Kürt Rogiers in show Nachtwacht: Het Donkere Spiegelbeeld

Acteur en presentator Kürt Rogiers zal te zien zijn in de nieuwe theatershow van de Nachtwacht: Het Donkere Spiegelbeeld. Kürt Rogiers speelt de rol van Zorax; de kleermaker van de Hoge Raad. Het Donkere Spiegelbeeld van de Nachtwacht is vanaf oktober 2022 in het theater te zien. De show wordt niet alleen opgevoerd in België; voor de eerste keer zal een Nachtwachtshow ook in Nederland te zien zijn. In dit artikel lees je alles over Nachtwacht: Het Donkere Spiegelbeeld.

Kürt Rogiers als kleermaker Zorax

Kürt Rogiers zal te zien zijn in de derde theatershow van de Nachtwacht als kleermaker Zorax. Hij vertelt hierover: “Het is een grote eer om een tijdje te mogen vertoeven in de magische wereld van de Nachtwacht. Het is een fantastische rol, ik kijk dan ook enorm uit naar de theatertour en de reacties van het publiek.”

Hebben jullie het complete aanbod aan Nachtwacht-producten in de Studio 100-webshop al gespot? Verschillende producten zijn met een flinke korting te koop.

Nachtwacht show: Het donkere Spiegelbeeld

Vlad, Keelin, Wilko en Vega mogen in het kledingatelier van de Hoge Raad een nieuwe outfit gaan kiezen omdat hun oude bijna is versleten. Kleermaker Zorax (Kürt Rogiers) laat hen kiezen uit honderden verschillende kostuums.

Vlad merkt in het atelier een zonnebril op waarmee je gedachten kan lezen. Wilko (Giovanni Kemper) is meteen verliefd op de stoere wolvenklauw die er ligt. En Keelin (Celine Verbeeck) voelt wel iets voor de vleugels die er hangen. Ze wil er heel graag mee vliegen. Maar de voorwerpen blijken niet te koop. Je kan ze enkel ruilen voor iets heel persoonlijks. Wilko geeft een van zijn wolventanden aan Zorax, Keelin een lok van haar elfenhaar en Vlad (Louis Thyssen) een druppel bloed.

Maar vanaf dan gebeuren er vreemde dingen. Wilko, Vlad en Keelin ontdekken dat er dubbelgangers van hen rondlopen. Maar wat voert de valse Nachtwacht in het schild? Het komt tot een helse strijd tussen de goede en de slechte Nachtwacht. Maar wie zal winnen?  

Recent zag je de Nachtwacht cast nog in de bioscoop film De dag van de Bloedmaan.

Nachtwacht cast

  • Wilko: Giovanni Kemper was in Nederland ook te zien in Goede tijden, slechte tijden. Hij speelde Quintis ‘Q’ Bouwhuis en was in 2018-2019 dertig afleveringen te zien. In het eerste seizoen stond hij in de finale van The Masked Singer als de Duiker.
  • Keelin: Celine Verbeeck debuteerde als Wiske in de film Suske en Wiske: De Duistere diamant. Ze speelde daarna tal van gastrollen, zoals in Vossenstreken. En wist je dat ze op Instagram sprookjes heeft voorgelezen?
  • Vladimir: Louis Thyssen maakte zijn debuut op tv in de Samson en Gert Kerstschow. Hij is de zoon van acteur Peter Thyssen, die je dan weer kent uit De zonen van Van As. Hij is deze zomer te zien in de voorstelling Weekend Cowboys.
  • Kleermaker Zorax: Kürt Rogiers ken je natuurlijk als acteur uit Familie en van tig verschillende tv- en filmrollen (ook in Nederland). Daarnaast is hij presentator van shows als Marble Mania België en Winnaar LEGO Masters.

Het donkere Spiegelbeeld in theater

De derde theatershow van de Nachtwacht: Het donkere Spiegelbeeld trekt vanaf oktober 2022 door het land. Je kan de Nachtwacht bewonderen in Asse, Gent, De Panne, Oostende, Hasselt & Antwerpen. De Nachtwachtshow trekt ook voor het eerst naar Nederland. De voorstelling staat daar in Roosendaal op de planken. Hier ontdek je alles over de shows en tickets.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 mei 2022 /