Vlaamse series op Videoland: Salamander, Professor T., Code37, Coppers, Deadline 14/10, Zuidflank

Vlaamse series kijken vanuit Nederland? Dan is een Videoland-abonnement absoluut een aanrader. Bekijk hier het actuele aanbod van november 2018. Het onderstaande artikel schreef ik namelijk in februari 2018.

Ik vond het in eerste instantie een beetje overdreven om naast Netflix nog een streamingsdienst in huis te halen, maar als liefhebber van de Nederlandse- en Vlaamse film- en tv-wereld kon ik niet anders. Hier zijn namelijk de nieuwste films en series terug te kijken. Kijk natuurlijk ligt de focus op Nederland, maar stiekem kom je best wat Vlaamse producties tegen op Videoland.

Op dit moment – het is 21 februari 2018 – telt Videoland de volgende Vlaamse series:

  • Salamander: op zondag wordt de nieuwste aflevering op Eén vertoond en op maandag kun je ‘m al terugkijken op Videoland. En natuurlijks staat het eerste seizoen er ook op. Heb je deze serie gemist, dan is dit een must. Denk dat ik wel kan stellen dat dit één van de gaafste en spannendste series ooit is.
  • Professor T: de eerste twee seizoenen zijn beide via deze streamingsdienst te kijken. Populaire serie, die zelfs al een Duitse en Franse remake heeft.
  • Coppers: was natuurlijk te zien op VTM, maar gelukkig kun je ‘m via deze weg nu ook in Nederland helemaal terugkijken. Must als je van politiereeksen houdt.
  • Code 37: alle drie de seizoenen van deze geweldige serie rondom Hannah Maes (gespeeld door Veerle Baetens) staan er op; bingewatchen maar! Geloof mij: als je begint te kijken, dan stop je niet meer.
  • Deadline 14/10: als journalist heb ik deze spannende serie natuurlijk gezien. Met Charlotte Vandermeersch, Koen De Graeve en Peter Van den Begin. Kortom: niet de minste namen.
  • Zuidflank: dit vond ik zelf een heel verrassend verhaal – ver wijn maken in Vlaanderen en natuurlijk de liefde. Met onder andere Stan van Samang en Marie Vinck (die mogen ze van mij veel meer rollen geven; altijd gecharmeerd van haar in welke serie of film ik haar ook zie).

Hopelijk worden hier nog mooie namen aan toegevoegd. Kleine tip voor de makers: misschien een samenwerking met Telenet? Laten we de grenzen eens overgaan en gewoon voor één streamingdienst gaan voor Nederland en Vlaanderen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 februari 2018 /