De Verraders België seizoen 2 met deze deelnemers op Videoland

De Verraders België seizoen 2 is vanaf 2 januari 2024 te bingewatchen op Videoland. Het seizoen werd in het najaar van 2023 op VTM uitgezonden. Via VTM GO kun je de afleveringen ook terugkijken. Ontdek hier alvast meer over De Verraders België, seizoen 2, deelnemers en meer…

16 augustus 2023 is dit bericht gepubliceerd; auteur Patricia de Ryck heeft het op zondag 17 september 2023 een update gegeven. Ook op 2 januari 2024 is het bijgewerkt, omdat De Verraders België seizoen 2 nu op Videoland staat. Alle deelnemers aan De Verraders bij VTM worden in dit artikel uitgebreid voorgesteld.

De Verraders België seizoen 2

De start van De Verraders seizoen 1 in België was vorig jaar een schot in de roos bij VTM. Met uitgesteld kijken en herhaling zagen zo’n 1.150.000 kijkers dit programma. Ze volgden de intriges van alle bondgenoten en verraders Walter Damen, Jamie-Lee Six en Loïc van Impe. In De Verraders België seizoen 2 duidt host Staf Coppens in een mysterieus kasteel opnieuw drie bekende verraders aan die zo lang mogelijk onder de radar moeten blijven. Samen met de 17 bondgenoten spelen ze een spel vol leugens, manipulatie en verdachtmakingen. Aan de bondgenoten om de verraders uit de groep te halen… voor ze zelf door hen worden ‘vermoord’. In de eerste aflevering zal duidelijk worden welke drie uit de groep van twintig door Staf Coppens als verraders worden aangeduid…

Wist je dat er nu ook een Verraders bordspel is? Of kies je voor het Verraders kaartspel? (Klik om het te ontdekken)

Seizoen 2 De Verraders België kijken

Wil je seizoen 2 van De Verraders België kijken, dan kan dit sinds 2 januari 2024 in Nederland op Videoland. In België is het seizoen in het najaar van 2023 op tv geweest. Je kunt de afleveringen terugkijken via VTM GO. VTM GO vanuit Nederland kijken? Lees: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Deelnemers De Verraders België seizoen 2

Twintig bekende Vlamingen doen mee aan De Verraders België seizoen 2. Medio augustus werden de eerste 9 deelnemers gepresenteerd. Daarbij spotten we enkele verrassende namen. Burgemeester Walter De Donder, zangeres Klaasje Meijer, actrice Martine Jonckheere, televisiegezicht Nora Gharib, ex-turnster Aagje Vanwalleghem, influencer Elodie Gabias, ex-atleet Hans Van Alphen, televisiegezicht Andy Peelman en politicoloog Hendrik Vos geven vuil spel vrij spel en proberen de drie verraders uit de groep te halen. Of schuilt er een verrader in één van hen? De andere deelnemers aan De Verraders België zijn voetbalanaliste Imke Courtois, interieurarchitect Bart Appeltans, influencer Sarah Puttemans, zangeres Liliane Saint-Pierre, presentatrice en model Véronique De Kock, zanger Franky De Smet-Van Damme, ex-miss België Celine Van Ouytsel, professor endocrinologie Guy T’Sjoen, acteur Bert Haelvoet, kok Jelle Beeckman en pokerspeelster Charlotte Van Brabander. Onderaan dit artikel stellen we de twintig deelnemers aan De Verraders België seizoen 2 uitgebreid aan je voor.

Manipuleren

Dat De Verraders opnieuw veel stof zal doen opwaaien wordt nu alvast duidelijk. Verschillende deelnemers verontschuldigen zich nog voor de aftrap van het programma. Zoals ook Walter De Donder. “Ik beken: ik heb gemanipuleerd”, klinkt het bij hem. “Sorry Nora. Sorry dat ik jouw vertrouwen heb misbruikt. Als jij me nu nooit meer wil zien… ik zou het snappen.”

Lees ook meer over de andere programma’s rond dit seizoen, namelijk De Ronde Tafel en Het Uur Van De Waarheid.

