BV Darts: bekenden Vlamingen darten op VTM 2

UPDATE: Andy Peelman is de winnaar van BV Darts 2021.

Welke bekende Vlaming kan het beste darten? Je ontdekt iedere donderdag om 20.35 uur in BV Darts op VTM2. Wie van deze negen BV’s kan het beste darten: Olivier Deschacht, Celine Van Ouytsel, Thibault Christiaensen, Jinnih Beels, Kenji Gooris, Hannelore Simoens, Vincent Fierens, Kamal Kharmach of Andy Peelman? Olivier Deschacht, Kenji Gooris, Kamal Kharmach en Andy Peelman strijden voor de titel in de finale op donderdag 9 december. Lees snel verder en je ontdekt er alles over.

Darten populair

Darts is hot! Vorig jaar walste Dimitri Van den Bergh zich vlot door de eerste grote internationale tornooien en ‘Dancing Dimi’ werd in no time een fenomeen. Tijdens de belangrijke wedstrijden van Dimitri op VTM 2 zaten tot 400.000 kijkers te supporteren voor de nieuwe coming man uit Merksem. In aanloop naar het nieuwe Wereldkampioenschap dat op 15 december van start gaat -en ook op VTM 2 te zien is- zullen negen Bekende Vlamingen in zich zes weken lang verdiepen in deze prachtige precisiesport.

BV Darts

Nieuwbakken darters Olivier Deschacht, Celine Van Ouytsel, Thibault Christiaensen, Jinnih Beels, Kenji Gooris, Hannelore Simoens, Vincent Fierens, Kamal Kharmach en Andy Peelman worden op de voet gevolgd. Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook thuis bij hun eerste initiatie. En tijdens de intensieve trainingen die extra druk leggen op hun dagdagelijkse activiteiten.

Sean Dhondt Master of Ceremonies

De John McDonald van de PDC wordt Sean Dhondt van DPG. Als Master of Ceremonies zal Sean alle deelnemende BV’s op gepaste wijze aankondigen vlak voor hun walk on op het podium. En dat is doorgaans met iets meer decibels dan een standaard presentator. Verder praat Sean met vrienden en familieleden in het publiek en polst hij naar de zenuwen en emoties van de BV darters vlak voor en na de wedstrijden. De wedstrijden worden van professioneel sportcommentaar voorzien door sportjournalist Matthias De Vlieger en Kim Huybrechts.

Wedstrijdverloop

In BV Darts worden drie voorrondes gespeeld in poules van drie spelers. Hier het wedstrijdverloop in beeld:

  • POULE 1 (4/11): Andy Peelman – Kamal Kharmach – Jinnih Beels // Andy en Kamal plaatsen zich voor de halve finale.
  • 2 (11/11): Olivier Deschacht – Kenji Gooris – Thibault Christiaensen // Olivier en Kenji plaatsten zich voor de halve finale.
  • POULE 3 (18/11): Hannelore Simoens – Vincent Fierens – Celine Van Ouytsel

Per poule gaan twee BV’s door naar de halve finales. Daar spelen we opnieuw in poules van drie spelers.

  • HALVE FINALE 1 (25/11): Andy Peelman, Olivier Deschacht en Vincent Fierens
  • HALVE FINALE 2 (02/12): Kamal Kharmach, Kenji Gooris en Hannelore Simoens.

Ook hier gaan er telkens twee spelers door naar de finale. Daar maken dus nog vier BV darters kans op de eindoverwinning.

  • FINALE (09/12): Andy Peelman, Olivier Deschacht, Kamal Kharmach en Kenji Gooris.

Finale BV Darts

Olivier Deschacht, Kenji Gooris, Kamal Kharmach en Andy Peelman zijn nog één wedstrijd verwijderd van de grote finale. Olivier neemt de pijltjes op tegen Kenji en Andy mag zich meten met Kamal. In deze twee wedstrijden wordt overgeschakeld op een ‘knock-out format’ of rechtstreekse eliminatie. Daarna kennen we de twee BV Darts finalisten die zullen vechten voor winst.

Finalisten BV Darts

De finalisten van BV Darts zijn er klaar voor. Olivier Deschacht vertelt: “Ik denk wel dat ik er klaar voor ben. De laatste dagen heb ik echt veel getraind. Ik heb ook hele moeilijke tegenstanders gehad en toch zit ik in de finale; ben heel fier op wat ik al bereikt heb.” Kenji Gooris: “Het voelt nog altijd aan alsof het niet echt is omdat ik dacht er in de eerste ronde uit te liggen. Ik vind het toch wel iets hebben als jongste in de finale staan. Zeker tegenover mensen als Olivier met toch al behoorlijk wat achter hun naam.” Kamal Kharmach: “Ik ben echt een strever, ik wil echt winnen. Maar, thank God, ik kan heel goed tegen mijn verlies. Ik moet heel eerlijk zijn: van Andy ben ik het meeste bang.” Andy Peelman: “Ik ben een hele competitieve mens. Ik kan en wil niet verliezen. Maar ik ben wel een stresskieken, hé. Ik hoop dat ik dat wat ga kunnen uitschakelen als ik moet smijten.”

