Ontdek alles over cast en verhaal film Ferry (Undercover)

Ontdek alles over de cast en het verhaal van de Netflix original film Ferry, die je op Netflix kunt kijken en zondag 16 januari 2022 om 21.05 op Eén. Dit is inderdaad de film over Ferry Bouman, het hoofdpersonage uit Undercover. Naast Frank Lammers en Elise Schaap bestaat de cast uit Huub Stapel, Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Tim Linde, Yannick van de Velde, Maarten Heijmans, Olaf Ait Tami, Adison dos Reis, Bob Stoop, Juliette van Ardenne, Eva Laurenssen, Mike Weerts en Bram Blankestijn.

Ferry 14 mei op Netflix

De film – die volgt na het succes van Undercover – gaat over Brabants bekendste drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers) en dienst vrouw Danielle (Elise Schaap). Ferry neemt de kijker mee naar de beginjaren van Ferry Bouman, het hoofdpersonage van de Netflix original serie Undercover. De film die door De Mensen geproduceerd is, is sinds 14 mei 2021 wereldwijd op Netflix te zien. Hier ontdek je de trailer en verschillende foto’s van Ferry.

Verhaal Ferry – start voor Undercover

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kampeerleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…

Cast film Ferry

Dat Frank Lammers en Elise Schaap te zien zouden zijn in de Netflix film over Ferry is natuurlijk geen verrassing. En ook het feit dat Raymond Thiry opnieuw in de huid zou kruipen van Ferry’s handlanger John – zoals we dat ook zagen in het eerste seizoen Undercover – kon je eerder al op Vlaams Kijken lezen. Maar nu zijn er meer namen bekend geworden.

  • Wist je trouwens dat Raymond Thiry – die bij het grote publiek natuurlijk bekend is van Penoza – ook zijn eigen serie heeft?

Huub Stapel

Huub Stapel geeft gestalte aan de machtige hasjbaron Brink. Ferry ziet hem als zijn mentor. Heel benieuwd hoe Huub Stapel deze rol neer gaat zetten. Dat hij dit kan, daar twijfel ik niet aan. Wat mij betreft is hij één van de beste acteurs van Nederland. Of hij nu Hein Berg in Flikken Rotterdam speelt, Luuk Vonk in Zwarte tulp, Jacob Somers in Moeder, ik wil bij de revue of Dirk De Groot in de Vlaamse serie Windkracht 10 – ik vind zijn spel altijd heel overtuigend. Maar het begon namelijk allemaal met zijn rol als de nieuwsgierige liftmonteur Felix Adelaar in De Lift van Dick Maas. Daarnaast maakt hij ook mooie documentaire programma’s, zoals Langs de Maas.

Tim Linde

Tim Linde speelt Matthijs, de zoon van hasjbaron Brink. Hij raakt levensgevaarlijk gewond tijdens een overal op de bende van zijn vader. Deze jonge acteur is in 2012 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daarna was hij te zien in De Leeuwenkuil – een jeugdserie die gebaseerd is op de boeken van Paul van Loon. Maar ook in films als Broers en Bumperkleef. Recent zag je hem in de tv-serie Koppensnellers als Lucas de Graaf.

Monic Hendrickx

Monic Hendrickx vervult de rol van Claudia. Zij is de zus van Ferry Bouman. Deze actrice heeft natuurlijk helemaal geen introductie meer nodig. Zij zette Carmen in Penoza écht zo overtuigend neer. Ben ook benieuwd wat voor soort personage Claudia is. Is ze net zo crimineel als haar broer Ferry? Ze zou natuurlijk ook een heel bezorgd type kunnen spelen…

Heb je Monic Hendrickx ook gezien in de Vlaamse film Café Derby – daarin speelt ze weer een heel andere rol. En wat dacht je van haar personage Cornella Dingemansen in de Vlaams-Nederlandse serie Grenslanders. Als je die nog niet gezien hebt, zou ik zeggen: kijk ‘m terug. Voor de fans van Vlaamse series: ze zat ook in het eerste seizoen van het geweldige Beau Séjour (te kijken op Netflix). Verder kun je haar kennen van Heirs of the Night (waarin we die andere Undercover-hoofdpersoon Anna Drijver ook zien). En natuurlijk uit nog meer films en series.

