Bordspel van tv-serie; vermaak voor thuis

Een bordspel van een tv-serie of programma… Wist je dat die er een heleboel zijn? Daarom zetten we dit vermaak voor thuis op een rijtje. In deze periode waarin gezinnen noodgedwongen veel tijd thuis doorbrengen, zijn bordspellen (maar ook puzzels) weel helemaal in!

Bordspel Pandemic

We starten met een speciale vermelding voor de liefhebbers van Cordon en Containment. Voor de beste stuurlui die momenteel op wal staan en op social media allerlei ’tips’ delen om deze crisis aan te pakken. Speel klassieker Pandemic maar eens. In dit coöperatieve bordspel zijn de spelers leden van een eliteteam dat ten strijde trek tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Kun jij de mensheid redden? Je kunt dit spel met twee tot vier personen spelen. Wist je trouwens dat er ook verschillende Pandemic-uitbreidingen zijn?

Undercover

Wist je dat er sinds kort ook een detectivespel is bij de serie Undercover? Infiltreer als undercover in het misdaadmilieu waar drugssmokkel en wapenhandel welig tieren. Verken het papieren politiedossier en ondervraag je verdachten. Volg je leads tot op het web en de sociale media in jouw zoektocht naar de waarheid. Maar wees voorzichtig genoeg om je eigen cover-up niet op te blazen. Hoe ver ga jij om de moordenaar te pakken? Ik heb ‘m zelf net binnen, dus je kunt hier snel een review verwachten (via onze Facebook-groep mis je het niet). Leuk vermaak nu we toch nog even moeten wachten op de Ferry-film en het derde seizoen van Undercover.

Code van Coppens

Nieuw is ook het spel Code van Coppens, wat bij de gelijknamige VTM-show hoort die sinds begin januari ook in Nederland te kijken is met de ondertitel Wraak van de Belgen. De Code van Coppens is een escape room-game om thuis te spelen. Je hebt drie spannende scenario’s om te ontcijferen. Lukt jou dat?

Eigen kweek – het bordspel

Heb jij ook zo genoten van Eigen Kweek (ken je de serie niet, dan kun je ‘m op Netflix vinden naast andere Vlaamse aanraders)? Dan kun je de serie nu ook in huis halen als spelletje. Kruip in de huid van Jos en Steven en speel het knotsgekke en razend spannende Eigen kweek bordspel met twee tot vier spelers (vanaf 12 jaar). De eerste speler die erin slaag om al zijn wietvelden weer om te zetten naar aardappelvelden is de winnaar.

Heb jij kleine spelers in huis die niets liever doen dan tv-kijken, dan heb ik voor jullie ook een overzicht van leuke spelletjes voor kinderen die jullie samen kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan het bordspel van Kabouter Plop dat maar liefst 20 in 1 is! En gevalletje-jeugdsentiment: alle spellen van Het Huis Anubis.

FC De Kampioenen

Ben jij een echte fan van FC De Kampioenen? Of ben jij door het overlijden van Johny Voners juist weer uit nostalgie begonnen met kijken? Dan mag een FC De Kampioenen spel natuurlijk niet in jouw kast ontbreken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het Maak je niet druk, waarbij je de personages over het bord verplaatst. Geschikt vanaf zes jaar voor twee tot vier spelers. En wat denk je van de Kampioenen-variant van Wie Ben ik? Geschikt voor spelers vanaf zeven tot elf jaar. En te spelen met twee tot zes personen.

Monopoly FC De Kampioenen

Nieuw is ook de Monopoly van FC De Kampioenen. De eerste druk van het spel was binnen 36 uur uitverkocht. In het voorjaar van 2021 wordt de nieuwe levering van dit spel verwacht. Ontdek in het bordspel bijvoorbeeld het duivenkot van Fernand of de krantenwinkel van Carmen. Misschien word je wel de nieuwe eigenaar van het voetbalveld van de Kampioenen. Een must have van ieder die nog steeds geniet van de serie, die recent zelfs met een kerstspecial op tv waren.

De Buurtpolitie

Ik zat net de live van Andy Peelman te kijken en toen kwam het Buurtpolitie-spel voorbij als prijs. Meteen dus opzoeken of het spel nog steeds verkrijgbaar is en waar het omdraait. Je kunt het spel in ieder geval met twee tot zes personen spelen en vanaf een jaar of negen is het al leuk. Het is de bedoeling dat je de moeilijkste zaken (er zijn er twaalf in totaal) kraakt aan de hand van verslagen die het politiekorps heeft gemaakt. Ontpop jij je tot een rasechte rechercheur?

Quizspel Thuis

Zelfs de populaire soap Thuis heeft een spel! Dit is wel al een paar jaartjes geleden uitgekomen, maar de fanatieke kijkers weten vast alle antwoorden wel. Ideaal tijdverdrijf als de opnames van Thuis straks ‘op’ zijn er er helaas even geen nieuwe afleveringen op de buis zijn. Van zowel Thuis als Familie zijn namelijk de opnames stilgelegd.

Flikken – Bordspel

Ken jij het Flikken – Bordspel al? De van origine Vlaamse serie (te zien via Videoland) heeft natuurlijk in Nederland zowel een Maastrichtse als Rotterdamse tv-serie gekregen. En nu is daar ook nog een bordspel bij. Geschikt voor twee tot vier spelers vanaf 12 jaar. Al geven veel spelers in de reviews aan dat het geschikt is voor jongere spelers. Perfect dus voor een gezin met ‘vroege’ tieners in huis.

