Dertigers seizoen 2 start 6 januari op Eén

Dertigers seizoen 2 start op maandag 6 januari rond 22.05 uur op Eén met Kim Van Oncen, Kristof Goffin, Yemi Oduwale, Yannick de Coster, Ellen Verest, Evelien Van Hamme en Tom Dingenen. Van maandag tot en met donderdag verschijnt er dagelijks een nieuwe aflevering op tv. Via YouTube en VRT.NU kun je zelfs alle afleveringen bingewatchen. Goed nieuws voor de fans, want het eerste seizoen was een hit. Ontdek hier alles over de cast en het verhaal.

  • En er is (anno 2022) veel méér Dertigers-nieuws.

Dertigers seizoen 2

Seizoen 2 van Dertigers pakt de draad weer op na het vorige seizoen. Hoe gaat het intussen met Saartje (Kim Van Oncen) en Pieter (Yannick de Coster)? Wat is er geworden na die kus in de lift; zijn ze gewoon vrienden gebleven of is er meer? Hoe bevalt Nora (Ellen Verest) het moederschap? Heeft de relatie van Tinne (Evelien Van Hamme) en Bart (Tom Dingenen) het gered? En hoe zit het tussen Alex (Kristof Goffin) en Elias (Yemi Oduwale).

Wist je dat Evelien van Hamme ook te zien was in Grenslanders?

Verhaallijn Dertigers seizoen 2

In dit artikel ontdek je meer over het seizoen 2 van Dertigers. Waar het eerste seizoen natuurlijk om een geheim draaide, daar lijkt nu iedereen zo zijn eigen sores te hebben (nog meer dan in het eerste seizoen). Als ik het zo lees, is het voor dertigers net als ik wel ontzettend herkenbaar. Hieronder ontdek je alvast nieuwe foto’s en meer over de verhaallijnen van de bekende personages. Voor het eerste seizoen waren de acteurs en actrices nog relatief onbekend, maar dat is nu wel helemaal anders. Kom maar op met die nieuwe portie Dertigers!

Het succes van de reeks viel op; in Nederland komt er een remake.

Tom Dingenen en Evelien van Hamme Dertigers

Tom Dingenen & Evelien van Hamme

Lerares Tinne Dejaeghere (Evelien Van Hamme) en Marketing manager Bart Van Roelenbosch (Tom Dingenen) hebben er als koppel woelige maanden opzitten. Tinne was er rotsvast van overtuigd dat Bart haar bedrogen had met Anke (Truus de Boer), een Hollandse collega. De 37-jarige Bart schreeuwde echter zijn onschuld uit, tot Tinne hem echt het huis uitzette en hij toch met Anke in bed dook.

Dat houdt Bart natuurlijk angstvallig geheim, zeker nu de 36-jarige Tinne hun huwelijk een nieuwe kans wil geven. Met de hulp van een relatietherapeute lijkt Tinne meer vertrouwen in Bart te krijgen. Maar wanneer Anke plots terug opduikt, komt hun relatie weer onder druk te staan. Natuurlijk zijn ze ook de ouders van de dertienjarige Louise en negenjarige Robbe.

Ellen Verest in tweede seizoen Dertigers

Ellen Verest

Ellen Verest speelt in het tweede seizoen van Dertigers de 36-jarige Nora Dushku, die zes maanden alleenstaande mama is van Ina. Ze is pedagoge bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding. In die rol zagen we haar op het eind van het eerste seizoen ook voorbij komen in contact met Tinne Dejaeghere over haar dochter Louise.

Met een drukke job en weinig slaap is haar leven als single moeder natuurlijk niet eenvoudig. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van de vriendengroep en Claire, haar nieuwe buurmeisje. Iedereen pusht Nora om terug te beginnen daten, maar allerlei apps of online datingsites zijn niets voor Nora. Al lijkt een nieuwe collega op school wel haar interesse te krijgen.

Kristof Goffin en Yemi Oduwale in Dertigers seizoen 2

Kristof Goffin & Yemi Oduwale

De dertigjarige Elias (gespeeld door Yemi Oduwale) heeft zijn 36-jarige vriend, verpleger Alex (Kristof Goffin) ten huwelijk gevraagd tijdens een vakantie in Ibiza. Het koppel is dus in volle voorbereiding van hun trouw.

Maar personal trainer Elias blijft vaak gefrustreerd achter, omdat Alex de trouw minder belangrijk lijkt te vinden dan hij. Dat Alex ook koppig weigert om zijn familie uit te nodigen, baart Elias zorgen. Wanneer hij beslist zelf actie te ondernemen, wordt hem dat niet in dank afgenomen.

Yannick De Coster Dertigers 2

Yannick de Coster & Katrijn Govaert

Vier jaar geleden is de 35-jarige Pieter Leirs (rol van Yannick de Coster) gescheiden van An Denoo (Katrijn Govaert). Ze hebben een zoontje van zeven, genaamd Lucas. Pieter werkt nog steeds bij PAKT, waar hij het onderhoud van de daktuin doet. Dat combineert hij met een job in de horeca en hij geeft privé gitaarles. Pieter lijkt eindelijk zijn draai gevonden te hebben. Na het faillissement van de platenzaak liep hij er wat verloren bij, maar nu combineert hij vlot drie jobs om zo snel mogelijk zijn schulden af te betalen.

Maar dat zware werkschema zorgt er natuurlijk voor dat hij weinig tijd met zijn zoon Lucas kan spenderen. Momenteel heeft hij een week-week regeling met zijn ex-vrouw An, maar hij moet vaak op anderen rekenen voor de opvang van Lucas, en dat neemt An hem niet in dank af.

Kim Van Oncen Dertigers seizoen 2

Kim van Oncen

Kim van Oncen speelt de 35-jarige freelance fotografe Saartje De Smet. Ze krijgt de kans om een paar maanden stage te lopen bij een bekende fotograaf in Londen. Een unieke ervaring, maar ze heeft het moeilijk om haar zieke mama achter te laten.

Spoiler alert

En wat is er van Pieter en Saartje geworden na die kus in de lift?  Zijn ze gewoon vrienden gebleven of is er meer? In de sneak peak van het tweede seizoen Dertigers – nu vrijgegeven door Eén – blijkt dat Pieter en Saartje het nog steeds ‘heel goed’ met elkaar kunnen vinden. Pieter maakt Saartje wakker in zijn bed. Het lijkt er op dat ze samenwonen in Deurne. Ik ben ontzettend benieuwd!

Ook het tweede seizoen wordt meteen volledig gedeeld op VRT Nu en YouTube. Ik ben dan ook al flink aan het bingewatchen. Jullie?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2019 /