Derde film F.C. De Kampioenen: Forever | cast en verhaal

De derde film van F.C. De Kampioenen: Forever is op zondag 21 augustus 2022 om 20.45 uur te zien op Eén. Ontdek alles over het verhaal en de cast van FC De Kampioenen 3.

Verhaal F.C. De Kampioenen 3: Forever

De Kampioenen trekken naar Zuid-Afrika. Boma & Co gaan er op zoek naar jong voetbaltalent om de club van de ondergang te redden. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Het wordt een reis vol gevaren, avonturen en verrassingen. 

Films van F.C. De Kampioenen

FC De Kampioenen 3 is een film van Jan Verheyen en het vervolg op de twee eerdere Kampioenen-films: Kampioen zijn blijft plezant en Jubilee General | cast en verhaal. Volgende week wordt ook de vierde film: Viva Boma! uitgezonden. De eerste twee films staan – voor als je ze gemist hebt – op VRT NU.

Cast FC De Kampioenen 3: Forever

De cast van FC De Kampioenen 2: Jubilee General telt tal van bekende namen. Met natuurlijk de acteurs en actrices die we uit FC De Kampioenen kennen: Ann Tuts, Ben Rottiers, Marijn De Valck, Machteld Timmermans, Loes van den Heuvel, Johny Voners, Danni Heylen, Tuur De Weert, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Niels Destadsbader, Jaak Van Assche, Carry Goossens en Jacques Vermeire. Verder zien we heel wat andere bekende gezichten in de cast van de tweede Kampioenen-film. Bijrollen worden gespeeld door Billie Verbruggen, Luk D’Heu, Sven De Ridder, Gert Hulleman, Vera Puts, Ludo Hellinx, Guga Bául, Xander De Rycke, Gunter Lamoot, Liesa Naert, Jits Van Belle, Guido De Craene, Mark Smith, Louis Talpe en zelfs Marc Coucke heeft een cameo.  

Acteurs en actrices derde Kampioenen film

Nu hebben we over de acteurs en actrices uit deze derde F.C. De Kampioenen-film al het één en ander geschreven. We zetten het op een rijtje.

 • Ann Tuts zag je recent in de spannende Eén-reeks Onder vuur die eind augustus 2022 ook op Netflix te zien zal zijn wereldwijd. Daarnaast speelt ze één van de hoofdrollen in de Ketnet-serie 3HZ met Stan van Samang.
 • Ben Rottiers is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie als Pol De Tremmerie.
 • Marijn Devalck is kasteelheer in Adam en Eva. Voor Assisen 3 ging hij weer terug het theater in. Maar je zag hem bijvoorbeeld eerder ook in de film Bingo.
 • Machteld Timmermans zag je in de – met haar dochter Gloria Monserez – in de Ketnet-serie Ik U Ook. Maar we kennen deze actrice natuurlijk ook allemaal als Ellen uit W817. Zo zagen we haar ook in de film 8eraf.
 • Loes Van den Heuvel was te zien in het indrukwekkende programma Kinderwens van Leen Dendievel. Ze speelde mee in de film Superette Anna én begin dit jaar zag je haar als Vivina Van Lathem in De Buurtpolitie VIPS op tv met deze bekende Vlamingen in cast
 • Johny Voners is ons helaas te vroeg ontvallen. We zagen hem recent nog in zijn laatste rol in Een Goed Jaar. Maar ook zijn personages in Amigo’s en #hetisingewikkeld vond ik de moeite waard.
 • Danni Heylen is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie. Al spotten we haar ook als grootmoeder in Bittersweet Sixteen.
 • Tuur De Weert zag je net als Danni Heylen in Bittersweet Sixtten. Verder speelde hij mee in De Collega’s 2, maar ik herkende ‘m ook in Voor wat hoort wat. Wil je hem echt lang geleden zien, kijk dan bijvoorbeeld naar Ad Fundum van Erik van Looy. Deze acteur heeft sowieso al tal van rollen op zijn naam staan. En daar komt volgend jaar nog de serie Geldwolven bij.
 • Herman Verbruggen zagen we tot een paar jaar geleden nog in De Kotmadam en hij deed mee aan de Ketnet-musical.
 • An Swartenbroekx schreef recent bijvoorbeeld de Kerstspecial. Ze schrijft namelijk sinds 2003 mee aan de serie en alle Kampioenen-films.
 • Niels Destadsbader is de afgelopen tijd vooral aan het presenteren, denk bijvoorbeeld aan Zomerhit 2022 en The Masked Singer België 2022. hij zingt natuurlijk nog steeds. Maar hij begon zijn carrière als acteur. Zo zagen we hem jarenlang als Olivier in Amika. En daarna speelde hij Dagmar in De Elfenheuvel.
 • Jaak Van Assche zage we helaas in het laatste seizoen van De Zonen van Van As; nu is het wachten op de film bij deze serie. Daarnaast speelt hij al een aantal jaar de rol van Alfons Coppens in Familie. Je zag hem ook in Clan. Een jonge Jaak Van Assche zien? Kijk dan bijvoorbeeld naar Windkracht 10 of Ad Fundum.
 • Billie Verbruggen die de rol van Paulien Vertongen speelt, was recent nog te zien in de kerstspecial van De Kampioenen. Verder is ze te zien in alle Kampioenen-films.
 • Carry Goossens kruipt in de huid van Oscar Crucke. Deze acteur zag je recent in Zeppos Het Mercatorspoor. Hierin speelt hij Kapitein Zeppos. We kennen hem natuurlijk ook als Frakke uit De zonen van Van As; de serie waar nu een film van komt.
 • Jacques Vermeire heeft natuurlijk geen introductie nodig; hij speelt de enige echte Dimitri De Tremmerie of te wel DDT. Je ziet ‘m daarnaast steeds vaker op tv met eigen programma’s en shows.
 • Luk D’Heu is Freddy van Overloop. Hij speelt de rol van burgemeester al jaren. Zo was hij ook in de kerstspecial te zien en in de tweede Kampioenen film. Verder speelde Luk D’heu diverse rollen.

