De Vuilste Jobs VIPS met deze deelnemers | Kijken op VTM GO

Tien bekende Vlamingen doen mee aan De Vuilste Jobs VIPS. In deze exclusieve reeks voor VTM GO gaan zij aan de slag met één van de bekende cleaners uit De Vuilste Jobs van Vlaanderen, waar vandaag – dinsdag 4 januari – het tweede seizoen van start. De Vuilste Jobs VIPS kijk je om 21.35 uur op VTM Go. Op hetzelfde moment wordt de serie uitgezonden op VTM2.

De Vuilste Jobs VIPS

It’s a dirty job, but someone’s gotta do it. VTM2-kijkers volgen in De Vuilste Jobs van Vlaanderen de superhelden van de schoonmaak in verwaarloosde huizen vol stank, overvolle beerputten en vieze zolderkamers die barsten van het ongedierte. Maar hoe voelt het om één van de vuilste jobs van Vlaanderen te doen? Dat ervaren tien BV’s aan den lijve in De Vuilste Jobs VIPS op VTM Go. Zijn gaan namelijk aan de slag met de professionele cleaners uit het programma. Samen steken ze de handen uit de mouwen voor een dag die in hun geheugen gegrift zal staan.

Deelnemers De Vuilste Jobs VIPS.

In de nieuwe, exclusieve VTM GO-reeks De Vuilste Jobs VIPS gaan onder andere acteur Andy Peelman, ex-miss België Celine van Ouytsel, VTM-gezicht Nathalie Meskens en burgemeester Bart De Wever de strijd aan tegen hopen vuil. De bekende cleaners ad interim worden opgehaald zonder te weten wat hen te wachten staat. Wie de andere deelnemers zijn, is nog niet bekendgemaakt. Natuurlijk werken we het artikel iedere keer bij, zodat jij op de hoogte bent. Op onze Instagram delen we ook foto’s. Volg je ons daar al?

Bekende Vlamingen & vuile jobs

Nieuwsgierig naar wat de bekende Vlamingen precies gaan doen. We zetten het op een rijtje.

  1. Andy Peelman mag als cleaner een verwaarloosde woning leeghalen.
  2. Celine Van Ouytsel gaat verstopte leidingen en beersputten leegspuiten.
  3. Nathalie Meskens maakt mobiele toiletten schoon.
  4. Klaasje Meijer duikt stinkende kelder vol spinnen in.
  5. Guga Baúl moet door afval spitten op zoek naar namen van overtreders.
  6. Luca & Amy (van K2 zoekt K3) halen een zwaar vervuild appartement leeg.
  7. Bart De Wever gaat mee op de vuilkar.
  8. Loïc Van Impe gaat een zwaar vervuilde woning cleanen.
  9. Jonatan Medart maakt een door brand verwoeste woning schoon.
  10. Alexander Hendrickx gaat op zoek naar sluikstorters.

<< dit rijtje wordt bijgewerkt, zodra er meer namen bekend zijn >>

Andy Peelman

Andy Peelman wordt in de eerste aflevering ingeschakeld om samen met cleaner Ronny een erg verwaarloosde woning leeg te halen. De penetrante koelkastgeur van rotte etenswaren krijgt hij er gratis bij. Wist je dat Andy Peelman vanaf maandag 10 januari te zien is in De Buurtpolitie VIPS? Helaas is hij maar even te zien, want hij heeft besloten om afscheid te nemen van De Buurtpolitie.

Gebroken elleboog voor Celine Van Ouytsel

In de tweede aflevering van De Vuilste Jobs VIPS gaat ex-miss België Celine Van Ouytsel mee op stap met de Gentse professionele cleaners Tom en Matthias. ‘s Ochtends krijgt ze te horen dat ze samen met de boys de hele dag verstopte leidingen en beerputten zal uitspuiten. De vrolijke verschijning is niet bang om haar handen vuil maken en amuseert zich te pletter. Maar aan het einde van de dag gaat het helaas mis. Celine Van Ouytsel blijft haperen aan de ontstoppingsmachine terwijl de slang automatisch oprolt. Het gevolg: een gebroken elleboog.

Nathalie Meskens

In de derde aflevering van De Vuilste Jobs VIPS op VTM GO gaat actrice en VTM-gezicht Nathalie Meskens mee op stap met cleaner Willy, die al 20 jaar mobiele toiletten reinigt. De actrice steekt de handen ferm uit de mouwen en als een topteam halen ze samen de toiletten leeg, spuiten ze ze proper en werken ze het geheel af met een magisch sopje. Willy is niet vies van een grapje en verrast Nathalie Meskens op het einde van de dag met een stinkende prank…

Klaasje Meijer

In de nieuwste aflevering van De Vuilste Jobs VIPS krijgt Klaasje Meijer een spoedcursus leidingen ontstoppen van David, alias De Rioolkrak. Nietsvermoedend wordt ze voor dag en dauw opgehaald door David en zijn sidekick Siv. In Ekeren zorgt een kapotte afvoerleiding ervoor dat de kelder van een appartementsgebouw volledig onder vuil badwater komt te staan. Klaasje vliegt er meteen in en kruipt de stinkende loopgraven in om de afvoerleiding te herstellen, onder het toeziend oog van David, Siv en heel veel spinnen. Op VTM GO zie je hoe de voormalig K3-zangers én winnares van The Big Balance dit avontuur ervaart.

