BV Darts seizoen 2 van start met deze deelnemers

BV Darts seizoen 2 is sinds donderdag 8 september wekelijks om 21.30 uur van te kijken op VTM2. Twaalf bekende Vlamingen gaan de strijd met elkaar aan. Wie gooit zonder verpinken een ooone-hundred-and-eiiiiiiiightyyy en wint de felbegeerde wisselbeker, die nu nog in Andy Peelmans vitrinekast staat te blinken? Ontdek hier alles over de BV Darts deelnemers van seizoen 2 met in de tweede ronde Omar Souidi, Pascal Braeckman en Francesco Planckaert.

UPDATE: Hier lees je meer over de BV Darts winnaar 2022.

BV Darts seizoen 2

VTM2 is dé zender waar je darten in België kijkt. Na het succes van BV Darts seizoen 1, kon seizoen 2 niet achterblijven. Met krachtige stage names, vurige walk ons, flashy shirts, bitsige rivaliteit, en tonnen ambiance groeit darts stilaan uit tot dé nationale volkssport nummer één. “We have darts in our hearts”, aldus VTM. En dat geldt eens te meer voor de 12 bekende Vlamingen die aan ‘de oche’ gaan staan in BV Darts seizoen 2. De strijd om de titel wordt dit keer bevochten in een groots toernooi met extra veel zenuwslopende rondes. Je leest hier alles over het toernooi en de deelnemers aan BV Darts seizoen 2.

Deelnemers BV Darts seizoen 2

De BV Darts deelnemers voor seizoen 2 zijn Zuhal Demir, Saartje Vandendriessche, Elke Clijsters, Jamie-Lee Six, Omar Souidi, Tourist LeMC, Riadh Bahri, Flor Decleir, Pascal Braeckman, Maksim Stojanac en Francesco Planckaert. Iedere donderdag scherpen ze hun darts en gaan de strijd tegen elkaar aan. in de eerste voorronde nemen Saartje Vandendriessche, Maksim Stojanac en Jamie-Lee Six het tegen elkaar op.

Poule 1: Saartje Vandendriessche, Maksim Stojanac en Jamie-Lee Six

Saartje ‘The Force’ Vandendriessche, Maksim ‘Mad Maks’ Stojanac en Jamie-Lee ‘Triple Six’ Six kruisen voor een uitzinnig publiek de pijlen in poule 1 van de eerste voorronde. Ze trakteren niet alleen op thrillers van wedstrijden, maar nemen de kijker ook mee tijdens hun voorbereiding en trainingen door Kim ‘The Hurricane’ Huybrechts himself. 

Saartje Vandendriessche

Ze is energiek, sportief en strijdvaardig, maar is ze ook accuraat, trefzeker en loepzuiver? Tijdens de eerste trainingen blijkt dochter Mille een groter darttalent dan Saartje Vandendriessche. Gelukkig is daar Andy Peelman to the rescue. Leert hij Saartje op de triple 20 mikken? Je kent Saartje Vandendriessche van programma’s als Op de man af en Saar in het bos.

Maksim Stojanac

Zingen, dansen, acteren en presenteren: hij kan het allemaal. Maar kan hij ook darten? Maksim Stojanac blijft bij zijn leest en steekt vooral veel energie en trainingsuren in het voetenwerk van… zijn walk on. Watch out, Dancing Dimi! Heeft Maksim Stojanac verder nog een introductie nodig? Hij is natuurlijk één van de populaire acteurs uit #LikeMe. Daarnaast was-ie in Telenovelle Lisa te zien en zag je hem als co-host bij The Voice Kids.

Jamie-Lee Six

Ze is razend populair als actrice en content creator, maar sluit de dartwereld haar ook in de armen? Jamie-Lee Six doet haar bijnaam – Tripple Six, het getal van de duivel – alle eer aan en verweert zich als een duivel in een wijwatervat. Een duivel op crocks, weliswaar. Haar lief en trainingsbuddy Frank raakte zelf verslaafd aan het spel, en daagt Jamie-Lee tijdens het trainen uit voor een gedurfde weddenschap. Daar krijgt al snel iemand spijt van…  Jamie-Lee Six is op dit moment ook ook op VTM te zien; daar maakt ze Het Jachtseizoen. Verder ken je haar van bijvoorbeeld D5R en De Verraders.

Poule 2: Omar Souidi, Pascal Braeckman en Francesco Planckaert

De tweede Poule wordt gevormd door Francesco Planckaert, Omar Souidi en Pascal Braeckman. Weten Francesco ‘De Waalse Pijl’ Planckaert, Pascal ‘The Bulldozer’ Braeckman en Omar ‘Bull’s Eye Dandy’ Souidi de triple 20 te vinden? Slagen goede vrienden Pascal en Francesco erin de de hypercompetitieve ‘Bull’s Eye Dandy’ naar huis te spelen? De drie BV-darters trakteren de uitzinnige supporters in ieder geval op een plottwist van jewelste.

