Andy Peelman: bij politie Canada in Andy op Patrouille seizoen 2

Andy Peelman gaat internationaal weer bij de politie aan de slag voor Andy op Patrouille seizoen 2. In het nieuwe seizoen draait de voormalig politieagent, acteur en presentator mee bij politiekorpsen van Amerika tot Mexico. Andy op Patrouille is sinds woensdag 10 mei elke week om 20.35 uur te kijken bij VTM en VTM Go.

Leestip: Het kan ook nooit normaal* van Lieke Hester.

Andy op Patrouille seizoen 2

Van Amerika en Mexico tot Jordanië en Canada. In het nieuwe seizoen van Andy op Patrouille neemt Andy Peelman* de kijker mee in het spannende en boeiende werkt van de politie over de hele wereld. Hij trekt er het plaatselijke uniform aan en vervoegt de politiekorpsen van onder andere Louisiana, Acapulco en Amman. Van patrouilles op het water en aan land tot het opsporen van voortvluchtige criminelen en het bestrijden van alcohol- en drugsgebruik: Andy Peelman draait mee als volwaardige agent en gaat op zoek naar de gelijkenissen en verschillen met het politiewerk in België. Dat doet hij met een professionele blik én af en toe een vleugje humor.

Andy Peelman

 Andy Peelman vertelt over Andy op Patrouille (seizoen 2). “Na 18 jaar bij de politie nam ik afscheid van de job om me te focussen op mijn televisiecarrière, maar ik ga nog één keer mee op patrouille met enkele buitenlandse korpsen. Nog één keer mee in de actie. Nog één keer de politiewereld verkennen. Agent zijn is en blijft een prachtig beroep. En ik heb nog lang niet alles gezien.” Wist je dat hij op tv ook al afscheid nam van zijn fictieve politiepak bij De Buurtpolitie? Lees: Koen Baetens (Andy Peelman) overleden in De Buurtpolitie VIPS. Je ziet Andy Peelman nu vooral als presentator en in panels. Zo zie je hem op donderdag bij Ze zeggen dat (seizoen 3) en zag je ‘m recent nog als speurder bij The Masked Singer.

Schiettest Andy Peelman

Zonder wapen kan Andy Peelman natuurlijk niet veilig op patrouille gaan. Beginnen doet hij dan ook met een schiettest. Eens hij daarin slaagt, is het tijd voor het echte werk. Andy Peelman fungeert als volwaardig lid van ieder politiekorps en moet meteen all the way gaan om zich op het veld te bewijzen tussen de andere collega’s. En dat gaat er soms bijzonder heftig aan toe… Eén ding is levensbelangrijk: bij elke actie primeert veiligheid boven alles. 

Livingston (Montana, Amerika)

Andy Peelman start in de eerste aflevering in Livingston, een stad in de Amerikaanse staat Montana. Nadat het team een verontrustende oproep ontvangt, volgt er meteen een pittige opdracht. Een jonge Amerikaan blijkt na een overdosis drugs roerloos op de grond te liggen. Er heerst enorme paniek bij zijn ouders, want de jongeman krijgt geen lucht meer. Wanneer de ambulance aankomt, krijgt Andy opeens een levensreddende spuit toegegooid. “Steek het in z’n been!”, klinkt het. Hij moet snel handelen, want het leven van de man hangt aan een zijden draadje… 

Schietpartij in Acapulco (Mexico)

Politiewerk verloopt niet altijd zonder gevaar, dat weet ook Andy Peelman. In de tweede aflevering van Andy op Patrouille seizoen 2 kruipen Andy en z’n cameraploeg door het oog van de naald. Tijdens de achtervolging van een drugsdealer, in een klein steegje in het Mexicaanse Acapulco, worden ze plots beschoten. “Ze zijn aan ‘t schieten mannen, licht uit! Even oppassen nu, dit is geen zever. Blijf altijd achter mij”, roept Andy naar de ploeg. “Opeens hoor je twee schoten, maar je weet niet hoe of wat. Je hoort wel dat het vlakbij is en je hebt een ploeg mee die net zoals ik ongewapend is. Op dat moment gaat je hart veel sneller kloppen.”

Drugsdealers in Jordanië

Van het ene gevaarlijke land naar het andere. In de derde aflevering van seizoen 3 maakt Andy Peelman deel uit van het politiekorps in Jordanië. Een land waar grote hoeveelheden drugs worden gedeald. Tijdens een spannende inval hopen ze een drugsdealer te pakken en dat is niet zonder risico. “Alles wat rode zone is, is nog niet gecheckt”, vertelt Andy. “Je weet niet wat er kan gebeuren. Als er opeens iemand van achter de hoek komt en schiet, is het gedaan.” Gelukkig slaagt het team er vrij snel in om de dealer te arresteren. “Op een gegeven moment hoorde ik een schreeuw waaruit ik kon afleiden dat ze iemand gepakt hadden”, legt Andy uit. “Dat bleek over the big fish te gaan die we moesten hebben.”

Canada

De laatste patrouille is aangebroken voor Andy Peelman. Hij gaat nog één keer mee in de actie bij het politiekorps in Canada. En ook daar valt het werk niet te onderschatten. Na een verontrustende oproep zet het team een dringende achtervolging in op een verdachte van partnergeweld. “Dat is zeer uitzonderlijk. Voor ze hier een achtervolging doen, moet er eigenlijk al veel gebeuren”, legt Andy uit. “Opeens zien we een rode pick-up truck onze richting uitkomen. Dan gaat je tikker hé, omdat je opnieuw niet weet wat er allemaal in de auto zit.”

Andy op Patrouille kijken

Het nieuwe seizoen van Andy op Patrouille is vanaf 10 mei elke woensdag om 20.35 uur bij VTM en ook op VTM GO te kijken. Je kunt hier ook seizoen 1 nog zien. Wist je dat dit ook vanuit Nederland kan? Lees hier mijn uitgebreide uitleg: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Ellie op Patrouille

Andy op Patrouille is een remake van Ellie op Patrouille, waarin Ellie Lust bij haar buitenlandse collega’s op bezoek ging. Hier werd niet alleen een eerste en tweede, maar ook een derde seizoen van gemaakt. Deze zijn alle drie nog te zien via NPO PLUS. Ellie Lust bezocht politiekorpsen in onder andere Colombia, Israël, Dubai, San Francisco, Albanië en Kenia. Maar ook Georgië, Brazilië, Jordanië, Zuid-Korea, Canada en El Salvador. Vind je dit interessant, dan is het boek van Ellie Mijn jaren bij de politie* misschien ook een aanrader voor jou.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 mei 2023 /