Guga Baúl

Acteur Guga Baúl (die op dit moment te zien is in de film Nachtwacht: De dag van de bloedmaan) gaat in De Vuilste Jobs VIPS op stap met André en Michi, twee arbeiders bij de stad Oostende. Samen gaan ze op zoek naar overtreders die hun vuilnis te vroeg hebben buitengezet. Guga Baúl vindt het spannend: “Ik ben een beetje zenuwachtig, alsof we op schooluitstap gaan en de juf niet heeft gezegd waar we naartoe gaan.” André en Michi nemen hem mee op nachtelijke zoektocht doorheen de Koningin der Badsteden. Hun taak? Door het afval spitten, op zoek naar namen van de overtreders. Ontmaskert Guga een sluikstorter aan de hand van een verfrommeld rekeningetje?

Luca & Amy van K2 zoekt K3

Amy en Luca van K2 zoekt K3 zijn ook te zien in De Vuilste Jobs VIPS. Luca en Amy gaan mee op stap met cleaner Sissi om een zwaar vervuild appartement leeg te halen. Hun optimisme maakt al snel plaats voor de harde realiteit wanneer de ranzige walmen van bergen afval, kattendrollen en beschimmelde etensresten hen tegemoetkomen. “Oh my god, dat stinkt hier. Jeetje. Wat is dit”, roept Amy uit. “Dit is niet normaal. Dat kan toch niet. Ik vind het zo erg dat hier kinderen hebben gewoond”, vertelt Luca.

Bart De Wever

Bart De Wever duikt de nacht in met vuilnisophalers Johan en Gianni. De special forces van de Antwerpse vuilkar nemen hun burgemeester mee op de meest vettige en zware ophaalronde van 7 km. Naarmate de nacht vordert, ondervindt Bart De Wever dat de Antwerpenaren het niet even nauw nemen met de regels. De overtredingen die hij op zijn bureau krijgt als burgemeester, kan hij nu toetsen aan de realiteit en dat laat een grote indruk na op hem. “Je kan het hele levensverhaal uit de zakken halen, van de medicatie die ze nemen tot hun lievelingseten”, bemerkt hij al lachend. Bart De Wever is op 15 februari niet alleen te zien in De Vuilste Jobs VIPS; je spot hem ook in Stukken van Mensen seizoen 7.

Loïc Van Impe

In De Vuilste Jobs VIPS gaat VTM-kok Loïc Van Impe mee op stap met Tim en Annelies om een zwaar vervuilde woning te cleanen. In het pand hangt een penetrante lijkgeur. De bewoner was erg vereenzaamd waardoor zijn lichaam pas weken later ontdekt werd door de brandweer. Het raakt Loïc Van Impe duidelijk: “Dat is toch wel akelig hé, eenzaamheid.” Het huis is enorm vervuild, maar De verrader én tv-kok is duidelijk niet vies van actie en vliegt er meteen in. Aan het einde van een lange dag vol vuiligheid en kokhalzen, is zijn respect voor de helden van de schoonmaak enorm.

Jonatan Medart

Recent haalde hij nog de finale van Dancing with the stars; nu zien we Jonatan Medart in De Vuilste Jobs VIPS. Het TikTok-fenomeen wordt ’s ochtends vroeg opgehaald door cleaners Chantal en Rianne op een verlaten parking in Tienen. Jonatan heeft amper geslapen en is razend benieuwd naar wat hem te wachten staat. Op de parking bieden Chantal en Rianne hem spontaan een passende cleaningoutfit aan. “Een lekker fleeceke. Jani Kazaltzis zou ons direct neerslaan”, reageert Jonatan Medart. Eenmaal aangekomen in Tienen, is hij meteen aangedaan door de kracht van een uitslaande brand: “Wat een crisis. Het is precies World of Warcraft. Het ruikt hier naar barbecue, ik vibe wel op de geur.” Waarop hij samen met het team meteen aan de slag gaat, met de leuze “Brand brand brand, wij redden dit pand!”

Alexander Hendrickx

In de laatste aflevering van De Vuilste Jobs VIPS staat olympisch hockeykampioen Alexander Hendrickx om half vijf ’s ochtends met kleine oogjes te wachten op een snelwegparking in Waasmunster. Vandaag speurt hij samen met Johan en Edwin naar sluikstorters in opdracht van de Vlaamse overheid. Op een strategische uitkijkpost trachten ze zo veel mogelijk overtreders op heterdaad te betrappen en te bekeuren. Daarna duikt hij het vuil in met Frankie, die elke week zwerfvuil opruimt op de snelwegparkingen. We zagen Alexander Hendrickx recent in De Slimste Mens ter Wereld, waarin hij zelfs de finaleweek haalde. Hij deed eerder al mee aan een tv-wedstrijd, namelijk het tweede seizoen Container Cup.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 januari 2022 /