Omar Souidi

Als topadvocaat vliegt hij in privéjets richting Ibiza of New York. Maar neemt zijn dartcarrière ook een hoge vlucht? Dat deelnemen belangrijker is dan winnen, vindt Omar Souidi in ieder geval flauwekul. Hij blaakt dan ook van zelfvertrouwen en droomt al van een plaats in de finale. Hopelijk klaagt Omar Soudi zijn tegenstanders niet aan als ze die droom met een welgemikte dartspijl doorprikken… Waar je Omar Soudi van kent, nou bijvoorbeeld van Justice for All. Hij schreef ook het boek Pijn doet groeien – het verhaal van een rebel in toga.

Pascal Braeckman

In zijn stamcafé – intussen omgedoopt tot trainingscenter – drinkt hij graag een triple, maar gooit hij ze ook? Pascal Braeckmans vestimentaire keuze zorgt alvast voor kriebels bij Kim Huybrechts en Matthias Devlieger, de commentatoren van dienst. En ook met zijn trainingschema scoort Pascal Braeckman slechte punten. Al is dat vooral de schuld van… de vrt én Francesco Planckaert. De lezers van VlaamsKijken zullen Pascal Braeckman vooral kennen als de geluidsman van Tom Waes in bijvoorbeeld Tomtestrom, Woutersvs. Waes en Reizen Waes. Maar hij is ook vaste klankman van De Planckaerts, waardoor hij Francesco Planckaert al een twintig jaar kent.

Francesco Planckaert

Hij kan jongleren met hamers, bijtels en boormachines. Maar is hij ook handig met een dartpijl? Francesco Planckaert verlaat zijn ‘chateau’ niet om er in de eerste ronde van BV Darts uitgekegeld te worden. Hij traint dan ook als een bezetene. Maar oefende Francesco Planckaert op het darten, of toch eerder op zijn spectaculaire walk-on? We kennen Francesco Planckaert natuurlijk van de programma’s rond zijn bekende familie, maar je zag hem ook in Viktor vs Francesco: Het Belgisch Kampioenschap en als deelnemer aan de Spartacus Run (de wedstrijd die gewonnen werd door zijn schoonbroer Christopher Timmerman).

Poule 3

Poule 3 van BV Darts wordt gevormd door de volgende deelnemers: Zuhal Demir, Flor Decleir en Elke Clijsters. Vlaams Minister Zuhal ‘Dynamite’ Demir, Elke ‘Sporty Spice’ Clijsters en Flor ‘The Wizard’ Decleir nemen het tegen elkaar op. Vrouwen aan de macht? Het trio trakteert het uitgelaten publiek in ieder geval op spannende wedstrijden om duimen, vingers en dartpijlen bij af te likken.

Flor Decleir

Zorgt hij voor magie door de ene na de andere tripple uit zijn hoed te toveren? Als jongste telg uit een roemruchte acteursclan (hij is de zoon van Jan Decleir) en met zijn droge humor tovert Flor Decleir in ieder geval heel wat lachsalvo’s tevoorschijn bij het publiek. Maar vindt deze speelvogel ook de focus die broodnodig is om dit mentale spelletje te winnen?

Ik leerde Flor Decleir kennen dankzij zijn rol in Tytgat Chocolat (absoluut een aanrader, trouwens!). Maar hij speelt ook mee in onder andere Geub, Sprakeloos en Tom & Harry. Hij werd in Vlaanderen bekend bij het grote publiek door zijn rol van Quinten Temmerman in David. David is – net als Sara en Lisa – een telenovelle van VTM. Verder zag je hem in Vossenstreken.

Zuhal Demir

Als een pitbull bijt ze zich vast in de meest explosieve dossiers, maar schieten er ook vonken uit haar dartpijlen? Die richtte Zuhal Demir tijdens haar eerste trainingen voornamelijk naar… de grond. Kim Huybrechts to the rescue! De topdarter helpt de Vlaamse Minister met een opvallende trainingstechniek.

Elke Clijsters

Voetbal, tennis, turnen of padel: de familie Clijsters blinkt uit in een hele resem sporten. Maar kan Elke Clijsters ook darts aan het rijtje toevoegen? Zoals het een echte topsportster betaamt duikt Bachelorette Elke uiterst professioneel de wereld van het darts in. Maar zijn haar op maat gemaakte dartpijlen en topsportmentaliteit bestand tegen de toverkunsten van ‘The Wizard’?

Poule 4: Riadh Bahri, Hans van Alphen en Tourist LeMC

In de ‘poule des doods’ spelen Riadh ‘Thunderbird’ Bahri, Tourist ‘Samurai’ LeMC en Hans ‘The Spartan’ van Alphen het mentale spelletje op het scherpst van de snee. Maar wie verschiet zijn kruit met losse flodders en moet het strijdtoneel onherroepelijk verlaten? 

