Amazon Prime: aanrader voor Vlaamse films en series?

Amazon Prime een aanrader voor Vlaamse films en series? Wat vind jij? Ik wil het de aankomende tijd eens verder gaan onderzoeken. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

Aanbod Prime Video

Je kunt via Prime Video echt ontzettend veel series en films kijken. Alle genres zijn goed vertegenwoordig. Alleen blijft het wat Vlaamse films en series betreft echt flink achter. Nu is dat wel aan het veranderen, want er wordt ook steeds meer originele content toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan Trecx.

Prime Video kosten

Qua kosten valt een Amazone Prime-abonnement mee. Er geldt een proefperiode van 30 dagen, waarbij je gratis van alle diensten gebruikt kunt maken. En anders betaal je zowel in Nederland als België 2,99 euro per maand. Dit alles kun je aanvullen met verschillende Video Channels (waarvan sommige ook een gratis proefperiode hebben).

Prime biedt meer

Daarbij heb je niet alleen toegang tot PrimeVideo, maar ook tot gratis bezorging binnen één dag, maandelijkse gratis game-content via Twitch Prime, mag je 30 minuten eerder profiteren van de Lightning Deals op Amazon. En wat te denken van onbeperkte opslagruimte voor foto’s met Amazon Drive. Wat dat betreft, vind ik niet dat je iets van de prijs kunt zeggen als je ‘m vergelijkt met andere diensten die streaming aanbieden.

Welke streamingdiensten heb jij?

Zelf hebben wij inmiddels een flink aantal streamingdiensten. Ik maak gebruik van:

En niet te vergeten van VTM GO en (bij de programma’s waar dat mogelijk is vanuit Nederland) VRTNU.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 januari 2019 /