Scrooge Live met bekende acteurs en zangers in cast

Scrooge Live wordt vanavond om 20.25 uur uitgezonden bij Omroep MAX op NPO 1. Een verrassende mix van bekende acteurs, actrices, zangers en zangeressen brengt het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge (naar A Christmas Carol van Charles Dickens) tot leven. Met de spectaculaire live televisie-uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.

Scrooge Live

Ebenezer Scrooge is een aartsgierigaard die armen en zieken veracht. Dit jaar wordt Scrooge, door een sterrencast en tegen het prachtige decor van Dordrecht, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. In het programma, dat eruitziet als een muzikale speelfilm, wordt het verhaal door Remco Veldhuis en Richard Kemper – ook bekend als het cabaretduo Veldhuis & Kemper – op geheel eigen wijze hertaald. Richard Kemper vertolkt de rol van Scrooge, Remco Veldhuis is de verteller. Ridder van Kooten zal de rol van jonge Scrooge op zich nemen. Je kent hem onder andere van Kinderen voor Kinderen Helpt mee.

Bekende cast voor Scrooge

  • Anouk Maas is zondagavond 20 december te zien als Belle. Wist je dat Anouk Maas te zien is in het derde seizoen van Meisje van plezier?
  • Kasper van Kooten als Bob Cratchit.  Je zag Kasper van Kooten recent nog op tv in All stars & zonen.
  • Jasmine Sendar als de vrouw van Bob. De Vlaamse lezers kennen haar waarschijnlijk nog uit Grenslanders, maar ik vond haar ook geweldig in Dit zijn wij. Op dit moment is zij op tv te zien in Rudy’s Grote Kerstshow.
  • Jamai Loman als Fred Holywell. Hij presenteert in Nederland Over Winnaars.
  • Plien van Bennekom als geest van het verleden.
  • Simone Kleinsma als geest van het heden. Zij blijft wat mij betreft één van de beste (musical)actrices van Nederland.
  • Johnny Kraaijkamp jr. en Ron Brandsteder als illuster collectantenduo. 
  • Ook Carrie ten Napel behoort tot de cast van Scrooge Live, zij speelt de verslaggever. Zij zal samen met Jan Slagter het MAX Kerstconcert presenteren.

Dwight Dissels en Leona Philippo

Ook voor de regie en muzikale begeleiding zijn grote namen gestrikt. De regie is in handen van niemand minder dan David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. Eric is onder meer verantwoordelijk voor het koor, waar solisten Dwight Dissels en Leona Philippo deel van uitmaken. Leona Philippo zal ook te horen zijn tijdens het MAX Kerstconcert.

Nationaal Fonds Kinderhulp

De boodschap van Scrooge is nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst één op de twaalf. De problematiek is bovendien, als gevolg van de coronacrisis, alleen maar urgenter geworden. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om, met de slogan van Kinderhulp ‘Geef ze warmte!’, zoveel mogelijk geld op te halen om deze kinderen aan nieuwe kleding te helpen. 

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en in opdracht van Omroep MAX.

Scrooge Live
Zondag 20 december om 20.25 uur bij MAX op NPO 1

Foto: Jasper van Bladel / MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 december 2020 /