Riadh Bahri

Lucht- en ruimtevaart kennen voor de meest flamboyante nieuwslezer van het land geen geheimen, maar schiet hij ook als een raket richting de overwinning? Op vestimentair vlak stapt Riadh Bahri alvast in de voetsporen van de excentrieke dartkampioen Peter Wright, fingers crossed dat hij dit ook op dartvlak kan waarmaken. Cupido gooide zijn pijlen in ieder geval recht in de bullseye: Riadh Bahri steekt zijn crush voor tegenspeler Hans van Alphen niet onder stoelen of banken.

Hans van Alphen

Hij is olympisch kampioen in de tienkamp, maar liggen de dartpijlen even goed in zijn handen als de speren? Deze spierbundel gooit het dartbord bijna aan diggelen, maar trefzeker is Hans van Alphen in ieder geval wél. Als een echt competitiebeest heeft hij in zijn kinépraktijk dan ook uren voor ‘den blok’ gestaan. Hopelijk brengen de verliefde blikken en ‘marginale’ broek van Riadh Bahri hem niet van zijn melk.

Tourist LeMC

Met zijn liedjes raakt hij iedereen recht in het hart, maar is hij ook even trefzeker en loepzuiver met zijn dartpijlen? Als een rasechte troubadour heeft Tourist LeMC één doel voor ogen: Dancing Dimi jaloers maken op zijn walk on song. Al zou hij dat ook weleens kunnen doen met zijn dartkunsten…

Tweede voorronde BV Darts (Poule 1)

We weten inmiddels welke acht bekende Vlamingen de eerste voorronde van BV Darts hebben gehaald. Nu is het aan Pascal Braeckman, Maxim Stojanac, Elke Clijsters, Tourist LeMC, Hans van Alphen, Zuhal Demir, Jamie-Lee Six en Omar Souidi om zich te bewijzen. Pascal ‘The Bulldozer’ Braeckman, Maksim ‘Mad Maks’ Stojanac, Elke ‘Sporty Spice’ Clijsters en Tourist ‘Samurai’ LeMC nemen het tegen elkaar op in de eerste poulewedstrijd van de tweede voorronde. Hopelijk staan hun pijlen extra scherp, want ze krijgen de gevreesde dubbels op hun (dart)bord. De lat ligt in de tweede voorronde hoger en de zenuwen staan extra strak gespannen: de wedstrijden worden gestart vanaf 301 punten en om een ‘leg’ te winnen moeten de BV-darters dubbel uit gooien. Pascal Braeckman krijgt in ieder geval een duwtje in de rug van goede vriend Francesco Planckaert, die in de eerste ronde van BV Darts door ‘The Bulldozer’ himself naar huis werd gegooid. Francesco heeft goed begrepen dat rasechte dartsupporters al eens in de verkleedkoffer durven duiken…

BV Darts Tweede voorronde (Poule 2)

In de tweede poulewedstrijd van de tweede voorronde mikken Zuhal ‘Dynamite’ Demir, Hans ‘The Spartan’ van Alphen, Jamie-Lee ‘Triple Six’ Six en Omar ‘Bull’s Eye Dandy’ Souidi op de gevreesde dubbels. Een polsblessure bezorgt Omar Souidi helaas échte troubles. Kan hij zijn tegenstanders alsnog het vuur aan de schenen leggen of moet hij op zoek naar een noodoplossing? Double fun dan weer tijdens de partijvergaderingen van de N-VA. Trainen gaat beter met twee, en dus sleurt Zuhal Demir tijdens de pauzes partijvoorzitter Bart De Wever voor het dartbord. Zou Bart De Wever een straffe BV-darter kunnen zijn?

Francesco Planckaert in BV Darts

Een onverwachte wending in BV Darts. Omar Souidi moet wegens een polsblessure helaas forfait geven en afhaken. Maar de één zijn dood is de ander zijn brood en dus mag Francesco Planckaert, die in de eerste voorronde uit het toernooi gegooid werd, een comeback maken. Francesco kan zijn geluk niet op wanneer Omar hem opbelt met het goede (voor Francesco dan toch) nieuws.

BV League

In de BV league nemen Hans van Alphen, Elke Clijsters, Tourist LeMC, Maksim Stojanac, Jamie-Lee Six en Francesco Planckaert het tegen elkaar op. Dit resulteert in een ranking op basis van het gewonnen aantal legs. De twee BV-darters die na afloop van de BV League onderaan bengelen, moeten het toernooi vlak voor de finale onherroepelijk verlaten. Iedere gewonnen of verloren leg kan dus een wereld van verschil maken. De zes BV-darters vechten het dan ook uit op het scherpst van de snee. Wie raakt op de beslissende momenten de juiste dubbels en wie moet afdruipen met de minste legs achter zijn of haar naam?

