Rewind: cast met CEMI (Céline Dept en Michiel Callebaut)

Rewind is de nieuwe Vlaamse film waarin online creators CEMI (Céline Dept en Michiel Callebaut) de hoofdrollen spelen. De film Rewind – die eerder in de bioscoop te zien was – is nu te kijken op Streamz. Ontdek in dit artikel alles over de film van CEMI en de Rewind cast, want er spelen een aantal bekende gezichten mee.

Update: Dit artikel is bijgewerkt op 24 december 2022; de film is nu op Streamz te kijken. En we hebben ook nog twee leuke tips voor CEMI-fans: Ontdek het Doeboek én het spel Vreemde dingen die mensen opzoeken.

Film CEMI

Online creators CEMI (Céline Dept en Michiel Callebaut) go back to the nineties in hun eigen film Rewind. In dit knotsgekke avontuur wordt Céline per ongeluk teruggeflitst naar de jaren ’90, en wordt het de ultieme challenge om terug te keren naar het heden… Zal het hen lukken om ook deze ultieme challenge tot een goed einde te brengen? 

Ontdek hieronder meer over de film van Céline Dept en Michiel Callebaut (te beginnen bij de synopsis) en de Rewind cast.

Rewind

YouTube-sterren Céline Dept en Michiel Callebaut doen waar ze goed in zijn: leuke, spannende en uitdagende challenges bedenken voor elkaar en hier hun vele volgers mee entertainen op hun socials. En over enkele dagen vieren ze de launch van hun 500ste video: een muziekclip met een mix van niemand minder dan Pat Krimson en Loredana De Amicis (van 2Fabiola). Maar bij de opnames van een nieuwe video gaat het helemaal mis. Door een technische fout in een VR-bril wordt Céline naar het verleden gekatapulteerd en komt ze terecht op een school in het jaar 1996. Céline moet een manier vinden om terug naar het heden te geraken maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ondertussen, in 2022, probeert Michiel samen met bevriende vlogger, Carlos, te achterhalen wat er met Céline is gebeurd. Hoe kon het meisje zo plots verdwijnen? De verdwijning van Céline blijft ook niet onopgemerkt en al snel gonst het internet van de meest absurde theorieën. Is dit het einde van het CEMI-verse? Céline en Michiel staan misschien wel voor de meest ultieme challenge ooit: Céline van 1996 terug naar 2022 krijgen om op tijd hun muziekclip te lanceren.

Rewind cast

De Rewind cast wordt gevormd door Céline Dept, Michiel Callebaut, Jean Romy Manzila, Anaïs Jansen, Ruben Degroote, Ayco Weets, Imea Denooze, Louis Thyssen, Peter Thyssen, Kyoko Scholiers, Pat Krimson en Loredana De Amicis. Ontdek hieronder meer over de Rewind cast, zoals welk personage ze spelen, maar ook waar je deze acteurs en actrices van kent.

 • Céline Dept ken je dus van het YouTube-duo CEMI, dat ze vormt met Michiel Callebaut. Je zag haar eerder in Instafamous en RIP 2020.
 • Michiel Callebaut zagen we in 2018 in Vloglab #Stories. Samen met Céline Dept heeft hij ook het Cemi Doeboek gemaakt.
 • Jean Romy Manzila kruipt in de huid van Carlos. Je zag hem eerder in De Buurtpolitie VIPS als agent Indy Nzeza. Vlaanderen leerde hem in 2019 kennen als Moses Madaki in De Hoppers.
 • Anaïs Jansen zien we in Rewind als Sporty-J. We kennen deze actrice uit Wannabe’s. Daarnaast heeft ze ervaring in het theater bij Theater De Toekomst en Theater Tieret.
 • Ruben Degroote is Adam. We leerden deze jonge acteur en zanger kennen in 4eVer. Daarnaast zag je hem drie afleveringen in Familie. Daarnaast is hij één van de jonge zangers uit de band Bobby.
 • Ayco Weets speelt Laiko. Zij debuteerde vorig jaar in Bittersweet Sixteen.
 • Imea Denooze is Zahra. net als Ayco Weets deed zij ook mee aan Bittersweet Sixteen. En we kennen Imea Denooze ook als hoofdrolspeelster in Ketnet Musical – De Finale.
 • Louis Thyssen zien we als Paul Peeters in 1996. Hij debuteerde in de Samson en Gert Kerstschow, maar we kennen hem natuurlijk vooral als Vladimir uit de Nachtwacht. Je zag hem deze zomer in de voorstelling Weekend Cowboys en dit najaar in de Nachtwacht show Het donkere spiegelbeeld.
 • Peter Thyssen (inderdaad de vader-van) speelt de rol van Paul Peeters anno 2022. We zagen hem dit jaar nog in Zijn Daar Geen Beelden Van? We kennen Peter Thyssen natuurlijk allemaal als de stuntelige hoofdpersoon Herman uit De zonen van Van As. Op dit moment kun je hem dan ook in de bioscoop bewonderen in de film De Zonen van Van As – De Cross. Verder speelde hij de rol van Jay Peeters in Crimi Clowns. Maar wist je bijvoorbeeld dat je hem ook in Matroesjka’s, Team Spirit en Spring zag? De Nederlandse kijkers kunnen hem op dit moment op Prime Video zien in Fair Trade seizoen 2.
 • Kyoko Scholiers in Joyce. Deze actrice werkt vooral in het theater, maar je kunt haar ook kennen uit Geub en Albatros.
 • Pat Krimson had dit jaar al een gastrolletje in Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS. En we samen hem samen met Loredana in Liefde voor Muziek.
 • Loredana De Amicis kennen we van 2Fabiola én laten we ook The Masked Singer van 2022 niet vergeten. Loredana De Amicis was de Ridder!

Rewind kijken

Wil jij de film Rewind van CEMI kijken? Vanaf 26 oktober 2022 draaide-ie in de bioscoop. De film met Céline Dept en Michiel Callebaut is vanaf nu – sinds 23 december 2022 – ook te zien op Streamz.

Sputnik Media

Rewind is een productie van Sputnik Media, bekend om zijn digital first producties zoals Panna en Bathroom Stories, in opdracht van KFD & Streamz. Deze Vlaamse film wordt gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2022 /