Ontdek deelnemers Op zoek naar… Danny & Sandy (Grease)

De Vlaamse musical acteur Victor Lammertijn heeft de finale gehaald van Op zoek naar… Danny & Sandy (Grease). Hij is tweede geworden na Tristan van der Lingen, die naast de nieuwe Sandy (Danique Graanoogst) in de musical Grease te zien zal zijn. Lees hier meer over de zoektocht naar de nieuwe hoofdpersonen. Helaas zijn de afleveringen niet meer terug te kijken.

Dit bericht verscheen op 23 december 2022 voor het eerst op VlaamsKijken; ik heb het geactualiseerd op vrijdag 3 februari 2023.

Finale Op zoek naar

Victor Lammertijn nam het in de finale op tegen Paul Morris en Tristan van der Lingen. Danique Graanoogst, Magtel de Laat en Dominique de Bont maakten kans om de nieuwe Sandy te worden. Je leest hieronder alles over de deelnemers die mee hebben gedaan aan Op zoek naar Danny en Sandy. Maar ook over de jury met Marlijn Weerdenburg, Jim Bakkum en Maurice Wijnen.

Finalisten voor rol Danny (Grease musical)

In de finale van Op zoek naar… Danny en Sandy zijn Victor Lammertijn, Paul Morris en Tristan van der Lingen in de race voor de mannelijke hoofdrol. Hier ontdek je meer over de finalisten.

 • Victor Lammertijn is een Vlaamse musical acteur, die recent te zien was in het ensemble van de Vlaamse musical Josephine B. Hij heeft gestudeerd aan het Koninklijk conservatorium in Brussel. Victor Lammertijn is geboren in Deinze.
 • Paul Morris studeerde aan de Lucia Marthas Institute For Performing Arts en ArtEZ University of the Arts. De in Caracas, Venezuela geboren Paul Morris heeft in meerdere Dinnershows gespeeld en in een aantal Duitse musicals, waaronder Grease, Jesus Christ Superstar en Fame – Das musical!
 • Tristan van der Lingen studeert aan de Fontys HBO Musicaltheater. Hij trad onder andere op bij de Musical Awards, the Kick-off, Toppers in Concert en Aida in concert. Tristan van der Lingen is geboren in Berkel en Rodenrijs.

Finalisten voor rol Sandy (Grease musical)

In de finale van Op zoek naar… Danny en Sandy zijn Danique Graanoogst, Magtel de Laat en Dominique de Bont in de race voor de vrouwelijke hoofdrol. Hier ontdek je meer over de finalisten.

 • Danique Graanoogst volgde haar opleiding aan de Lucia Marthas Institute For Performing Arts. De in Amsterdam geboren musical artieste heeft in verschillende musicals gespeeld waaronder Mamma Mia, Hello, Dolly!, Diana & Zonen en Falsettos. Voor Diana & Zonen heeft ze de single Dit ben ik uitgebracht.
 • Magtel de Laat is leadzangeres in de band Driven en speelt binnen haar opleiding in musicals. Ze heeft in 2021 haar bachelor aan de Fontys Hogeschool gehad. Magtel de Laat komt uit het Brabantse Reusel.
 • Dominique de Bont studeerde aan Codarts Muziektheater in Rotterdam. Ze is stemactrice, heeft een gastrol gehad in SpangaS: De Campus en verschillende rollen in musicals. Zo zag je de in Waalwijk geboren actrice al in Soldaat van Oranje, Zodiac de musical en Fun Home. Voor Fun Home won Dominique de Bont de Musical Award 2020 voor Aanstormend Talent.

Op zoek naar…

In de zesde editie van het programma Op zoek naar… leidt de zoektocht voor het eerst in de geschiedenis niet naar één maar naar twee musicalhoofdrolspelers. In zeven vrijdagavondshows, gepresenteerd door Frits Sissing, strijden maar liefst 16 talentvolle kandidaten om de felbegeerde hoofdrollen van Danny én Sandy uit Grease. Deze musical was 25 jaar voor het eerst in Nederland te zien en keert nu terug. Ontdek hier alles over de deelnemers aan Op zoek naar.

