Dertigers: cast en verhaal (seizoen 1 en 2)

Dertigers: de cast en het verhaal! Ik heb namelijk al het een en ander over de serie geschreven, maar daarmee blijft het nog een beetje vaag over wat voor mensen deze serie nu draait. Wie zijn Kim Van Oncen, Kristof Goffin, Yemi Oduwale, Yannick de Coster, Ellen Verest, Evelien Van Hamme en Tom Dingenen?

Toen ik het persbericht van Eén zag, was ik best verrast. Het is echt een heel gemêleerde vriendengroep geworden. Waarbij Yannick De Coster voor mij meteen het enige opvallende gezicht is. Je kunt hem kennen uit De Ridder. Als de serie je bevalt, heb je geluk: je kunt ‘m meteen bingewatchen.

Update 15 januari 2020: In het onderstaande artikel lees je alles over de acteurs en actrices, die zowel in seizoen 1 als seizoen 2 van Dertigers te zien waren. Ook het verhaal en cast voor het tweede seizoen van Dertigers zijn bekend gemaakt. En wist je dat er zelfs een derde seizoen Dertigers in de maak is?

Dertigers: ficitiereeks over vriendengroep

Dertigers is een fictiereeks over een hechte vriendengroep van zes dertigers. Gemaakt door Warner Bros België in opdracht van Eén. De zes dertigers vormen een dwarsdoorsnede van hun generatie. Ze zijn single, getrouwd of gescheiden, met of zonder kinderen, in een klassiek of nieuw samengesteld gezin. Ze zijn hetero of homo en hebben een druk sociaal en/of familiaal leven.

Ontdek de cast en hun personage:

Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn al bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen toen ze samen op kot zaten. Dat is inmiddels vijftien jaar geleden. In de loop van de jaren is er vanalles gebeurd. Ze hebben samen heel wat hindernissen overwonnen. Nu iedereen in de groep halverwege de dertig is, staat de vriendenkring mogelijk op een keerpunt: er komen kleine én grote geheimen en spanningen aan het oppervlak die hun vriendschap op de proef stellen. Blijven ze vrienden voor het leven of komt het leven stilaan in de weg te staan van hun vriendschap?

Yannick De Coster

Pieter (Yannick De Coster) is een alleenstaande vader die nog altijd op zoek is naar zichzelf en daarbij al eens verloren loopt in zijn eigen leven. Misschien zorgt zijn nieuwe vriendin Babs voor stabiliteit. Yannick De Coster ken je waarschijnlijk als Louis Stevens uit het derde seizoen van De Ridder.

En wist je dat over zijn personage het boek ‘Het verhaal van Pieter‘ is verschenen?

Saartje Van de Steene

Saartje Van de Steene speelt de rol van Babs. Haar broer is paralympiër Jonas van de Steene, die al menig succes als wielrenner heeft geboekt. Op zijn 25ste zorgde acute trombose in de aorta ervoor dat hij van het ene op het andere moment zijn benen niet meer kon gebruiken. Saartje studeert aan de LUCA School of Arts en is werkzaam als stemacteur, presentatrice en fotografe. Ze was eerder te zien in de kortfilm Vagevuur met Bart Hollanders en Gert Winckelmans. Je ziet haar in het eerste seizoen, maar ook in het tweede seizoen komt ze even voorbij. Als kijker kreeg ik daar het gevoel, dat ze in het derde seizoen wel eens een terugkerend personage kan worden. Ik ben benieuwd!

Katrijn Govaert

Katrijn Govaert kruipt in de huid van An, de ex van Pieter en moeder van Lucas. Is ze in het eerste seizoen vooral nog op de achtergrond aanwezig; in het tweede seizoen steelt deze actrice – die veel ervaring in het theater heeft – echt de show. Als je het over exen from hell hebt, dan kun je hier de naam An in vullen. Ze was twee seizoen te zien in de rol van dokter Charlotte Vandamme in de VTM-serie Echte Verhalen: De Kliniek. Het grote pubiek kent haar van haar rol in de speelfilm Zaak De Zutter.

