Musical Les Misérables in 2023 met deze cast in Vlaanderen

De musical Les Misérables is in 2023 weer in Nederland en België te zien. Hiervoor werken Studio 100 en de Nederlandse bedrijven De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment nauw met elkaar samen. Les Misérables is vanaf dit voorjaar in Nederland te zien en vanaf dit najaar in België. In Vlaanderen wordt de Nederlandse Les Misérables cast aangevuld met sterke namen als Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier, Nordin De Moor en Goele de Raedt. Je leest in dit artikel alles over deze bekende musical en de Les Misérables in België en Nederland.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 15 november 2022; het is op vrijdag 24 februari 2023 bijgewerkt met nieuwe informatie over de Vlaamse Les Misérables cast.

Les Misérables in Vlaanderen

Studio 100* brengt de succesvolle musical Les Misérables in het najaar van 2023 terug naar Vlaanderen. Ondertussen is het al bijna 25 jaar geleden dat deze epische musical voor het eerst in België te zien was in de Antwerpse Stadsschouwburg. Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen en betekende zowat de doorbraak van het genre bij het grote publiek.

Verhaal Les Misérables

Voor wie het verhaal van Les Misérables* nog niet kent: Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?  

Cast Les Misérables 2023 (België)

De cast van Les Misérables (2023) in België bevat klinkende namen als Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor. Zo geeft Nordin De Moor gestalte aan inspecteur Javert. Deze musicalacteur is op dit moment als Willy Wonka te zien in de Vlaamse musical Charlie and the Choccolate Factory. Daarnaast is bekend geworden dat Goele de Raadt, Madame Thénardier speelt (de echtgenote van het personage dat wordt gespeeld door Jonas Van Geel).

Jonas Van Geel en Ianthe Tavernier

Daarnaast zien we in de cast van Les Misérables 2023 in België ook Ianthe Tavernier en Jonas Van Geel. Zo schittert Ianthe Tavernier als Eponine met het beklijvende solonummer On my own. Jonas Van Geel speelt de rol van Thénardier, een herbergier met een discutabele reputatie. Zo komt er voor Jonas van Geel en Ianthe Tavernier een drukke musical tijd aan; zij zullen beide namelijk ook te zien zijn in de hoofdrol in de nieuwe Vlaamse spektakel musical Red Star Line. Verder zagen we Ianthe Tavernier recent in de nieuwe Buurtpolitie film. Recent zagen we Jonas Van Geel ook in de musical Vergeet Barbara.

Jonas Van Geel

Jonas Van Geel vertelt over zijn rol in Les Misérables 2023. “Meneer Thénardier spelen was iets dat al heel lang op mijn bucketlist stond. Ik ben ook bijzonder blij dat ik dit avontuur samen met Goele mag aangaan. Zij is zowel vocaal als qua spel een echte topper om mee samen te werken.” Recent zag je hem met Jelle Cleymans nog optreden in het nieuwe muzikale programma Tulpen uit Antwerpen.

Goele de Raedt

Goele de Raedt is toegevoegd aan de Vlaamse cast van Les Misérables 2023. Ze vertelt: “De rol van Madame Thénardier is een echte droomrol! LesMisérables is en blijft een iconische voorstelling waarin elke musicalacteur ooit een keer in wil meespelen. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.” Je kent Goele de Raedt als kunstenares Trees in Samson & Marie Ijsjestijd. Deze actrice heeft verschillende bijrollen gespeeld in tv-series. Maar ze is vooral actief in musicals zowel in België als in Duitsland. Ook Goele de Raedt zag je eerder in Vergeet Barbara (net zoals Jonas Van Geel). Maar ze speelde ook mee in de musical Daens.

Nederlandse cast Les Misérables 2023

Voor deze nieuwe productie van Les Misérables gaat Studio 100 een nauwe samenwerking aan met De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment. Dat betekent dat we in België dus ook Nederlandse acteurs zullen zien spelen. Dat zijn volgens Musicalweb: Milan van Waardenburg, Michael Muyderman, Channah Hewitt, Mark Roy Luykx, Sem Gerritsma, Sjoerd Oomen, Isaura Kuyt, Dirk van den Brand, Yoshua van den Broek, Rick Zwart, Yoran de Bont, Leon de Graaf, Pepijn van Bokhoven, Sem van der Hijden, Jary Sluiter, Brecht van Arnhem, Joost van der AA, Saskia Schäfer, Annefleur van den Berg, Donna-Jo Aarts, Janne Kolpa, Pamela Kroes, April van Amelsvoort, Kim Reizevoort, Sofie Heus, Niels Bouwmeester, Ronald Jorritsma en Daan van Dalen.

‘Ijzersterke Vlaamse cast’

Gert Verhulst vertelt bij de presentatie: “Ik ben bijzonder blij en trots dat we Les Misérables terug naar Vlaanderen kunnen halen. Het is één van mijn favoriete musicals en ik kijk er dan ook bijzonder hard naar uit. Met Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor zijn we er in ieder geval in geslaagd om een ijzersterkte Vlaamse cast samen te stellen die dit meesterwerk weer tot leven kan brengen”

Tickets Les Misérables 2023

De Vlaamse première is voorzien voor 15 oktober 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, nadien zal de voorstelling ook nog te zien zijn in Capitole Gent. Ga voor tickets en info naar www.lesmiserables.live.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 februari 2023 /