Allemaal Familie op tv (remake Alles is familie)

De Vlaamse film Allemaal Familie met in de cast onder andere Steve Geerts en Nathalie Meskens wordt zaterdagavond 10 december om 21.55 uur uitgezonden op VTM. Dit is de remake van de Nederlandse film Alles is familie. Begin 2017 draaide deze film in de bioscoop. Ontdek in dit artikel alles over verhaal en cast Allemaal Familie.

Dit bericht over Allemaal Familie (cast) verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 31 oktober 2020; zaterdag 10 december 2022 heeft het bericht een update gekregen. Zo weet je waar de Allemaal Familie cast anno 2022 druk mee in de weer is.

Verhaal Allemaal

Bob en Greta De Jaegher zijn veertig jaar gelukkig getrouwd en kunnen terugkijken op een rijk gevuld leven. Hun twee zonen Steve en Carl boeren goed, de ene als succesvol regisseur, de andere als beloftevolle kok. Steve’s vrouw Billie schreef net een bestseller over gelukkig zijn en wil samen met haar man aan kinderen beginnen. Ook schoonzoon Rik, dierenverzorger in de dierentuin, probeert samen met zijn twee kindjes de draad weer op te pikken na het overlijden van zijn vrouw. Ter gelegenheid van de huwelijksverjaardag vertrekt de voltallige familie op weekend. Voor Bob en Greta is dit het ideale moment om hun nieuwe plannen aan te kondigen… deze slaan in als een bom. En dat is niet het enige… wat een gezellige familiebijeenkomst moest worden, draait helemaal anders uit.

Dries Vos

De Vlaamse remake van Alles is familie is geregisseerd door Dries Vos. Na omzwervingen binnen de televisiewereld van Eeuwige roem tot aan Hallo K3 is Allemaal Familie de eerste langspeelfilm van regisseur Dries Vos. Daarnaast volgde bijvoorbeeld Bad Trip, maar ook De Biker Boys. Hij is ook de man die de regie van de geweldige VTM-serie Patrouille Linkeroever voor zijn rekening nam. En wist je dat hij mede de regie deed voor de Nederlandse serie Keizersvrouwen? Waar hij anno 2022 druk mee is? Hij deed de regie van Billie vs Benjamin (met Tim van Aelst), maar hij is ook veel over de grens voor de Britse remake van Professor T. (op Disney+) en de tv-serie Suspect.

Wat vinden jullie van remakes? Ik vind dat – in de meeste gevallen – echt onzin.

Allemaal Familie cast

De complete Allemaal Familie cast bestaat uit Steve Geerts, Nathalie Meskens, Bill Barberis, Gilda De Bal, Bob De Moor, Wouter Hendrickx, Inge Paulussen, Tom Audenaert, Els Olaerts, Ludo Hoogmartens, Günther Lesage, Mathijs Vos, Roxanne Baart, Maarten Bosmans, Luc Nuyens, Koenraad Vermeulen, Filip Peeters, Michaël Pas, Daphne Wellens, Gert Verhulst, Tanya Zabarylo, Hans De Munter, Aagje Vanthomme, Peter Van de Velde, Tom Ternest, Bieke Illegems, Kürt Rogiers, Charlotte Timmers, Jef Hoogmartens en Gene Connelly. Hieronder een uitgebreide beschrijven van de personages die de Allemaal Familie cast spelen én waar je deze acteurs en actrices (ook anno 2022) van kent.

Steve Geerts

Steve (een rol van Steve Geerts) is eind in de dertig, heeft het allemaal al gezien. Hij is een succesvol regisseur van Vlaamse filmhits en kan dit succes al een tijdje vasthouden. Bovendien is hij erg prettig om mee samen te werken. Everybody loves Steve! Hij is al 10 jaar gelukkig getrouwd met Billie, een succesvol schrijfster van lifestyle boeken. Hij slaagt er in, zowel privé als professioneel, om alle balletjes keurig in de lucht te houden. Zijn leven is perfect in balans. Dat is het al enkele jaren en dat zal het ook nog vele jaren blijven. Alles in zijn leven is aanwezig om een vrolijke familie te stichten, tot hij onvruchtbaar blijkt te zijn.

Acteur Steve Geerts kennen we van zijn rollen in Cordon, Altijd Prijs, Spitsbroers, Clan en Professor T. Je zag hem verder in De Collega’s 2.0 en in het tweede seizoen van The Team. Recent zag je hem in één van de hoofdrollen in Mijn Sechtste Beste Vriendin, Hidden Assets en de film Bittersweet Sixteen. Steve Geerts is al veertien jaar samen met actrice Marianne Devriese (die je kent uit VTM Familie) met wie hij drie dochters heeft.

