Follow Me: Streamz documentaire over influencers / online creators

Follow Me is de nieuwe documentaire van Streamz. Sinds vandaag – vrijdag 21 april – kun je kijken naar deze vierdelige reeks, waarin acht online creators / influencers worden gevolgd. Maak in de Streamz documentaire Follow Me kennis met influencers Nanou Philips, Timon Verbeeck, Elias Verwilt, Stien Edlund, Jonathan Medart, Yuki Asemota en de TikTok-zussen Nour & Fatma Daghbouj.

Follow Me

De nieuwe Streamz documentaire Follow Me biedt, aan de hand van diepgravende gesprekken met acht content creators, een vertrouwelijke blik achter de schermen van influencers. Hoe verzorgen ze hun show, act of typetje en wat wordt daar precies in meegegeven? Hoelang wordt daaraan gewerkt? En wat verdienen ze eraan?

Deelnemers Follow Me documentaire

De deelnemers aan de Follow Me documentaire op Streamz zijn een hele diverse club aan content creators (ook wel influencers genoemd). De kijker maakt kennis met ASMR creator Nanou Philips.  Muziekproducer Yuki Asemota aka Chuki Beats. Maar ook met Boris en Broer, die beter bekend zijn als Timon Verbeeck en Elias Verwilt. En wat dacht je van Tiktok infleuncer Stien Edlund. Ook social media duizendpoot Jonatan Medart doet mee. Net als de Tiktok-zussen Nour & Fatma Daghbouj.

Over verschillende van deze influencers schreven we al eerder. Lees snel verder en ontdek meer over de Follow Me cast en waar je deze hoofdrolspelers uit de Streamz documentaire van kent.

Vlaamse content creators

De toekomst van content is digitaal, online en mobiel. Niemand die dat zo begrepen heeft als de nieuwe lading content creators die, via Social Media platformen, in een mum van tijd honderdduizenden, zelfs miljoenen volgers aan zich weten te binden. Niet rond de kerktoren, maar viraal en globaal, tot overal waar TikTok of YouTube kan bekeken worden. Bedrijven hebben die cue al langer opgepikt. Zij surfen al te graag mee op het succes van een bepaalde online star om het gedeelde, welgemikte doelpubliek directer en veel vlotter (impactvoller) te bereiken.

Vlaamse documentaire over influencers

De reeks biedt inkijk voorbij het gepolijste, perfecte beeld van de online performance en focust op de maker, die ook wel influencers of online creators worden genoemd. Het gaat om jonge mensen met dromen, onzekerheden, creativiteit en angsten. Dat is herkenbaar, zeker in vergelijking met andere creatieve kunsten. Maar in de Streamz documentaire Follow Me is deze blik achter de schermen vooral verrassend voor de fans. Zij krijgen voor het eerst meer te zien van hun online (held)en dan de post. Ontmoet hier alvast de creators uit de documentaire.

In deze volgorde bespreek ik de deelnemers aan de Follow Me documentaire op Streamz:

  • Stien Edlund*
  • Jonatan Medart
  • Nanou Philips
  • Yuki Asemota
  • Timon Verbeeck
  • Elias Verwilt
  • Nour & Fatma Daghbouj

Stien Edlund

Wanneer je TikTok hoort, denk je spontaan aan Stien Edlund (21). Ze was een van de eerste Belgische gebruikers van de app. Toen die nog Musical.ly heette, ging één van haar dansvideo’s viraal: op slag 400.000 likes en tienduizenden volgers. Sinds die dag bleef alles in ​ stijgende lijn gaan. Nu heeft Stien maar liefst 5.600.000 volgers op TikTok. Buiten sociale media heeft Stien nog talloze andere passies: ze zit in haar laatste masterjaar communicatie, geeft dansles, danst zelf jazz en moderne dans, heeft haar eigen kledinglijn Avo & Cado opgericht met haar lief Simon, baat een pop-up uit en is actrice in Vloglab en Bittersweet Sixteen. Daarnaast schreef ze het boek Be yourself* en bracht ze My Friends!* uit. En gek genoeg weet Stien Edlund dit allemaal te combineren! 

Jonatan Medart

Jonatan Medart (22) startte zijn TikTok-carrière zoals velen tijden de pandemie in 2022. Zijn doorbraak was dan ook het 2020-lied. Na zijn grote TikTok-debuut is het allemaal snel gegaan voor Jonatan. In 2021 won hij een Gouden K voor TikTokker van het jaar én de eerste Jamie voor beste ‘TikTok’. In 2022 is hij te zien in Dancing with The Stars en al snel is hij niet meer weg te denken uit het Vlaamse medialandschap. Op zijn TikTok account balanceert hij sarcasme, overacting en gewoon zichzelf zijn. Wie de video’s van Jonatan Medart bekijkt merkt al snel op dat hij nooit een blad voor de mond neemt en heel open is, zowel over de luchtige zaken die hij dagelijks tegenkomt als over zijn persoonlijke leven.

Boris en Broer

Timon en Elias werken sinds vorig jaar samen aan het nieuwe project: Boris en Broer. Een komische TikTok-pagina die nu al meer dan 236.200 volgers heeft. Hierbij is Tom Verbeeck natuurlijk bekend als de man in het rode pak. Wist je dat ze samen ook te zien waren in De Buurtpolitie VIPS seizoen 2?