Dimitri Van den Bergh

Niemand minder dan Dimitri Van den Bergh, onze internationale darts held en nummer vijf van de wereld, komt de vier finalisten live aanmoedigen in de studio. Het ideale moment voor master of ceremony Sean Dhondt om toch eens te vragen naar één epische 180-worp op de BV Darts tornooi vloer. Dancing Dimi ging ook thuis bij de BV’s langs voor de laatste en ultieme tips en tricks. Verder nog veel schoon volk in de studio: Hannelore Simoens, Celine Van Ouytsel en Vincent Fierens komen hun dart collega’s uiteraard ook een hart onder de riem steken. En Ze Zeggen Dat collega Dina Tersago supportert schouder aan schouder met Andy’s vrouw Tine.

Winnaar BV Darts?

In die grote finale is er geen verschil meer met de echte professionele dart toernooien. Er wordt gestart op 501 punten en eindigen doen ze al sinds de halve finale door dubbel uit te gooien. Wie houdt het hoofd koel en mag zich straks kronen tot BV Dartskampioen en de gigantische beker mee naar huis nemen? Je ziet in de zinderende finale wie de winnaar wordt van BV Darts.

Darten kijken

Ook na de finale van BV Darts zitten dartliefhebbers goed bij VTM 2. Vanaf volgende week, woensdag 15 december, start het World Darts Championship vanuit het Alexandra Palace in Londen. VTM 2 zendt alle avondsessies van het volledige toernooi uit, en ook de middagsessies wanneer een Belg speelt. De matchen van de drie deelnemende Belgen zullen zeker niet ontbreken: Mike De Decker speelt op zaterdag 18 december, Dimitri Van den Bergh start op dinsdag 21 december en Kim Huybrechts op woensdag 22 december. 


Halve finale BV Darts

In de tweede halve finale zijn er nog drie gretige gegadigden voor de twee overgebleven finaleplaatsen. Hannelore Simoens, Kenji Gooris en Kamal Kharmach trainden de voorbije weken ook op de gevreesde dubbels met coach Kim Huybrechts. Ook zij starten nu hun wedstrijden vanaf 301 punten. Die aangepaste regels zorgen voor extra zenuwen en frustratie bij de halve finalisten. “Ik ben zelfs een petitie gestart tegen die domme dubbels, maar niemand wilde mee”, verzucht Hannelore.

Dartgrappen

Darts is het volledige leven van de BV’s gaan bepalen. Bij Kamal is het darten zelfs in de try out voor z’n nieuwe zaalshow binnengeslopen. Hij vuurt dus enkele welgemikte dart grappen af op zijn gewillige testpubliek in de Arenbergschouwburg. Benieuwd of ze ook de definitieve eindejaarsconference zullen halen.

Vrouwen dartclub

Ook Hannelore liet de voorbije weken geen kans onbenut om op haar dubbels te trainen. En dat gaat in goed gezelschap altijd beter. Ze trok naar vrouwen dartclub ‘De Lolly’s’ voor extra tips en krijgt ook thuis in haar womancave bezoek van Celine Van Ouytsel. Celine ligt al even uit het BV Darts tornooi, dus reden te meer om last woman standing Hannelore een hart onder de riem te komen steken.

Kelly Pfaff

Het is ondertussen overduidelijk: de kandidaten die het vlotst de dubbels zullen raken, gaan door naar de grote finale. Ook Kenji heeft thuis met ma en pa stevig doorgetraind op het betere millimeterwerk. En wat blijkt: vooral mama Kelly is een verborgen talent. Kenji: “Ons mama? Als die aan BV Darts zou meedoen, die zou dat los kunnen winnen.”

Eerste halve finale BV Darts

Andy Peelman, Olivier Deschacht en Vincent Fierens vechten in de eerste halve finale uit wie doorstoot naar de grote finale van BV Darts. Dat doen ze ook met aangepaste regels. De lat wordt wat hoger gelegd: er wordt nu gegooid vanaf 301 punten en elk spel moet worden beëindigd door dubbel uit te gooien, de gevreesde ‘dubbels’. Reden genoeg voor profdarter Kim Huybrechts om nog eens bij de drie tenoren langs te gaan en hen vooral op het hart te drukken veel te trainen.

