Dojo: cast, verhaal én meer over deze telefilm

De telefilm Dojo vertelt het spannende verhaal van Brandon, die moet kiezen tussen loyaliteit voor zijn beste vriend en zijn eigen toekomst. Deze telefilm wordt zondag 18 december om 10.04 uur uitgezonden bij NPO Zapp (kanaal NPO3). Ontdek in dit artikel alles over Dojo cast, verhaal en de makers.

Kijktip: telefilm Tot Zonsondergang.

Dojo

Brandon (Kymani Pinas) doet klusjes voor Billy (Ramses van Hall), de leider van een plaatselijke jeugdbende. Wanneer hij samen met zijn beste vriend Stefano (Delano Watchman) inbreekt in een judoschool, wordt hij gepakt door de judoleraar Kai (Emmanuel Oehoe Boafo). Brandon krijgt een kans om uit de jeugdbende te stappen en mee te trainen voor een belangrijke judowedstrijd. Maar hij wil Stefano, die inmiddels ook in de bende zit, niet kwijtraken als vriend. Het wordt steeds moeilijker om de juiste keuzes te maken.

Wil je de telefilm Dojo terug kijken, dan kan dit op NPO Start en NPO Plus. Vanuit het buitenland kijken naar deze telefilm? Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland kunt zetten.

Dojo cast

De Dojo cast wordt gevormd door Bram Klappe, Delano Watchman, Emmanuel Boafo, Glen Faria, Kymani Pinas, Leona Philippo, Ramses van Hall, Rosalien Sara Schrickx en Soufyan Allai. Nu zeggen niet al die namen me wat, dus we zetten even op een rijtje waar je de acteurs en de actrices uit de Dojo cast van kunt kennen.

 • Bram Klappe debuteerde als Zoltan in Zeven Kleine Criminelen, daarna zagen we hem in verschillende kortfilms. Verder kun je hem kennen uit De slet van 6VWO, Sas heeft een SOA, Nood en de film Do Not Hesitate. Recent zag je hem op tv in de serie Sihame.
 • Delano Watchman debuteerde als Kareltje in Follow de SOA.
 • Emmanuel Ohene Boafo kun je kennen uit series als Thuisfront en De Maatschap. Recent zag je hem nog op tv in de telefilm Herman vermoordt mensen en in de serie Rampvlucht.
 • Glen Faria zag je recent nog in de Beste Zangers Special voor KiKa. En nu behoort de zanger dus ook tot de Dojo cast. Maar wist je dat hij ook acteerde in H3L?
 • Kymani Pinas zag je eerder in de hoofdrol in de kortfilm Revelinho.
 • Leona Phillipo zag je recent als Jade in Het Herriehofje, maar ze speelde ook mee in Follow de SOA. Twee jaar geleden zag je haar in Scrooge Live. De zangers had daarnaast rollen in bijvoorbeeld Caps Club, Lijn 32 en als Bibi in Het glazen huis. Ze debuteerde in Phileine zegt sorry.
 • Ramses van Hall speelde recent mee in Onze Straat en De Oost.
 • Rosalien Sara Schrickx debuteert in Dojo.
 • Soufyan Allai is voor mij een onbekende in de cast van Dojo; ik kan over hem ook niets vinden online.

Makers

Boris Paval Conen is de regisseur van Dojo. Het scenario komt van Ashar Medina en Evianne Lamme met bijdragen van Joost Schrickx, naar een idee van Joost Schrickx en verhaal van Marielot van der Slikke, Ashar Medina en Evianne Lamme. Waar je de makers van kent? Ook dat zetten we voor je op een rijtje.

 • Boris Paval Conen regisseerde ook de telefilm Dwaalspoor. Maar je kent hem ook van een aantal ‘oudere’ series en films.
 • Ashar Medina behoort tot de schrijvers van Mocro Maffia. Daarnaast zien we op IMDB dat er aan De Life wordt gewerkt.
 • Evianne Lamme werkte eerder mee aan de telefilm Mijn Marko (2011).
 • Joost Schrickx schreef eerder het scenario van verschillende kortfilms.
 • Marielot van der Slikke werkte mee aan Snorrie (met Wim Willaert).

Foto: KRO-NCRV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 december 2022 /