De Bende van Jan de Lichte in Kluisbos opgenomen

De Bende van Jan de Lichte met Matteo Simoni en Stef Aerts is in het Kluisbos opgenomen. Deze Vlaamse Netflix Original – die oorspronkelijk voor VTM is gemaakt – is geïnspireerd op het gelijknamige roman van Louis Paul Boon.

Verhaal De Bende van Jan de Lichte

Het Land van Aalst midden van de 18de eeuw. Adel en Kerk delen de macht en het geld, de burgerij bestaat nog niet. De bevolking gaat gebukt onder het juk van de Oostenrijkse en Franse bezettingslegers. Door het extreme machtsmisbruik en regelrechte slavernij is het volk noodgedwongen veroordeeld tot slechts één agendapunt: overleven.

Het verhaal begint wanneer Jan terugkeert naar Aalst, na enkele jaren gediend te hebben als huurling in het Oostenrijkse leger. Zijn vader en moeder zijn ondertussen overleden en al zijn vrienden en kennissen zijn verbannen naar het armzalige Kluisbos waar geen mens nog durft dromen van een mooie toekomst. Althans, totdat Jan de Lichte zich bij hen voegt…

Waar Jan de Lichte in het begin niet meer is dan de leider van een bende struikrovers, ontpopt Jan zich na verloop van tijd tot een idealistische vrijheidsstrijder. De ‘Robin Hood van Aalst’ wordt op handen gedragen door de armen en zijn bekendheid neemt stilaan mythische proporties aan.

Streamingplatform DPG Media

Na jaren wachten, was het begin 2020 eindelijk zover: De bende van Jan de Lichte is wereldwijd gelanceerd op Netflix. Kijkers vanuit België hebben minder geluk. Zij moeten wachten tot de serie te zien is op het streamingplatform van DPG Media, dat nog in ontwikkeling is. Het wordt een betaald platform zoals Netflix. Deze serie moet één van de stokpaardjes worden als ik het zo lees in de plannen van VTM voor voorjaar 2020, maar ik vraag me af of ze dan niet te laat zijn. Velen die De Bende van Jan de Lichte vanuit België kijken willen, hebben waarschijnlijk al een omweggetje gevonden.

Achter de schermen

De Bende van Jan de Lichte wordt gemaakt door productiehuis Menuet in samenwerking met Proximus, het Mediafonds en Wallimage. De producent is Dirk Impens, de man die enkele Oscarnominaties in de wacht sleepte voor ‘Daens’ en ‘The Broken Circle Breakdown’ en eerder ook al meewerkte aan VTM-reeksen zoals ‘Zuidflank’ en ‘Deadline 14/10’.

De regie is handen van Robin Pront (D’Ardennen), Pieter Van Hees (Chaussée D’Amour) en Maarten Moerkerke (Deadline 14/10). De scenaristen zijn Christophe Dirickx (De Helaasheid der Dingen) en Benjamin Sprengers (Beau Séjour).

De opnames vonden plaats tot april 2017.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

28 oktober 2016 /