Avastars deelnemers: bekende zangers en dansers & ontdek jury!

Avastars is sinds vrijdag 24 februari 2023 om 20.30 uur te kijken op tv bij SBS6. YouTuber Kalvijn presenteert de next level zang- en danswedstrijd Avastars, waarin virtuele supertalenten live on stage praten, dansen én zingen. Moïse Trustfull zorgt voor de backstage reportages. Ontdek in dit artikel alles over de Avastars deelnemers (die bestaan uit bekende zangers en dansers) en maak kennis met de jury.

Avastars

In de Talpa show Avastars vormen steeds één zang- en één danstalent samen een ‘avatar’. Zij treden op voor een jury die bestaat uit vier grote namen uit de muziek- en danswereld: DJ Nicky Romero, Nick en Simon en topchoreograaf Dan Karaty. Elke performance barst van de special effects en moves die alleen in een virtuele wereld mogelijk zijn. Welke avastar gaat er vandoor met de hoofdprijs?

Avastars deelnemers

De Avastars deelnemers zijn Bengelo, Fae, Jayvee, Jimmy Cool, Kioko, Chanora, Skye en Juan. Dit zijn acht virtuele supertalenten, die worden gevormd door bekende zangers en dansers. Avastar Bengelo bestaat uit zanger Ben Saunders en danser Angelo Pardo. Sharon Doorson en danseres Charlice Johannes zijn samen avastar Chanora. Pearl Jozefzoon en Kirsten de Vos laten Fae praten, zingen en dansen, en Lisa Loïs vormt samen met Kelsey Ketting avastar Jayvee. Jimmy Cool treedt op met de stem van Dennis van Aarssen en de moves van Floris Bosveld, en Dwight Dissels en Adil El-Hammouti vormen samen avastar Juan. Klaasje Meijer vormt samen met Valery Bouwknegt avastar Kioko en achter avastar Skye zitten zangeres Jill Helena en danseres Nathalie Chaves.

Als je verder leest, ontdek je meer over de zangers en dansers, die als deelnemers meedoen aan Avastars op SBS6.

Virtueel, maar levensecht

Elk zangtalent zorgt voor de aansturing van de gezicht en de stem van de avastar, en de danser draagt een speciaal pak waarmee alle bewegingen van het lichaam en hoofd van de avastar worden aangestuurd. De avastars zingen en dansen dus levensecht, maar komen pas echt optimaal tot leven als beide talenten elkaar tijdens de optredens naadloos aanvullen. De avastars voeren ook live gesprekken met Kalvijn en de jury.

Avastars jury

De avastars treden op voor een jury die bestaat uit vier die hards uit de muziek- en danswereld: DJ Nicky Romero, Nick en Simon en topchoreograaf Dan Karaty. Na de auditie- en eliminatierondes is het tijd voor de finale. Welk virtueel supertalent wint €50.000 en is de eerste avastar die een eigen single en videoclip mag opnemen met niemand minder dan Davina Michelle? Kalvijn presenteert de show. Online reporter Moïse Trustfull zorgt voor de backstage reportages.

Jury, presentator & reporter

We zetten kort even op een rijtje waar je deze bekende gezichten van kent:

 • Nicky Romero of te wel Nick Rotteveel is dj en producer. Hij maakte bijvoorbeeld met Avicii I could be the one. Nicky Romero had eerder een relatie met Dafne Schippers, maar de laatste dagen is hij vooral in het nieuws, omdat hij – volgens de juice channels – meisjes zou chanteren met intieme foto’s.
 • Nick & Simon zingen dan niet meer samen als duo; je ziet ze nog wel samen op tv. Niet alleen in Avastars, maar Nick & Simon zie je op dit moment ook in Strandgasten.
 • Dan Karaty heeft veel Avastars deelnemers al eerder als jurylid gezien; hij behoorde namelijk ook tot de jury van So You Think You Can Dance, Time to Dance, Everybody Dance Not en Dance Dance Dance. Maar je kent hem natuurlijk ook uit de Soof films. Recent zag je hem nog op tv in Holland’s Got Talent 2022.
 • Kalvijn of te wel Kelvin Boerma kreeg bekendheid als YouTuber. Wist je dat hij in samenwerking met Vingino zelfs zijn eigen kinder kledinglijn heeft? Hij presenteerde eerder De Kalvijn Show. We leerden hem al beter kennen in zijn boek Van niks naar clicks.
 • Moïse Trustfull is influencer en presenttrice. Je zag haar eerder in Flikken Rotterdam in 2018 en in De Faker. Recent deed ze mee aan Scrooge Live 2022.

Avastars van SBS6:

We zetten voor je op een rijtje welke deelnemers welke Avastar vormen in het eerste seizoen van Avastars:

 • Bengelo: zanger Ben Saunders en danser Angelo Pardo.
 • Fae: zangeres Pearl Jozefzoon en danseres Kirsten de Vos.
 • Jayvee: zangeres Lisa Loïs en danseres Kelsey Ketting.
 • Jimmy Cool: zanger Dennis van Aarssen en danser Floris Bosveld.
 • Kioko: zangeres Klaasje Meijer en danseres Valery Bouwknegt.
 • Chanora: zangeres Sharon Doorson en danseres Charlice Johannes.
 • Skye: zangeres Jill Helena en danseres Nathalie Chaves.
 • Juan: zanger Dwight Dissels en danser Adil El-Hammouti.

