Incognito: cast met Dragan Bakema, Melody Klaver en meer!

De Videoland serie Incognito is vanaf vandaag – vrijdag 17 februari – te kijken. Wat je kunt verwachten? Een bloedstollend, spannende crimeserie vol twists en misleiding, met in de Incognito cast onder andere Dragan Bakema en Melody Klaver. Ontdek hier meer over de Incognito cast, het verhaal én wat de producent gemeen heeft met verschillende Vlaamse series…

Incognito

De serie Incognito volgt undercover-agent Felix (Dragan Bakema) die in het leven van de ogenschijnlijk normale Lize (Melody Klaver) infiltreert, om te achterhalen welke rol zij speelt. Vanaf dat moment wordt er gespeeld met de vraag: ‘wat is echt en wat niet’, en mondt Felix’ zoektocht naar de waarheid uit in een strijd op leven en dood.

Incognito serie

Incognito (Videoland Original) draait om twee personages die allebei een rol spelen: undercover-agent Felix doet dat om de waarheid te ontdekken. Maar waarom doet Lize dit? Is zij werkelijk de onschuldige boekhoudster die zij beweert te zijn? Felix’ drang om de waarheid boven tafel te krijgen, zorgt voor een bloedstollende strijd waarbij heden en verleden steeds meer samen komen.  

Incognito cast

De Incognito cast wordt gevormd door hoofdrolspelers Dragan Bakema en Melody Klaver. Naast deze geweldige acteurs (wat mij betreft), zie je in de cast onder andere Juliette van Ardenne (Simone), Jaap Spijkers (David), Eelco Smits (Meindert), Poal Cairo (Yessin) en Mike Libanon (Alexander).

Dragan Bakema

Dragan Bakema speelde al in tal van Nederlandse series en films. Denk bijvoorbeeld aan Medea, Joy, Hart tegen Hard, Noord Zuid, Flikken Rotterdam en niet te vergeten Keizersvrouwen (de geweldige Nederlandse reeks met tal van Vlaamse acteurs). Een acteur die wat mij betreft nog veel meer mooie rollen aan zijn cv mag toevoegen.

Melody Klaver

Melody Klaver is een actrice waar we op VlaamsKijken natuurlijk al meer over hebben geschreven, omdat ze de hoofdrol speelde in Rafaël. Op dit moment is ze wekelijks ook te zien in NOOD seizoen 2 en je zag haar in Het Gouden Uur. Maar laten we ook Herman vermoordt mensen en Thuisfront niet vergeten. Maar wat we zeker niet mogen vergeten te melden, is dat Melody Klaver een verrassend en razend spannend boek heeft geschreven. Metro omschrijft Een doodgewone nachtvlinder als ‘vlot geschreven, spannend tot het einde, herkenbaar voor velen,, rauw en met oog voor detail’.

Acteurs en actrices ken je van…

Waar je de andere acteurs en actrices uit de cast van Incognito van kent? We zetten het voor je op een rijtje:

Cast Incognito met verder…

Als we IMDB bekijken, zien we verder nog wat opvallende namen in de Incognito cast.

  • Jason de Ridder (Wesley) ken je bijvoorbeeld uit Swanenburg, Petticoat (Rogier van Rooden) en Meiden van de Herengracht (Peter Holing).
  • Terence Schreurs (Helen) was een tijd veel in Nederlandse series en films te zien, zoals in Intensive Care (IC), De band, maar ook in Seinpost Den Haag en Zusjes. Verder was het wat stil rond haar. Al zagen we haar vorig jaar even in Oogappels. Nu zien we haar dus in de cast van Incognito en ze werkt ook aan Het Verhoor.
  • Edon Rizvanolli (Paunovic) heeft al tal van rollen op zijn naam; zo zag je ‘m vorig jaar nog in Flikken Rotterdam, maar bijvoorbeeld ook in Overspel en Voetbalmaffia.
  • Kenzo Kooren (Dries) ken je als verleider uit Temptation Island: Love or Leave (2022). Hij was eerder ook kort te zien in Mocro Maffia.
  • Eva Damen (Carla) leerden we kennen als één van de hoofdrolspeelsters in De co-assistent. Recent zag je haar nog in Aap en Eerlijk gestolen.
  • Altynai van Gompel is een jonge actrice, die we recent ook zagen in Het Gouden Uur en Flikken Maastricht. Ze speelt Nog (8).
  • Giam Kwee (Annechien) is al een tijdje niet op tv geweest; we kennen haar van Spangas (als Iza Chen), Russen (Liu Cha) en Unit 13 (Lisa)

Makers

Thomas Korthals Altes heeft de regie van Incognito op Videoland gedaan. Eerder regisseerde hij bijvoorbeeld een aantal afleveringen van Swanenburg, maar je kent hem ook van Ik weet wie je bent en De fractie. Met Dragan Bakema werkte Thomas Korthals Altes eerder voor Hart tegen Hard (waarin we Elise Schaap destijds in de hoofdrol zagen). Het scenario van de serie Incognito is geschreven door Tom Bakker, Lineke van den Boezem en Vincent van Zelm (die meewerkte aan Commando’s).

Column Film & Alter Ego

Dit is een productie van Chantal van der Horst voor Column Film. Zij is ook co-producent van de Vlaamse Streamz-serie Alter Ego, die later dit jaar verschijnt. Wil je daar niets over missen, volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Verder was ze betrokken als co-producers bij Vlaamse producties als Beau Séjour, Torpedo en Grenslanders.

Incognito Videoland

Incognito is een Videoland Original dramaserie; dat betekent dat de reeks in Nederland alleen op Videoland te kijken is. Mogelijk komt-ie op een later moment ook op tv. Al zou het ook zomaar kunnen dat het dan alleen bij (een) teaser aflevering(en) blijft, zoals we zagen bij die vorige geweldige Videoland serie Sleepers. In totaal telt Incognito (Videoland) zes afleveringen van 40 minuten.

Streamz

Voor de Vlaamse kijkers hopen we dat Incognito door Streamz wordt opgenomen in het aanbod. Dat zie je bijvoorbeeld wel bij Videoland series als Mocro Maffia en Bonnie & Clyde. Daarnaast heeft de Streamz baas ook uitgesproken dat er vaker samenwerkingen zullen zijn met Nederlandse aanbieders. En er komen daarnaast ook meer Vlaamse producties aan. Lees: Streamz aanbod 2023: investeringen in Vlaamse producties

Foto: Videoland / Stefan Ammerlaan Photography.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 februari 2023 /