Charlotte Van Brabander

Pokerspeelster Charlotte Van Brabander *: “Ik ben een pokerspeler en mensen denken: die kan goed bluffen. Ik hoorde al vaak: jij zou een goede verrader zijn. Ik denk dat ik nog een betere bondgenoot zou zijn, omdat ik mensen heel goed aanvoel en echt mimieken kan lezen. Ik ben heel benieuwd of ik mijn skills van de pokertafel kan gebruiken en of ze hier ook effectief werken. In dit spel kan je er niet alleen komen, dus ik ben iemand die wel op zoek gaat naar partnerships. Een pact sluiten? Waarom niet.”

Charlotte Van Brabander is niet alleen pokerspeelster, maar ook een echte gamer én finfluencer. Ze is schrijfster van de boeken Fire* en Leer het van de beste – Poker*.

Actrice Martine Jonckheere

Actrice Martine Jonckheere: “Ik voel mij super excited. Ook als het verkeerd zou aflopen… Dat is het lot. Maar ik zit nu al met een dilemma, want ik haat mensen die liegen. Ik zou het niet kunnen. Maar het is een spel en dat besef ik. Ik zit erin en so be it.”

Martine Jonckheere zagen we heel lang als Marie Rose De Putter in Familie. Een tijd geleden moest ze gedwongen afscheid nemen. Maar we kennen haar ook uit andere series. Zo was ze te zien in Verschoten & zoon als Magda Verschoten. In de Nederlandse serie Unit 13* speelde ze Irina Breitner. En in De bossen van Vlaanderen* speelde ze Clara Priem. Verder had ze gastrollen in o.a. F.C. De Kampioenen, Postbus, Rupel en zelfs in Goede tijden, slechte tijden. 

Elodie Gabias

Influencer en actrice Elodie Gabias: “Ik hou van spelletjes en zeker als er wat competitiviteit aan te pas komt. Dat drijft mensen tot het uiterste, dat was ook in het vorige seizoen van De Verraders te zien. Ik ben me ervan bewust dat het psychologisch heel zwaar kan zijn en zál zijn als je er lang in zit. Ik kan absoluut niet goed doen alsof, laat staan dat ik goed emoties kan nabootsen die ik niet voel. Ik ben echt en oprecht, dus hopelijk val ik niet door de mand.”

Op dit moment is Elodie Gabias als actrice te zien op Streamz in Onderhuids. Naast Jonatan Medart deed ze mee aan Klopjacht Celebs.

Hans Van Alphen

Voormalig atleet Hans Van Alphen: “Als tienkamper moet je veelzijdig zijn en je constant aanpassen. Je moet je kunnen opladen en ontladen en dat is in dit spel ook belangrijk. Niemand kan 24u op 24u mentaal super alert zijn. In de sport heb ik geleerd om bepaalde zaken naast me neer te leggen als ik er niets aan kan doen. Ook dat kan waardevol zijn om me niet te verliezen of te frustreren in bepaalde zaken. Alleen duurt een tienkamp maar twee dagen. Bij De Verraders is dat mogelijks een pak langer…”

Hans Van Alphen is olympisch kampioen op de tienkamp. Je zag hem in BV Darts seizoen 2.

Hendrik Vos

Politicoloog Hendrik Vos *: “Ik ben bezig met Europese politiek. Daarom ken ik wel iets van bedrog, list en van dolken in de rug. Ik weet wel wat verraad is. Ik ben een beetje een chaoot en misschien doet mij dat dan iets minder verdacht lijken. Het is misschien vies, ik mag dat eigenlijk niet zeggen, maar… laat mij maar een verrader zijn. Ik ga er wel het beste van maken dan. List en bedrog, ik zal het dan allemaal doen.”

Hendrik Vos is een Vlaamse politicoloog, die verbonden is aan de Universiteit van Gent. Hij schreef verschillende boeken*.

Bart Appeltans

Interieurarchitect Bart Appeltans *: “Ik denk dat veel mensen mij zien als een grappige, naïeve Limburger. De goedlachse kerel. Ik kan soms wel wat naïef zijn, maar anderzijds kan ik ook heel goed mensen lezen. Dat moet ik in mijn job als interieurarchitect ook kunnen, dus dat gaat in deze situatie heel goed van pas komen. Moest ik de rol van verrader krijgen… onderschat mij niet. Het is een spel en als het er hard aan toe zal moeten gaan, dan zal het hard zijn.”