G-Darts

De BV’s blijven zich verder verdiepen in de wondere wereld van de dartsport. Zo brengt Olivier Deschacht een bezoek aan Vincent D’hondt, de Vlaamse wereldkampioen G-darts. “Vincent heeft mij veel tips gegeven, vooral om te ontstressen”, vertelt Olivier tevreden. “Als je stress hebt kan je zeker niet gooien wat je wilt. Zeker niet in dat klein rechthoekje van die vervelende dubbels”. 

Darten met alcohol op

Vincent Fierens wil dan weer weten of je nu beter en zelfzekerder richting de dubbels gooit na het nuttigen van enkele alcoholische dranken. Hij gaat met zijn maten op café en bestelt -geheel toepasselijk voor dit darts-experiment- enkele Tripels, van Westmalle welteverstaan. “Ik denk dat dit het dichtste is dat ik ooit bij een bestaan als wetenschapper ga komen”, lacht Vincent. “Een Tripel is wel leuk voor de mop, maar het was wel heftig. Dus ik heb voor de halve finale wel gin-tonic mee.”

Erik Clarys

Andy Peelman is tenslotte volledig gebiologeerd door het spectaculaire rekenvermogen van de profs. Hij trekt samen met ‘Ze Zeggen Dat’-collega Dina Tersago naar Erik Clarys, vroeger één van onze beste darters, nu nog wijd en zijd bekend als de ‘human calculator’. En die bijnaam doet Erik alle eer aan. 


Deelnemers BV Darts

Olivier Deschacht, Celine Van Ouytsel, Thibault Christiaensen, Jinnih Beels, Kenji Gooris, Hannelore Simoens, Vincent Fierens, Kamal Kharmach en Andy Peelman zijn de deelnemers aan BV Darts. Wie denk jij dat deze dartwedstrijd met bekende Vlamingen wint? Maak alvast kennis met de BV’s.

Olivier Deschacht

Voormalige Rode Duivel Olivier Deschacht (40) hing eind vorig seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak. Van een zwart gat is er gelukkig geen sprake voor de voormalige Anderlecht verdediger. Hij werd intussen assistent-coach van de nationale beloften en ontdekte dat er één sport nog plezanter is dan voetbal: darts. Als voetballer had Olivier bij zowel tegenstanders als medespelers de reputatie absoluut niet tegen zijn verlies te kunnen. Hopelijk verliest The White Walker in BV Darts niet te veel wedstrijden, of het zou er wel eens kunnen tegenzitten…

Olivier: “Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Het is een keer iets anders. Een keer zonder een bal. Al is het met 101 keer in de één te gooien, het maakt niet uit. Maar vandaag wil ik graag winnen, ja.”

Celine Van Ouytsel

Voormalig Miss België Celine Van Ouytsel (25) is een beauty met brains en een buitengewone drive om BV Darts te winnen. Haar mama twijfelt nog aan Celines darttalent en laat dochterlief daarom niet in de woonkamer oefenen. Gelukkig kan dat Celine niet tegenhouden om uren te trainen. Cece staat bekend als een eeuwige optimist, hopelijk doet BV Darts haar het lachen niet vergaan. 

Celine: “Ik heb toch wel schrik voor de concurrentie. Hannelore ziet er onschuldig en braaf uit, maar ik denk dat we ons daar serieus aan kunnen mispakken. En Vincent oefent volgens mij heel vaak.”

Thibault Christiaensen

Zanger-muzikant-radiomaker Thibault Christiaensen (26) van Equal Idiots is sinds de steile opgang van Dimitri Van den Bergh een enorme fan van de dartsport. In BV Darts krijgt Thibullseye de unieke kans om zijn nieuwe idolen van dichtbij aan het werk te zien en wie weet zelfs te overtreffen na een flinke dosis intensieve training. Deze Equal Idiot nam zijn dartbord zelfs mee in de backstage van verschillende festivals, kwestie van de entourage al te laten wennen aan zijn nieuwe passie.

Thibault Christiaensen: “Als mensen zeggen ‘ah darts dat is vogelpik, een cafésport’, dan word ik zelf al wat ambetant. Omdat ik nu wel ten volle besef dat het echt niet zo gemakkelijk is.”

Jinnih Beels

Jinnih Beels (45) is schepen van Onderwijs en Jeugd in Antwerpen. Vooraleer ze politica werd, was Jinnih politiecommissaris. De uren op de schietstand hebben haar niet alleen heel precies leren mikken, maar hebben haar nu blijkbaar ook een unieke darts houding opgeleverd. G.I. Jinnih heeft in het leven niets cadeau gekregen. Misschien levert dat haar nu wel de extra brandstof om in BV Darts alle concurrenten naar huis te gooien en de prestigieuze titel op haar naam te schrijven?

