De Kampioenen. Hij is Bernard Theofiel Waterslaeghers.
 • Carry Goossens kruipt in de huid van Oscar Crucke. Deze acteur zag je recent in Zeppos Het Mercatorspoor. Hierin speelt hij Kapitein Zeppos. We kennen hem natuurlijk ook als Frakke uit De zonen van Van As; de serie waar nu een film van komt.
 • Stella Kitoga Bitondo is Gratienne.

Viva Boma kijken

Heb je de Kampioenen-film Viva Boma gemist op tv? Geen probleem: je kunt de vierde FC Kampioenen film Viva Boma na de uitzending ook tot begin september terugkijken via VRT NU. Maak hiervoor vanuit Nederland (of een ander land dan België) gebruik van een VPN Verbinding, die je op België kunt zetten. Ook de andere films zijn hier terug te kijken. Natuurlijk kun je ook de dvd kopen. Of je kijkt Viva Boma op Streamz.

FC De Kampioenen films op een rijtje:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 augustus 2022 /