Klaasje Meijer (ex K3) Schorpioen in The Masked Singer België 2022

Klaasje Meijer (ex-K3) is de Schorpioen in The Masked Singer 2022 in België. Vanaf het moment dat dit personage haar intrede deed, werd haar naam al genoemd door kijkers. Toch was ze voor de speurders wekenlang een groot mysterie. In de halve finale werd ze ontmaskerd door Ruth Beeckmans en Julie Van den Steen. Hoe Klaasje Meijer haar deelname aan The Masked Singer heeft ervaren, zie je in Behind The Mask. Die aflevering is nu te kijken op VTM GO en zie je op woensdag 16 maart om 20.35 uur op VTM.

Klaasje Meijer is Schorpioen

Vlak voor de grote finale van The Masked Singer viel helaas het doek voor Schorpioen, de schrik van het tweede seizoen. Daarin zat niemand minder dan ex-K3’tje Klaasje Meijer verstopt, die ervan genoot om zich in te leven in een totaal ander, duister karakter. “Mensen kennen van mij het speelse, dit is echt de darkness”, aldus Klaasje Meijer, die in Nederland recent nog het tv-programma The Big Balance won.

Darkside van Klaasje Meijer

In Behind The Mask op VTM GO onthult Klaasje Meijer hoe ze haar Nederlandse tongval kon verstoppen, waarom een MaMaSé-arm haar parten speelde bij het dansen en hoe ze zich in het donkere karakter van Schorpioen inleefde. “Het was een hele grote kans om eens in een totaal ander karakter te kruipen en het gevoel te hebben om gevaarlijk te zijn. Niemand kent die darkside van mij.”

Ontdek hier alles over de deelnemers aan The Masked Singer 2022 in België.

Kostuum Schorpioen

Haar pak viel dan ook meteen in de smaak. “Het is veel imposanter en mooier dan ik had gedacht en de staart is super gaaf. Maar als ik jeuk heb, kan ik niet eens krabben. En er zit een soort peniskoker aan de voorkant (lacht).”

Geen solozangeres

The Masked Singer was voor Klaasje Meijer een enorme uitdaging. “Het zingen was echt een zoektocht”, vertelt ze daarover. “De eerste les was ik heel zenuwachtig omdat ik dacht: ‘Ik ben helemaal geen solozangeres’. Ik ben van oorsprong fluitiste in de klassieke muziek en al helemaal niet iemand die een hele bijzondere stem heeft. Dus ik dacht: ‘Kan ik dit überhaupt?'”

Liegen tegen K3

De opnames voor The Masked Singer vielen pal in Klaasjes afscheidsjaar bij K3. En dat maakte de geheimhouding er niet makkelijker op. “Met K3 heb je een gedeelde agenda, dus ik heb echt moeten liegen door te zeggen dat ik een serie in Nederland aan het opnemen was. Dat is sowieso gelukt, maar het was heel moeilijk omdat ik de meiden nog iedere week zag en er niets over mocht vertellen.”

Zelfvertrouwen

Klaasje Meijer blikt alleszins terug op een onvergetelijke ervaring. “Ik ben zo dankbaar voor alles wat ik hier heb geleerd en het zelfvertrouwen dat ik heb gekregen. Het was zo’n avontuur! Nou Schorpioen, ik ga je wel missen.” Betekent dit het begin van een solo-carrière als zangeres voor Klaasje?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 maart 2022 /