Tip voor de musical-liefhebbers: lees alle artikelen die we over musicals schrijven hier.

Frits Sissing

Presentator Frits Sissing vertelt: “Deze editie gaan we voor het eerst op zoek naar twee hoofdrolspelers, deze keer naar Danny Zuko en Sandy. Een heerlijk romantisch verhaal voor iedereen, waarin dans een hele grote rol speelt. Hoewel het een jaren ‘50 verhaal is, wordt het dit keer in een moderner jasje gestoken. Met Op zoek naar… krijgen nieuwe talenten een kans om onze mooie cultuursector te verrijken.”

Deelnemers Op zoek naar… Danny & Sandy uit Grease

Wie van de deelnemers worden nieuwe Danny en Sandy in Grease in het programma Op zoek naar… Zestien jonge talenten doen mee. We zetten de Op zoek naar… deelnemers voor je op een rijtje. Lya Luca, Dominique de Bont, Victor Lammertijn, Paul Morris, Wendela van Sprundel, Davy Reedijk, Magtel de Laat, Melissa Peters, Dylan Meischke, Aimée de Pater, Imahni Tsolakis, Jarno Korf, Danique Graanoogst, Shay Lachman, Tristan van der Lingen en Jeffrey Zwaan. Onderaan het artikel lees je meer over ze.

Jury Op zoek naar Danny & Sandy

De jury van Op zoek naar Danny & Sandy wordt gevormd door Marlijn Weerdenburg, Maurice Wijnen, Jim Bakkum en iedere week een ander gastjurylid. Marlijn Weerdenburg is presentatrice en musicalster. Maurice Wijnen is theatermaker en musicalkenner. En Jim Bakkum weet natuurlijk als geen ander waar de toekomstige hoofdrolspelers van de musical Grease aan moeten voldoen. Hij speelde tenslotte zelf de rol van Danny. De eerste liveshow wordt de jury bijgestaan door niemand minder dan Jamai Loman.

Op zoek naar… kijken

Op zoek naar… is vanaf 23 december om 20.25 uur te kijken bij AVROTROS op NPO 1. Helaas zijn de afleveringen niet meer terug te kijken via NPO Start en NPO Plus.

Wie van de deelnemers aan Op zoek naar treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins), Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro) en Nandi van Beurden (Op zoek naar Maria)?

Wedstrijdverloop

Dit seizoen geeft de jury nog steeds het commentaar en adviseert de kijkers thuis, maar het publiek mag stemmen op hun favoriet en bepaalt dus volledig welke Danny en Sandy er af vallen. De kandidaten met de minste stemmen krijgen een herkansing in de sing-off. Een nieuw element dit seizoen, anders dan voorgaande jaren, is dat de kijker thuis door middel van een extra stemronde één kandidaat kan redden in de liveshow.

Wie van kandidaten wordt Sandy (Grease)?

Wat we weten over de kandidaten van Op zoek naar… die de nieuwe Sandy in de musical Grease willen worden? Dat zijn naast Danique Graanoogst, Magtel de Laat en Dominique de Bont, Lya Luca, Wendela van Sprundel, Melissa Peters, Aimée de Pater en Imahni Tsolaksi.