Ellen Verest

Nora (Ellen Verest) heeft Albanese roots en staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven. Ze is zwanger. Maar op een of andere manier lijkt ze daar toch niet zo van te kunnen genieten als haar vriend Jeroen. Ellen Verest heeft zeker ook een bekend gezicht. Ze kwam voorbij in (kleine) rollen in De Zonen van Van As, Cordon, Binnenstebuiten, Marsman (deze serie is écht een aanrader, en nu te zien op Netflix), Witse, Familie en Spoed.

Over haar personage is het boek ‘Het verhaal van Nora‘ geschreven.

Dave Nauwelaerts

Dave Nauwelaerts die in Dertigers Jeroen speelt, heeft ook al in verschillende bekende series meegespeeld. Zo was hij in verschillende afleveringen te zien van Wittekerke. Deze serie was zolang op tv dat hij zelfs wel drie verschillende rollen heeft gehad. Daarnaast was hij in 2014 een flink aantal afleveringen te zien in Familie als Pieter De Wachter. Ook speelde hij mee in het tweede seizoen van Hoe Zal Ik Het Zeggen?

Tom Dingenen

Bart (Tom Dingenen) en Tinne (Evelien Van Hamme) vormen als eeuwige koppel met ups-and-downs een absolute zekerheid in de vriendenkring. Tenzij schijn bedriegt? Tom Dingenen heeft ook diverse gastrollen gespeeld in bekende series, denk dan aan De Infiltrant, Zie mij graag (in Nederland op Videoland te bekijken), Vossenstreken en Aspe.

Evelien Van Hamme

Evelien Van Hamme timmert de laatste tijd flink aan de weg. Ze was in 2014/2015 in de Eén serie Vriendinnen te zien (écht een heel mooi tijdsdocument, dat absoluut het kijken waard is) en speelde mee in De Infiltrant. Ze speelt ook een rol spelen in de nieuwe tv-serie Grenslanders. Dit is een Nederlands-Vlaamse samenwerking, waar je hier meer over leest.

Kristof Goffin

Alexander (Kristof Goffin) woont samen met zijn partner Elias (Yemi Oduwale) en is hét luisterend oor in de groep, al gaat dat soms tegen wil en dank. Want bij wie kan hij zelf met zijn eigen geheimen terecht? Hoe je Kristof Goffin kunt kennen? Nou, hij bedacht de bekende kniezwengel van zangeres Kate Ryan, die ze op het Eurovisiesongfestival in 2006 vertoonde. Nu ben ik natuurlijk aan de grens opgegroeid en luisterde ik ook veel naar destijds radio Donna, waardoor ik haar ken. Sterker nog: ik heb de kniezwengel live gezien. Daarnaast was hij in Star Academy te zien (de Vlaamse versie van Starmaker). Qua acteur ervaring was hij te zien in verschillende ‘gay’ toneelstukken.

Yemi Oduwale

Yemi Oduwale wordt tijdens het eerste seizoen niet gepresenteerd als hoofdrolspeler. Toch is zijn personage Elias – de partner van Alex(ander) – wel veel in beeld. Daarnaast is hij ook de personal trainer van Bart. In het tweede seizoen is zijn rol groter en zou ik hem zeker als een van de hoofdrolspelers benoemen. Yemi Oduwale is geen onbekende voor de Eén-kijkers. Hij speelt sinds 2018 namelijk al mee in Thuis als Dries Van Aken. Zijn debuut op het televisiescherm maakte hij met een gastrol in Witse. Verder was hij ook te zien in Binnenstebuiten, Sara, Danni Lowinski en Familie.

Kim Van Oncen

Saartje (Kim Van Oncen) is een happy single wiens vrolijke levensstijl soms wat op vluchtgedrag lijkt. Kim van Oncen kun je kennen als ‘influencer’. Met maar liefst 50,9k volgers op Instagram scoort ze goed. Ze heeft veel ervaring als presentatrice. Als actrice was ze eerder in een gastrol in Familie te zien. En wist je dat ze het boek ‘Daily beauty’ heeft geschreven.