Interieurarchitect Bart Appeltans kennen we natuurlijk van Blind Gekocht. Hij heeft de overstap naar VTM gemaakt, waar hij te zien zal zijn in onder andere Huis Gemaakt en Huis Gesmaakt op VTM GO. We zagen hem aan het begin van het tv-seizoen ook in het panel van Make Up Your Mind.

Sarah Puttemans

Influencer Sarah Puttemans: “Ik merk dat heel veel mensen een soort van vertrouwen vinden in mij. Maar ik denk wel dat ik dat makkelijk kan omschakelen moest ik een verrader zijn. Het vertrouwen misbruiken, ja. Ik denk dat het heel heftig gaat worden en dat het belangrijk is dat je alles wat verdacht is strategisch opschrijft.”

We zagen Sarah Puttemans recent nog in Celebrity MasterChef Vlaanderen. Ze is de vriendin van Viktor Verhulst, maar we zien haar amper in De Verhulstjes.

Véronique De Kock

Presentatrice en model Véronique De Kock *: “De kriebels zijn er en het is lang geleden dat ik dat voor een tv-programma heb gevoeld (lacht). Of ik een goede verrader zou zijn? Als je die rol toebedeeld krijgt, dan speel je die niet voor even. Dat is 24 uur op 24. Wat ik het leukste zou vinden is om als bondgenoot te kunnen achterhalen wie een verrader is. Ik wil graag inschatten hoe slim ik ben om iemand te ontmaskeren. In het verleden heb ik al met verraders te maken gekregen, maar toen had ik het helemaal niet door. Ik hoop dat ik daar een les uit geleerd heb en nu op de tekenen aan de wand kan letten.” 

Recent zag je Véronique De Kock nog als Mummie in The Masked Singer 2023. We kennen Véronique De Kock als Miss Vlaanderen in 1994, Miss België in 1995 en we zagen haar in Auwch.

Franky De Smet-Van Damme

Zanger van Channel Zero * Franky De Smet-Van Damme: “Bij het allereerste spel was ik al nerveuzer dan ik had ingeschat. Dat was een goede les. Ik ben iemand die gaat voor iets als hij erin duikt. En natuurlijk is de grote vraag: kan ik dat volledig doen slagen? Ik denk eerlijk gezegd: als je verrader bent, dan moet je je eigenheid volledig overboord gooien. Ik ben van nature meestal nogal rechtdoorzee en mensen weten wat ze aan mij hebben. Dus kan ik dat? Als ik ervoor kies, moet ik ervoor gaan. Punt.”

Franky De Smet – Van Damme ken je van de metalband band Channel Zero *. Hij deed mee aan De Best Of Urbanus.

Guy T’Sjoen

Professor Endocrinologie Guy T’Sjoen *: “In welke rol ik ook zal zitten, ik ga hier sowieso vooral als bondgenoot proberen een diagnose te stellen. In die zin dat ik veel zal observeren en alle puzzelstukjes naast elkaar zal leggen. Daar probeer ik dan een verhaal van te maken. Elk elementje dat opvalt, kan daartoe bijdragen. Aan de ronde tafel ga ik me concentreren op mijn ademhaling. Vier tellen in, vier tellen uit. Gewoon om rustig te blijven, want je weet nooit of er een hand op je schouder gelegd wordt.”

Guy T’Sjoen is endocrinoloog in het UZ Gent. Hij is gespecialiseerd in onder meer transgenderzorg. Je kunt hem kennen uit Topdokters.

Jelle Beeckman

Kok Jelle Beeckman *: “Je neemt eigenlijk deel aan iets waarbij je volledig wordt overgeleverd aan de goodwill of de badwill van andere mensen. Als kind was ik tijdens een spelletje verstoppertje ook liever degene die zocht dan degene die zich verstopte. Het moment aan de ronde tafel waarop de verraders worden aangeduid: dat geeft me het gevoel van een mondeling examen waar alles vanaf hangt.”

Je kent Jelle Beeckman als de messy chef. In Iedereen beroemd heeft hij de rubriek De pluktuin. Hij deed ook mee aan Snackmasters 2023.

