Vlaamse films op Netflix (augustus 2019)

Vlaamse films op Netflix – het aanbod is helaas een beetje beperkt. Zeker als je weet dat er de laatste tijd de nodige goede Vlaamse series zijn toegevoegd. Ik heb dit overzicht op 7 augustus 2019 weer bijgewerkt.

Welke Vlaamse films staan op dit moment op Netflix?

Je kunt op dit moment genieten van Patser. Die stond tot een tijdje terug ook op Videoland, maar is daar helaas niet meer te vinden. Met Matteo Simoni en Nora Gharib. Geregisseerd door Adil El Arbi en Bilal Fallah die momenteel Hollywood veroveren. Kortom: een must see. Zoals ik bij het Videoland-overzicht al aangaf: ik wil ‘m nog zien, dus ik ga ‘m snel bekijken voordat ik ook hier te laat ben.

Rundskop met Matthias Schoenaerts en Jeroen Perceval staat ook op Netflix. In deze film raakt een Belgische veehouder – die gekweld wordt door zijn verleden – verstrikt in een bloedige oorlog tussen gangsters en de politie over zijn gebruik van groeihormonen.

Tot voor kort stond ook Belgica op Netflix. Helaas kun je die nu niet meer kijken. Natuurlijk is-ie wel gewoon op dvd beschikbaar. Persoonlijk ben ik wel benieuwd of er nog meer films gaan volgen. Tenslotte was Undercover een groot succes en komt er zelfs een tweede seizoen. En volgens mij scoren andere Vlaamse series op Netflix (als Beau Séjour en Tabula Rasa) ook lekker. Dan kunnen films toch niet uitblijven?

Snel films en series vinden op Netflix

Wil je het actuele aanbod van Vlaamse films en series checken op Netflix? Dat doe je door naar het zoekscherm te gaan en dan de term ‘Belgische series en films’ of alleen ‘Belgische films’ of ‘Belgische series’. Netflix stelt zelf ook  ‘Belgische comedy’s’ voor, maar dan krijg je een show van Jandino te zien en dat is volgens mij nog steeds een Nederlander. 

Dit overzicht is bijgewerkt op 7 augustus 2019.

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

2 januari 2019 /