The Big Balance (SBS6): koorddansen met deze BN’ers als deelnemers

SBS6 heeft een nieuwe show met BN’ers: in The Big Balance gaan zes bekende Nederlanders highlinen (koorddansen). De deelnemers aan The Big Balance zijn Hans Klok, Kiran Badloe, Remy Bonjasky, Klaasje Meijer, Chatilla van Grinsven en Dave Roelvink. Ontdek in dit artikel alles over deze nieuwe show, die drie afleveringen telt. Daarnaast maak je natuurlijk ook uitgebreider kennis met de deelnemers. Vanaf vanavond – zaterdag 11 december – om 20.00 uur te kijken op SBS6.

The Big Balance

Voor het programma The Big Balance gaan Hans Klok, Kiran Badloe, Remy Bonjasky, Klaasje Meijer, Chatilla van Grinsven en Dave Roelvink highlinen. In de volksmond noemen we dat ook wel koorddansen. Deze zes BN’ers gaan lopen en balanceren over een meterslange, paar centimeter brede lijn die op heel grote hoogte is gespannen. De meest getalenteerde en koelbloedigste Wint. The Big Balance wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks en is een productie van Talpa Entertainment Productions.

Deelnemers The Big Balance

Illusionist Hans Klok, Olympisch windsurfkampioen Kiran Badloe, meervoudig wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky, voormalig K3-zangeres Klaasje Meijer, basketballer Chatillla van Grinsven en realityster en DJ Dave Roelvink. Dat zijn de zes BN’ers die deenemen aan The Big Balance. Zij werken zich in het zweet voor één van de grootste uitdagingen van hun leven.

Meer over de deelnemers van The Big Balance

  • Hans Klok is de snelste illusionist van de wereld
  • Kiran Badloe is Olympisch windsurfkampioen
  • Remy Bonjasky is meervoudig wereldkampioen kickboksen in de K-1 World Grand Prix – nu geeft hij trainingen (o.a. op het platform Fitchannel)
  • Klaasje Meijer ken je als het voormalige K3-tje; ze is net opgevolgd door Julia Boschman.
  • Chatilla van Grinsven was de laatste tijd al in veel programma’s te zien, zoals De Alleskunner VIPS en De Verraders.
  • Dave Roelvink is de zoon van Dries Roelvink; hij lanceerde met zijn broer Donny vorig jaar een eigen kledinglijn. Dave is zeer recent vader geworden. Hij werkt als dj en model.

Highlinen / koorddansen

Alle BN’ers die meedoen willen een angst overwinnen, of simpelweg bewijzen dat ze doorzetters zijn. Ze moeten keihard trainen… én ze moeten dus die enorme hoogte in. En dat is zelfs voor de grootste dare devil een enorme uitdaging. Ze moeten leren vallen en weer opstaan, omgaan met tegenslagen en blessures en bereid zijn om er helemaal voor te gaan. Uiteraard maakt de reality tijdens de trainingssessies deel uit van dit programma, waarin heel duidelijk wordt dat highlinen nog moeilijker is dan het al lijkt.

Drie afleveringen

In dit TV-evenement, dat bestaat uit drie groots opgezette afleveringen, zien we hoe de bekende highliners in vier maanden tijd de verschillende technieken leren. Daarnaast voeren ze spectaculaire opdrachten uit, die meetellen voor het eindklassement. De focus verliezen, misstappen of twijfelen: het kan allemaal punten kosten. In elke aflevering hangt de lijn hoger – en is hij langer. Aflevering 1 en 2 zijn te kijken op 11 en 18 december om 20.00 uur.

Winnaar The Big Balance

Op 1 januari 2022 geven ze nog één keer alles. Deze aflevering is te kijken om 21.30 uur op SBS6. De BN’ers staan in die laatste uitzending in de nok van de Johan Cruijff ArenA. Aan de overkant van de meters lange lijn wachten hun familie en vrienden. Nu gaat het er echt om spannen. Wie houdt zijn angst het beste onder controle? Welke BN’er blijft vol in de focus, houdt zijn of haar balans onder controle en loopt als winnaar van het eindklassement naar de overkant? Wie heeft The Big Balance?

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 december 2021 /