Loes Van den Heuvel in cast Familie als Karin Bloemaerts

Loes Van den Heuvel – die we natuurlijk allemaal kennen als Carmen uit FC De Kampioenen – heeft weer een nieuwe rol bij VTM te pakken. We zagen haar natuurlijk al als burgemeester in De Buurtpolitie VIPS. En vanaf vandaag – maandag 13 maart – als Karin Bloemaerts in de Familie cast. Haar nieuwe personage maakt haar opwachting ten huize Coppens. Dat betekent dus een reünie voor Loes Van den Heuvel en Jaak van Assche, die elkaar van FC De Kampioenen kennen.

Dit bericht plaatsten we voor het eerst op VlaamsKijken op 24 januari 2023. We hebben het op maandag 13 maart 2023 van een update voorzien.

Loes Van den Heuvel in cast Familie

Dit voorjaar doet een verrassend personage haar intrede bij de familie Coppens in tv-serie Familie. Actrice Loes Van den Heuvel* kruipt in de huid van Karin, een verpleegster die zich over de zorg voor Alfons komt ontfermen. Dat betekent dus een FC De Kampioenen-reünie, want Alfons wordt gespeeld door Jaak Van Assche*, die net als Loes Van den Heuvel in de populaire Vlaamse reeks te zien was.

Karin Bloemaerts

Karin Bloemaerts is een zorgzame, empathische, sociale, maar ook spirituele vrouw. Ze is recht voor de raap en soms een flapuit, maar vooral steeds begaan met mensen. Daarom is ze verpleegster geworden. Hoewel ze eigenlijk al pensioengerechtigd is, blijft ze zich inzetten voor de zorg van haar oudste patiënten. Op vraag van Vanessa, die een nieuwe functie binnen de thuisverpleging aangeboden krijgt, belandt Karin zo bij Alfons om haar te vervangen. Maar Alfons ondervindt al snel dat Karin een pak kordater is dan Vanessa. Hij is dan ook niet van plan om het zijn nieuwe verpleegster makkelijk te maken.

Loes Van den Heuvel

“Deze rol heb ik aan Jaak te danken”, vertelt Loes Van den Heuvel. “Hij vond dat dit personage iets voor mij was en had op voorhand gepolst of ik het zag zitten. En dat was ook zo (lacht). Dat ik veel met Jaak op de set zou staan vond ik natuurlijk een mooi pluspunt.” Jarenlang zagen we Loes Van den Heuvel als Carmen in FC De Kampioenen*. Niet alleen in de serie, maar ook in de films. Maar Loes Van den Heuvel speelde natuurlijk nog veel meer rollen. Zo is ze op dit moment te zien in Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS als burgemeester. En we zagen haar eerder bijvoorbeeld in Postbus X, Hard Labeur* en Oei. In 1982 debuteerde ze in De man van twaalf miljoen als Betty.

Loes Van den Heuvel over personage Karin Bloemaerts

Loes Van den Heuvel vertelt ook meer over haar personage Karin Bloemaerts, die in de loop van het voorjaar haar opwachting maakt in Familie. De actrice staat namelijk al even op de set van Familie. “Karin is een toffe madam, met een mooi karakter. Spontaan, empathisch en met een hart van goud. Ze is altijd positief ingesteld en heeft ook een spiritueel kantje. Twee eigenschappen die ik bij mezelf herken. Net zoals bij FC De Kampioenen draag ik ook een pruik. Het is de bedoeling dat Familie-kijkers niet aan Carmen denken wanneer Karin opduikt. En dat zal ook zo zijn.”

Er zijn nog 2 nieuwe personages die deze week hun intrede doen:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 maart 2023 /