Nathalie Meskens

De rol van Bilie wordt gespeeld door Nathalie Meskens. Billie is een knappe, intelligente en succesvolle mid-dertiger. Easy-going met een goed gevoel voor humor. Ze heeft een succesvolle carrière, en mag zich gelukkig prijzen met een mannelijk evenbeeld als partner, waar ze al 10 jaar gelukkig mee getrouwd is. Althans, voor de buitenwereld. Het enige wat nog ontbreekt in haar leven is de invulling van een vurige kinderwens. Haar biologische klok tikt, dus nu moet het gaan gebeuren… Echter 1 ‘klein’ probleem, Steve, haar partner, is onvruchtbaar…

Nathalie Meskens heeft een indrukwekkend cv; ze is wat mij betreft een echte duizendpoot. Ze kan niet alleen geweldig acteren, presenteert diverse programma’s bij VTM, heeft een geweldige stem én ze heeft twee boeken geschreven. Ik heb haar leren kennen dankzij haar imitaties in Tegen De Sterren Op. Aanraders met Nathalie Meskens zijn wat mij betreft Gina & Chantal, Pippa en Bowling Balls. Recent zag je haar op tv met Beste Kijkers.

Bill Barberis

Bill Barberis kruipt in de huid van Carl in Allemaal Familie. Hij is de jongere broer van Steve. Hij leidt het leven dat hij zou moeten leiden. Geen zorgen, laat maar waaien alles komt altijd goed! Of toch voor hem tenminste… Carl denkt helemaal niet aan zich settelen. Huisje, tuintje, boompje klinkt voor hem even erg als een slepende ziekte. Hij is charmant, knap en verbaal scherp. Maar ook eigenwijs en een tikkeltje arrogant soms… Ook met zijn familie gaat alles prima. Geen nieuws, goed nieuws! Tot hij van zijn broer, de vraag krijgt die zijn leven wel eens helemaal zou kunnen veranderen.

Bill Barberis bewandelde een kronkelig parcours. Hij begon met talenstudies in Antwerpen en China, leerde ondertussen het podium kennen via het improvisatiecircuit van de Belgische Improvisatie Liga, reisde wat, werd heel even vertaler, dan iets langer leerkracht, en belandde uiteindelijk aan het Conservatorium van Antwerpen. Na wat verdere omzwervingen ging hij voluit voor een vaste rol bij de dagelijkse reeks Thuis. Verder zag je hem in #hetisingewikkeld, Zie Mij Graag en De Hoppers. Recent zag je Bill Barberis in series als Een Goed Jaar, Fair Trade en Black out. Daarnaast is het wachten op Being Human.

Wouter Hendrickx

De schoonbroer van Steve en Carl – Rik – wordt gespeeld door Wouter Hendrickx. Hij was getrouwd met Anouk, de zus van de twee broers. Zij is enkele jaren geleden overleden en hij heeft het daar nog steeds moeilijk mee. Terwijl de rest van de familie enigszins zijn leven weer hervat heeft, blijft hij het zwart inzien. Het liefst van al zou hij weer verliefd willen worden, maar daarvoor moet hij zich eerst over zijn verdriet heen zetten. Rik staat vooral zijn eigen geluk in de weg. Ondanks alles is hij een oprecht aangename familiemens.

Wouter Hendrickx zien we wat mij betreft echt te weinig op tv. Ik vind hem een geweldige acteur, die wat mij betreft als de Jokke echt de show stal in Cordon. Maar ook in Amigo’s en De Infiltrant vond ik ‘m geweldig. De laatste twee, drie jaar heeft hij weer heel wat geweldige rollen gespeeld. Zo zag je Wouter Hendrickx in het derde seizoen van Undercover, in het verrassende Black out, de telefilm Lynx en vergeet ook Streamz’ series Storm Lara en Hidden Assets niet. Als je op IMDB kijkt, dan zie je dat het verder wachten is op Alter Ego en Pedro. En waar ik persoonlijk erg benieuwd naar ben is het tweede seizoen van De Twaalf.

Gilda De Bal en Bob De Moor

De ouders van Steve worden gespeeld door Gilda De Bal en Bob De Moor. Greta en Bob maken binnenkort hun jubileum mee, maar stiekem zijn ze op elkaar uitgekeken. Voor hun omgeving zijn zij het perfecte koppel en worden vaak als voorbeeld gesteld. Echter zien zij daar de fun niet meer van in. Het lijkt alsof ze beiden wat avontuur kunnen gebruiken, maar daar zijn ze veel te oud voor, toch?

