Verschoten & Zoon: cast en meer over serie met Jacques Vermeire

Verschoten & Zoon met Jacques Vermeire en Martine Jockheere is sinds zaterdag 3 juni 2023 in herhaling weer op VTM te kijken. Nu iedere vrijdag tot en met zondag, maar check de tv-gids, want het wisselt nogal eens. Ontdek meer over deze reeks, waarbij we tal van bekende gezichten in de Verschoten & Zoon cast zien. Naast Jacques Vermeire en Martine Jonckheere zien we in de Verschoten & Zoon cast David Michiels, Ann Hendrickx, Karen Van Parijs, Joyce De Troch, Aron Wade, Frank Van Erum, Kim Van Hee en Karina Mertens.

Verschoten & Zoon

Magda (Martine Jonckheere), de vrouw van de gierige garagehouder René Verschoten (Jacques Vermeire*) doet niets liever dan elke week winkelen. Ze wil bovendien zeker niet onderdoen voor haar vriendin Hélène (Karen Van Parijs*).

Verschoten en zoon afleveringen

In totaal zijn er 104 afleveringen van Verschoten en zoon. De acht seizoenen draaien allemaal om de gierige René en zijn shoplustige vrouw Magda, maar we zien ook de volgende personages:

Nadat René’s zoon Sven (Aron Wade*) naar Amerika vertrok, kwam zijn neef Kevin (Frank Van Erum*) bij hen inwonen. Hij werd, net als Sven, mecanicien in de garage en net zoals Sven is Kevin een rokkenjager.  De andere mecanicien in de garage is de niet al te snuggere Kristof (David Michiels*). De roddelende poetsvrouw is Conny (Ann Hendrickx). Secretaresses Babs (Joyce De Troch) en Bo (Kim Van Hee) hielden het niet uit bij René en zo werd Steph (Karina Mertens*) de nieuwe secretaresse in de garage.

Verschoten & Zoon kijken

Verschoten & Zoon is sinds zaterdag 3 juni 2023, vanaf 10 juli kon je dagelijks om 19.55 uur kijken en vanaf vrijdag 21 juli alleen van vrijdag tot en met zondag. De aflevering die je gezien hebt, komen daarna op VTM GO. Of je daar alle afleveringen van Verschoten & Zoon kunt terugkijken, durf ik nog niet zeggen. Dat moet je echt later vanavond checken. Tweedehands kun je mogelijk nog Verschoten & Zoon dvd’s* spotten.

Verschoten en Zoon cast

De Verschoten en Zoon cast wordt gevormd door Jacques Vermeire, Martine Jockheere, Karen Van Parijs, Aron Wade, Joyce De Troch, David Michiels, Ann Hendrickx, Frank Van Erum, Kim Van Hee en Karina Mertens. Waar je deze Vlaamse acteurs en actrices verder nog van kent? En wat de Verschoten en Zoon cast anno 2023 doet? We zetten het voor je op een rijtje.

Dit doen acteurs en actrices uit Verschoten & zoon anno 2023

Dit doen de acteurs en actrices uit Verschoten & zoon nu, anno 2023:

  • Jacques Vermeire zagen we de afgelopen tijd in de realityserie De Vermeires. We konden op VTM al veel van zijn werk terugkijken de afgelopen tijd, bijvoorbeeld in Viva Vermeire, maar ook de verschillende zaalshows. Verder zag je hem met Axel Daeseleire in Eenmaal Andermaal. Maar ook in FC De Kampioenen komt hij nog vaak voorbij. Zo worden de films nu in herhaling uitgezonden. Zondag 4 juni 2023 kun je kijken naar de derde Kampioenen-film.
  • Martine Jockheere was dertig jaar in Familie te zien als Marie-Rose De Putter. Ze moest recent de serie verlaten. In de Nederlandse serie Unit 13* speelde ze Irina Breitner. En in De bossen van Vlaanderen* speelde ze Clara Priem. Verder had ze gastrollen in o.a. F.C. De Kampioenen, Postbus, Rupel en zelfs in Goede tijden, slechte tijden. Over de periode dat Martine Jonckheere als Marie Rose De Putter in de gevangenis zat, verscheen het eerste Familie-boek Gevangen.
  • Karen Van Parijs kun je verder kennen als Mathilde uit Wittekerke en nog langer geleden: Ine uit Het Park. Meer recent zag je haar als de moeder van Vicky in 13 geboden. En afgelopen jaar speelde ze hoofdcommissaris in Lost Luggage.
  • Aron Wade ken je als acteur uit onder andere De Kotmadam, W817 en Thuis, maar inmiddels is hij schrijver. Hij vormt een duo samen met Ria Maes, die we kennen van de Lisa-boeken. Samen vormen ze daarnaast ook het schrijversduo Maes & Wade, die dan weer razendspannende boeken schrijven als Meester Dood*, Pan* en In de schaduw van de meester*. Over zijn leven verscheen het boek Eerlijk met mezelf.
  • Joyce De Troch zat bij Opium, die vorig jaar nog eens het podium op klommen tijdens Tien Om Te Zien. Je zag de presentatrice en actrice recent nog kort voorbij komen in de nieuwe Vlaamse serie Onderhuids.
  • David Michiels kun je kennen als Wim Veugelen uit Familie. Een personage dat je zag tussen 2006 en 2009 en ook in 2016 weer zijn intrede deed.
  • Ann Hendrickx zag je ook in de vierde Kampioenen film: Viva Boma. In 1996/97 speelde ze de rol van Ingrid in Thuis.
  • Frank Van Erum zag je tussen 2004 en 2018 meer dan vijfhonderd afleveringen als Renzo Fierens. Verder speelde hij bijvoorbeeld in Wittekerke, Emma en W817.
  • Kim Van Hee kun je ook wel kennen als zangeres Kim Kay*. Als hoertje was ze eerder in Wittekerke te zien en ze kwam ook voorbij in Schuif af. In de jaren negentig werd Kim Kay bekend met haar nummer Lilali. De carriere van Kim Van Hee kwam abrupt ten einde toen ze getroffen werd door baarmoederhalskanker. Door allerlei complicaties raakte ze zelfs verslaafd aan morfine. Ze is al meer dan tien jaar vastgekluisterd aan bed door medische blunders en complicaties.
  • Karina Mertens zag je verder in meerdere seizoenen als Ellen Van Poel in Spoed*. En ze had gastrollen in Binnenstebuiten en Witse.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 juli 2023 /