Welke Vlaamse acteurs spelen in The Team?

Welke Vlaamse acteurs spelen er in The Team? Dat vraag je je misschien af, nu je weet dat deze serie vanaf vandaag wordt uitgezonden op VTM. Nou, ik kan je verzekeren: dat zijn niet de minste. Zo vertolkt Veerle Baetens één van de hoofdrollen, maar ook Filip Peeters, Koen De Bouw en Hilde van Mieghem komen voorbij. Daarom duiken we vandaag in de personages, waarbij we natuurlijk ook Lars Mikkelsen en Jasmin Gerat niet vergeten.

Veerle Baetens – die je kent van haar hoofdrollen in bijvoorbeeld Code 37, Cordon en The Broken Circle Breakdown speelt Alicia Verbeek. Zij is een eigenzinnige hoofdinspecteur moordzaken bij de politie van Antwerpen, die zonder moeite tegen de stroom in gaat om imperfecties aan het licht te brengen. Haar probleem met vrouwelijke autoriteit steekt ze niet onder stoelen of banken. Als politievrouw deed Alicia veel ervaring op en ze kent het duister milieu in Antwerpen dan ook door en door.

Alicia groeit op samen met haar zus Fifi (gespeeld door Line Pillet) en hun moeder Justine (een rol van Marijke Pinoy). Jammer genoeg treedt haar zus in de voetsporen van hun moeder en zijn drugs en prostitutie niet onbekend voor haar. Alicia wordt overmand door gevoelens van spijt, wraak en een slecht geweten omdat ze er niet in slaagt haar zus te helpen. Elke dag wordt Alicia eraan herinnerd hoe moeilijk het is als je niet kan loskomen van moeilijke familiebanden.

De achtergrond van Alicia Verbeek heeft ook invloed op haar relatie met haar baas Madame Pernel. Deze rol wordt vertolkt door Hilde van Mieghem. Tijdens haar studies rechten in de jaren tachtig aan de universiteit van Brussel komt ze voor het eerst in contact met de georganiseerde misdaad. Later krijgt ze de supervisie over het departement moordzaken in Antwerpen. Madame Pernel heeft een zwak voor Alicia.

Koen de Bouw neemt de rol van politie-inspecteur Frank Aers voor zijn rekening. Hij is de collega van Alicia Verbeek, maar ziet het niet zitten om zijn veel jongere collega te assisteren. Zelf heeft hij net iets te veel kansen aan zijn neus voorbij zien gaan, vandaar zijn wrok. Zijn vreemde verhouding tot Madame Pernel en zijn manier van werken, die het onderzoek vaak alleen maar lijkt te vertragen, leiden vaak tot serieuze conflicten met Alicia.

Filip Peeters heeft daarentegen een hele andere rol. Hij speelt Bruno Koopmann; de bodyguard en vertrouweling van misdaadbaas Marius Loukauskis. Hij is op de hoogte van de van de misdaden die Loukauskis begaat en is vertrouwd met het netwerk dat achter de bende schuilgaat. Zijn betrokkenheid is niet te onderschatten.

De twee andere hoofdrolspelers zijn dan geen Vlamingen, maar we mogen ze niet vergeten. Lars Mikkelsen is namelijk niet zomaar een acteur, hij schitterde voorheen in The Killing, Borgen, House of Cards en Sherlock. In The Team neemt hij de rol van Harald Bjørn voor zijn rekening; hij is hoofdinspecteur moordzaken in Kopenhagen en een internationaal gerenommeerde expert als het over georganiseerde misdaad gaat.

Harald is een echte workaholic. Zijn hoogzwangere vrouw Liv moet het vaak zonder zijn aandacht stellen en zorg dragen voor zichzelf schiet er meestal ook bij in. Harald is intelligent, scherp van geest en nederig over zijn maatschappelijke functie. Wanneer hij een opdracht krijgt, gaat hij er altijd tweehonderd procent voor, zowel professioneel als privé. Hij is een gepassioneerd bergbeklimmer die verslaafd is aan adrenaline. Samenwerken met Jackie Mueller brengt hem in een lastig parket omdat de twee jaren geleden een korte maar heftige verhouding hadden.

Wie is die Jackie Mueller dan, vraag je je nu waarschijnlijk af. Deze rol wordt vertolkt door de Duitse Jasmin Gerat, die eerder te zien was in Der Alte en Tatort. In The Team speelt ze hoofdinspecteur bij de Duitse federale politie in Berlijn. Daarvoor werkte ze twee jaar bij Europol als analist en netwerker. Jackie heeft geen romantisch beeld van criminelen. In haar ogen is niet alleen Europa slachtoffer van de georganiseerde misdaad. Ze kijkt ook naar de individuen achter de misdaad en het menselijk leed dat hen berokkend wordt. Haar huwelijk met Elias verloopt niet bepaald harmonieus en hij heeft een niet uitgesproken jaloezie tegenover Harald Bjørn, waarmee Jackie al eerder samen aan het werk was in New York. Hij voelt dat zijn territorium bedreigd wordt.

Met zo’n sterrencast moet dit toch een fijne serie zijn?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 november 2015 /