Baantjer

De Vlaamse kijkers moeten nog eventjes wachten op Baantjer: Het Begin. Maar wist je dat er ook twee Baantjer spellen zijn? Wat denk je van het aantrekkelijk geprijsde Kaartspel? Dit is te spelen met twee tot vier spelers vanaf 12 jaar. In de stad zijn een aantal morgen gepleegd en jij wordt als rechercheur op de zaak gezet. Onderwerp je medespeler(s) aan een kruishard verhoor en kom aan belangrijke informatie. Los jij de moordzaken op? Heb jij kleine rechercheurs in huis, dan is Baantjer junior van Goliath een aanrader. Geschikt voor twee tot vier spelers van vijf tot tien jaar. Ontdek wie de parkeermeters heeft gestolen. En wie ging er vandoor met het haantje van de kerktoren. Sommige misdaden zijn zo maf, dat je zou denken dat het niet echt is.

Quiz Me Quick

Misschien wel een van de mooiste Vlaamse series die ik afgelopen jaren heb gezien: Quiz Me Quick. Een reeks met een bijzondere combinatie van humor en drama. Bij de tv-serie van Bart De Pauw is ook een boek verschenen, waarin verschillende quizvragen zijn opgenomen. Hij mag in dit overzicht wat dat betreft niet ontbreken.

Wie is de Mol

Wie is de Mol heeft zowel in Vlaanderen als Nederland ontzettend veel fans. Dit spel kun je ook naar je eigen woonkamer halen. Wat denk je bijvoorbeeld van de Wie is de Mol De code-opdracht. Of ga je voor de voordelige pocketediton. Beide spelen zijn geschikt voor drie tot zes spelers vanaf 12 jaar. En wist je dat er voor de Vlamingen zelfs een speciale editie is, waarbij de vragen zijn toegespitst op België?

Temptation Island – het spel der verleiding

Wist je dat er zelfs een bordspel is van Temptaion Island? Vanaf zestien jaar kun je het spel der verleiding spelen met drie tot zes spelers. Jij en je vrienden mogen als verleiders ongestoord je gang gaan op een prachtig eiland. je hebt een duidelijk doel voor ogen, maar ben jij wel grappig, sexy of intelligent genoeg om die persoon te verleiden? Zorg jij voor een overtuigend resultaat tijdens het kampvuur? Dit spel is geschikt voor drie tot zes spelers.

Expeditie Robinson De Eilandraad

Heb jij ook weer naar Expeditie Robinson gekeken dit voorjaar? Je kunt dit spel nu ook thuis spelen. Okay, jij kunt thuis nog genieten van allerlei lekkers, maar de vraag is wel of jij ‘De Eilandraad‘ gaat overleden. Bereid je voor op de proeven en gebruik je stemmen om andere spelers weg te stemmen. Een avontuurlijk bordspel voor twee tot vier spelers vanaf tien jaar.

De slimste mens ter wereld

De populaire tv-quiz De Slimste Mens ter Wereld kun je ook met zijn allen spelen. Met meer dan zesduizend verrassende vragen en antwoorden kun je je hiermee urenlang vermaken. De vragen zijn algemeen genoeg, zodat zowel Vlamingen als Nederlanders het kunnen spelen. De volwassen editie is geschikt vanaf 12 jaar en ouder (dit geldt ook voor de pocket edition), maar voor kinderen van 8 tot 12 jaar is er ook een junior Slimste Mens Ter Wereld spel. Alle spellen zijn met twee tot vier spelers te spelen.

Blokken

Ben jij een goede quizzer? Je ontdekt het bij het spel van dé Vlaamse quiz: Blokken. Beantwoord zoveel mogelijk vragen om het spelbord te vullen en zo te winnen. Geschikt voor twee tot vier spelers; vanaf zes jaar. Er zitten namelijk ook juniorvragen bij.

De 3 Wijzen

Het Eén programma De 3 Wijzen heeft in 2017 ook een bordspel gekregen. Hierin moet je elkaar overtuigen dat je het juiste antwoord weet op de vraag die gesteld wordt. Maar er kan maar één speler ook daadwerkelijk het juiste antwoord geven op de vraag. Bluf om te zorgen dat je medespelers hun punten op jou inzetten en probeer niet op te vallen, zodra jij het juiste antwoord moet voorlezen. Ben jij de wijste?

Oh, wat een jaar!

Ook het programma Oh, wat een jaar heeft een hilarisch en uitdagend bordspel. Dit is geschikt voor zes tot 100 spelers. Maak twee teams en ga terug naar het jaar… Voor de Vlaamse lezers gaat het hier helaas om een Nederlands spel. In de reviews valt te lezen dat-ie niet is aan te raden voor Belgische kopers.

The Best of TV & Movies

The Best of TV & Movies wordt door bedenker King omschreven als ‘De leukste TV- en film-trivia quiz’ die er is. Of het nu gaat om de grootste filmklassiekers of de nieuwste series – in dit spel passeert alles de revue. Zo komen al die kijkuurtjes mooi van pas. Geschikt voor twee tot acht spelers vanaf twaalf jaar.

Bordspellen voor tv- en filmliefhebbers

Deze blog draait natuurlijk om Vlaamse tv-series, films en programma’s. Maar er zijn nog veel meer bordspellen voor tv- en filmliefhebbers. Hier nog een rijtje. Klik op de titel om te ontdekken of dit ook iets voor jou is.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 april 2020 /