Into the Night op Netflix vanaf 1 mei

Into the Night is vanaf 1 mei 2020 op Netflix te zien in zowel Nederland als België. Dit is de eerste Belgische Netflix Original, die echt speciaal voor de streamingsdienst is ontwikkeld. Inti Calfat en Dirk Verheye hebben de reeks geregisseerd. Zij werken samen onder de naam Norman Bates en zijn ook verantwoordelijk voor het geweldige Over Water.

Verhaal Into the Night

“Als een mysterieuze kosmische gebeurtenis chaos veroorzaakt op aarde, proberen de passagiers en bemanning aan boord van een gekaapte nachtvlucht de zon voor te blijven”, zo omschrijft Netflix deze reeks, die bestaat uit zes afleveringen. Waar je bij kapers vaak aan terrorisme denkt, acteert de kaper in Into the Night vanuit angst. Hij is bang om te sterven, omdat op aarde het ene na het andere slachtoffer valt. Zolang het donker is, gebeurt er niets. Benieuwd hoe ze de strijd met de zon én tegen elkaar aangaan.

Benieuwd? Onderaan dit artikel kun je de trailer zien.

Cast Into the Night

Deze Netflix serie kent een internationale cast met bijvoorbeeld Franse, Duitse en Italiaanse acteurs. De Franse Alba Gaïa Bellugi zag je eerder al in Intouchables. En Laurent Capelluto kun je kennen van Zone Blanche. Italiaan Stefano Cassetti speelt vaak de slechterik in Europese films. Duitser Mehmet Kurtulus ken je van Tatort. En Vincent Londez zag je bijvoorbeeld in Ennemi public en in Unité 42.

Verder spelen mee: Regina Bikkinina, de Poolse acteur Ksawery Szlenkier, de Schotse acteur James McElvar, Robbie Nock en de Brit Edwin Thomas.

Belgische cast Into the Night

Maar laten we ook de Belgische acteurs en actrices niet vergeten. De cast van Into the Night telt namelijk verschillende Belgen. Een aantal Vlaamse acteurs die we uit verschillende producties kennen, maar ook een aantal Brusselse, die vooral actief zijn in Franse producties.

Jan Bijvoet

Jan Bijvoet kruipt in de huid van Richard ‘Rik’ Mertens. Voor hem is het niet de eerste serie waarin je ‘m op Netflix kunt zien. Zo spot je ‘m in de serie die gemaakt is van het boek De Brief voor de Koning, ook in Fenix en Peaky Blinders speelt hij mee.

Nabil Mallat

Wat mij betreft is Nabil Mallat absoluut één van de Belgische acteurs van dit moment. Je kunt nu van hem genieten in Keizersvrouwen (die in België ook via Netflix te zien in en in Nederland via NPO Start Plus). Hij speelde de hoofdrol in de film Rafaël. Was te zien in Patser (in België op Netflix), in De Dag en – hoe toepasselijk in deze periode – als Idriss in het tweede seizoen van Cordon. Hij speelt Osman Azizi.

Yassine Fadel

Nog zo’n man van dit moment: Yassine Fadel. In het eerste seizoen van Mocro Maffia kon je kennis et hem maken als M6. Hij speelde daarnaast Abdul in het tweede seizoen van The Team. In Into The Night speelt hij Nabil.

Pauline Etienne

Wat dacht je van de uit Brussel afkomstige Pauline Etienne? Voor haar rol in de film La Religieuse won ze de Magritte voor beste actrice en werd ze voor de César genomineerd voor beste jong vrouwelijk talent. In deze serie kruipt ze in de huid van Sylvie Bridgette Dubois.

Astrid Whettnall

In 2017 werd Astrid Whettnall bekroond met een Margritte voor beste actrice in de Frans-Belgische film Road to Instanbul. Ze heeft al in tal van films en series gespeeld en is daarnaast scenarioschrijfster. Voor mij wordt Into The Night de eerste kennismaking met deze actrice.

Babetida Sadjo

Babetida Sadjo zagen we dan weer in Waste Land van Pieter van Hees. Ze speelde recent de hoofdrol in de Netflix-film And Breathe Normally van Isold Uggadottir.

Makers

Into the Night is geschreven en ontwikkeld door Jason George, die je ook kunt kennen van Scandal en Narcos. Hij heeft zich hierbij laten inspireren door het boek The Old Axototl van Janek Dukaj. Zoals ik in de intro al schreef het regie-duo Norman Bates is voor de lezers van VlaamsKijken waarschijnlijk geen onbekende meer. Zij hebben ook Over Water geregisseerd; een reeks die in België ontzettend goed is bevallen.

Foto’s: Netflix.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 april 2020 /