Faithfully Yours: cast met Matteo Simoni – nu op Netflix kijken

Faithfully Yours is vanaf vandaag – woensdag 17 mei 2023 – op Netflix te kijken. Wist je dat ook de Vlaamse acteur Matteo Simoni tot de cast van de nieuwe Nederlandse thriller Faithfully Yours hoort? Verder in de Faithfully Yours cast bekende namen als Bracha van Doesburgh, Elise Schaap, Nasrdin Dchar, Gijs Naber en Hannah Hoekstra. André van Duren is de regisseur. Ontdek hier alles over Faithfully Yours: cast, verhaal en meer.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 13 april 2022. 23 december 2022 heeft-ie ‘m uitgebreide update gekregen. En ook op 17 mei 2023 heb ik ‘m weer volledig actueel gemaakt.

Faithfully Yours

Bodil (Bracha van Doesburgh*) en Isabel (Elise Schaap*) nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading. Ze werken alle details zorgvuldig uit zodat hun echtgenoten er nooit achter komen. Wanneer Isabel ineens vermist wordt, lijkt alles te wijzen op een misdrijf. Terwijl de politie een onderzoek start en de echtgenoten naar België komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in het web van leugens dat door haar en Isabel met zorg is opgebouwd.

Bracha van Doesburgh vertelt: “Het script heb ik in één ruk uitgelezen. Ik hou heel erg van thrillers, dus kijk er enorm naar uit om aan deze spannende film mee te werken.”

Faithfully Yours cast

In deze spannende thriller zijn de hoofdrollen voor Bracha van Doesburgh en Elise Schaap. Zij spelen twee vriendinnen die elkaars alibi zijn voor hun buitenechtelijke escapades tijdens weekendjes weg. Nasrdin Dchar en Gijs Naber zijn de twee echtgenoten en er zijn tevens grote rollen voor Hannah Hoekstra en Matteo Simoni. Kortom: tal van bekende Nederlandse acteurs en actrices. En wat bij ons extra opvalt: Vlaming Matteo Simoni in de Faithfully Yours cast. Benieuwd waar je iedereen van kent. We hebben natuurlijk een overzicht voor je.

  • Bracha Van Doesburgh ken je bijvoorbeeld uit KerstappelsDe Familie Claus, Adem in Adem uit en Oogappels. Bracha van Doesburgh is getrouwd met acteur Daan Schuurmans; samen waren zij ook te zien in de indrukwekkende Nieuwe Buren-reeks. Ze hebben eveneens een productiebedrijf, waarmee ze bijvoorbeeld de nieuwe film Piece of My Heart van Dana Nechushtan hebben gemaakt. Volgend jaar zal Bracha Van Doesburgh te zien zijn in De Z van Zus.
  • Elise Schaap heeft bij de lezers van VlaamsKijken, volgens mij geen enkele introductie meer nodig. We kennen haar natuurlijk als Daniëlle uit Undercover. Momenteel is het wachten op Ferry De Serie. Ik vind Elise Schaap echt een geweldige actrice; volgens mij kan zij echt ieder personage spelen. Van de temperamentvolle Roemeense Ruxandra in de Familie Kruys* tot een vrouw uit de bouw in Soof*. Op Netflix is ze op dit moment ook te zien in Mijn Vader Is Een Vliegtuig. Maar denk ook aan Stromboli. Ze zal ook te zien zijn in de Vlaamse serie Exen en met Bracha Van Doesburgh maakt ze De z van zus, waarin we ook Sarah Janneh en Mariana Aparicio zien.
  • Nasrdin Dchar* ken je als Potlood uit Mocro Maffia. Verder zag je hem onder andere in de zeer indrukwekkende kortfilm Klem, maar denk ook aan Meskina en zijn voorstellingen, zoals Adem. Of wat dacht je recent van El Houb en de serie Het Gouden Uur (waar een tweede seizoen van komt). Met Walid Benmbarek deed hij mee aan Hunted VIPS 2022.
  • Gijs Naber* heeft al tal van rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem bijvoorbeeld in Redbad en Judas. Maar ook als je op zijn naam klikt, ontdek je nog veel meer titels. Op dit moment is hij op tv te zien in Dag & Nacht, maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in Lampje. Verder is het wachten op Hagen en De Droom van de Jeugd.
  • Hannah Hoekstra* zag je recent in (online) series als Odds, Modern Love Amsterdam, Diepe Gronden, Joardy Season 2 en De Edelfigurant. Maar je kunt haar ook kennen van de Vlaams (Nederlandse) film De Patrick met daarin een naakte Kevin Janssens. Het is daarnaast wachten op De Ring.
  • Matteo Simoni schitterde de afgelopen tijd in de populairste film van Vlaanderen: Zillion (ook in Nederland te kijken!). Je kent hem uit tal van series en films. Denk aan het legendarische Callboys, het ongemakkelijke Safety FirstTrio en The Racer. En laten we ook zijn hoofdrol in De Bende van Jan de Lichte niet vergeten. Het is wachten op de serie As Long As We Live waarin hij Roan speelt. Teven speelt hij één van de hoofdrollen in WIL van Tim Mielants.

Verder in cast Faithfully Yours:

Daarnaast vallen nog een aantal namen in de cast van Faithfully Yours (Netflix) ons op. We zien namelijk ook vier bekende gezichten uit Vlaamse tv-series en films: Sofie Decleir, Anna De Ceulaer, Soufiane Chilah en Laura De Geest.

  • Sofie Decleir maakte indruk in de telefilm Stephanie. Je zag haar verder in Vlaamse series als Lost LuggageRed LightDe Twaalf en niet te vergeten De Dag. Zo heeft ze in de afgelopen jaren nog veel meer rollen gespeeld, zoals in De kavijaks* (waarin ook haar vader Jan en halfbroer Jenne te zien zijn). Op dit moment is Sofie Decleir op Netflix ook te zien in Rough Diamonds.
  • Anna De Ceulaer leerden we kennen als Luna Moreels in Gent-West. Maar je zag haar ook in Black-out. We hebben Anna De Ceulaer destijds geïnterviewd. Lees hier: Kijk Vlaams met Anna De Ceulaer (Elke uit Black-Out).
  • Soufiane Chilah debuteerde in de film Black. Inmiddels heeft hij al tal van rollen voor zijn rekening mogen nemen. Van het tweede seizoen The Team tot Over Water (ook op Netflix) en Red Light. Je zag hem ook in de nieuwste productie van Nabil Ben Yadir: Animals.
  • Laura De Geest speelde recent de hoofdrol in Roomies. is in 2017 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Je zag haar eerder in F*** you very, very much. Daarnaast was ze vooral in het theater te zien.

Makers

De regie is in handen van André van Duren* (waaronder De Bende van Oss en Nieuwe Buren). Het script van Faithfully Yours is geschreven door Paul Jan Nelissen (De Bende van Oss, Van God Los) en Elisabeth Lodeizen (Hunter Street, Thuisfront). Faithfully Yours wordt geproduceerd door Rachel van Bommel (Alles op Tafel, Loft) van Millstreet Films en de distributie wordt verzorgd door Dutch FilmWorks.

Faithfully Yours Netflix

Vanaf woensdag 17 mei 2023 kun je Faithfully Yours op Netflix kijken. Waar je Faithfully Yours verder kunt kijken? Nou, deze film is ook op dvd en blu-ray verschenen. En je kunt ‘m huren bij Pathé Thuis.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 mei 2023 /