Nora Gharib is Suikerspin in The Masked Singer

Nora Gharib is de suikerspin in The Masked Singer. Niemand had dat voor mogelijk gehouden, want ze is net moeder geworden. Nu deelt de actrice en vlogster haar verhaal: 8 dagen na de bevalling (middels een keizersnede) stond ze al op het podium.

Pas bevallen Nora Gharib is suikerspin

Dat actrice en vlogster Nora Gharib van achter het Suikerspin-masker zou verschijnen, was voor vele kijkers van The Masked Singer uitgesloten. “Kan niet, want zij is net bevallen”, klonk het op sociale media. Hun verbazing was dan ook groot toen Nora vanavond tóch van achter het masker tevoorschijn kwam. “De baby was er altijd bij. Aan haar heb ik mijn deelname ook verklapt, want zij kan toch niet veel zeggen”, klonk het in de halve finale.

Opnames verzet door corona…

Nora Gharib zou ongeveer acht maanden zwanger zijn op het moment waarop ze in de huid van Suikerspin kroop. Het kleurrijke rokje werd zo hoog opgetrokken dat het haar bolle buik net zou verdoezelen. En toen kwam corona. De opnames van The Masked Singer werden uitgesteld, maar Nora Gharib dacht niet aan opgeven.

8 dagen na keizersnede op podium

Ze beviel van een wolk van een dochter en stond acht dagen na haar keizersnede te repeteren op het podium van The Masked Singer. “Als ik er nu over nadenk vind ik mezelf echt wel zot”, vertelt ze in Behind The Mask op VTM GO. “Maar ik voelde mij keigoed in mijn vel, er werd rekening gehouden met de choreografie en de liedjes en de baby was er ook altijd bij. Het is heel vlotjes gegaan.”

Hier ken je Nora Gharib van:

Deze kersverse moeder is bekend geworden bij het grote publiek als deelneemster aan K3 zoekt K3 in 2015. Inmiddels is ze actief als vlogster en actrice. Zo zag je haar in Patser, presenteerde ze een muziekprogramma met Bart Peeters en is ze vanaf eind november te zien in Black-Out. Op mij heeft Nora Gharib heel veel indruk gemaakt tijdens haar tocht met Jan van Looveren door Albanië. Dit seizoen zag je haar ook in De Slimste Mens Ter Wereld en wist je dat ze zelfs een boek heeft geschreven? Nora Gharib heeft samen met haar man Anson een dochtertje gekregen: Chams.

Borstvoeding geven tijdens het dansen

Behind The Mask volgt Nora Gharib tijdens haar hele Masked Singer-parcours: van de spanning naar haar bevalling toe tot de eerste zangles na haar keizersnede of danscoaching met haar baby op de arm. Naar elke repetitie of opname liet ze zich namelijk door haar kersverse dochter vergezellen. “Ik heb zelfs geprobeerd om borstvoeding te geven tijdens het dansen. Moeilijk, want je bent met 5 dingen tegelijk bezig.”

‘Suikerspin zou mooi staan in kinderkamer’

Vanavond viel het doek jammer genoeg voor Suikerspin en dat vlak voor de grote finale van volgende week. Inmiddels zijn het monster, de libelle, de otter, de duivel, de zeemeermin en de aap ontmaskerd.

Dat betekent dat de Duiker, Wolf en Koningin (klik als je wil weten wie dat zijn…) voor de grote finale voor de laatste keer in hun kostuum kruipen. “Het voelt heel dubbel”, vertelt Nora. “Heel jammer natuurlijk, maar anderzijds begon ik ook te voelen dat ik wat moe werd. The Masked Singer was echt een avontuur. De rit ernaartoe alleen al. Zeker met een baby. Ik denk dat ik nu pas ga beseffen dat ik écht bevallen ben. Hou je zoet, Suikerspin. Ze zou eigenlijk wel mooi staan in de kinderkamer…”

Ontmaskering Nora Gharib in The Masked Singer:

Ontdek het hele verhaal van Nora Gharib nu in The Masked Singer: Behind The Mask op VTM GO.


* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 oktober 2020 /