Andy Peelman

Presentator en acteur Andy Peelman *: “Ik weet niet of mijn achtergrond als politieman in mijn voordeel zal spelen. Maar in alle eerlijkheid: ik zou heel ver gaan om de overwinning in de wacht te slepen. Ik geloof dat ik mensen om de tuin kan leiden en heb al van alles in mijn hoofd om hen in ‘t zak te zetten. Dat is het spel. Vertrouw mij, maar je zal er spijt van hebben. Ik ga zo hard geen vrienden maken hier (lacht).”

Andy Peelman is een voormalig politie-agent, die je ook op tv in die rol zag. Zo werd hij bekend als Koen Baetens van De Buurtpolitie. Maar hij ging ook echt op missie in Andy op Patrouille. Recent zag je hem nog in Ze zeggen dat (seizoen 3) en als speurder bij The Masked Singer.

Nora Gharib

Actrice en presentatrice Nora Gharib *: “Ik merk heel vaak dat mensen me onderschatten omdat ik altijd heel lief en goedlachs ben. Maar dat betekent niet dat ik naïef of minder aandachtig ben. Ik kan scherp zijn tegenover mensen en geloof niet meer zomaar alles. Ik ga voor dit spel echt in een acteerrol kruipen. Dat maakt het voor mij een stuk makkelijker. Zo wil ik het spel ook spelen.”

Nora Gharib zagen we als actrice in Patser en recent in films als Zeppos Het Mercatorspoor en Nachtwacht De dag van de Bloedmaan. Ze was één van de deelnemers in Een Echte Job en je kunt haar kennen als suikerspin in The Masked Singer. Verder presenteerde ze bijvoorbeeld Blind Gesprongen en Tiny House Battle. Wist je dat ik haar al interviewde voor deze site. Lees: Kijk Vlaams: Nora Gharib (Lila Bennani in Black-out). Dit najaar zie je haar ook als jager in Het Jachtseizoen 2.

Walter De Donder

Burgemeester Walter De Donder *: “Ik denk dat mensen ervan overtuigd zijn dat ik te vertrouwen ben. Maar dat weet je nooit. Sommige mensen zullen waarschijnlijk denken: hij is politiek actief en politiekers zijn lepe gasten of lepe vrouwen. Die kan je niet altijd vertrouwen en zeggen niet altijd wat ze bedoelen. Dat zou weleens in mijn nadeel kunnen spelen.”

Walter De Donder is burgemeester in Affligem. Maar bij het grote publiek is hij natuurlijk bekend van Studio 100 programma’s als Kabouter Plop waarin hij de gelijknamige hoofdpersoon speelt en van Samson & Gert (nu Samson & Marie) waarin hij als burgemeester te zien is.

Klaasje Meijer

Zangeres Klaasje Meijer *: “Ik heb al meteen gelogen op de eerste dag, vreselijk. Voor mij is dat een grens in het leven. Ik hou ervan als mensen rechtdoorzee zijn. Dat is iets dat ik van thuis heel erg heb meegekregen. Mijn vader is dominee en zei zelfs: ‘Het is niet echt een ethisch verantwoord spel he?’. Wat zal hij wel niet denken als hij gaat kijken?”

Klaasje Meijer leerden we kennen door K3. Ze besloot te stoppen, waarna er op tv een opvolger werd gezocht. Daarna zagen we haar in tal van programma’s, zoals The Masked Singer als Schorpioen. Maar ook in The Big Balance en Fear Factor. In Nederland zagen we haar in Avastars.

Aagje Vanwalleghem

Ex-turnster Aagje Vanwalleghem *: “Verraders en turnsters, het heeft wel iets met elkaar gemeen. Je zet je zinnen op iets waarvoor al de rest moet wijken. Deelnemen is belangrijker dan winnen zeggen ze, maar dat is totaal niet correct. Natuurlijk wil je winnen. Je doet niet mee aan De Verraders om gewoon deel te nemen. Ik heb wel met mezelf afgesproken dat ik me niet mag verliezen in het spel en het niet persoonlijk mag nemen. Wat een uitdaging zal zijn.”

Aagje Vanwalleghem is voormalig topturnster. In 2016 verscheen haar boek Veerkracht. Je zag haar ook al bij de Spartacus Run.

