Duke: Vlaamse podcast thriller heeft top cast!

Podcast Duke is een Vlaamse thriller mét een top cast. Wim Danckaert, Viv Van Dingenen, Jasmijn Van Hoof, Lennart Lemmens, Femke Van der Steen, Jeroen Lenaerts en Dorien Reynaert spelen mee in deze spannende reeks van de 24-jarige Ellen Vander Heyden.

Series in vorm van podcast

Ellen Vander Heyden heeft eerder met Het Oord de eerste Vlaamse fictie podcast gemaakt. Tot op heden is deze serie – in de vorm van een podcast – al meer dan 75.000 keer beluisterd. Daarna volgden er meer podcasts in dit genre. Denk bijvoorbeeld aan Ik, Karin (de podcast van Thuis). En in Nederland is laatste Wraak uitgebracht.

Ellen Vander Heyden

“Podcasts zijn in Vlaanderen groter dan ooit – maar het fictie-aandeel blijft klein. Met Duke wil ik tonen dat de kwaliteit van het verhaal en spel niet lijden onder het verlies van beeld – integendeel. Als je de ogen sluit, is het alsof je middenin de politieondervragingen en confrontaties zit”, aldus Ellen Vander Heyden.

Verhaal van podcast Duke

Op een warme zomerdag in 2018 verdwijnt de 20-jarige Camille Serraes. Al snel blijkt dat ze vlak voor haar verdwijning met een man heeft staan ruziën, maar met hem is meegegaan. De man wordt gearresteerd, maar er is niet genoeg bewijsmateriaal – het onderzoek loopt dood. Twee jaar na de verdwijning is er van Camille nog steeds geen spoor. Haar jongere zus Elise besluit dat het tijd wordt om de ‘dader’ te confronteren… en klopt bij hem thuis aan. 

Duke telt 6 afleveringen

De reeks bestaat uit 6 afleveringen van 18 minuten, die vanaf morgen (zondag 27 september 2020) elke week uitgezonden worden. Je kunt ze ook in één keer besuisteren via de website. De fictieve documentaire De Verdwijning van Camille Serraes (55 minuten) is nu al beschikbaar op alle platformen, zoals Spotify, Apple Podcasts en YouTube.

Cast podcast Duke

Duke heeft gewerkt met een geweldige cast. Met stemmen van acteurs en actrices als Wim Danckaert, Viv Van Dingenen, Jasmijn Van Hoof, Lennart Lemmens, Femke Van der Steen, Jeroen Lenaerts en Dorien Reynaert.

Maxine Janssens

Maxine Janssens speelt de rol van Elise. Zij is de zus van de vermiste Camillie, die het heft in eigen handen neemt en op zoek gaat naar antwoorden. De leading lady van deze podcast. En geen onbekende voor de luisteraars van Het Oord, waarin ze de rol van Jade speelde. Op tv zag je haar onder andere als kabouter Felle in Plop & Felle. Verder speelt ze de rol van Ellis in Kosmoo.

Lennart Lemmens

Lennart Lemmens – acteur uit Thuis en Campus 12 – is te horen als Arthur in de podcast Duke. Hij speelt het lief van de vermiste Camille die sinds haar verdwijning zijn vele vragen onbeantwoord ziet.

Jasmijn Van Hoof

Jasmijn Van Hoof ken je als Stefanie in Familie. En wist je dat ze ook twee afleveringen in 13 Geboden te zien was. In Duke kruipt Jasmijn Van Hoof in de huid van Talia. Zij is een collega van Camillie en gaat voor een belangrijke twist in het onderzoek zorgen.

Remi De Smet

Remi De Smet – die te zien was in Rox en de musical Robin Hood – kruipt voor deze podcast in de huid van Lucas. Hij is de beste vriend en kotgenoot van Elise. Ze neemt hem in vertrouwen over haar onzekerheden omtrent de verdwijning van haar zus.

Dorien Reynaert

Dorien Reynaert speelt in deze podcast de rol van Sofie. Zij is de medewerkster van het recreatiedomein waar Camille is verdwenen. Dorien Reynaert is bij het grote publiek bekend geworden van haar rol in De Buurtpolitie en is ook in Familie te zien.

Viv Van Dingenen en Wim Danckaert

Viv Van Dingenen en Wim Danckaert spelen de ouders van Camille en Elise. Viv Van Dingenen zag je recent nog in de bijzondere tv-serie GR5. En je kunt haar ook kennen als de moeder uit Spitsbroers. Ze zal ook te zien zijn in de nieuwe serie Glad ijs. Wim Danckaert kun je bijvoorbeeld kennen als Stijn De Ridder uit De Rodenburgs, maar ook uit Flikken Gent (Kris Geysen), Thuis (hoofdinspecteur Sylvain Geens) en Ludo uit Kinderen van Dewindt.

Ellen Baetens en Femke Van Der Steen

Ellen Baetens en Femke Van Der Steen spelen beide één van de beste vriendinnen van Camillie. Ellen Baetens speelt Lisa; haar zag je eerder in de kortfilms Paaz en De Overkant. Femke Van Der Steen is Anaïs, die vriendin die erbij was toen ze verdween. Haar ken je van de jongerenserie Wtfock, waarin ze Jana speelt.

Jeroen Lenaerts en Jasper Heyman

Jeroen Lenaerts speelt de federaal politie-inspecteur Mark Walraeve. Hij doet het onderzoek naar de verdwijning van Camille. En Jasper Heyman is politieagent Jens Seghers. Je kent Jeroen Lenaerts als Tim Cremers uit Thuis. Jasper Heyman ken je dan weer als Noah De Smidt uit Campus 12.

Nog meer bekende namen in cast Duke

En er zijn nog meer bekende namen die we horen in de podcast Duke. Elise Roels – die je kent als Emma Van Damme uit Thuis (en Secrets) is bijvoorbeeld één van die stemmen. De Nederlandse acteur Raynor Arkenbout speelt Ruben. Hij was bijvoorbeeld in Goede tijden, slechte tijden te zien en in Vrijland. Verder speelt Micah Unruh Caleb en Katrien Coppens hoor je terug als psychologe.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 september 2020 /