The final six

Hans van Alphen, Elke Clijsters, Tourist LeMC, Jamie-Lee Six, Maksim Stojanac en Francesco Planckaert kruisen in de aflevering van 10 november 2022 opnieuw de pijlen in de BV League van BV Darts. Maar voordat de BV Darters aan ‘de oche’ gaan staan, heeft Jamie-Lee Six een schuld af te lossen. Tijdens een eerdere match ging ze een weddenschap aan met Francesco Planckaert en dat komt er haar nu duur te staan. Jamie-Lee moet Francesco op een etentje trakteren. Francesco komt echter bedrogen uit… Tijdens de tweede matchday van de BV League halen The final six alles uit de kast om elkaar te verpletteren en zo te klimmen in de ranking. Die wordt door een aantal verrassende en spannende matches flink door elkaar geschud.

Op weg naar finales BV DArts

In de BV League van BV Darts liggen Hans ‘The Spartan’ van Alphen en Tourist ‘Samurai’ LeMC op ramkoers richting finale. Hans imponeerde tot nu toe in de BV League en kan tot dusver het maximale aantal te behalen legs achter zijn naam schrijven. Klassebak Tourist toont zich in dan weer de te kloppen man die doorheen heel het BV Darts toernooi nog geen enkele match verloor. Maar gooit Hans tijdens de derde wedstrijddag van de BV League opnieuw dijken van wedstrijden of kan tegenstandster Jamie-Lee Six toch enkele legs afsnoepen? En walst de ongeslagen Tourist over uitdagers Maksim Stojanac en Jamie-Lee of delft hij eindelijk eens het onderspit? De BV Darters strijden tot de laatste snik, want elke gewonnen leg kan het klassement van de BV League door elkaar schudden en enkel de top vier stoot door naar de finale. 

Belgian Darts Open toernooi

Voor ze hun pijlen scherpen snuiven Maksim Stojanac, Toursist LeMC en Elke Clijsters de sfeer op tijdens het Belgian Darts Open toernooi. De BV Darters supporteren voor hun coach Kim ‘The Hurricane’ Huybrechts, die het opneemt tegen de rest van de absolute wereldtop. Als een echte sterspeler wordt Kim warm onthaald door de joelende menigte supporters en speelt hij de pannen van het dak. Maksim, Tourist en Elke kunnen hun ogen niet geloven. 

Laatste wedstrijd dag BV League

Elke Clijsters, Jamie-Lee Six, Hans van Alphen, Tourist LeMC, Maksim Stojanac en Francesco Planckaert smijten zich – en hun pijlen – een laatste keer in de strijd voor een finaleplaats in BV Darts. Tijdens de laatste wedstrijddag van de BV League bepalen drie felbevochten duels de definitieve rangschikking en worden de vier finaletickets uitgedeeld. Alles is nog mogelijk tijdens deze zenuwslopende wedstrijddag. Het zijn vooral Maksim Stojanac en Elke Clijsters die de kijkers een regelrechte thriller voorschotelen. In een bloedstollend match wordt het letterlijk alles of niets voor de twee BV darters. 

Finale BV Darts 2022

Wie wordt de winnaar van BV Darts 2022? De strijd gaat tussen Francesco Planckaert, Maksim Stojanac, Tourist LeMC en Hans van Alphen. Francesco Planckaert en Maksim Stojanac nemen het tegen elkaar op in de eerste halve finale. Hans van Alphen en Tourist LeMC staan in de andere halve finale tegen elkaar. Wie wordt de winnaar van BV Darts seizoen 2? Klik op de link en lees meer over de finale van BV Darts 2022.

Wedstrijdverloop BV Darts

  • Eerste voorronde: in iedere poule nemen drie BV-darters het tegen elkaar op, twee deelnemers gaan door naar de volgende ronde.
  • Tweede voorronde: in iedere poule nemen vier BV-darters het tegen elkaar op, er valt telkens één deelnemer af. Poule 1: Pascal Braeckman, Maxim Stojanac, Elke Clijsters, Tourist LeMC. Poule 2: Hans van Alphen, Zuhal Demir, Jamie-Lee Six, Omar Souidi.
  • BV League: de zes overgebleven BV-darters spelen in alle mogelijke wedstrijdcombinaties, dit resulteert in een ranking.
  • De vier beste darters uit de BV League spelen de finale.  

Sean Dhondt

Sportjournalist Matthias De Vlieger en onze Belgische darttrots Kim ‘The Hurricane’  Huybrechts voorzien de wedstrijden van commentaar. Sean Dhondt is de John McDonald – de ceremoniemeester, dus – van dienst. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 september 2022 /