Zangeressen

 • Pearl Jozefzoon zag je recent nog bij het MAX Kerstconcert 2022. We leerden haar kennen toen ze tweede werd in The Voice of Holland (na Ben Saunders). Inmiddels is ze werkzaam als zangeres, zangdocente en musicalactrice.
 • Lisa Loïs won in 2009 X-Factor. Ze is mama van Juno. En wist je dat ze niet alleen als zangeres werkzaam is, maar ook als casting redacteur bij Talpa?
 • Klaasje Meijer zat natuurlijk in K3; ze is recent opgevolgd door Julia. Nadat ze vertrok bij K3 heeft Klaasje Meijer al verschillende programma’s gedaan. Als zangeres zagen we haar als Schorpioen in The Masked Singer België 2022. Maar ze deed ook mee aan uitdagende programma’s als Alex Agnew’s Fear Factor en The Big Balance.
 • Sharon Doorson kent een aantal van de dansers uit Avastars door haar deelname aan Dance Dance Dance. We leerden Sharon Doorson in 2004 kennen toen ze Raffish vormde door het programma Popstars: The Rivals. Ze behaalde de halve finale van The Voice of Holland in 2011-2012. We zagen haar later in Expeditie Robinson en Beste Zangers, maar ook in Secret Duets.
 • Jill Helena (34) – zat in vierde seizoen van The Voice (2013). Mocht alleen Nederlands zingen, maar dat was haar ding niet. Ze volgde niet haar eigen hart qua genre. Deed in 2020 mee aan All Together Now. In 2012 deed ze al mee aan The Winner is; daar won ze en al het geld investeerde ze in haar carrière, waarbij ze ook verschillende keren in opgelicht. Je zag haar recent in het eerste seizoen van Better Than Ever.

Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek onder andere snel wanneer het tweede seizoen van Better Than Ever start. Dat is namelijk sneller dan je denkt.

Zangers

 • Ben Saunders won in 2011 The voice of Holland. Daarvoor deed hij samen met zijn broer al mee aan diverse talentenjachten op tv, zoals Alles voor de band: Follow that Dream. Na zijn winst in The Voice of Holland zagen we Ben Saunders bijvoorbeeld in De Beste zangers van Nederland en in 2018 zagen we hem als Barabbas in The Passion. We hebben al een aantal jaar niets meer van hem gehoord als zanger; dus wie weet betekent Avastars de comeback voor Ben Saunders.
 • Dennis van Aarssen is een opvallende naam tussen de Avastars deelnemers; hij is eigenlijk jazz zanger. Al was hij ook al eerder op tv te zien; hij won het negende seizoen van The Voice of Holland in 2019 en deed eerder mee aan Topper Gezocht (om de vijfde van de Toppers te worden). Met zijn debuutalbum won Dennis van Aarssen in 2020 de Edison Jazzism Publieksprijs.
 • Dwight Dissels ken je van The Voice of Holland (seizoen 7; hij viel toen af in de liveshows) en The Passion in 2017. Hij speelde zelfs de hoofdrol. In 2020 zag je hem bij de Carol Singer’s in Scrooge Live en hij deed in 2022 mee aan Secret Duets.

Dansers

 • Floris Bosveld (geboren in Groningen) won in 2010 het derde seizoen van So You Think You Can Dance. Je zag hem daarnaast in de Nederlandse dansfilm Body language. Floris Bosveld werkte met internationale artiesten als Sia, Backstreet Boys, Christina Aguilera, Gwen Stefani, Jennifer Hudson en vele anderen. Verder werkte hij in Amerika aan de Michael Jackson One Show van Cirque du Soleil. Floris Bosveld is niet alleen danser, maar ook choreograaf en fotograaf.
 • Angelo Pardo deed eerder mee aan So You Think You Can Dance 2009. Je zag hem ook in de dansvoorstelling LOUD! Hij behoorde ook tot de dansers van Dance Dance Dance. Net als Kelsey Ketting zag je hem recent als danser bij Vrienden van Amstel Live.
 • Adil El-Hammouti uit Tilburg is danser, choreograaf en model. Je kunt hem ook kennen van Fitchannel en als kunstbende ambassadeur. In 2015 deed hij mee aan So You Think You Can Dance. Adil El-Hammouti vormt een duo met Dwight Dissels, die hij nog kent van The Voice, waar hij destijds achtergronddanser was. Hij noemt hem één van de beste zangers van Nederland

