Dode Hoek op tv kijken; alles over cast en verhaal

Dode Hoek kun je vanavond om 20.35 uur kijken op VTM4. In de cast van Dode Hoek kom je bekende acteurs en actrices tegen als Peter Van Den Begin, Soufiane Chilah, David Murgia, Ruth Becquart, Jan Decleir, Jurgen Delnaet, Mathijs F. Scheepers en Bert Haelvoet. Ontdek alles over deze film van Nabil Ben Yadir.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 21 juli 2021; op dinsdag 8 augustus 2023 heeft het bericht een update gekregen met nieuwe info over de cast en wat ze doen anno 2023.

Dode Hoek verhaal

Dode Hoek vertelt het verhaal van Jan Verbeeck (Peter Van Den Begin*), een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als ‘Mr Zero Tolerance’ ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.

Cast Dode Hoek

De cast van Dode Hoek telt tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices, zoals Peter Van Den Begin, Soufiane Chilah, David Murgia, Ruth Becquart, Jan Decleir, Jurgen Delnaet, Mathijs F. Scheepers en Bert Haelvoet. Stuk voor stuk acteurs die je anno 2023 ook in geweldige rollen zie. Natuurlijk maken we daar bij VlaamsKijken weer een mooi overzicht van.

 • Peter Van Den Begin zag je recent op VRT1 in 1985 als majoor Vernaillen. Daarnaast is hij te zien in Fair Trade. Op VlaamsKijken hebben we dan ook veelvuldig over hem geschreven. Klik op zijn naam voor het Peter Van den Begin overzicht; van Team Spirit – De Serie tot het tweede seizoen van De Twaalf: De Assepoestermoord. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar Waarom Wettelen.
 • Soufiane Chilah debuteerde in de film Black. Inmiddels heeft hij al tal van rollen voor zijn rekening mogen nemen. Van het tweede seizoen The Team tot Over Water en Red Light. Je zag hem ook in de nieuwste productie van Nabil Ben Yadir: Animals. Recent zag je hem in Faithfully Yours.
 • David Murgia is een Belgische Acteur (geboren in Verviers), die inmiddels te zien was in vooral Franstalige producties*. Je zag ‘m recent ook nog op tv in de film Cleo.
 • Ruth Becquart is ook zo’n actrice waar we al veel over hebben geschreven. Je zag haar net als Soufiane Chilah in Red Light, waarin ze – wat mij betreft – een zeer indrukwekkende rol speelt. Sowieso is ze de laatste tijd niet van het scherm te krijgen; zo speelde ze bepalende rollen in Over Water (als Benedicte De Pelsmaecker), Undercover 2 en 3 (als Nathalie Geudens) en we zagen haar als Nathalie Maes in Black-out. En wat dacht je recent van Netflix-hit Twee Zomers of de indrukwekkende serie 1985 (waarin ze de vrouw speelt van Majoor Vernaillen, gespeeld door Peter Van den Begin). En laten we Knokke Off niet vergeten. Als scenariste werkt ze mee aan de Vlaamse film Julie.
 • Jan Decleir zag je recent in de derde Familie Claus film. Deze Vlaamse acteur behoort al jarenlang tot de – wat mij betreft – de beste van Vlaanderen. Het aantal rollen dat hij gespeeld heeft`* is inmiddels ontelbaar. Ook op VlaamsKijken schrijven wij regelmatig over Jan Decleir. Ik ben daarnaast benieuwd naar hem in Wil.
 • Jurgen Delnaet blijft voor mij toch dé acteur uit Marsman*. Daarnaast kon je van hem genieten in Een Goed Jaar, of in het ‘oudje’ Aanrijding in Moscou, de verrassende serie Amigo’s en de Nederlandse film De Liefhebbers. Daarnaast zal hij te zien zijn in de nieuwe film J’aime la vie.
 • Mathijs F. Scheepers heb je natuurlijk al uitvoerig leren kennen in het KijkVlaams-interview. Je zag hem bijvoorbeeld in De slag om de Schelde als een Duitse SS officier. En ook in Black-out liet hij zich van een heel andere kant zien. Ook zag je ‘m in De bende van Jan de Lichte en vergeet Arcadia en Black out niet. Als regisseur maakte hij The Art of Lying. Hij zal daarnaast te zien zijn in Milo (de telenovelle van Camille Dhont) en maakt met SKaGeN ook gave producties.
 • Bert Haelvoet ken je bijvoorbeeld uit films als Torpedo en Niet Schieten. Zelf leerde ik hem kennen in de serie Spitsbroers, maar als je het over een indrukwekkende rol van Bert Haelvoet in een serie hebt, dan raad ik je aan om naar De Dag te kijken. Ook 13 Geboden is een aanrader. Mag het wat luchtiger, zet dan ook #hetisingewikkeld op je kijklijstje. Je zag hem ook in Zijn Daar Geen Beelden Van? Hij zal naast Peter Van den Begin ook te zien zijn in Waarom Wettelen. Op tv zag je ‘m laatst nog in een ‘oudje’, namelijk De Helaasheid Der Dingen.

Rolverdeling Dode Hoek

Nog even de rolverdeling van Dode Hoek op een rijtje:

 • Jan Verbeeck – Peter Van Den Begin
 • Dries – Soufiane Chilah
 • Axel – David Murgia
 • Leen – Ruth Becquart*
 • Voorzitter VPV – Jan Decleir
 • Johan – Jurgen Delnaet
 • Ruben – Mathijs F. Scheepers
 • Ruud – Bert Haelvoet*

Nabil Ben Yadir

Nabil Ben Yadir heeft Dode Hoek zowel geproduceerd als geregisseerd. De filmmaker is in 1979 in Brussel geboren. Geïnitieerd door zijn cinefiele moeder, begon hij reeds in het secundair onderwijs zijn eerste scenario’s te schrijven. Na zijn studies van elektromechanica, regisseert hij in 2005 zijn eerste kortfilm, Sortie de Clown. Dit betekende een springplank naar zijn eerste langspeelfilm Les Barons (2009), een film over jongeren van de tweede en derde generatie migranten in Sint-Jans-Molenbeek.

In 2013 regisseerde Nabil Ben Yadir* zijn tweede langspeelfilm, La Marche, met onder andere Olivier Gourmet en Jamel Debbouze. Het verhaal was gebaseerd op een protestmars in 1983 in Frankrijk tegen racisme en voor gelijkheid. Hij richt zijn eigen productiehuis ‘Antilope Joyeuse’ op en is coproducent van ‘La Marche’. De politieke thriller Dode Hoek is zijn derde langspeelfilm. Als co-producer was hij betrokken bij Yummy en Torpedo. Hij schreef verder mee aan Patser en maakte Animals. En was daarnaast regisseur van een aantal afleveringen van Into The Night seizoen 2.

Eyeworks Film & TV Drama

Dode Hoek is een productie van Eyeworks Film & TV Drama – Peter Bouckaert. Recent konden we weer naar gave producties kijken van Eyeworks, zoals de films Zeppos – Het Mercatorspoor en Ritueel en de series Chantal en 1985.

Dode Hoek kijken

Via Prime Video kun je ‘m voor een klein bedrag huren of kopen. Of schaf ‘m aan op dvd.

Beeldmateriaal gebruikt uit persdossier.

8 augustus 2023 /