Timon Verbeeck

Maar TikTokker Timon Verbeeck (20) is bij het grote publiek ook bekend van zijn TikTok-uitspraak Ma Stobbe, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot het kinderwoord van het jaar. Op TikTok is Timon met meer dan 800.000 volgers, enorm populair. Op de Gouden K’s werd hij dan ook bekroond als TikTokker van het jaar. Hij heeft altijd al een grote passie gehad voor het maken van video’s. Zijn studies aan het RITCS heeft hij echter moeten stopzetten omdat de combinatie met zijn leven als content creator niet mogelijk was. 

Elias Verwilt

Elias Verwilt (22) is uitgelaten, excentriek en creatief. Als we kijken naar comedy-content op TikTok, staat hij aan de top van België met maar liefst een following van 662.500 mensen. Elias Verwilt is heel positief ingesteld en ziet haters en slechte kritiek als motivatie om te laten zien dat hij het allemaal net wél kan. Als creatieve content creator heeft hij constant iets nodig om zichzelf in ​ vast te bijten. Daarom dat hij ook naast TikTok zich volledig smijt op Instagram waar hij zijn fotografiepassie botviert. Samen met Jonatan Medart en Steffi Merci was hij te zien in Ketnet Trefbal Royale.

Yuki Asemota (Chuki Beats)

Yuki Asemota (27), beter gekend onder zijn artiestennaam Chuki Beats, is een van de grootste namen binnen de Belgische hiphopscene. Hij producet muziek voor grote artiesten als Zwangere Guy, Bhavi, Yung Mavu… ​ Zijn bloeiende carrière heeft Chuki Beats voornamelijk te danken aan zijn succes op YouTube. Daar maakt Yuki Asemota al jarenlang tutorials en vlogs over zijn creatief proces als beatmaker.

Van tutorials tot muziekcarrière

Yuki Asemota heeft twee YouTube kanalen (eentje puur voor muziek en eentje voor vlogs/tutorials), samen zijn ze goed voor meer dan 1 miljoen abonnees. Wat begon met enkele YouTube tutorials, bloeide uit tot een succesvolle muziekcarrière. Yuki Asemota is een pionier op vlak van hedendaagse beatmaking. Hij bouwde zijn hele business online uit en is een grote naam binnen de producerswereld.

Tonya Mas

Samen met vriendin onderneemster Tonya Mas (die je zelf zag in de Streamz documentaire Is Crypto het Nieuwe Goud) bouwt hij aan hun toekomst en hopen ze globaal door te breken. Zo trekt Yuki regelmatig naar L.A. en bouwt hij daar aan zijn weg naar de top van de internationale muziekscene.

Nanou Philips

De 15-jarige Nanou Philips startte 3,5 jaar geleden met het maken van ASMR-video’s. Wat begon als een grap, groeide uit tot een YouTube account met meer dan een miljoen abonnees. Samen met haar twee broers Cédric (22) en Noah (20) maakt ze om de twee dagen een video. Haar broers zijn de drijvende kracht achter het account. Zij ​zorgen voor alle technische knowhow en management. Nanou is de creatieve kracht en zorgt voor de inhoud.

Nanou, Cédric & Noah

Alle drie stopten ze al met school om zich volledig op hun social media te focussen. Met z’n drieën leven ze the good life. Ze wonen nog thuis en hebben dus weinig vaste kosten. Daardoor kunnen ze de hele wereld rondreizen. Zo gingen ze al samen naar Thailand, Bali, New York, Kopenhagen, Ibiza, Rome… Daar verblijven ze dan enkele weken en maken er ​hun video’s.

ASMR

Het West-Vlaamse accent van Nanou heeft blijkbaar een goed effect op haar ASMR en klinkt voor haar internationaal publiek exotisch. Hun account groeit maandelijks met 70.000 volgers. Onlangs haalden ze de kaap van 1 miljoen abonnees op YouTube. 

Nour & Fatma Daghbouj

Zussen Nour (21) en Fatma (20) startten 6 jaar geleden met Tiktok, toen nog Musical.ly. Ze waren toen nog maar 15 jaar en kregen direct heel veel positieve reacties van klasgenoten en leraars. Ze kwamen toen meteen ook in de krant omdat Justin Bieber* een video van hen had geliket. De zussen zijn van Tunesische afkomst en zijn ondertussen ook pijlsnel naar omhoog aan het schieten met hun dj-werk.

Familie Daghbouj

Het is altijd supergezellig ten huize Daghbouj. Ze hebben nog een oudere broer en twee oudere zussen. Hun ouders staan helemaal achter hen. Mama is thuis en papa is privé taxichauffeur in Antwerpen. Ze slapen in dezelfde slaapkamer maar hebben een volledig ander levensritme. Nour is vooral bezig met fitness. Ze staat elke dag vroeg op om te gaan sporten in de gym waar ze ook als personal trainer werkt. Fatma daarentegen droomt van een grote dj-carrière en wil in deze wereld echt doorbreken waardoor ze vooral ’s nachts aan het werk is. 

Documentaire Follow Me kijken

De Streamz Original documentaire Follow M is een productie van VincentTV. De vierdelige docureeks is sinds 21 april 2023 volledig te kijken op Streamz. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 april 2023 /