Koen Baetens (Andy Peelman) overleden in De Buurtpolitie VIPS

Koen Baetens – het personage dat in De Buurtpolitie gespeeld wordt door Andy Peelman – is overleden in de derde aflevering van De Buurtpolitie VIPS. Hij sterft tijdens een heldendaad; Koen Baetens deed er namelijk alles aan om het leven van Véronique De Kock te beschermen.

Koen Baetens (Andy Peelman) overleden

Koen Baetens (Andy Peelman), sinds 2014 één van de smoelen van het bekendste politiekorps van het land, is in de VIPS-editie van Echte Verhalen: De Buurtpolitie op heldhaftige wijze om het leven gekomen. Dat Andy Peelman uit De Buurtpolitie zou verdwijnen, wisten we al. We zagen dat hij zijn ontslag gaf als politieagent en dat hij als VIP-bodyguard aan de slag ging.

Ontvoering Véronique De Kock

In de aflevering van woensdag 12 januari zagen we dat Koen Baetens – samen met het team van De Buurtpolitie – alles op alles zette om Véronique De Kock uit de handen van haar ontvoerder te redden. Ze leken in hun opzet te slagen, tot het in de spannende ontknoping faliekant misliep. De ontvoerder loste een schot en Koen ving de kogel als een echte held op. Daarbij kwam hij dramatisch om het leven. Het korps van commissaris Berckmans krijgt zo een zware klap te verwerken en is helemaal ondersteboven van Koens heroïsche dood.

Koen Baetens

Andy Peelman, in een vorig leven ook echt politieman, neemt zo na zeven jaar en 14 seizoenen afscheid van zijn personage Koen Baetens en De Buurtpolitie. Het personage raakte bij het grote publiek bekend als één van de smaakmakers, maar ook het ongeleide projectiel, van het politiekorps uit de populaire scripted realityreeks. Als inspecteur hing Koen Baetens vaak de clown uit en reageerde hij heel impulsief. Al had hij steeds het heldhaftige in zich. Dat komt Koen nu dus heel duur te staan…

Andy Peelman

Inmiddels kennen we Andy Peelman natuurlijk ook uit tal van andere programma’s. Zo zagen we hem recent nog als eerste deelnemer aan De Vuilste Jobs VIPS. Daarnaast won hij BV Darts 2021. En wist je dat hij één van extra speurders is, die vanaf aanstaande vrijdag te zien zijn in het nieuwe seizoen van The Masked Singer op VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 januari 2022 /