Imea Denooze en Sebe Buermans: hoofdrol Ketnet Musical – De Finale

Imea Denooze en Sebe Buermans spelen de hoofdrol in Ketnet Musical – De Finale. Zij hebben zojuist de finaleshow gewonnen. Samen met de 22 andere castleden, Sean Dhondt en Gloria Monserez schitteren ze – als het goed is – vanaf 13 maart in de allerlaatste musical van Ketnet en Studio 100.

Finaleshow Ketnet Musical

In de spannende finaleshow van Ketnet Musical, gepresenteerd door Zita Wauters en Giovanni Kemper, beslisten Ketnet Musical-juryleden Tijl Dauwe, Charlotte Leysen, Redouan ‘Redo’ Ait Chitt en Francisco Schuster (die ooit ook begon in een musical van Ketnet) wie de sprekende hoofdrollen Fenne en Louis zullen spelen in Ketnet Musical: De Finale. Voor elke rol waren er nog twee kandidaten in de running, die tijdens het bootcamp werden geselecteerd en klaargestoomd voor de finale.

Cast Ketnet Musical – De Finale

Voor de rol van musicalactrice Fenne namen Imea Denooze en Linah Bertels het tegen elkaar op. Lucas Geldof en Sebe Buermans streden voor de rol van de jonge koning Louis. De kandidaten werden beoordeeld op basis van de prestaties die ze leveren in musical-scènes. Na rijp beraad koos de jury voor Imea Denooze en Sebe Buermans als Fenne en Louis. Zij zullen vanaf maart schitteren in de allerlaatste Ketnet Musical samen met de 22 anderen kindercastleden, Sean Dhondt en Gloria Monserez. Ontdek hier alles over de cast van Ketnet Musical – De Finale.

Imea Denooze

“Ik ben op het toppunt van mijn geluk! Toen ik op bootcamp te horen kreeg dat ik mocht battlen voor de hoofdrol, Fenne, kon ik mijn oren al niet geloven. Dat de jury mij heeft gekozen is dan ook een droom die werkelijkheid werd”, vertelt Imea Denooze. Deze jonge musicalactrice is 16 en woont in Brakel. Haar hobby’s zijn piano spelen, schrijven en naar het theater of musical gaan. Toneel is het lievelingsvak van Imea Denooze op school.

Sebe Buermans

Ook de andere hoofdrolspeler deelt zijn verhaal. Sebe Buermans vertelt: “De dag van de finaleshow ga ik onthouden als één van de mooiste dagen uit mijn leven. Het was iets waar ik, na de bekendmaking van de rollen, ongelofelijk hard voor heb gewerkt. Maar het moment dat ik samen met Imea op het blok stond en toen hij groen kleurde was echt wel het mooiste moment van de avond.” Sebe Buermans is vijftien jaar oud en komt uit Herenthout. Hij maakt graag muziek – alleen of met vrienden – en doet aan surfen. Drama is zijn lievelingsschoolvak. Zijn droom? Meespelen in een grote Netflix-serie, zoals The Walking Dead.

Verhaal Ketnet Musical – de Finale

In Ketnet Musical: De Finale wordt musicalactrice Fenne (Imea Denooze) op de dag van haar première op magische wijze gekatapulteerd naar Het Land der Musicals. Is het in het land vol muziek dan altijd feest? Niets is minder waar. De jonge Koning Louis (Sebe Buermans) is ontvoerd! Hoflakei Jeroom (gespeeld door Sean Dhondt) ontvangt Fenne enthousiast. Zij zou als enige de jonge koning en zo ook het land van de ondergang kunnen redden. Want niemand minder dan de Gravin Berthilda van Silencio (gespeeld door Gloria Monserez) heeft vreselijke plannen. Kan Fenne haar stoppen?

Kijken naar Ketnet musical

Op zondag 13 maart is de première van Ketnet Musical: De Finale in het theater van Plopsaland De Panne. Hierna volgen zaalshows in het Kursaal Oostende, de Stadsschouwburg Antwerpen, het Trixxo Theater Hasselt en de Capitole in Gent.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 december 2021 /