Topdokters vertellen in videodagboek over coronacrisis

Topdokters uit Vlaanderen vertellen in een videodagboek over hoe zij de coronacrisis ervaren. Deze reeks volgt op de special Topdokters: Corona.

VIER volgt vanaf vanavond – maandag 30 maart – de coronacrisis op de voet in een nieuw wekelijks videodagboek. Daarin laten negen Vlaamse Topdokters in hun hoofd en hart kijken en tonen vooral hoe zij deze periode persoonlijk beleven. Zij vormen de frontlinie tegen het virus en registreren door hun eigen ogen de impact ervan op de wereld. Via skypegesprekken en zelf gefilmde beelden vertellen ze de kijker hoe ze zowel thuis als op hun werk omgaan met de risico’s en onzekerheid.

Skypen met Topdokters

Het werk van elk van deze specialisten is de voorbije weken drastisch veranderd. Ze zetten alles op alles om zoveel mogelijk patiënten de beste zorg te geven. De reporters houden met hen online contact via Skypegesprekken. Daarnaast kregen de dokters een gsm waarmee ze zelf filmen, thuis en in het ziekenhuis.  

Overzicht artsen

  • Dr. Ann Vandenbroucke (Geriater AZ Damiaan Oostende)
  • Prof. dr. Eva Van Braeckel (Longarts  UZ Gent)
  • Dr. Stéphanie De Maesschalck (Huisarts Menen)
  • Prof. dr. Guy T’Sjoen (Endocrinoloog  UZ Gent)
  • Dr. Tania Desmet (Spoedarts UZ Gent)
  • Prof. Gerlant Van Berlaer (Kinderspoedarts UZ Brussel)
  • Dr. Philippe Meersseman (Intensivist UZ Leuven)
  • Prof. dr. Sandra Verelst (Spoedarts UZ Leuven)
  • Dr. Niels Van Regenmortel (Intensivist ZNA Stuivenberg) 

Topdokters: Corona – vanavond om 21.20 na de Topdokters: Corona Special & Vanaf 6 april elke maandag om 20.35.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

30 maart 2020 /