Jonge Ferry Bouman

De jonge Ferry Bouman wordt gespeeld door de jonge acteur Mika de Wild. Een jonge acteur waar we verder nog niet zoveel over kunnen vinden. Het lijkt er op dat dit zijn eerste rol in een film is. Als ik meer weet, dan plaats ik het natuurlijk meteen.

Jonge Claudia

Guusje Hoornweg speelt de rol van de jonge Claudia. Deze jonge actrice was al kort te zien in Zwevend over de stad (als Susan) en in Behind the mask. Naast acteren is ze druk met zingen, dansen en musical. Een ambitieuze jonge dame waar we volgens mij nog wel meer van gaan horen.

Ferry heeft het op deze acteurs gemunt…

Yannick van de Velde, Mike Weerts en Bram Blankestijn moeten vrezen voor hun leven wanneer Ferry het op hen gemunt heeft. Ken jij deze drie acteurs al?

Yannick van de Velde

Yannick van de Velde kun je bijvoorbeeld kennen van In Oranje, uit Zusjes, Overspel en de remake van de Vlaamse film Hasta la vista: Adios Amigos. Daarnaast speelt hij niet alleen in het bizarre Rundfunk (en de Rundfunk: Jachterwachter) hij heeft de serie en film ook mede geschreven. Daarnaast is hij nu ook te zien op Videoland in Barrie Barista.

Mike Weerts

Wat vind ik het persoonlijk ook leuk dat Mike Weerts tot de cast van de Netflix film Ferry hoort. Hij is tegenwoordig niet alleen acteur, maar heeft ook zijn eigen productiebedrijf. Waar je hem van kunt kennen? Uit Voetbal Vrouwen bijvoorbeeld, maar ook uit Het Bombardement en Moeder, ik wil bij de revue.

  • Wist je dat hij samen met Frank Lammers de film Of ik gek ben heeft gemaakt? Dat was het regiedebuut van Frank Lammers.

Bram Blankestijn

Nog één van die acteurs die voor zijn leven moet vrezen in de film over Ferry is Bram Blankestijn. Je kunt hem kennen uit de spannende reeks Klem, uit Flikken Rotterdam en – voor de jongere kijkers – als dansinstructeur Mick uit Spangas.

Welke acteurs en actrices zien we verder in Netflix film Ferry?

De complete cast van Ferry bestaat uit: Frank Lammers, Elise Schaap, Huub Stapel, Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Tim Linde, Yannick van de Velde, Maarten Heijmans, Olaf Ait Tami, Adison dos Reis, Bob Stoop, Juliette van Ardenne, Eva Laurenssen, Mike Weerts en Bram Blankestijn. Wat hierbij opvalt, is dat er in het rijtje nog niet heel veel Vlaamse acteurs en actrices te vinden zijn. Hoe anders is dat in de cast van Undercover seizoen 2.

Als ik meer over de personages weet, voeg ik dat natuurlijk toe aan dit artikel. Voor nu een kort overzichtje van waar je deze acteurs en actrices uit de cast van Ferry van kunt kennen.

Nico Moolenaar, Bart Uytdenhouwen en Cecilia Verheyden

Undercover-showrunner Nico Moolenaar heeft samen met Bart Uytdenhouwen het scenario geschreven en de regie is in handen van Cecilia Verheyden (Undercover 2, Achter de wolken, wtFOCK). 

Ferry wordt geproduceerd door Nico Moolenaar, Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke. De film is van Vlaams productiehuis De Mensen voor Netflix, in samenwerking met Gardner and Domm en Gallop en met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Dit zijn ook de makers van Undercover – waar je hier alles over leest!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 augustus 2020 /