De Verraders België seizoen 2 met deze deelnemers op VTM
De Verraders België seizoen 2 met deze deelnemers op VTM

Imke Courtois

Voetbalanaliste Imke Courtois: “Ik hoop dat alle andere kandidaten het spel spelen. Dat ze er vol voor gaan en niet te veel pacten sluiten waar ze achteraf spijt van hebben. Of ik een verrader kan zijn? Ik ga zelf graag op zoek. En ik zou het heel moeilijk vinden moest ik een veilige haven voor iemand zijn en die persoon dezelfde nacht genadeloos afmaken. Dat zou ik niet kunnen, denk ik. Maar het is natuurlijk een spel…”

Ime Courtois ken je als voetbalanaliste* van Sporza. Maar ze maakte bijvoorbeeld ook De Strafste Sporter en deed mee aan Over De Oceaan.

Ex-Miss België Celine Van Ouytsel

Ex-Miss België Celine Van Ouytsel: “Ik ben van nature heel wantrouwig en voorzichtig. Horen, zien en zwijgen: dat heb ik geleerd, dus dat doe ik. Maar eens ik iemand wel kan vertrouwen, dan geef ik mij helemaal. Maar dat is gevaarlijk, want we zitten in een spel. Eigenlijk mag ik gewoon niemand vertrouwen. Of ik een verrader zou kunnen zijn? Dat gaat in tegen alles waar ik voor sta, dus het zou sowieso heel moeilijk zijn.Verraad, bedriegen en liegen: ik zou het kúnnen, maar ik zou het niet wíllen. Het moment waarop we elkaar terug in de ogen kijken nadat de verraders zijn aangeduid: dat gaat vies zijn.”

Celine Van Ouytsel is ex-Miss België. Ze presenteerde Play Café. Je zag haar ook in De Vuilste Jobs VIPS en BV Darts. Op dit moment zie je haar als deelneemster in Een Echte Job seizoen 4.

Liliane Saint-Pierre

Zangeres Liliane Saint-Pierre *: “Ik ben een verlegen meisje, maar mijn rechtvaardigheidsgevoel is zó sterk. Ik kan absoluut niet tegen onrecht en daarom vind ik het een ongelofelijke uitdaging, dit spel. Het is een eigenzinnig kantje van mij dat ik niet altijd klakkeloos volg wat iemand mij voor mijn neus houdt. Zo sta ik in het leven en zo ga ik dat ook in het spel proberen te doen. Of dat een goede strategie is, laat ik in het midden. Natuurlijk kan ik liegen en natuurlijk kan ik de verraadster spelen. Waarom niet? Ik ben een geboren actrice (lacht).”

Zangeres Liliane Saint-Pierre heeft al een lange carrière, waarin ze tal van cd’s uitbracht. Je zag haar ook bij Tien om te zien.

Bert Haelvoet

Acteur Bert Haelvoet *: “Op dit spel heb ik me bewust niet voorbereid. Ik heb enkel het eerste seizoen bekeken en daar lessen uit getrokken. Nadien heb ik mijn valies gemaakt en ben ik vertrokken alsof ik naar mijn werk zou vertrekken. Ik heb al een paar rollen gespeeld als slechterik en eenmaal je daar in zit dan word je nog meer getypecast als bandiet. Dat is in dit geval niet echt voordelig. Ik denk dat ik het dus serieus zal mogen uitleggen, ook mocht ik bondgenoot zijn.”

Bert Haelvoet ken je bijvoorbeeld uit films als Torpedo en Niet Schieten. Zelf leerde ik hem kennen in de serie Spitsbroers, maar als je het over een indrukwekkende rol van Bert Haelvoet in een serie hebt, dan raad ik je aan om naar De Dag te kijken. Ook 13 Geboden is een aanrader. Mag het wat luchtiger, zet dan ook #hetisingewikkeld op je kijklijstje. Je zag hem ook in Zijn Daar Geen Beelden Van? Hij zal naast Peter Van den Begin ook te zien zijn in Waarom Wettelen. Op tv zag je ‘m laatst nog in een ‘oudje’, namelijk De Helaasheid Der Dingen en Dode hoek.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2024 /