Keizersvrouwen op Netflix

Keizersvrouwen is wereldwijd op Netflix te vinden. In Nederland en België ontdek je de serie op Netflix als Keizersvrouwen; elders ter wereld noemen ze ‘m Women of the Night.

Over de serie was veel te doen, omdat Imanuelle Grives hierin speelt. Inderdaad: de Nederlandse actrice die opgepakt werd voor het dealen van drugs op Tomorrowland. Voor mij is dat niet de reden om er naar uit te kijken. Nee, ik ben vooral nieuwsgierig naar de combinatie tussen Nederlandse en Vlaamse cast. Hilde van Mieghem, Anne-Laure Vandeputte en Daphne Wellens spelen een hoofdrol.

Hilde van Mieghem en Thijs Römer in Keizersvrouwen

Vlamingen in cast Keizersvrouwen

Naast Hilde van Mieghem, Anne-Laure Vandeputte en Daphne Wellens komen er nog diverse bekende gezichten voorbij. Ook Barbara Sarafian, Nabil Mallat, Issam Dakka en Ilias Dennoune hebben een rol in Keizersvrouwen bemachtigd. Zij zijn in deze tiendelige dramaserie te zien naast Nederlandse acteurs en actrices als Karina Smulders, Susan Radder, Matteo van der Grijn, Thijs Römer, Roeland Fernhout, Imanuelle Grives, Isis Cabolet, Julia Akkermans, Nienke van Hofslot, Joy Wielkens, Mike Libanon en Dragan Bakema.

Hier maak je kennis met de cast van Keizersvrouwen (Netflix).

Anne-Laure van de Putte in Keizersvrouwen

Keizersvrouwen: het verhaal

Een wereld waarin macht, elite en luxe verleiden tot manipulatie. Waarin politieke spelletjes worden gespeeld en grenzen steeds verder worden verlegd. De ambitieuze Xandra Keizer (Karina Smulders) raakt verstrikt in deze wereld. Ze helpt een vriendin van vroeger (Imanuelle Grives) uit de brand met het organiseren van een event voor haar internationale high class escortbureau. Na een succesvolle avond wordt ze steeds verder de wereld vol seks, drugs en geweld gezogen; een wereld waar ze ooit met veel moeite uit is ontsnapt. Zo begint noodgedwongen een gevaarlijk dubbelleven.

Karina Smulders in Keizersvrouwen

Met moeite probeert ze haar man (Matteo van der Grijn) en dochter Lulu (Susan Radder) erbuiten te laten, maar dat lijkt onmogelijk als ze weer oog in oog komt te staan met haar criminele moeder (Hilde van Mieghem). Moeder Sylvia is namelijk de bron van alle ellende uit haar verleden. Het gevecht dat ze vervolgens moet leveren brengt haar donkere kant naar boven. Dit laat alleen weinig ruimte over voor een normaal gezinsleven.

Karina Smulders en Matteo van der Grijn in Keizersvrouwen
Karina Smulders en Matteo van der Grijn in Keizersvrouwen. Foto Jan Moeskops.

Cast Keizersvrouwen

Thijs Römer en Karina Smulders in Keizersvrouwen
Thijs Römer en Karina Smulders in Keizersvrouwen. Foto: Sophie Silbermann.

Ben Sombogaart

De regie is in handen van Ben Sombogaart en Dries Vos. En dat zijn absolute toppers. Ben Sombogaart ken je van bijvoorbeeld van Rafaël, waarin we Nabil Mallat ook voorbij zagen komen. Hij heeft vooral veel bekende films geregisseerd, zoals Knielen op een bed violen, Koning van Katoren, Isabelle, De storm, Bride Flight, Kruistocht in spijkerbroek, Pluk van de petteflet, De tweeling, Abeltje en Het zakmes. Wat ik niet wist, is dat hij ook betrokken was bij Moordvrouw en Videoland-serie Zwarte Tulp.

Susan Radder in Keizersvrouwen

Dries Vos

Dries Vos is een naam die hier op Vlaams Kijken vaker voorbij komt. Hij heeft namelijk de regie verzorgt van de succesvolle reeks De Dag. Maar laten we andere series ook niet vergeten. Zo was hij ook betrokken bij Patrouille Linkeroever, Nieuw Texas, De Biker Boys (geweldige serie die ik absoluut kan aanraden) en de films Bad Trip en Allemaal Familie. Kortom: twee regisseurs die allebei een mooi cv hebben. Dat belooft wat!

Daphne Wellens en Matteo van der Grijn in Keizersvrouwen
Daphne Wellens en Matteo van der Grijn in Keizersvrouwen. Foto Sophie Silbermann.

Productie

De scenario’s zijn geschreven door Bram Renders, Marnie Blok, Philip Delmaar en Karin van der Meer. Keizersvrouwen is geproduceerd door Rinkel Film (Reinier Selen) en Hubbub Media (Ian Ginn). De serie is tot stand gekomen in opdracht van AVROTROS in coproductie met Living Stone België en Nukleus Croatia, met steun van Creative Europe MEDIA Programme, Netherlands Film Production Incentive, Rinkel Film, Hubbub Media, Tax Shelter België, Eurogroei en The Croatian Production Incentive.

Dragan Bakema en Roeland Fernout in Keizersvrouwen
Dragan Bakema en Roeland Fernout in Keizersvrouwen. Foto Sophie Silbermann

Keizersvrouwen, vanaf zondag 10 november om 20.25 uur op NPO 3 bij AVROTROS

Foto’s: AVROTROS – Sophie Silbermann & Jan Moeskops

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 oktober 2019 /