GR5: psychologische roadthriller op Eén

GR5 is de nieuwe psychologische roadthriller van Eén. In het voorjaar van 2020 wordt deze serie uitgezonden. Met hoofdrollen voor Boris Van Severen, Violet Braeckman, Saïd Boumazoughe, Laurian Callebaut, Indra Cauwels.

GR5: het verhaal

In de serie GR5 besluiten vier vrienden om het Grote Routepad nummer 5 te wandelen. Deze route van 2.000 loopt door Europa; van Hoek van Holland tot Nice aan de Cote d’Azur. Ze wandelen ter herdenking van hun vriendin Lisa. Zij verdween vijf jaar geleden tijdens haar tocht langs datzelfde pad. De tocht zal de vier twintigers voorgoed veranderen. De zware fysieke inspanning en onderlinge spanningen leiden voor iedereen tot een confrontatie met zichzelf. En dan is er nog de waarheid achter Lisa’s verdwijning; komen ze daar ooit achter?

Beelden GR5

De eerste beelden zijn vandaag (21 januari) door Eén uitgebracht en dat is niet mis! Ik kijk er echt naar uit na het bekijken van de trailer van GR5.

Cast GR5

GR5: psychologische roadthriller op Eén

GR5 kent een jonge cast met zowel bekende als onbekende namen. Violet Braeckman ken je van haar rol als Julie Beckers in Over Water, ze zal ook in het nieuwe seizoen te zien zijn. En in Salamander speelde ze dochter Sofie Gerardi. Ze speelt nu de rol van Zoë. Over Boris van Severen heb ik de laatste tijd al veel geschreven. Zo speelt hij in Een Goed Jaar, de nieuwe serie van VTM die momenteel wordt opgenomen. Internationaal was hij zelfs in Baptiste te zien en in Studio Tarara was hij te zien als agent Pascal. In deze serie speelt hij Michiel.

Cast GR5 dit voorjaar op Eén

Said Boumazoughe ken je uit Patser. Daarnaast zal hij te zien zijn in het nieuwe Fair Trade. In deze serie kruipt hij in de huid van Asim. Voor Laurian Callebaut, die Ylena speelt, is dit de eerste grote rol. Indra Cauwels heeft een paar kleine rolletjes gespeeld, zoals een bewoonster van een kraakpand in Flikken Maastricht. In deze serie speelt ze de verdwenen Lisa. En dan zijn er nog bekende namen als Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen en Michai Geyzen.

De reeks wordt geregisseerd door Jan Matthys. Het scenario is geschreven door Gert Goovaerts en Lynnsey Peeters. Deze reeks is een productie van Zodiak Belgium.

TV-serie GR5 eerste beelden

Wandelroute GR5

Wist je dat Wandelroute GR5 een bestaande route is? Dit is één van de bekendste langeafstandswandelingen in Europa. Hij is ook aan te sluiten op het bekende Pieterpad. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel van de Europese wandelroute E2; die gaat zelfs voor een deel door Engeland en Schotland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 december 2019 /