Amber Janssens

Amber Janssens speelt Claire in het tweede seizoen van Dertigers. Zij is de jonge buurvrouw van Nora, die ook regelmatig komt oppassen en uitgegroeid tot een vriendin. Een personage dat we volgens mij ook in het derde seizoen zeker terug gaan zien. In het dagelijkse leven werkt Amber Janssens als journaliste bij de VRT. Toen ik haar voor het eerst in Dertigers zag, dacht ik ‘die heb ik al eens eerder gezien’. En dat klopt! Ze speelt ook mee in Geub; de tv-serie van Philippe Geubels. Voor deze reeks kroop ze in de huid van Hanne Watté, een Miss Belgian Beauty-kandidate waar komiek Philip Geubels een oogje op heeft. Ze heeft een drama-opleiding gevolgd en speelde al wat bijrolletjes en in kortfilms.

Ron de Rauw

Ron de Rauw speelt Hans, de vader van Claire. “Hij acteert, zingt, speelt gitaar en componeert. Maar waar hij vooral goed in is, is het combineren van humor met muziek”, aldus zijn website. Je kent hem vooral van bijrolletjes in LouisLouise en Wittekerke. Daarnaast toerde hij met zijn vrouw Caroline Meerschaert met een theatervoorstelling over zijn moeder die alzheimer heeft: Als Heimer Komt. Na de dood van twee bevriende collega’s – door zelfdoding en kanker – heeft hij een album gemaakt. Het personage van Ron de Rauw – Hans – blijkt méér dan de vader van de buurvrouw van Nora te zijn…

Truus de Boer

Truus de Boer speelt Anke Costima, de Nederlandse collega van Bart. Een dame die voor heel wat opschudding zorgt, zowel in het eerste als in het tweede seizoen. Deze Nederlandse actrice heeft rolletjes gehad in verschillende internationale series. Wist je bijvoorbeeld dat ze in 2019 ook te zien was in het tweede seizoen van Callboys? Maar ook in K3 Love Cruise, Fataal, De Premier en Pijnstillers kwam ze voorbij.

Torsten Colijn

In het tweede seizoen komen we er achter dat Anke getrouwd is. De rol van haar man wordt gespeeld door Torsten Colijn. Deze Nederlandse acteur was al in verschillende korte films te zien. Voor de Nederlandse liefhebbers van Vlaamse films: hij zat bijvoorbeeld in De Premier.

Stef Vanlee

Stef Vanlee kruipt in het tweede seizoen van Dertigers in de huid van meester Steven. Een rol die voor heel wat opschudding gaat zorgen. Stef was eerder te zien in het VTM-programa SOS 112, waarin hij MUG-arts Ben Orlent speelt. Deze acteur is vooral te zien in het theater, maar keerde in het 27ste seizoen van Familie regelmatig terug als dokter Jan Geukens. Ook had hij een gastrol in Professor T.

Jonathan Lambrechts

In het tweede seizoen van Dertigers maken we kennis met Bram, de stiefbroer van Alex. Deze rol wordt gespeeld door Jonathan Lambrechts. Bram komt in het leven van Alex als zijn vader ongeneeslijk ziek blijkt te zijn en op sterven ligt. Alex wil zijn vader nog graag op zijn trouw uitnodigen. Oude familiebanden en trauma’s komen zo weer aan de oppervlakte liggen. Jonathan Lambrechts speelt vooral in theater en kortfilms, maar heeft ook enkele rolletjes gehad in verschillende Vlaamse tv-series als Familie, SOS 112 en De Buurtpolitie. Een ambitieuze kerel, die flink aan de weg timmert. Benieuwd waar we Jonathan Lambrechts nog meer tegen gaan komen.

En verder…

Rose-Marie Christiaens speelt de mama van Saartje. René De Cort kruipt in de huid van de vader van Alex (en Bram). Luc de Ruelle en Nicky Budts de vader en moeder van Pieter. Kobe (een lover van Saartje) wordt gespeeld door Nick De Vucht.

Foto: Dertigers: Nora, Jeroen, Alex, Saartje, Elias, Louise, Tinne, Bart, Robbe, Pieter, Babs, Lucas – (c) Warner Bros België

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

21 december 2018 /