Bijrollen

 • Aminata Demba speelt de rol van Jolie. Ze was eerder bijvoorbeeld te zien als assistente van Ari Spaak in De Twaalf.
 • Stella Kitoga Bitondo is Gratienne.
 • Guga Bául speelt een gevangene, net als in de tweede film. Deze komiek valt op door de vele Guga Bául speelt een gevangene. Deze komiek valt op door de vele typetjes die hij kan spelen. Zo zag je ‘m bijvoorbeeld in RIP 2020 met Nathalie Meskens, Jonas Van Geel en Ruth Beeckmans. Of wat dacht je van zijn rol in De dag van de Bloedmaan en natuurlijk van zijn optreden als IJskoning in The Masked Singer.
 • Xander De Rycke is net als Guga een gevangene. Wist je dat hij in drie films van F.C. De Kampioenen meespeelt? In de tweede en derde als gevangene en in Viva Boma als lijk. Xander De Rycke is een vlaamse stand-up comedian en schrijver.
 • Gunter Lamoot speelt de derde gevangene. Deze cabaretier was eerder te zien in de film Ex-Drummer. Recent zag je hem bijvoorbeeld ook in Nonkels en Beau Séjour.
 • William Boeva is eveneens een gevangene. Wist je dat hij momenteel werkt aan een nieuw programma voor Streamz?
 • Jeroen Lenaerts kruipt in de huid van politie-agent Tim Cremers – inderdaad de rol die hij ook al jaren in Thuis speelt. Momenteel is hij één van de hoofdpersonages in de cliffhanger van Thuis.
 • Raf Jansen zien we als politieagent Dieter Van Aert; het personage waarvan we ‘m kennen uit Thuis.
 • Ben Van Ostade speelt ook een politie-agent. Op dit moment is hij te zien als Reinhout Vincke in telenovelle Lisa.
 • Jeroen Maes is in de derde Kampioenen-film een laborant. Het is de laatste rol die we op zijn IMDB zien staan.
 • Justine De Jonckheere – voormalig Miss België – en bekend van Ghost Rockers, speelt in deze film een stewardess.

Cameo’s van bekende gezichten

Daarnaast hebben tal van bekende gezichten een cameo in deze film. Denk aan Ruben Van Gucht, Jean-Marie Dedecker, Jan Vertonghen, Ben Crabbé, Walter Damen en Frank De Bleeckere.

Forever kijken

Heb je de Kampioenen-film Forever gemist op tv? Geen probleem: je kunt de derde FC Kampioenen film Forever na de uitzending ook tot begin september terugkijken via VRT NU. Maak hiervoor vanuit Nederland (of een ander land dan België) gebruik van een VPN Verbinding, die je op België kunt zetten. Ook de andere films zijn hier terug te kijken. Natuurlijk kun je ook de blu-ray kopen. Of je kijkt Kampioenen Forever op Streamz.

FC De Kampioenen films op een rijtje:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

21 augustus 2022 /