Danseressen

 • Kirsten de Vos heeft als danseres ook al heel wat ervaring. Je zag haar als danseres bij The Streamers, maar ook op het podium van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, bij Paul Morris en de MTV EMA’s. Maar je zag haar op tv ook bij Dance Dance Dance.
 • Kelsey Ketting was eerder al te zien als achtergronddanseres bij Dance Dance Dance, zowel in Nederland als Duitsland. Daarnaast deed ze met Divergent Mouvement mee aan Time to Dance. Recent was ze nog danseres bij Vrienden van Amstel Live, maar je zag haar ook in verschillende clips van Nederlandse artiesten.
 • Valery Bouwknegt is danser en choreograaf. Als danseres zag je haar bijvoorbeeld optreden met Numidia. In 2018 deed ze met de Ouat Crew mee aan Time to Dance op RTL4. Eerder dat jaar was ze al een van de dansers bij The Voice of Holland. Op haar Instagram ontdekken we verder dat ze behoorde tot de achtergronddansers van Dance Dance Dance; niet alleen in Nederland, maar ook in de UK. De eerste tv-show van Valery Bouwkeet was Junior Dance 2012.
 • Charlice Johannes is ontzettend creatief. Als regisseur heeft ze de online dans serie Weer Human gemaakt. Ze werkt al sinds haar vijftiende als danseres, docent en choreograaf. In 2011 is ze zelfs wereldkampioen geworden. In 2014 stond Charlice Johannes in de halve finale van Everybode Dance Now. Ze heeft met artiesten over de hele wereld gewerkt. En wist je dat Charlice Johannes tot de top op het gebied van karate in Nederland hoorde?
 • Nathalie Chaves is in 2018 afgestudeerd aan de Lucia Marthas Institue for Performing Arts. Ze behaalde hier haar bachelor dans en bachelor docent dans. Ze was te zien in de musical The From en De klokkenluider van de Notre Dame. Ze behoorde tot de dans cast van de Sun Princess van Princes Cruise Line en ze behoorde tot het ensemble van The Bodyguard musical in België.

Avastars Talpa

Avastars wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. Bijna twee jaar geleden (op 9 mei 2021) heeft Talpa bekendgemaakt dat ze Avastars gingen maken. Destijds kon je je als zanger of danser inschrijven, maar als we nu naar de Avastars deelnemers kijken, dan zien we toch vooral veel bekende gezichten. Zangers en zangeressen die allemaal al een carrière (gehad) hebben. Wat dat betreft, gaan we er dus vanuit dat Talpa voor Avastars uiteindelijk toch op zoek is gegaan naar talent. Dat zeggen deelnemers ook; dat ze gevraagd zijn om mee te doen. De show is het resultaat van een intensieve samenwerking met NEP Group. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door T-Mobile en Samsung.

Avastars op tv kijken

Avastars is vanaf vanavond – vrijdag 24 februari 2023 – wekelijks om 20.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl (terug) te kijken. Wist je dat je vanuit België ook naar Avastars op Kijk.nl kunt kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Hier ontdek je meer over de inhoud van de volgende afleveringen van Avastars:

Aflevering 2

Naast hun spectaculaire solo-optredens hebben de Avastars in aflevering 2 voor het eerst duetten met echte zangers. De uitdaging? De Avastar en de zanger moeten een geloofwaardig optreden geven, ondanks de virtuele barrière. De grens tussen de virtuele en echte wereld verdwijnt tijdens deze unieke optredens.

Welke Avastar valt af? (aflevering 3)

De Avastars geven een fantastisch solo-optreden en er zijn weer indrukwekkende duetten tussen Avastars en echte zangers. Hoe goed kunnen de duetpartners, zonder fysiek naast elkaar te staan, de realiteit en de virtuele wereld laten samensmelten? De druk om te presteren is hoog, want aan het eind van de aflevering gaat de eerste Avastar naar huis.

Wie gaat naar Avastars halve finale (aflevering 4)

Nadat de Avastars afscheid hebben genomen van de afvaller, beginnen de zeven overgebleven Avastars weer met een schone lei. Naast spetterende solo-optredens doen zowel de mannelijke als vrouwelijke Avastars een groepsact. De Avastars moeten zichzelf weer overstijgen, want de Avastar met de laagste score moet het programma verlaten. Wie gaan er door naar de halve finale? Aan juryleden Nick en Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de taak om dit te bepalen.

Avastars halve finale (aflevering 5)

Het is de halve finale. Met nog zes overgebleven Avastars in de race wordt er gestreden om een felbegeerde plek in de finale. De halve finalisten halen alles uit de kast in hun solo-optreden en voor het eerst doen de Avastars duetten met elkaar. De beste vier gaan door naar de finale.

Finale Avastars (aflevering 6)

Het is het moment van de waarheid. De vier finalisten van Avastars zijn bekend. De acts zijn nog grootser, de technieken zijn nog verbazingwekkender en het zang- en dansniveau is hoger dan ooit tevoren. Het is aan Nick en Simon, Dan Karaty en Nicky Romero om de winnaar te kiezen. Wie gaat ervandoor met de titel Avastar 2023, wint 50.000 euro én neemt de single en videoclip op met Davina Michelle?

Foto: SBS6 / William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 maart 2023 /