Documentaire Mijn Vader de Hasjkoning over Jan Falize (De Pinda)

De documentaire Mijn Vader de Hasjkoning van Ruud Lenssen en Will Falize is nu op Videoland te kijken. De reeks telt twee afleveringen. Will Falize is de zoon van de Limburgse hasjhandelaar Jan Falize, die ook wel De Pinda werd genoemd.

Mijn Vader de Hasjkoning

De documentaire Mijn Vader de Hasjkoning gaat over de opkomst en ondergang van de beruchte hasjhandelaar Jan Falize aka De Pinda. In de jaren 80 en 90 leidde hij vanuit Venlo een duister softdrugsimperium. Als hasjhandelaar maakte hij furore. Jarenlang wist Jan Falize uit handen van de politie te blijven. Zijn zoon Will Falize was de troonopvolger. Hij neemt ons mee in de wereld van hasjhandel, rijkdom en geweld. Daarnaast laat Will Falize zien wat het betekent om als kind op te groeien in de onderwereld; hij toont wat voor impact dat heeft gehad op zijn leven en zijn familie.

Ruud Lenssen

Ruud Linssen maakte eerder documentaires als Wei – zorgen voor pap, Candy – A Skater’s Mind en FC Polska. Will Falize is zelf fotograaf en cameraman; hij heeft negentien jaar in het buitenland gewoond. Toen zijn vader in een gerechtelijk conflict zat en zijn gezondheid achteruit ging is Will zijn vader Jan Falize met de camera gaan volgen. Door een klus bij de lokale omroep in Horst kwam hij in contact met documentairemaker Ruud Lenssen.

Videoland in België kijken? Via een omweg is het mogelijk, zoals je via de voorgaande link in het artikel kunt lezen. Daarnaast is het goed om te weten dat Streamz en Videoland best wat programma’s en documentaires uitwisselen; dus wie weet komt Mijn Vader de Hasjkoning later op Streamz.

Foto: Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 december 2022 /