Véronique De Kock is Mummie in The Masked Singer België (2023)

Véronique De Kock is Mummie in The Masked Singer België (2023); ze moet als eerste de Big Bang fase verlaten. Dit karakter heeft echt iedereen op het verkeerde been gezet, want er klonken heel wat andere namen… Maar één iemand had het goed: Karen Damen, die weer van de partij was in het speurdersteam.

Ontdek hier alles over deelnemers The Masked Singer seizoen 3. We hebben daarnaast ook nog een cadeautip voor The Masked Singer fans.

Karen Damen mysterie speurder

Grote verrassingen in de zevende aflevering van The Masked Singer België seizoen 3 (2023). Niet alleen op het einde, maar ook bij het begin van de show vielen de monden van de speurders wagenwijd open. Dat had alles te maken met de mystery speurder van deze week, want compleet onverwacht stapte niemand minder dan Karen Damen het podium op om haar plekje achter de speurdersdesk opnieuw in te nemen.

Véronique De Kock: Mummie

En hoe. Karen schoot meteen raak en wist als enige de identiteit van Mummie te achterhalen. Niet hoofdverdachten Evi Hanssen*, Barbara Sarafian (die nu in Zillion te zien is) of Tanja Dexters, maar wel Véronique De Kock verscheen van achter het masker. Zij moet The Masked Singer verlaten, maar slaagde er de voorbije weken in om heel wat kijkers op het verkeerde been te zetten. Groot was de verrassing toen Véronique vanavond haar masker afzette. In Behind The Mask op VTM GO geeft ze al haar geheimen prijs. Ze vertelt over de liters zweet die ze in het Mummie-pak verloor, over hoe intens ze van de zang- en danslessen genoot en nam de camera ook mee tijdens een skireis met haar gezin.

Zoon Véronique De Kock ontdekte geheim…

In de bergen oefende de presentatrice stiekem samen met haar zoon. “Toen heb ik een paar keer gedacht: wat sta ik hier nu in godsnaam te doen? Als mensen mij zo zien, gaan ze denken: Daar is nog een grotere hoek af dan we dachten”, lacht ze. “Mijn jongste zoon had het ontdekt omdat ik zoveel aan het zingen was in de auto, in de keuken, in de badkamer… Ik hoopte dat hij niet plots zou zeggen: Dat is mijn mama! Ik heb hem 100 keer gezegd dat het een groot geheim was en dat hij zeker niets mocht zeggen”, aldus Veronique De Kock*.

Gezongen bij Miss België

Veel zangervaring voor een publiek had Veronique De Kock niet. Op één moment na. “Ik heb dat één keer en public gedaan, 27 jaar geleden bij Miss België.”, vertelt ze. We kennen Véronique De Kock als Miss Vlaanderen in 1994, Miss België in 1995 en we zagen haar in Auwch. Ze gaat verder: “De microfoon was toen letterlijk de hele tijd aan het trillen in mijn hand. Dat zijn beelden die mij nog achtervolgen. Vandaar nu het pak (lacht). En het grappigste van al is: de studio waar de show zich afspeelt is dezelfde waar ik 27 jaar geleden Miss België ben geworden. Waar dus ook dat stressmoment was.”

Karen Damen ontmaskerd Veronique De Kock

Veronique De Kock is trots dat ze als Mummie iedereen lange tijd op het verkeerde been kon zetten. “Mummie was voor het publiek en de speurders een groot mysterie”, klinkt het. “Ik vond het echt geweldig dat niemand mijn naam raadde. Tot er een zekere Karen Damen plots op het toneel verscheen en gewoon zei: tak, tak, tak… Dat is Véronique De Kock. Ik stond daar in mijn pakske te denken: Het is niet mogelijk. Dit kan gewoon niet zijn. Dan moet je proberen om je Egyptische houding nog deftig te doen, dat was sterven.”

Mummie zingt alleen nog in Sportpaleis

“Ik heb me waanzinnig geamuseerd”, besluit Véronique. “Het is eigen aan mijn karakter dat ik nog verder wilde gaan, dat is part of the game. Maar ik kijk met een grote smile terug op The Masked Singer. Ik heb in die 27 jaar tv toch al redelijk wat gedaan, maar dit kan je met niets vergelijken. Dit is echt uniek en ik ga het nooit vergeten. Ik had gezworen om na Miss België nooit nog voor een publiek te zingen. Ik heb dat nu wel gedaan, weliswaar achter een masker. Maar we gaan het hierbij houden, het is mooi geweest. Al pak ik wel nog een Sportpaleiske mee. I’m a happy Mummie”, aldus Veronique De Kock.

Behind The Mask kijken

Behind The Mask is op VTM Go te kijken. Iedere keer zie je direct na de aflevering van The Masked Singer het verhaal van de ontmaskerde deelnemer. Zo leren we alle deelnemers aan The Masked Singer seizoen 3 weer wat beter kennen. Wil je vanuit Nederland of een ander land kijken en geeft-ie aan dat het niet mag vanuit jouw locatie, zorg dan voor een VPN Verbinding*, die je op België zet. Wil je alles over het derde seizoen van The Masked Singer weten, klik dan op de voorgaande link.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 maart 2023 /