Jinnih: “Veel mensen zeggen ‘bwa darts, dat is toch geen sport’. Darts is mentaal een heel zware sport en ik heb ontzettend veel respect voor onze darters”. 

Kenji Gooris

Kenji Gooris (19) is de jongste telg uit het gezin Gooris-Pfaff en is dus voorzien van de ideale genen. Van grootvader Jean-Marie kreeg hij het gigantisch talent om te sporten, vader Sam leerde hem dan weer de massa entertainen. Combineer dat met zijn jeugdige ‘no-stress’-attitude en Kenji Gooris lijkt wel geboren voor het darts. Of krijgen enkele onverwachte missers de onoverwinnelijke Dart Vader toch aan het wankelen? Op dit moment is hij met zijn ouders en zus op VTM 2 te zien met Expeditie Gooris.

Kenji: “Wie had gedacht dat de Kenji hier zou zitten? Niemand! Eerder onze papa. Ik heb totaal geen schrik van Olivier, noch Thibault.”

Hannelore Simoens

Politiek journaliste Hannelore Simoens (31) staat niet alleen in de Wetstraat bekend als een doorbijter, ook thuis laat ze niet met zich sollen. Voor BV Darts nam ze zonder verpinken de ‘mancave’ van haar vriend in. Nu is ze zo gebeten door de dart microbe dat hij die misschien nooit meer terug krijgt. Met haar lastige vragen heeft Hannelore al vele politici doen zweten, hopelijk krijgt de Blue-Eyed Bullet ook haar tegenstanders in BV Darts aan het wankelen.

Hannelore: “Elke dag als ik thuiskom, ga ik een half uurtje eten en dan begin ik om 8u te trainen tot 12 of 1u ‘s nachts. Ik heb heel weinig geslapen de afgelopen weken. Maar als je aan iets begint, moet je ‘t goed doen!”

Vincent Fierens

Qmusic-dj Vincent Fierens (29) had voor hij aan BV Darts begon nog nooit een pijltje van dichtbij gezien. Nu is The Grand Slam niet meer voor zijn bord weg te slaan. Zijn collega’s bij Qmusic hadden hem bijna als vermist opgegeven omdat Vincent altijd maar aan het gooien is. Benieuwd of al de noeste trainingsarbeid deze Antwerpsupporter de titel zal opleveren. Aan zijn enthousiasme zal het alvast niet liggen. 

Vincent Fierens: “Als ik tegen mensen zeg dat ik tegen Hannelore en Celine moet, zegt iedereen: ‘oh, dat komt goed’. En dan denk ik altijd: ‘ja, op basis van wat eigenlijk?’”

Kamal Kharmach

Komiek Kamal Kharmach (29) komt uit Antwerpen, en dat is niet toevallig de dart hoofdstad van ons land. Ondanks een drukke agenda maakte Kamal met de glimlach tijd voor dit dart avontuur, met de rotsvaste overtuiging alle medespelers te vermorzelen. Bullseye Borgerhout ontpopt zich in BV Darts tot een echt trainingsbeest, ten koste van vooral … zijn garagepoort. Je kent hem natuurlijk als cabaretier en van het programma Andermans Zaken (waar weer een nieuw seizoen van komt én er is nu zelfs een Andermans Zaken-boek).

Kamal: “Ik heb me vrij maniakaal voorbereid eigenlijk. Bijna elk vrij moment ging naar darten. Het is vaak gebeurd dat ik thuis kwam van een optreden om 1u ’s nachts en dat ik dan nog thuis in de garage begon te darten.”

Andy Peelman

Ze zeggen dat Andy Peelman (38) een moderne homo universalis is die kan zingen, acteren, presenteren, autoracen en occasioneel boeven arresteren. Met BV Darts wil Andy ook darts aan zijn rijkgevulde CV toevoegen. Krijgt The Engine zijn motor op het juiste toerental of moet hij voorlopig zijn andere jobs nog niet opgeven? Andy wordt in BV Darts alleszins gesteund door een buslading trouwe supporters, maar dat zorgt misschien ook voor te zware druk op zijn schouders… Op dit moment is Andy Peelman samen met Dina Tersago te zien in het tweede seizoen van Ze Zeggen Dat, maar Vlaanderen leerde hem natuurlijk kennen door De Buurtpolitie.

Andy: “Ik smijt wel een beetje ok, maar het moment dat ge op dat podium staat met dat zootje ongeregeld achter u. Daar heb ik schrik van.”  

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 november 2021 /