Dertigers: de cast en het verhaal

Dertigers: de cast en het verhaal! Ik heb namelijk al het een en ander over de serie geschreven, maar daarmee blijft het nog een beetje vaag over wat voor mensen deze serie nu draait. Toen ik het persbericht van Eén zag, was ik dan ook best verrast. Het is echt een heel gemêleerde vriendengroep geworden. Waarbij Yannick De Coster voor mij meteen het enige opvallende gezicht is. Je kunt hem kennen uit De Ridder. Als de serie je bevalt, heb je geluk: je kunt ‘m meteen bingewatchen. Ontdek er meer over en weet meteen of je vanaf begin januari wat uurtjes vrij moet houden.

Update 23/01/2019: Helaas is de serie vanuit Nederland niet meer te bekijken via YouTube of VRT.Nu. Ik leg hier uit waarom

Update 15/01/2019: Er komt een tweede seizoen!

TIP VAN VLAAMSKIJKEN


Dertigers is een fictiereeks over een hechte vriendengroep van zes dertigers. Gemaakt door Warner Bros België in opdracht van Eén. De zes dertigers vormen een dwarsdoorsnede van hun generatie. Ze zijn single, getrouwd of gescheiden, met of zonder kinderen, in een klassiek of nieuw samengesteld gezin. Ze zijn hetero of homo en hebben een druk sociaal en/of familiaal leven.

Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn al bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen toen ze samen op kot zaten. Dat is inmiddels vijftien jaar geleden. In de loop van de jaren is er vanalles gebeurd. Ze hebben samen heel wat hindernissen overwonnen. Nu iedereen in de groep halverwege de dertig is, staat de vriendenkring mogelijk op een keerpunt: er komen kleine én grote geheimen en spanningen aan het oppervlak die hun vriendschap op de proef stellen. Blijven ze vrienden voor het leven of komt het leven stilaan in de weg te staan van hun vriendschap?

Ontdek de cast en hun personage:

Pieter (Yannick De Coster) is een alleenstaande vader die nog altijd op zoek is naar zichzelf en daarbij al eens verloren loopt in zijn eigen leven. Misschien zorgt zijn nieuwe vriendin Babs voor stabiliteit. Yannick De Coster ken je waarschijnlijk als Louis Stevens uit het derde seizoen van De Ridder.

Nora (Ellen Verest) heeft Albanese roots en staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven. Ze is zwanger. Maar op een of andere manier lijkt ze daar toch niet zo van te kunnen genieten als haar vriend Jeroen. Ellen Verest heeft zeker ook een bekend gezicht. Ze kwam voorbij in (kleine) rollen in De Zonen van Van As, Cordon, Binnenstebuiten, Marsman (deze serie is écht een aanrader), Witse, Familie en Spoed.

Bart (Tom Dingenen) en Tinne (Evelien Van Hamme) vormen als eeuwige koppel met ups-and-downs een absolute zekerheid in de vriendenkring. Tenzij schijn bedriegt? Tom Dingenen heeft ook diverse gastrollen gespeeld in bekende series, denk dan aan De Infiltrant, Zie mij graag (in Nederland op Videoland te bekijken), Vossenstreken en Aspe.

Evelien Van Hamme timmert de laatste tijd flink aan de weg. Ze was in 2014/2015 in de Eén serie Vriendinnen te zien (écht een heel mooi tijdsdocument, dat absoluut het kijken waard is) en afgelopen jaar was ze te zien in De Infiltrant. Ze zal ook een rol spelen in de nieuwe tv-serie Grenslanders, die momenteel nog in productie is. Dit is een Nederlands-Vlaamse samenwerking, waar je hier meer over leest.

Alexander (Kristof Goffin) woont samen met zijn partner Elias (gespeeld door Yemi Oduwale) en is hét luisterend oor in de groep, al gaat dat soms tegen wil en dank. Want bij wie kan hij zelf met zijn eigen geheimen terecht? Hoe je Kristof Goffin kunt kennen? Nou, hij bedacht de bekende kniezwengel van zangeres Kate Ryan, die ze op het Eurovisiesongfestival in 2006 vertoonde. Nu ben ik natuurlijk aan de grens opgegroeid en luisterde ik ook veel naar destijds radio Donna, waardoor ik haar ken. Sterker nog: ik heb de kniezwengel live gezien. Daarnaast was hij in Star Academy te zien (de Vlaamse versie van Starmaker). Qua acteur ervaring was hij te zien in verschillende ‘gay’ toneelstukken.

Saartje (Kim Van Oncen) is een happy single wiens vrolijke levensstijl soms wat op vluchtgedrag lijkt. Kim van Oncen kun je kennen als ‘influencer’. Met maar liefst 50,9k volgers op Instagram scoort ze goed. Ze heeft veel ervaring als presentatrice. Als actrice was ze eerder in een gastrol in Familie te zien.

Foto: Dertigers: Nora, Jeroen, Alex, Saartje, Elias, Louise, Tinne, Bart, Robbe, Pieter, Babs, Lucas – (c) Warner Bros België

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

21 december 2018 /