Gilda De Bal was veelvuldig in het theater te zien. Maar ze heeft ook heel wat rollen in Vlaamse series en films op haar cv staan. Je kent haar bijvoorbeeld uit Gent West, maar je zag haar ook in de De Rodenburgs en Het goddelijke monster. Bob De Moor is een theateracteur, maar je kunt hem ook kennen als David Magiels uit Thuis (van 2012 tot 2018 had hij deze rol). In Familie was hij dan weer te zien als Pierre De Mulder. Verder zag je hem in de Nederlandse serie Morten. Bob De Moor speelt de hoofdrol – naast Peggy Schepens en Marijn Devalck – in Adam & Eva, die wordt omschreven als de ‘eerste Vlaams Ardense langspeelfilm!’.  

Inge Paulussen

Voor Allemaal Familie kruipt Inge Paulussen in de huid van Linda. Zij heeft in de Zoo een eigen kleine cafetaria. Eén van haar specialiteiten is pannenkoeken, maar helaas is dat ook het enige wat ze echt goed kan maken. Gelukkig springt Rik af en toe tijdens zijn pauzes binnen. Linda is eerder verlegen, maar kijkt telkens uit naar de bezoekjes van Rik. Hun vriendschap neemt gaandeweg een andere wending. Ondertussen probeert Rik dan weer Carl aan te moedigen om kok te worden in Linda’s brasserie.

Bij het grote publiek is Inge Paulussen bekend geworden als side-kick van commissaris Witse. Bij mij viel ze pas echt op door haar rol in de geweldige reeks Clan. De afgelopen jaren heeft ze heel wat geweldige rollen gespeeld. Ik heb dan ook al vaak over haar geschreven. Wat dacht je bijvoorbeeld van recent in de Netflix hitserie Twee zomers of op Prime Video in Glad ijs. Maar zet zette ook fantastische rollen neer in De Bende van Jan de Lichte en Beau Séjour. Inge Paulussen speelt ook mee in de Ketnet-serie Hoodie, in Een Goed Jaar, Zijn Daar Geen Beelden Van? en Loslopend Wild. Daarnaast heeft ze een hoofdrol te pakken in De Twaalf seizoen 2.

Els Olaerts

We zien Els Olaerts in Allemaal Familie terug als cursiste Lucy. Toevallig botst ze tijdens één van de sessies op Bob. Je kent haar uit #hetisingewikkeld. Maar je zag haar ook in Bastaard, Gent-West en Vossenstreken en recent in F*** you very, very much, Lost luggage en de film H4Z4RD. Net als Inge Paulussen ken je haar uit Loslopend Wild. En Els Olaerts zal eveneens te zien zijn in het tweede seizoen van De Twaalf, net als in de film J’aime la vie.

Tom Audenaert

De rol van Lodewijk wordt gespeeld door Tom Audenaert. Lodewijk is de prettig gestoorde huisarts van Billie en Steve. Hij begeleidt hen doorheen hun vurige kinderwens. Hij kan Steve tot één van zijn beste vrienden rekenen. Wanneer Lo zijn beste vriend een ferme dienst bewijst, beloont Steve hem door hem mee te nemen tijdens zijn zakelijke trip naar New-York. Daar kan Lodewijk helemaal zichzelf zijn…

Tom Audenaert wordt door Tom Waes ook wel omschreven als één van de meest onderschatte Vlaamse acteurs. En inderdaad wat heeft hij al veel rollen op zijn naam staan. Voor mij springt zijn eerste hoofdrol daarbij nog steeds uit, namelijk die van de blinde Jozef uit Hasta La Vista (blijft een van mijn favoriete Vlaamse fims). Maar je kunt hem ook kennen als de directeur uit De Luizenmoeder, Influencers, Bad Trip en verschillende Franstalige series op Netflix. Daarnaast speelt hij ook in musicals. Zo ga je hem zien in Vergeet Barbara.

Acteurs en actrices cast Allemaal Familie

En tussen al die andere leden van de cast van Allemaal Familie zitten ook nog wel een aantal acteurs en actrices waar ik recent over heb geschreven. Zo schittert Tom Ternest in Albatros, zagen we Daphne Wellens in Keizersvrouwen en F*** you very, very much en is Charlotte Timmers één van de actrices van dit moment. Tanya Zabarylo zien we niet alleen in Black out, maar heeft ook een geweldige hoofdrol te pakken in de film Kom hier dat ik u kus naar het boek van Griet Op De Beeck.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 december 2022 /