 • Lya Luca woont in Londen, maar komt uit Brussel. Ze studeerde in Londen aan de MA Musical Theatre Performance en aan de Royal Academy of Music, London. Lya Luca heeft in verschillende musicals gespeeld waaronder in Merrily we Roll Along, Sex with Friends, Pleasure Courtyard, Don’t say Macbeth en Oliver!
 • Wendela van Sprundel heeft studies gevolgd aan de Dutch Academy of Performing Arts en de Kappersakademie. Wendela geeft dans- en zangles en heeft in meerdere amateur musicals gespeeld.  Wendela Van Sprundel is geboren in Voorburg.
 • Melissa Peters studeerde aan de Lucia Marthas Institute For Performing Arts. Van jongs af aan heeft de in Den Haag geboren Melissa Peters op dansles gezeten. Ze heeft in Europa in een aantal musicals in het ensemble gespeeld, waaronder in West Side Story in Duitsland en We Are Musical in Oostenrijk.
 • Aimée de Pater studeerde aan de Fontys Hogeschool Hogeschool voor de Kunsten. Van jongs af aan speelde de in Nieuwkoop geboren actrice verschillende musicalproducties waaronder The Sound of Music, Assepoester, Ciske de Rat, Anastasia en Mary Poppins.
 • Imahni Tsolakis Imahni volgde opleidingen gevolgd als Marketing & Communicatie, Evenementenorganisatie en Fontys Musicaltheater. De in Den Bosch geboren musicalactrice heeft in verschillende musicals gespeeld waaronder in Annie, Klaas Vaak en De Gelaarsde kat.

Wie van deelnemers wordt Danny (Grease)?

Wat we weten over de kandidaten van Op zoek naar… die de nieuwe Danny in de musical Grease willen worden? Naast Victor Lammertijn, Paul Morris en Tristan van der Lingen waren dat Davy Reedijk, Dylan Meischke, Jarno Kof, Shay Lachman en Jeffrey Zwaan.

 • Davy Reedijk Davy zat op de MBO theaterschool en heeft een opleiding aan de Lucia Marthas Institute For Performing Arts gevolgd. Momenteel speelt de in Rotterdam geboren Davy Reedijk in de musical Aladdin als swing, cover Omar en Cover Aladdin. 
 • Dylan Meischke heeft de hbo-opleiding Food Innovation gevolgd. Hij heeft backing vocals gedaan bij producties met Jochem van Gelder en Carlo Boszhard. Dylan Meischke – die geboren is in Waalre – is momenteel zelfstandig lead zanger, backingvocalist en songwriter.
 • Jarno Korf studeerde aan de Frank Sanders Akademie voor Muziek en Musicaltheater. Hij heeft in verschillende musicals gespeeld, waaronder Peter Pan en Laat Het Licht Aan. Jarno Korf is geboren in Almere.
 • Shay Lachman studeerde aan de Fontys Hogeschool – Muziektheater en heeft gespeeld in Dinnershows en verschillende tv-reclames. Ook was de in Den Haag geboren Shay Lachman in musicals te zien, waaronder Spring Awakening en momenteel in Disney’s Aladdin als cover Aladdin en in het ensemble.
 • Jeffrey Zwaan woont in Almere en heeft gestudeerd aan de Lucia Marthas Institute For Performing Arts. Eerder heeft Jeffrey Zwaan meegewerkt aan verschillende dans- en zangoptredens waaronder het Gouden Televizier-Ring Gala, The Masked Singer en het Eurovisie Songfestival. 

Musical talenten

Iedereen boven de zestien jaar kon auditie doen voor de musical Grease (dat in tegenstelling tot voorgaande edities van het programma). Frits Sissing vertelt: “Deze 16 kandidaten zijn stuk voor stuk jonge talenten met een passie voor zang, dans en acteren. In Op zoek naar… geven we ze een podium om hun talent nog meer te ontwikkelen en tegelijkertijd verrijken we de cultuursector met nieuw talent. Ik heb er ontzettend veel zin in om heel Nederland te laten zien wat deze Danny’s en Sandy’s in hun mars hebben.”

Grease

Grease is een fenomeen en vertelt het verhaal van tieners Danny en Sandy die na een vakantieliefde onverwachts worden herenigd op school. Al snel komt Sandy erachter dat Danny niet de lieve jongen van de zomer is, maar een stoere T-Bird. Sandy besluit zich hierop aan te sluiten bij de populaire Pink Ladies. Middels een danswedstrijd proberen ze de liefde die ze tijdens de zomer voor elkaar hadden weer terug te vinden.

Foto: Ruud Baan / AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 februari 2023 /